Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znaci da smo ovih dana videli dno za altlove tipa ltc , dash , zec , doge, etc ...
eth je imao dno ko sto je neko pre par nedelja predvidio bio je ispod 900$ . Ako ne bude popravio odnos sa nabrojanim i nenabrojanim , bice zanimljovo gledati kako eth lagano posustaje.
Sve mi se cini da ce neki novcic sa whatomine ili pak van tog radara preuzeti barjak i da cemo imati jedan mali dejavue.

To znam, nego je loše što su svi indikatori loši, makar kako iskusniji zbore, a ovo sada kao ide gore..Možda je bolje bilo da je još išlo u kanal, ali evo npr Matic je skoro na x2..
Nisu svi loši, nego je problem u onima koji ih koriste na pogrešan način, a glavni izvor edukacije im je jutjub :)
U principu, ne postoji ni jedan jedini indikator koji može 100% " predvideti " kad će pijani Rus ili debeli Amer rešiti da otvori šort i krene da prosipa par hiljada btc-a i baš zbog toga treba gledati uvek uzimati deo profita kad god je moguće.
Znaci da smo ovih dana videli dno za altlove tipa ltc , dash , zec , doge, etc ...
eth je imao dno ko sto je neko pre par nedelja predvidio bio je ispod 900$ . Ako ne bude popravio odnos sa nabrojanim i nenabrojanim , bice zanimljovo gledati kako eth lagano posustaje.
Sve mi se cini da ce neki novcic sa whatomine ili pak van tog radara preuzeti barjak i da cemo imati jedan mali dejavue.
Nadam se da grešim ali mislim da je teško da je dno još uvek pronađeno za btc, pa samim tim i za altove.
Verujem da smo blizu dna, a samo dno verujem da ćemo pronaći negde u Q4 ( septembar / oktobar )

Poslednja izmena:
Ne postoji indikator koji gadja u 100$ to nije moguće..

Da pokaže samo dno... Upali se alarm i mi kupimo na dnu 😅

Palo meni ako indikatori pokazuju da smo ušli u tu zonu..a pokazivali su...
Ispod 20k po meni treba ići DCA jer iste te indikatore i bolje imaju ljudi koji pokušavaju da izvuku novac od nas..

Da li će otići na 15-10k.. Mozda.. A možda i će mnogi ostati cekajuci na tim nivoima..

Napravite strategiju kupovine na svim nivoima pa dokle stigne

10% stablecoin npr na svakom nivou ispod 20k i pokrili ste nivoe od 10-20k

FED očigledno nema muda da podigne kamatne stope iznad stope inflacije kako bi je propisno suzbio. Umesto toga ih podižu mic po mic, iako je sasvim jasno da već debelo kasne za razvojem situacije. Stagflacija će stoga da se otegne propisno, nema u njoj mesta za kripto. Ko će normalan da ulaže u špekulacije, kad vidi da mu svaki mesec od plate ostaje sve manje zbog rasta cena?

Ako se nastavi ovako, ja nikako ne vidim dno u berzi i kriptu pre 2024, ali ne mogu da znam da li će pokušati da nas "spašavaju" opet, pa da nadrljamo još gore.

Altovi su pali 70-99%, gledano macro sliku u odnosu u ogromnom downtrendu su skoro svi. Ali lepo su dali od dna u odnosu 50-100% ko je imao hrabrosti kupiti dok je bilo krvi na ulici.
Kad BTC mrljavi, a altovi prave x2 obično se to završi jakim padom svega.

Altovi su pali 70-99%, gledano macro sliku u odnosu u ogromnom downtrendu su skoro svi. Ali lepo su dali od dna u odnosu 50-100% ko je imao hrabrosti kupiti dok je bilo krvi na ulici.
Kad BTC mrljavi, a altovi prave x2 obično se to završi jakim padom svega.
Ko je hvatao dno nekog alta kada su jako krvarili... Nije los trenutak da ponovo predje u btc. Ja sam malim delom iz btc tada isao u avax, sada sve vracam u btc.

Postoji neka teorija o mini alt sezoni i novom dnu btc dominance-a (po meni malo verovatna) .... Sto bi bila perfektna diverzija i navlaka ljudi na altove u ovoj situaciji za izvlacenje btc-a.

Kad pogledaš daily candle skoro svakog alta deluje savršen recovery. Mislim da su tu vuna peca i FOMO kupuje pa će ih satrati. Prilika i za istres ko je u malom minusu, plusu greškom kupujući alt.
Imamo jos bar 12-15m beara, altovi mnogi će još dole 90%.

I dalje smo u nekom malom uptrendu, koji bi trebao da potraje neko vreme i to uzasno polako🥱
Btc jos nije otisao na tih 25 - 26k. Po odnosu short long situacija je da takva da bi ta cena morala da dodje. 45% trenutno ocekuje rast na binance.
Verovatno ce i pojedini altovi jos malo gore i onda ce taj dump kada se pomisli da je btc nasao dno, a dno bi trebalo tek da bude negde na 13500$ i posle oktobra oporavak🤔

EMA 10 na BTC futures chartu je upravo dodirnuta odozdo. EMA 20 je na nekih 22.500 $. Danas i narednih par dana je kljucno za odbitak na dole ili probijanje na gore. Trebalo bi sacekati za bilo kakav eventualni ulaz.
Ova dva indikatora nisu probijena jos od 05. aprila 2022. godine, tj od kad je pao ispod 48.000$ ...

Da podsetim da je većina foruma prošle godine predviđala furiozan novembar i decembar, a baš negde oko 10.11 je krenula nizbrdica koja je trajala do pre nekoliko dana, tako da ne treba ni u šta biti previše siguran.

