Šta je novo?

Digitalna TV: predlozi, sugestije i pitanja

znam da jos uvek nije izasla aplikacija,ali da li moze preko racunara da se gleda tv i kako?
 
Pa podesi TV. Imaš na netu uputstva, možda ti neko od njih reši problem.
Ja sam malo poboljšao prikaz na mom Sony nakon menjanja podešavanja. Ako ne umeš, probaj da resetuješ TV, podesi na difolt ... možda ti bude bolje..
(Inače, slika mi je u redu na Hipernetu)
Problem je sto sam sve pokusao ali koliko god da se podesava jednostavno je losa. Nema to veze sa TV-om vec je jednostavno losa skika Hipernet televizije. A dosta se razumem u kompove, televizore, boxove..
 
Na koliko uređaja može da se gleda Televizija?

Koliko slotova daju?
 
Šest
 
Kod mene secka kajron, slike su ok na HD sadržajima.

Ja imam drugi problem da često zna da ispadne mreža, iskače buffer krug i tako... Sve od zadnje verzije.
 
Kod mene secka kajron, slike su ok na HD sadržajima.

Ja imam drugi problem da često zna da ispadne mreža, iskače buffer krug i tako... Sve od zadnje verzije.
Kajron ne secka, posle podešavanja TV. Ali ispad iz mreže i buffer krug i kod mene je pojava od zadnje verzije softvera
 
kako radi na pretrazivacu preko smart tv-a? ako je neko voljan da podeli nalog na par dana, neka pise u inbox. btw na koliko uredjaja istovrmeneo moze da se koristi, ima li ogranicenja?
 
Radi ok na smart tv, na xbox
6 uređaja istovremeno
 
@rafiki i @Protke! su pominjali upravljanje TV uređaja Hipernet daljinskim, pa ću u nastavku opisati kako se to radi.
  • Ukoliko koristite TV jednog od sledećih proizvođača:
    Samsung - 1
    Panasonic - 2
    LG - 3
    Sony - 4
    Philips - 5
    Toshiba - 6
    Sharp - 7
    Orava - 8
    JVC - 9
    Grunding - 0

    Potrebno je da se istovremeno pritisne i zadrži dugme TV + broj proizvođača, dok led lampica pored dugmeta TV ne krene da svetli zeleno. Npr. ako se pokreće povezivanje sa LG TV-om, zadrži se dugme TV i dugme broja 3. Kad lampica krene da treperi zeleno, potrebno pritisnuti dugme OK. Tada daljinski kreće da odašilja "Mute" opciju.

    Ako je TV odreagovao, odnosno isključio zvuk, potrebno je proveriti i ostale komande pritiskom na njihovo dugme. Ovde je savet da se proveri da li TV reaguje na dugme za pojačavanje i smanjivanje zvuka, dugme za promenu ulaza (Source, sa desne strane pored Extra dugmeta), promenu kanala itd. Ukoliko TV odreaguje ispravno na sve komande, potvrđuje se klikom na dugme Play/Pause i tada je daljinski podešen.
    Ako TV nije odreagovao na isključivanje zvuka ili ako TV ne odreaguje na sve komande ispravno, potrebno je promeniti kod klikom na dugme za premotavanje sadržaja unapred (desno od Play/Pause taster), sve dok TV ne odreaguje isključivanjem zvuka. Kada se zvuk na TV-u isključi, potrebno je proveriti i ostale komande. Ako su odgovarajuće, klikom na Play/Pause se potvrđuje kod. Ukoliko se ne poklope sve komande, potrebno je ponovo promeniti kod, dok se ne pronađe odgovarajući, odnosno dok se ne pronađe kod na kojem će svi tasteri imati odgovor na TV-u.

  • Ukoliko koristite TV proizvođača koji nije nabrojan u prethodnoj stavci:

    Potrebno je da se istovremeno pritisne i zadrži dugme TV i sledeći kanal (Channel UP), dok led lampica pored tastera TV ne krene da treperi zeleno. Kada lampica krene da treperi, potrebno je da se pritisne dugme OK i daljinski odašilja "Mute" opciju.

    Ako je TV odreagovao na komandu, odnosno isključio zvuk - proveriti da li će TV odreagovati i ostale komande pritiskom na njihovo dugme (promena jačine zvuka, dugme za promenu ulaza, promena kanala itd.). Ako se sve komande poklapaju, klikom na dugme Play/Pause se potvrđuje podešavanje.
    Ako TV nije odreagovao na komandu isključivanja zvuka, potrebno je promeniti kod. Kod se menja klikom na dugme za premotavanje unapred, nalazi se sa desne strane pored dugmeta Play/Pause. Potrebno je kliknuti dugme za premotavanje unapred, dok TV ne odreaguje isključivanjem zvuka. Kada se to dogodi, proveriti ostale komande. Ukoliko se one poklapaju, odnosno TV ispravno odreaguje na svaku, klikom na taster Play/Pause se potvrđuju podešavanja. Ako se ne poklope sve komande, potrebno je promeniti kod pritiskom na dugme za premotavanje unapred, dok se ne dođe do koda koji odgovara modelu TV-a. U daljinski je ugrađen veliki broj kodova, pa postoji mogućnost da je potrebno proći veliki broj kodova kako bi se došlo do onog odgovarajućeg.

  • Vraćanje daljinskog na fabrička podešavanja se vrši pritiskanjem i zadržavanjem tastera Power i tastera broja 0, dok LED lampica pored TV tastera ne počne da sija zeleno, nakon čega je potrebno pritisnuti dugme OK.
    Nakon reseta, daljinski će komunicirati sa STB-om isključivo putem IR. Kako bi daljinski koristio i BT konekciju, potrebno ga je ponovo povezati u odeljku "Remotes and Accesories" na meniju Android podešavanja.

Napomena: Kada se daljinski upari sa TV-om, kako bi se upravljao STB, potrebno je kliknuti dugme STB. Svaka dalja komanda će biti zadata STB-u. Klikom na taster TV, dalje zadate komande će upravljati TV-om. Tasteri za pojačavanje i smanjivanje zvuka će automatski upravljati TV-om. Ako je potrebno promeniti zvuk na STB-u, potrebno je istovremeno pritisnuti dugme STB i dugme za smanjivanje, odnosno pojačavanje zvuka.

~Dejan
Ja nikako ne mogu da vratim daljinski na fabricka podesavanja. Uradio sam sve kako je navedeno u uputstvu ali izgleda da se reset ne odradi do kraja posto mi daljinski ostane povezan bluetooth-om sa box-om. Izgleda da je daljinski bio unapred uparen sa Samsung TV-om ( sa kojim i posle reseta radi bez problema) a ja pokusavam da ga uparim sa Philips-om.
 
Zdravo,

@ZeeGerman Poslali smo ti privatnu poruku, očekujemo tvoj odgovor.
@El Fenomeno Da li si uspeo da rešiš poteškoću na koju si naišao, ukoliko nisi, kucni nam u privatnoj poruci kako bismo zajedno prošli određene korake?
@Cira84 Da li možeš da pokušaš da na Samsung TV-u razvežeš prethodno bluetooth povezan daljinski, pa da naknadno pokušaš da se povežeš na TV?

~Nemanja A.
 
Ja sam se danas prijavio za hipernet uglavnom zbog Arena. Do sad sam koristio orionovu tv splikaciju gde arene i izgledaju i rade perfektno jedino što ne može preko istog naloga da se istovremeno gleda na više smart tv-ova. Čitajući veći deo ovog threada čini mi se da sam prešao sa konja na magarca. Sad nisam pametan šta da radim tj. da li da otkažem ili probam. Jer ako je slika na Arenama lošija, secka i ima ghostinga kao na Arena Cloudu, bilo bi mi bolje da sam išai na mts varijantu iako je promocija prošla, a i u ruter će mi biti sigurno 15m od TVa kako bi pokrio signalom ceo stan.
 
