Šta je novo?

Banka Intesa

Meni radi Wave2Pay, juče sam instalirao novu aplikaciju.

A gde je generator lozinki u novoj aplikaciji? Mislim na ono da unesem referentni broj, pa dobijem lozinku kad potvrdim svoj identitet.

Edit: tj . mToken, nisam mogao da se setim kako se zove.
Mene zanima kako aktivirati wave2pay. Nakon instalacije mora da se aktivira. Odem na sajt, pokrenem, i trazi da unesem referencu preko mtokena koji nemam jer na novom mobu nemam staru aplikaciju. Kako sada namestiti da radi wave2pay kada se promeni mobilni? Neko rece da ne moze ni u banci, u cemu je fora??

Ja sam aktivirao w2p pre instalacije nove aplikacije i sve radi kako treba. Zašto ne bi moglo da se aktivira u filijali, očigledno i dalje omogućavaju tu uslugu

Izgleda da bez stare aplikacije nije moguće aktivirati Wave2Pay. Kome je ostala aktivna od ranije, i dalje mu radi.
Dobio i ja mail za plaćanje debitnom, limit mi je neznatno povećan, sad je nepunih 1% iznad mog mesečnog priliva. Nemam dozvoljeni minus, to sam odavno ugasio.

Mene zanima kako aktivirati wave2pay. Nakon instalacije mora da se aktivira. Odem na sajt, pokrenem, i trazi da unesem referencu preko mtokena koji nemam jer na novom mobu nemam staru aplikaciju. Kako sada namestiti da radi wave2pay kada se promeni mobilni? Neko rece da ne moze ni u banci, u cemu je fora??
Imas postupak u nekom od prethodnih postova, objasnio covek čak je i link postavio za wave2pay, prelistaj prethodne postove. Ja sam isao u banku, rekli mi da ne može da se aktivira i aktivrao sam preko linka koji je ovde postavljen.

Za debitnu na rate limit je jedna mesecna zarada, a koliko se secam valjda je i uslov da barem 6 meseci imaš približna primanja. Meni je limit baš tako neki prosek, nisam baš gledao u procenat.

@ben roj
Kod debitne nema razvlačenja otplate kao kod kreditne već svaki mesec skinu iznos rate. To mi još bolja opcija za neke "sitnije" kupovine.
Takodje u radnjama koje nemaju ugovor sa Intesa bankom mozeš da platiš kreditnom pa posle otplaćuj kako želiš, kamata nije mala, ali barem imaš mogućnost.
Plaćanje na rate debitnom omogućena i na osnovnom računu i ovo im skroz izbacuje čekove iz upotrebe.
Sigurno ima još nešto "zašto i debit i kreditna na rate", ali ovo mi prvo palo na pamet :)

Ako sam skontao, debitna moze u svaku prodavnicu, a kreditna samo sa onim prodavnicama sa kojim imaju ugovore.
Kod debitne da li ide neka jamata iki trosak, jer su za kreditne uveli nadoknadu za ratu od 50 dinara za hit racun i 40 dinara za hit plus.

Pogledah sada na sajtu Inteze o ratama debitne kartice.
Ipak je slicno sa kreditnom.
Rate daju prodavnice sa kojima imju ugovor , znaci kao i kod kreditne.
Naknada za rata se naplacuje isto kao i kod kreditne.

E sad sto pises da se nesto razvlaci kod krefitne kartice, ne razumem. Kada koristis kreditnu kazes koliko ces rata i one ti dospevaju 10 tog u narednim mesecima. Imas neki gres period do desetog narednog meseca i onda placas rate svakog desetog. Ako platis minimalan iznos zaracunava se kamata , i to ne koristim.
Ne vidim nikakvu razliku sem sto za kreditnu imas poseban racun na koji ne leze plata.
Ovo meni ipak vise odgovara jer kreditnu koristim za kupovinu trajnih dobara.
A drugo mogu da iskoristim i bezkamatnu pozajmicu. Kupim nesto kreditnom 18 u mesecu a 25 mi leze plata i onda prebacim pare na kreditnu, tako da sam 7 dana bio bezkamatno kreditiran.

Za kreditnu ne postoji poseban račun.
Da, dobro si ga razumeo, kreditna ti omogućava revolving model otplate, minimalno plaćaš 5% svakog meseca. Iz tog vtloga se nije lako izvući.

Tako je, sa revolving kreditnom treba pažljivo planirati otplatu. Lako se iskoristi ceo limit, a otplaćivanjem od samo 5% mesečno dospe se u veliki problem. Otplata onda traje godinama i više se plati za kamate.
Po meni odlična kartica, ali samo uz pametno korišćenje. Ja sam se jednom davno opekao, pa je sada jako pažljivo koristim :)

Hteo sam da kazem da kod kreditne ne koristim revolving, vec da placam rate tako da nemam kamatu. I onda je isto kao debitna na rate.

Kreditna kartica zasta je vezana i na sta se uplacuju rate ako nema neku racun.

Pa uplaćuješ na karticu direktno iz mobilne ili web aplikacije. Postoji ta opcija.
Inače, ništa nije bez kamate ili dodatnih troškova. Banka naplaćuje mislim oko 50 dinara po svakoj rati.
U nekim radnjama se obračunava dodatni popust koji važi samo ako se plaća odjednom, odnosno ako se ne deli na rate. Pojedini trgovci su spremni da daju popust ako ih pitaš, ali pod uslovom da se ne deli na rate.

Da, i meni je juce legao (bas sam pisao na drugoj temi). Mnogima je kasnilo i cini se da su svima isplatili sad prije dan-dva.

Desp znam tako i radim , prenesem sredstva sa racuna na koji leze plata na karticu. I sada vidim u aplikaciji da jedino kreditna kartica nema broj racuna dok debitne dinarske i devizne imaju broj racuna. Mislio sam da i ona ima neki racun na koji lezu obaveze i pare id uplata. Ovako leze na karticu bez racuna. Malo mi to neobicno u mojim zamisljanjem kako funkcionisu banke.

Imas postupak u nekom od prethodnih postova, objasnio covek čak je i link postavio za wave2pay, prelistaj prethodne postove. Ja sam isao u banku, rekli mi da ne može da se aktivira i aktivrao sam preko linka koji je ovde postavljen.
Kotistio sam pretragu, ali mozda nisam pogodio keyword. Tj, nalazio sam neto sto polazi od pretpostavke da imas staru aplikaciju,a to meni ne radi.

Edit: nasao sam taj post/link na koji mislis, ima 10 dana. Tad forma nije radila a sad ni link ne radi. Probacu da nadjem alternativu.

Edit 2: Sad posle X puta usep da ucita stranicu. Izbacuje ovo za captchu i gresku kad se unesu podaci koji su copy paste i 100% ispravni.1658425566385.png

1658425782914.png

Poslednja izmena:
u zadnje vreme imam čudan problem s visa debit classic karticom: kad je ubacim u bankomat i odaberem jezik, bankomat je odmah izbacuje. čovek bi reko oštećena kartica, ali opcija za podizanje gotovine bez izdavanja priznanice radi i dalje, uredno mi dopušta da izaberem sumu za podizanje i izbacuje pare. jel imao neko ovaj problem?

Ja se ne sjecam da je Intesa i slala ovaj mail. Ja sam za akciju saznao kada je NasaAIK poslala odgovarajuce obavjestenje (i naravno kasnije iz komentara ovdje na forumu)...

Imam problem sa karticom (visa debit, ona što ide sa svakim računom). Radi beskontaktno plaćanje, ali na nekim bankomatima kad ubacim piše kako nisu mogli da pročitaju magnetski zapis i samo je izbaci nazad. Na drugim bankomatima radi najnormalnije. Imam Apple Pay i With cash na aplikaciji pa mi nije neophodna kartica, nego nikad nisam imao takav problem plus ako uzmem novu onda na svim sajtovima bih morao da menjam karticu, a to me smara 😂 Da se nije (polu)razmagnetisala?

Za ovu akciju vezanu za Mastercard kreditnu karticu, gledajte stanje same kreditne kartice, a ne dinarskog računa. Uplata ne ide direktno na račun, već će kartica biti u plusu za taj iznos.

Za ovu akciju vezanu za Mastercard kreditnu karticu, gledajte stanje same kreditne kartice, a ne dinarskog računa. Uplata ne ide direktno na račun, već će kartica biti u plusu za taj iznos.
Kao što sam naveo gore, supruzi na karticu nije uplaćen iznos, pa sam se žalio.

Malopre uplacujem na bankomat 9000, 1 novcanicu od 2000 i 7 novcanica od 1000 i bankomat mi prihvati samo 8000, nista nije vratio?
Pa da li je moguce?

Vrh Dno