Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Posto se vec nista ne desava, da li ste raspolozeni za malo razonode? Hajde da svako napise ovde na kom nivou i kada predvidja dno za BTC u ovom ciklusu pa onda da mozemo da se na to vratimo za godinu-dve i pogledamo ko je bio najblizi? Ai nije lose da vidimo kakva su ocekivanja ljudi u ovom trenutku...

Evo ja cu prvi: 14.100, 15.10.2022.

Mislimo slično. Prvi lom je bio 2015. na 1/7 ATH, drugi 2018. na 1/6, što znači da bi trebalo sada na 1/5 :) tj 13.800

-90% od prethodnog ATH-a, dakle neka bude ~7000$ ;)

-90% od prethodnog ATH-a, dakle neka bude ~7000$ ;)

Ja bih pre rekao -95%. Samo je nezahvalno reći kada. Smanjena tražnja i visok inventar obori cene, CPI pada, FED proglasi pobedu nad inflacijom i krene da obara kamatne stope, akcije i kripto krenu da rastu, inflacija se brzo vrati još gora i sve ovo je bilo nizašta. To se zove bullwhip efekat. Ako ne bude ozbiljne namere da se obračuna sa inflacijom, mučićemo se u opadajućoj ekonomiji do kraja decenije.

Javni dug je toliko veliki da je jedini način da se vrati kroz visoku inflaciju. Da ne pominjem kolaps tržišta nekretnina, penzionih fondova i banaka, koji bi usledio kada bi kamatne stope otišle iole blizu realnim vrednostima koje bi zapravo zaustavile inflaciju

Krajem q3 ili početkom q4 - između 10 i 12k ali ne isključujem mogućnost da smo dno već imali kad je cena kliznula malo ispod 18k, samo iz razloga što su bukvalno svi ubeđeni da će cena ići još dosta na dole.
Cena proizvodnje 1btc-a je oko 17k u proseku, što se godinama u nazad pokazao kao dobar indikator za kapitulaciju majnera ( poslednja faza bear marketa i početak akumulacije pred sledeći ciklus ), pa mi je iz tog razloga poslednji buy orderi oko 10k jer bi u tom slučaju velika većina majnera pogasila mašine i krenula sa kupovinom.

Samo da napomenem ( pogogtovo novima u kriptu ) da dno neće apsolutno niko uhvatiti i mnogi će ostati u $ čekajući da im se popune orderi, i vrlo verovatno će kasnije vijati da kupe po dosta višim cenama ( iz ličnog iskustva govorim jer sam i sam tako prošao u svom prvom ciklusu ).

Zato, samo pametno i stepenasto ulaziti sa više ordera i nema greške.

Ja sam imao plan da uložim dosta keša, ostavim 5-10 godina i da to postepeno raste te da prepustim deci da rade sa tim šta hoće.
Kako sam u minusu oko 60-70%, čekam cenu od 46000 dolara i da rasprodam sve da budem na nuli :D
I u svoju odbranu, moram da dodam da sam počeo da kupujem pre tačno godinu dana kada je cena bila 30-31000 dolara, kupovao sam svakog ponedeljka do septembra, tada sam imao saobraćjnu nezgodu i dugo sam bio u bolnici, na kraju dugo na prihijatriji jer je došlo do preloma lobanje i drugih oštećenja mozga, te sam većinu para uložio kada sam izašao iz bolnice i kada sam bio lud, to je novembar prošle godine :D

12k do kraja q3, očekujem neki rilif u oktobru i novembru, ponovo pad decembar i januar.

Ajd kad se zezamo, da bacimo i kad će i koliki ATH. 150k novembar 2024. Da se vidi da sam obuhvatio šire gradivo, Polka i Chainlink idu preko 150 dolara. Mark my words, al samo ako sam pogodio.
Cena zlata će da padne minimum 10% do kraja godine.

Ja sam imao plan da uložim dosta keša, ostavim 5-10 godina i da to postepeno raste te da prepustim deci da rade sa tim šta hoće.
Kako sam u minusu oko 60-70%, čekam cenu od 46000 dolara i da rasprodam sve da budem na nuli :D
I u svoju odbranu, moram da dodam da sam počeo da kupujem pre tačno godinu dana kada je cena bila 30-31000 dolara, kupovao sam svakog ponedeljka do septembra, tada sam imao saobraćjnu nezgodu i dugo sam bio u bolnici, na kraju dugo na prihijatriji jer je došlo do preloma lobanje i drugih oštećenja mozga, te sam većinu para uložio kada sam izašao iz bolnice i kada sam bio lud, to je novembar prošle godine :D
Zao mi je za nezgodu i probleme ali ti za sve ostalo veliko hvala. Da ulagaci kao ti ne postoje, ceo sistem bi se urusio. :)

Nije ponzi, važi za sve vrste tržišta. Oni što kupuju visoko a prodaju nisko ili odustaju od ulaganja u bear marketu su osnovna pokretačka sila.

Meni je to nerealno, ali očigledno ima jako puno takvih ljudi. Ako sam u nešto verovao u bull market-u i tada uložio, moja uverenja i želja za ulaganjem se samo povećavaju kada cene padnu.

Vrlo je sumnjivo da svi imamo vrlo slicne ideje - kao sto smo svi isto mislili da cemo docekati oko 150.000 (plus minus 50.000) pred kraj 2021.

Samim tim nema sanse da ce se desiti to sto svi predvidjamo (tako fukcionise ova igra) - ili cemo ici mnogo nize, ili necemo uopste vise ici dole!

edit: dobar video o on-chain podacima sa glassnode-a ali mozda preoptimistican:

Poslednja izmena:
Mišljenja sam da se manje razumem od 90% članova ovog foruma, da sam mnogo više verovato da ću dobro proći kad sam počinjao nego sada. I sutra da se desi da puknem sve pare, manje ću žaliti nego da nisam ništa probao kad sam planirao da počnem.
Sada mi je plan da čim budem na nuli, prodam sve i završim sa ovim, ako i ne budem na nuli, neću prodavati šta god da se desi.
p.s. kada dođem blizu cene koju čekam, neću prodavati sve od jednom nego postepeno prema onoj Bendžaminovoj taktici kupovine i prodaje.

A zašto ne nastaviš da kupuješ nedeljno / mesečno i sada?

Na taj način prosečna cena će jako brzo da ti pada i dočekaćeš da budeš na "nuli" mnogo brže.

Štaviše, kako cena pada tako treba povećavati ulog.

Ps, 9.1% godišnja inflacija u US. Veća nego što se očekivalo koliko juče.

Ako sam dobro procitao, ulaz ti je na 40k+. Da bi dosli do te cene trend mora da se okrene i da bude u rastu neko vreme sto bi znacilo novi bull market. E sad, po mom nekom misljenju kada dodjemo do te cene, suludo je prodavati jer je verovatno da ce ici jos gore. Na tvom mestu bih sacekao jos neku hiljadu gore i onda postavio stop loss na ulaz pa gde ode.

CPI je narastao 9,1% i propadanje je krenulo, ako još podignu kamate, to već preti da se ona moja prognoza ostvari kolko početko avgusta.
Sve miriši da će tek tamo pred mid term izbore pobediti inflaciju by unanimous decision, što će mrtve mačke proslaviti skakanjem. Dotle, šoping tajm ko može.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno