Šta je novo?

Novi fiskalni uredjaji od 2022?

Što se tiče malih zanatskih radnji, a posebno onih koji uglavnom rade sa pravnim licima, uz poneki račun za fizičko lice (jedan do nijedan mesečno), ja sam najpovoljnije pronašao program za mobilne za 599+PDV. Jel ima neko neku sličnu ili jeftiniju preporuku?

Esir poreske besplatan i cekaj LPFR da izbace besplatan ili uzmi neki placaj mesecno dok ne izbace.

Pisao ja u temi , samo jedan LPFR jedan radi savršeno sa ESIR appom poreske. 88soft. Ostali mahom ne rade jer su uglavnom pisani za Windows app windows ESIR.
Poz

Meni su odlično radili i StoreBuddyLPFR i Aurora Fiscalis (oba daju po 2 sedmice free).
ESIR PU sam bio instalirao na Windows računar preko Bluestacks Android emulatora, radilo je kao zmaj dok nije stigla kasa.

Meni su odlično radili i StoreBuddyLPFR i Aurora Fiscalis (oba daju po 2 sedmice free).
ESIR PU sam bio instalirao na Windows računar preko Bluestacks Android emulatora, radilo je kao zmaj dok nije stigla kasa.
Bluestacks Android emulator , ajde napisi malo o ovome , zvuči zanimljivo.

Program je besplatan, dolazi sa preinstaliranim Play store-om iz kog skineš i instaliraš ESIR PU ili bilo koji softver namenjen originalno Android operativnom sistemu.
Izabereš iz settings-a samo koji telefon će da ti "glumi", sa default-nim neće da radi, čini mi se da sam ja izabrao Google pixel.
Evo attach-ovao sam screenshot interfejsa, radi sa svakim Windows LPFR-om i u 2 klika se račun u pdf-u izvozi na Windows desktop radi štampe bilo na klasičnom bilo na termalnom printeru.

Prilozi

• ESIR on Windows.jpg
    ESIR on Windows.jpg
    171.4 KB · Pregleda: 86

„Ne funkcioniše veza izmedju e-fiskizacije i e-fakture za firme na budžetu. Imamo i problem da se ponovo menjaju specifikacije – kao u petak i to bez najave, kada su svi programi prestali da rade… Da bi naš softver poslao vašu e-fakturu na portal, mora to da učini u određenom formatu, na određenom jeziku. E – promenjen je jezik, nije PDV već VAT i zbog takvih nekih promena naši sistemi ne mogu više da komuniciraju. Remeti se puno toga“, ukazuje Oparnica.

U medjuvremeni Mali piše još jedan doktorat, tek da dokaže da mu se može.
Možda čak i original ovaj put. Ko zna.

Kupio sam danas neke sitnice, račun 456 din. Ukupan iznos poreza stoji na računu 216 din, stopa 20%. Na iznos 456 din, 216 porez :ROFLMAO:

Kineski digitron 😂

Da li je moguce nekako spojiti kasu sa racunarom, imam kasu GALEB N910 PRO, pa bih na racunaru otkucavao artikle jer kasa baguje plus caletu je mali ekran pa se zali, ili postoji neko drugo resenje, cale je navikao na fiskalni stampac HCP-P2DS pa mu lakse iz racunara da salje podatke

Da li je moguce nekako spojiti kasu sa racunarom, imam kasu GALEB N910 PRO, pa bih na racunaru otkucavao artikle jer kasa baguje plus caletu je mali ekran pa se zali, ili postoji neko drugo resenje, cale je navikao na fiskalni stampac HCP-P2DS pa mu lakse iz racunara da salje podatke

Za Galeb neznam, ali Intrastere jeste moguce povezati preko Intraster-ovog softvera "HTTP kreator".
Moj drugar je napisao kratak C# kod koji stare tekstualne fajlove (koji su slati starim kasama na stampu) konvertuje u JSON formu i preko HTTP requesta salje novom Intrasteru na stampu.

Carski :) Jesi prijavio račun? Šta piše kada se skenira QR kod (ne mogu da skeniram, fali donji deo na slici)?

Carski :) Jesi prijavio račun? Šta piše kada se skenira QR kod (ne mogu da skeniram, fali donji deo na slici)?
Sto bi ga on prijavio, njemu je izasla dobra cifra......
E, to sad sto Lilly neplanirano puni budzet je druga stvar :ROFLMAO:
Ali ispravice......

meni je interesantnije ovo mesanje latinice i cirilice na racunu... koja smo mi drzava...

meni je interesantnije ovo mesanje latinice i cirilice na racunu... koja smo mi drzava...
Nazivi artikala su latinicom. Ostalo ćirilicom.
Mi u nazivima artikala obavezno imamo ime proizvodjača i originalan naziv proizvoda. Ćirilica bi bila problem.

pa onda neka sve bude latinica :)

Službeno pismo Republike Srbije je ćirilica i nekako je razumljivo da svi zvanični dokumenti, koliko je moguće, budu ćirilični.

Razumem te, kada ručno popunjavam formulare, uvek ih popunjavam pismom kojim je štampana osnova, ali u ovom slučaju, zaista imamo većih problema sa fiskalnim računima i celim sistemom, od mešanja dva pisma.

Poslednja izmena:
Nije problem samo fiskalni, jel ko gledao eFaktutu? Isti problem, te ćirlica / te latinica.
Ja nemam problem sa tim ali nekako deluje neozbiljno , ofrlje odrađeno....
Kao i sve ostalo.
---
Kod mene su artikli na ćirilici jer je tako od početka rađeno na fiskalnoj.

Službeno pismo Republike Srbije je ćirilica i nekako je razumljivo da svi zvanični dokumenti, koliko je moguće, budu ćirilični.

Razumem te, kada ručno popunjavam formulare, uvek ih popunjavam pismom kojim je štampana osnova, ali u ovom slučaju, zaista imamo većih sa fiskalnim računima i celim sistemom, od mešanja dva pisma.
jasno, onda nek sve bude na cirilici :)
na starim fiskalnim si mogao i latinicom da pises zaglavlja...

sad kao nesto izvode

recimo IKEA-in software je imao problem sa ovim zaokruzenim :D

Screenshot_20220620-013126_Chrome.jpg

Po meni oba pisma su bogatstvo jezika i ne vidim u tome problem. Ko je npr. nekada putovao u Dubai mogao je da vidi da su natpisi svih, ali bukvalno svih firmarina, pola na Engleskom, pola na Arapskom pismu.
Inače u APR-u je barem 30 do 40% naziva zavedeno na latinici - konsekventno BE povlači to pismo na zaglavlje računa sve i da su imena artikala na drugom pismu tako da nepostoji način da se izbegne mešanje pisama na računima.

Zbog te ćirilice odn. poreske stope sam na DP25 morao unutar kase da programiram poresku stopu (A-bez PDV-a) za sve artikle unete preko kompjutera, pošto prikazuje znak pitanja. Ako unesem 1 ili 8 i to upišem, kasa prijavljuje neispravno. Probao srpsku, rusku i ukrajinsku tastaturu, ECR Tool odbija unos. Užas i katastrofa! Uskoro moram da dodam još tri artikla i lakše će mi biti da ih na kasi utipkam, no da ponavljam sve isto ispočetka. 🙄

@uji
Stavi da administrative language for non-Unicode programs u Windows podešavanjima bude Serbian Cyrillic.
I problem rešen, ja svaki dan importujem preko csv fajla i do stotinak novih artikala bez ikakvih problema.

Pre neki dan sam video taj primer, ako se ne varam, to ne utiče na redovnu naplatu čekovima, već samo ako puštaš čekove PRE isporuke robe.
Ako prodaš proizvod za čekove, odmah uradiš račun za ceo iznos, a čekove puštaš naknadno.

Zamisli da nisu čekovi, već da ti neko jednom mesečno donese keš. Dva meseca mu izdaješ avansi račun za keš i trećeg meseca, uz robu, mu daješ račun.

Screenshot 2022-06-29 192222.png
a kada im je sugerisano da sistem nije dobar nisu hteli uopšte da razgovaraju.
Zamislite jučerašnji dan ljudima koji su pravili efakture ???
Danas sam zbog predaje prijave za porez na dobit poslao upi za stanje. Ceo sat je prošao dok nisam mogao da vidim stanje. Stanje koje postoji i potrebna su mi salda...

I
Pogledajte prilog 348488
a kada im je sugerisano da sistem nije dobar nisu hteli uopšte da razgovaraju.
Zamislite jučerašnji dan ljudima koji su pravili efakture ???
Danas sam zbog predaje prijave za porez na dobit poslao upi za stanje. Ceo sat je prošao dok nisam mogao da vidim stanje. Stanje koje postoji i potrebna su mi salda...
Izgleda , samo u Srbiji, elektronski sistemi znaju za crkvene praznike / "crveno slovo".

Vrh Dno