Šta je novo?

LG Televizori

Da, tako sam radio do sada sa LG televizorima, ali sad sam na brzinu pregledao meni i nema nigde te opcije, nisam puno bunario pošto moram idem na poso, e živote.

Pogledacu posle kad zavrsim sa poslom, pa cu ti slikati 🙂

Obradiš prevode u notepad++. Utf8 i central european character set.

Kliknes na sub ikonicu u plejeru, onda izaberes eksterni titl (ako nema internog preskocice ti sam taj deo) i onda u Code Page izaberes Latin2

Prilozi

• 20220719_171308.jpg
    20220719_171308.jpg
    71.5 KB · Pregleda: 81
  • 20220719_171258.jpg
    20220719_171258.jpg
    75.7 KB · Pregleda: 57
Nekada ne radi sa latin 2, mora da se "bunari" na meniju desno od ovoga što prikazuje latin 2 (ne znam tačno kako se zove, pišem "iz glave" :d).

Većina radi na latin 2 ali za neke neće. Poslednje što sam gledao je Halo serija i morao sam da promenim latin 2.

Edit: fleš je još uvek u TV-u, pa evo slika. 🙃
IMG_20220719_191947.jpg
IMG_20220719_192014.jpg
IMG_20220719_192043.jpg

Izvinjavam se za prašinu, ženi i kućnoj pomoćnici sam zabranio da diraju ekran TV-a, a ja baš nisam nešto aktivan po pitanju brisanja prašine. 😁

Poslednja izmena:
Vidim da se ovde govori samo o nekim zverima od LG tv-a. Mislim na cene. E za neke od nas sa dosta skromnijim budžetom, pitanje za LG 4K43UM7050PLF. Da li vredi kupovati? Tv je iz prošle godine i na oglasima ga ima po nekoj ceni koju bih mogao priuštiti. Koristio bih ga za iptv, filmovi, sport... Ili ima nešto bolje novo, od 400-450 eura ali ne više od 43" veličine. Hvala unapred.
Ja sam naručio za roditelje 55" UP77 (model iz 2021. dok je UM čak iz 2019.) za 450e. Videh da MagicRemote dolazi u pakovanju. Ne očekujem puno a za te novce i na tu dijagonalu ni ne mogu.
Nemam iskustva za tebe ali mi se čini kao dosta bolja ponuda.

Zašto i kada je toliko pala cena LG oled65c1 modela?
Ja sam uzeo pre nekih 10 meseci platio tada na popustu tačno 2000 u domaćoj radnji.
Vidim sad su oko 1400 evra, baš drastičan pad cene.
Takođe izgleda novih 2022 C2 modela nema još.
Ne znam dal je za ovu temu ne vidim neku oko prodaje.

Ja sam danas uzeo 55 za 950 eur sa prevozom, sa valjda evo panelom.

Jedva sam našao podešavanja za titl, na Latin2 mi sve radi.
Zašto mi kad pustim neki film piše da ne podržava zvuk, a kad krene film zvuk ipak radi normalno?

Proveriću danas jel film ima više audio trackova, pa kad vidi DTS javi poruku a onda pusti sledeći audio track koji radi.

Zašto i kada je toliko pala cena LG oled65c1 modela?
Ja sam uzeo pre nekih 10 meseci platio tada na popustu tačno 2000 u domaćoj radnji.
Vidim sad su oko 1400 evra, baš drastičan pad cene.
Takođe izgleda novih 2022 C2 modela nema još.
Ne znam dal je za ovu temu ne vidim neku oko prodaje.
Gde si ti video 65icu za te pare da uzmem 2 komada? 😀

Ta prva cena nije iz ofišl radnje, mislim da je madjarska šema 🙂 cena redovna u radnjama je oko 2100e
Ja kad sam uzeo prošle godine u septembru razlike u ceni naše radnje KP nije bilo pa nisam razmišljao uopšte plus sam dobio ovde 5g garancije uz slanje serijskog onom servisu.
Sad da uzimam izbor bi bio vrlo jasan, 700 evra razlike...

Ali nije loše ni KP, jer može da se ostvari kod nas garancija. Ako ima za te pare, to je dobra priča baš.

Nema 5gg. Ovako ne boli glava i ne podržavaš crno tržište.

Ako se isplati da uštediš 500e, pa ako crkne nešto izmedju 2-5 godine, onda okej.

Nema 5gg. Ovako ne boli glava i ne podržavaš crno tržište.

Ako se isplati da uštediš 500e, pa ako crkne nešto izmedju 2-5 godine, onda okej.
Slažem se, i ja sam kupio kod nas zvanično C1 prošle godine, jeste skuplje ali to je ipak jako skupa stvar za rizikovanje/igranje preko nezvaničnih kanala u slučaju kvara i sl.

Ali nije loše ni KP, jer može da se ostvari kod nas garancija. Ako ima za te pare, to je dobra priča baš.
Kad sam prvi put video novu cenu ponadah se da su pale cene i 77 inch modela kad ono cvrc skoro ništa.
Kako sam navikao posle 55 na ovaj 65 sad mi i ovaj mali. 😂
Nije to razlika 100-200 pa da se ne gleda KP, 700 je 50% razlike u ceni.
Ne bi razmišljao sekunde gde bi uzeo.
Ne kvari se LG nije to Vivax ili tako neko smeće.

Ja mislio da zamenim u spavaćoj Philips 58 PUS7805 za 55 C1. Iz dnevne kada predjem sa A80J, smorim se 😁

Jedan hint za C1, vjerovatno je bilo riječi, zadnje serije C1 su valjda sa EVO panelom koji je nešto svjetliji, a evo kako da prepoznate sa kutije je li sa EVO - ovo slovo treba da bude P ili W.
Ukoliko je Q ili Y imate standardan C1 panel.

Prilozi

• How-to-know-if-your-LG-C1-has-an-EVO.jpg
    How-to-know-if-your-LG-C1-has-an-EVO.jpg
    111.1 KB · Pregleda: 61
Pa da, u HDR modu je svjetliji taman toliko da "ne bode" oči preko dana u prozračnim prostorijama.

Hvala za info, pošto planiram da ponudim model, pa da znam šta da gledam.

Nesto mi se cini da sam kod onog azijata na hdtv test kanalu gledao da su randomizovali te brojke u jednom trenutku bas zbog ljudi koji su birali

Jel postoji način da se proveri negde nakon kupovine koji je panel?

Da, u skrivenom meniju.

Nazad
Vrh Dno