Šta je novo?

Oneplus Nord 2

Za sada kao da je malko fluidnije, promenio mi izgled opcija u bateriji i ubacio brzinu protoka za wifi ili mrežu. Kako to da skloni?

Edit: našao status bar, najlakše naći preko s-rča :)

Poslednja izmena:
Tap to show screen ne radi, kada hoću sa jednim tapom da vidim koliko ima sati. double tap ok, ali ovo je bilo pre u ambient displeju i somatic gesture, sad tog kao da nema

Evo već ima preko tri meseca otkako je Nord 2 u mom vlasništvu i sve pohvale od mene.

Sistem radi perfektno, kao podmazan.

Baterija odlična, kao i brzo punjenje.

Ono što me nervira je čitač otiska, retko kad uspe da ga otključa iz prvog pokušaja. Ima li još neko isti problem?

Jel ide full ili incremental u ovom oxygen updateru ?

Full

Da se nadovezem na post od @tesseract

Telefon isto tri meseca kod mene ni jedan veci problem osim sto sam primerio kada sam fizickim dugmetom utisam telefon i posle ga vratim da zvoni preko istog da ne stizu zvucne objave za viber, messenger i slicno nego mora reset i tada je sve ok.

Baterija extra drzi, brzi punjac je brutalna stvar i najbolja koju sam do sada imao ovaj od 65 wati punjac, ako zurim negde boc na punjac dok se sredim baterija je vise nego dovoljno napunjena da ne brinem o telefonu dok sam u gradu.

Sto se tice otiska prsta isto sam primetio da neki put ne uvati iz prve nego moram da ponovim ali to nekako pripisujem sebi jer ne gledam gde stavljam prst, nekako bi mi na ovom telefonu vise lego otisak sa strane na power dugmetu.

Ono sto sam jos primetio da je telefon od prelaska na A12 nekako osetljiviji, ni ne uzmem telefon u ruke cak nije mi ni blizu on je nekako detektovo moju ruku i vec pali otisak prsta za odkljucavanja. To verujem nema da se podesava ta osetljivost.

Topla preporuka za kupovinuom oni koji ne znaju sta da kupe do 300 evra.

Poslednja izmena:
Koliko imate SOT-a? 5.5h kod mene je neki max što je dovoljno za jedan dan.

Kad imas brzo punjenje i ne pratis nista. Uglavnom potrosnja baterije je odlicno optimizovana, od standby-a pa na dalje. Drain-ova nikakvih. I takodje svidja mi se ova nova statistika baterije.

Meni je Oxygen i dalje vrhunski i posle Pixel OS-a najbolji, jedino eto sto ne zure sa update-ima.

Totalno sam zaboravio na Sot i to praćenje ,koje je bilo neizbežno za sve prethodne telefone (čak i one koji su imali odličnu bateriju ) . :) .Eto to mi je uradilo brzo punjenje i hvala mu :) ..

Screenshot_2022-07-02-19-47-48-74_0ba066473b79d6e213a1f6f52505e2ee.jpg
Meni za sada, da ga punim na dva dana, extra! :)

Vidim da su uklonili 5GHz Hotspot, vjerovatno zbog novih EU propisa. Mislim da je bila opcija na A11. Nista za mene bitno ali eto...

Posto mi je zeva vrlo pametna, dala je sinu telefon, on nesto cacnuo, i sada ima sledecu situaciju. Pre, kada se klikne na vidzet za "direct dial" nekog kontakta, telefon je pozivao taj kontakt. Sada, kada se klikne na isti vidzet, otvara se Viber. Znaci ne da zove, vec se bukvalno otvore konverzacije u Viberu, kao da sam kliknuo na ikonu Vibera. Ja sam gledao podrazumevane aplikacije, onda sam ukinuo Viberu dozvolu za kontakte i telefon, ali dzaba. Ima li neko ideju?

a da skloniš vidžet pa probaš da ga staviš ponovo?

To za vidget on te pita prilikom prvog korišćenja šta želiš da ti otvara i ako je pritinuto viber viber će i da otvara.

Ova a12 verzija sa oxygen updatera radi odlično ,ne vidim za sad nikakav problem .Ako se neko dvoumi ..Ima i nekih osveženja vizuelnih ,kolko da nam razbije monotoniju ...

Ova a12 verzija sa oxygen updatera radi odlično ,ne vidim za sad nikakav problem .Ako se neko dvoumi ..Ima i nekih osveženja vizuelnih ,kolko da nam razbije monotoniju ...
Ja sam je isto instalirao, cak nisam radio ni reset da sve ponovo instaliram nego tako kako jeste koristim telefon, baterija ne promenjena, ukljucen wifi i mobilni podaci non stop pa kada sam u kuci koristim wifi kada sam u gradu mobilne podatke, osvetljenje u kuci na nekih 30% u gradu 100%.

Dugo sam se dvoumio da li da uzmem neki Oneplus telefon ali vidim da sam to trebao daleko ranije da uradim i da se manem Xiaomi telefona, daleko od toga da sam i sa njima imao problema ali sa OP sto se kaze radi za sve pare.

Da li su vam se obrisali podaci kada ste radili update preko Oxygen Updater-a?

Kod mene jutros vidoh onu strelicu gore da ima neko ažuriranje ali nisam imao vreme da vidim o čemu se radi, posle pola sata strelica je nema. Možda je bio A12.

Kod mene jutros vidoh onu strelicu gore da ima neko ažuriranje ali nisam imao vreme da vidim o čemu se radi, posle pola sata strelica je nema. Možda je bio A12.
Jeste A12

Skini Oxygen updater sa Play Store, ako u Oxygen nije namesteno udji dole u podesavanja i namesti EU a pod update methode Stable Full.

Vrati se nazad i prva opcija Update ce vidis D2103_11_C.01 4.54 GB velik update skines na kraju prati sta ti pise.

Vidim da su uklonili 5GHz Hotspot, vjerovatno zbog novih EU propisa. Mislim da je bila opcija na A11. Nista za mene bitno ali eto...
Jeste, na A11 ima 5 GHz hotspot, ja ga često koristim (kada sam. u vikendici).

Meni je 5GHz veoma bitan na hs, onda neću ni da prelazim na A12.

Imate li 5G u opcijama, kod mene samo 2G/3G/4G ?

Ako mislis na opciju preferred network type onda ni kod mene nema 5g.

Da, u Podgorici ima dosta 5G baznih stanica, rekoh da probam 5G ali ovo je izgleda bug neki ili postoji posebno podešavanje za 5G

Mozda je privremeno iskljucena mogucnost 5g sa ovim update a da neki naredni update vrati 5g, jer nelogicno je da 5g telefon nema 5g mogucnost koriscenja.

Inace danas sam video vest da je Nord 2 medju telefonima koji ce da dobiju A13, prvo sam se slatko nasmejao posto smo tek sada dobili A12 da ce A13 da bude moguc mozda sledece godine u ovo vreme kada svi drugi budu dobili A14.

To je moja prognoza kada dobijamo A13 ne njihova.

Izgleda im se treba obratiti da updateuju carrier settings, gdje mogu da im pišem?

Verovatno da im se vec brdo ljudi javilo sa istim problemom pa ocekujem da ce u narednom periodu da problem rese a mozda su nesto zeznuli pa dok ne nadju nacin da isprave problem. Jer telefon je itekako popularan i 5g hteli neki ili ne je sve popularniji i ne mogu da bas zatvaraju oci na problem i da odugovlace.

Sto se 5G-a tice, mislim da ne prikazuje u regionima (mrezama) gdje nije 5G dostupan. Otkud 5G zvanicno u CG 😐 Mislim da nije bug, nego trebaju da whitelistuju mozda i operatere i sl... Nije to samo na ovom telefonu.

Da znam kako se ulazi u "Phone Info" na Mediateku (##4636## na Snapdragonu) da provjerim tamo ima li ponudjeno.

Poslednja izmena:
Da, to je to mada recimo kod Xiaomija to nije slučaj, imao sam Mi 10T Pro i uredno mi je prikazivao 5G mrežu.

Vrh Dno