Ja sam se danas prijavio za hipernet uglavnom zbog Arena. Do sad sam koristio orionovu tv splikaciju gde arene i izgledaju i rade perfektno jedino što ne može preko istog naloga da se istovremeno gleda na više smart tv-ova. Čitajući veći deo ovog threada čini mi se da sam prešao sa konja na magarca. Sad nisam pametan šta da radim tj. da li da otkažem ili probam. Jer ako je slika na Arenama lošija, secka i ima ghostinga kao na Arena Cloudu, bilo bi mi bolje da sam išai na mts varijantu iako je promocija prošla, a i u ruter će mi biti sigurno 15m od TVa kako bi pokrio signalom ceo stan.
U Yettel prodavnici sam gledao Arenu i delovala mi je odlično, bolje nego Arena Cloud koju imam. E sada taj box je na njihovoj mreži pa je možda bolja slika nego kada se poveže preko SBB ili MTS.
 
Ako ima neka dobra duša da da Hipernet Web OTT na probu, neka se javi na pp :)
 
Na Arena Cloudu arene su katastrofa. Na Orionu su odlične. Nadam se da će valjati. Zato sam uzeo i njihov net, da ne bi morao da optužujem sbb za eventualne nedistatke.
 
U Yettel prodavnici sam gledao Arenu i delovala mi je odlično, bolje nego Arena Cloud koju imam. E sada taj box je na njihovoj mreži pa je možda bolja slika nego kada se poveže preko SBB ili MTS.
Molim te navedi u kojoj prodavnici i da li može da se proba box, pošto su mi iz kol centra rekli da nemaju u prodavnicama box za probu (+ iz službe za korisnike).
 
Ima box u Starom Merkatoru
 
Pozdrav, drugari. Imam pitanje vezano za Jettel box: da li su na njemu predefinisane aplikacije koje mogu da se instaliraju ili se mogu skinuti sa google play-a, apkpure itd?

Unapred se zahvaljujem na odgovoru...
 
Evo danas mi je uveden hipernet a ovo su neka iskustva. Suma sumarum više sam očekivao ali bih opet uradio isto jer 12m za dinar je osnovni razlog uvođenja hiperneta.
Iskustva:
Internert radi solidno mada mi se uzgubioa mreža 2 puta i to kaf se listaju kanali. Slika na TV je ok i Arena je ok, baš jko na Orionu što me najviš brinulo. E sad cons. Sam interfejs aplikacije u boxu je đubre. Kad prebujete sa kanala na kanal je takvo da mu treba 10 sekundi da to odradi. Desi se i da preskoči a nekad ne napiše naziv kanala pa ne znate gde ste. Nekad se desi da kad prebacite na neki kanal sluga bude zamućena pa se za 10 srkunti iskristališe. Eto to je to na prvu loptu. Instalateri nisu baš od velike pomoći jer mi posle njih ostaje podešavanja da bi radilo ok. Dakle ako ovo uvedu 2 starije osobe bez nekog tehničkog znanje biće u velikom problemu. Ja sam morao sliku da sređujem a nisu mi uparili ni daljinski na bt pa sam morao sam to da uradim. Stavili su 2,4Ghz i 5Ghz pod isti SSID pa su se uređaji po difoltu povezali na 2,4 Ghz koji je oko 50/50 mbita. Boxovi su zte a ruter huawei. Meni je bilo bitno da mi Arene ok. Trebaće ovde dosta unapređenja, prevashodno softvera
 
Evo i ja da se javim, posle par dana korišćenja hipernet tva. Uzeo sam samo uslugu televizije, zbog arena naravno. Instalirao Eon, ovo malo što sam probao eon radi super. Daljinac deluje odlično. Sama aplikacija je u odnosu na eon spora, bagovita, prebacivanje kanala je usporeno, baš ima još dosta da se radi. Sam koncept deluje interesantan. Kvalitet slike mi deluje ok. Desilo mi se dva puta da mi u trenutku paljenja izbaci da nema internet konekcije, to traje sekund dva i onda sve bude kako treba. Vrv će ovde biti još dosta updateova, ali obzirom da postoji svega par meseci, ne deluje to strašno. Mada kad već plaćate uslugu očekujete da bude sve ok uvek. Meni ponekad sa tim čekanjima liči na iris tv koji sam koristio pre par godina kad se pojavio, slično se ponašao.
Ništa nisam rekao što nisu ljudi pre mene, pa ako ima neko pitanje....
 
Evo danas mi je uveden hipernet a ovo su neka iskustva. Suma sumarum više sam očekivao ali bih opet uradio isto jer 12m za dinar je osnovni razlog uvođenja hiperneta.
Iskustva:
Internert radi solidno mada mi se uzgubioa mreža 2 puta i to kaf se listaju kanali. Slika na TV je ok i Arena je ok, baš jko na Orionu što me najviš brinulo. E sad cons. Sam interfejs aplikacije u boxu je đubre. Kad prebujete sa kanala na kanal je takvo da mu treba 10 sekundi da to odradi. Desi se i da preskoči a nekad ne napiše naziv kanala pa ne znate gde ste. Nekad se desi da kad prebacite na neki kanal sluga bude zamućena pa se za 10 srkunti iskristališe. Eto to je to na prvu loptu. Instalateri nisu baš od velike pomoći jer mi posle njih ostaje podešavanja da bi radilo ok. Dakle ako ovo uvedu 2 starije osobe bez nekog tehničkog znanje biće u velikom problemu. Ja sam morao sliku da sređujem a nisu mi uparili ni daljinski na bt pa sam morao sam to da uradim. Stavili su 2,4Ghz i 5Ghz pod isti SSID pa su se uređaji po difoltu povezali na 2,4 Ghz koji je oko 50/50 mbita. Boxovi su zte a ruter huawei. Meni je bilo bitno da mi Arene ok. Trebaće ovde dosta unapređenja, prevashodno softvera
čudi me da si dobio huawei ruter
do sada su svi dobili ZTE ruter, a huavei mini ont
 
čudi me da si dobio huawei ruter
do sada su svi dobili ZTE ruter, a huavei mini ont
To oni dele kako kome stignu
Evo i ja da se javim, posle par dana korišćenja hipernet tva. Uzeo sam samo uslugu televizije, zbog arena naravno. Instalirao Eon, ovo malo što sam probao eon radi super. Daljinac deluje odlično. Sama aplikacija je u odnosu na eon spora, bagovita, prebacivanje kanala je usporeno, baš ima još dosta da se radi. Sam koncept deluje interesantan. Kvalitet slike mi deluje ok. Desilo mi se dva puta da mi u trenutku paljenja izbaci da nema internet konekcije, to traje sekund dva i onda sve bude kako treba. Vrv će ovde biti još dosta updateova, ali obzirom da postoji svega par meseci, ne deluje to strašno. Mada kad već plaćate uslugu očekujete da bude sve ok uvek. Meni ponekad sa tim čekanjima liči na iris tv koji sam koristio pre par godina kad se pojavio, slično se ponašao.
Ništa nisam rekao što nisu ljudi pre mene, pa ako ima neko pitanje....
Skini apdejt za RCU. Sad prebcivanje radi dosta brže
 
Jeste da je of al ajd da pitam, kakav im je taj ruter inace? I ne rekoste za box, da li moze da skida sa play stora ili jok?
 
pitao isto, niko me nije hteo :) cudo da Yettel ne nudi neki promo period ili kod
Trenutno Hipernet TV funkcioniše po principu UO + gledanje samo na njihovom Box-u (Box se iznajmljuje za vreme trajanja UO) + mogućnost gledanja na Web plejeru. Kad Yettel pusti Prepaid pretplatu + Android / Android TV aplikacije onda ćeš lepo platiti mesec dana pretplate pa probati sam kako radi, tako ti, ja i svi drugi. Neće tek tako da ti neko šalje User/Pass svog naloga. :) Pa onda mora da ti briše uređaj, menja lozinku bla bla..
 
Evo posle jučerašnjeg pristojnog rada, od jutros svsko malo puca net, pojavljuje se onaj krug a kvalitet streama kriminal kao da gledam usporeni snimak. Ovo je drži vodu dok majstori odu. Sinoć mi se tokm utakmice na RTS1 onaj krug pojavio bezmalo 20 puta. Nadam se da kad već furaju usuga da će nešto uraditi na unapređenju jer ovako neće ići.
 
Nazad
Vrh Dno