Imam 1,2BCH na kojima sam od sinoć dobar 15$. Odlično, 15$+1,2BCH. E sad, već deset dana se taj isti BCH nakon opasnog sunovrata drži i meni lično deluje kao da treba da opali bar na par sati.... Long x6average podesio na 114,5 pa ako padne drž se, ako i de gore još bolje, 15$ u plusu.

Verujem da smo blizu dna, a samo dno verujem da ćemo pronaći negde u Q4 ( septembar / oktobar )

FED očigledno nema muda da podigne kamatne stope iznad stope inflacije kako bi je propisno suzbio. Umesto toga ih podižu mic po mic, iako je sasvim jasno da već debelo kasne za razvojem situacije. Stagflacija će stoga da se otegne propisno, nema u njoj mesta za kripto. Ko će normalan da ulaže u špekulacije, kad vidi da mu svaki mesec od plate ostaje sve manje zbog rasta cena?

Ako se nastavi ovako, ja nikako ne vidim dno u berzi i kriptu pre 2024, ali ne mogu da znam da li će pokušati da nas "spašavaju" opet, pa da nadrljamo još gore.

8. novembra su USA izbori, ne vidim kako je moguće da se tada berza (a posledično i kripto) ne zeleni, makar kratkoročno, ali svkako ne kraće od nekih mesec dana pred izbore.

sta mislite hoce li eth u skorije vreme na 900$? Propustio sam sansu prosli put 😡

sta mislite hoce li eth u skorije vreme na 900$? Propustio sam sansu prosli put 😡

U kriptu i sitnice sto se tice pozitivnih vesti za odredjeni coin umeju da izazovu ogroman pump, mi nismo ni svesni velicine hype-a koji ce tek nastati kad napokon ETH bude stvarno prelazio na POS. Ja verujem da ce ako ne ove onda barem za 2-3 godine cena ETH-a biti mnogo veca nego trenutna i u ovom padu ga kupujem stalno. Trenutan DCA Avg mi je 1350$ , ti trenutno imas sansu da ga kupis i jeftinije, a ako verujes u ETH kao i ja, onda ti nece biti toliko bitno da li si ga uzeo na 1200 ili 900. Svakako da sam na tvom mestu, 1/3 od izdvojenog kapitala bih kupio sada a 2/3 ostavio za dalji DCA.

Pa hoće sigurno, samo je pitanje kad.
Ako prsne USDT, Celsius i 3AC, što svi iščekuju ovih dana da vide rasplet, onda ide odmah, u suprotnom fuck knows.
Odgledao upravo ovaj video, dobra analiza, može gore može dole, vrlo je čudna situacija, na svim poljima (makro), ***.

USDT nema ni naznake problema za sad, odakle sad pa to? To što ima masovne prodaje, kruži FUD, itd. nije razlog da se stavlja u koš sa Celsius i 3AC koji su faktički likvidirani. Čak je održavanje pega posle isplate nekoliko milijardi za par dana kontra indikator od "propasti".

Daleko od toga da branim Tether, ali - USDT je 80% (lupam brojku, ali velika većina definitivno) likvidnosti na CEX parovima (i još hiljadu razloga, bla bla), ne zavaravajmo se, ako prsne - pakovanje kofera na dugi ili neodređeni niz godina. Moje mišljenje je takvo, bar :)

Pre 7 sati je bio ovaj tvit

Mislim , priča se o tome već izvesno vreme, peg je ispod dolara ima ne znam ni koliko više, mesec dana recimo.

Reklo bi se FUD koji je nikad jačih u zadnjih 5 godina.
Ali prebacih sve iz USDT u USDC, mirnije se spava. 🙂
Pre 7 sati je bio ovaj tvit

Mislim , priča se o tome već izvesno vreme, peg je ispod dolara ima ne znam ni koliko više, mesec dana recimo.

Gde je peg ispod dolara poslednjih mesec dana?

Ako računate 0.999 na pojedinim menjačnicama, onda OK, ali da se razumemo, USDT je većinu vremena na toliko 😁

edit: ja u USDT nikad nisam ništa imao, oduvek u USDC, ne vidim razlog zašto bih koristio Teter

Nemam ja ništa protiv Tethera (iako je moj izbor USDC), uzgred sam ga spomenuo jer je spomenut i u klipu kojeg sam zakačio, u kontekstu sa 3AC i Celsiusom.
Priča se o tome kako je izgubio peg, ima mesec dana sigurno, barem po izvorima koje ja pratim, a ne pratim ih mnogo.
Nisam znao da je CEO Tethera demantovao :)
Ne širim FUD, daleko od toga, nadovezao se samo na to gde ćemo , gore ili dole , mislim da niko to ne zna sada, u tome je suština :rolleyes:

Ma taman posla, diskutujemo :)

Nije ovaj demantovao, potvrdio je, evo ga, objašnjava tu nešto:

Ništa mu ne verujem, ali definitivno ne verujem ni "breaking" tvitovima. Koliko ja znam, USDT je izgubio peg posle Luna crasha na kratko iz logičnih razloga, i to je to. Posle toga sam nekoliko puta proveravao kad po Twitteru vidim kako je "USDT LOST ITS PEG?!?!?!" i naravno, na 1$ je. Ne znam gde ima da se prati to sa detaljnijim informacijama od ovih svakodnevnih sajtova tipa Coingecko itd.

Pa da, video sam ovo bio takodje pre par sati, ali rekoh možda je u medjuvremenu CEO dodatno nešto rekao pa je tu demantovao a ne pratim njega itd. :)

Ne znam, voleo bih da odemo prvo malo gore, da zamenim koliko toliko altova za USDC i pripremim se za ozbiljniji pad, mada mi svejedno u principu, bitno je da ode gore market u nekom trenutku, pre ili kasnije :cool:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno