Šta je novo?

Novi fiskalni uredjaji od 2022?

Hvala Poreskoj upravi na ovom “blagovremenom” obaveštenju od juče… :rolleyes:
1656618689956.png

Nemam reči!

^ Zar ovo nije trebalo samo u APR da se prijavljuje?
Sreća može " o'-lajm " , što kažu arhivatori (Državni posao).

I da Yettel , MTS, A1... u paketu "usluga fiskalizacije" počnu da nude osuguranje poslovnog objekta? :D

Štampa će moći da se radi na bilo kakvom štampaču, trgovac ne mora da čuva fizičku kopiju, jer će imati elektronsku verziju.
Ja imam HCP Secunda, baš ću da vidim kako izgleda unutra, kakve su šanse da se prepravi da radi na jednu široku rolnu, umesto dve uske.

Pominje se i neka subvencija za nabavku opreme koju bude potrebno da zamenimo.

Zašto misliš da neko ko izdaje račun ne može da bude paušalac? Samo će se znati koliki promet ostvaruje. A porez plaća paušalno, kao i do tada. Ako i dalje ispunjava uslov da plaća paušalno.

Kao što ima dosta pravnih lica koja nisu u PDV-u, pa uredno izdaju fiskalne račune i PDV nula.
ts poceo da nudi neke kase i to na 24 mesecne rate. Mali servisi ce propasti :)

Pozdrav,
da li neko koristi Hcp Best 7 kasu? Imam IntRaster Dp25 valjda i nisam zadovoljan sa radom i nema avans pa razmisljam da predjem na hcp zbog avans. za sad sto sam video kod komsije u radnji radi dobro i ne dere se kao moja. On mi je preporucio i kaze mi da nema nikakve probleme, ima li jos neko iskustva. HVALA POZDARV

DP25MX ima mogućnost Avansnog računa - doduše preko HTTP Kreatora u LPFR režimu, ali ako koristite računar u radnji to je dovoljno.

Postujes JSON tekstualni fajl sa sadrzajem racuna gde je tip racuna - avans dok je kasa u LPFR rezimu, prethodno instaliras sa Intraster-ovog sajta UnionHTTP kreator. U Intrasteru su cak zaposlili devojku namenski da asistira pri konfigurisanju istog musterijama, nazovi Intraster i trazi da pricas sa Danicom ako imas malo programerskog elementarnog znanja, u suprotnom neka to uradi neko u tvoje ime pa nek onda tebi implementira. Na kraju se dobiju namenski izvrsni fajlovi za avans, za refundaciju, za dnevni izvestaj gde se sve resava jednim klikom umesto da ides kroz interfejs same kase.

@vialle da li imaš informaciju hoće li biti ispravljen bug gde se kasa konektuje na internet sa LTE modemom samo u slučaju ažuriranja, ali ne i na LPFR?

@vialle da li imaš informaciju hoće li biti ispravljen bug gde se kasa konektuje na internet sa LTE modemom samo u slučaju ažuriranja, ali ne i na LPFR?
Zašto misliš da je "bug" a ne "safety feature"?
WiFi uvek ima prednost ali su ažuriranja vrlo često visokorizična...još ako se nasumice prekinu, eto belaja.

Zašto misliš da je "bug" a ne "safety feature"?
WiFi uvek ima prednost ali su ažuriranja vrlo često visokorizična...još ako se nasumice prekinu, eto belaja.
Zato što LTE kase nemaju WiFi i obrnuto. Druga solucija je LAN kabl, a to znači da kasu trenutno donosim kući i šaljem račune poreskoj pa vraćam u lokalu.

Šta su LTE kase? Misliš na LTE modem u kasi?

LAN / WiFi za mene su slični, nekako manji rizik je sa mobil netom. Ali nije da nema i tu rizika.

sva sreća pa ne mora da se prijavljuje u
ak u 09:43
Dodajte obeleživač
#1,183
Postujes JSON tekstualni fajl sa sadrzajem racuna gde je tip racuna - avans dok je kasa u LPFR rezimu, prethodno instaliras sa Intraster-ovog sajta UnionHTTP kreator. U Intrasteru su cak zaposlili devojku namenski da asistira pri konfigurisanju istog musterijama, nazovi Intraster i trazi da pricas sa Danicom ako imas malo programerskog elementarnog znanja, u suprotnom neka to uradi neko u tvoje ime pa nek onda tebi implementira. Na kraju se dobiju namenski izvrsni fajlovi za avans, za refundaciju, za dnevni izvestaj gde se sve resava jednim klikom umesto da ides kroz interfejs same kase.
mesnoj zajednici

Firmware je gotov, testiraju se još neke dodatne stvari i biće pušten OTA.

Poslednja izmena:
Evo kome u međuvremenu treba avansni račun na bilo kom od Rastera neka iskoristi fajl iz attachment-a.
Umesto 333 upišite vašu cenu, umesto "IME PROIZVODA" upišite šta avansno prodajete, ovo je primer za nije u pdv - ko je u pdv neka promeni labels iz 1 u 4.
Potom fajl kopirajte u IN folder rasterovog softvera i magično izlazi avansni račun :)
/Promenite ekstenziju iz .txt u .json/

Prilozi

• 1234_invoice.txt
    345 bajta · Pregleda: 21
Screenshot 2022-07-22 133318.png
u tom periodu sam pokušavao da odblokiram jedan nalog koji je prilikom otvaranja bio vezan sa pogrešnm email adresom ( vlasik naloga nije uneo ispravan email što je tek poseban problem)
možda su imali kolektivni godišnji

Upravo mi se azurirala kasa Int raster dp-150mx, i pojavila se nova opcija avansi. Dobro je što su to ubacili.

Na strani https://www.purs.gov.rs/eFiskalizacija/registar-odobrenih-elemenata-efu.html?position=13 vidim da je Geneko SuperCashPlus akreditovan.
Zanima me feedback od korisnika ovih kasa u modu fiskalnog štampača, gde se račun kuca u starom softveru koji ne mora biti akreditovan.
Da bih isto uporedio sa sličnim režimom rada kod IntRaster kasa preko UnionHTTPkreatora. Takođe ako neko zna još neke kase koje nude ovu mogućnost neka podeli info i utiske :)

Serifikovan je samo ESIR, LPFR tek treba da prođe tako da je niko nije probao.

Da li neko zna kako se na portalu poreske uprave proveravaju fiskalni računi na osnovu pfr broja računa, umesto qr code-a?

Nazad
Vrh Dno