Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

jel ima neka fora da kada obrišem neki chat sa vibera da on ostane na kompjuterskoj verziji
pre je ostajao tako da imam neka dopisivanja od prošle godine a sada kada obrišem nešto to skroz nestane i sa kompa
 
I to bi bilo to što se tiče poverljivosti i sigurnosti podataka i privatnosti u EU

Ostaje da vidimo kako su "stručnjaci" smislili da izvedu ovo, posebno za P2P, a i decentralizovane servise. Ne znam kako će naterati firme iz CH (Threema, Tresorit...) da implementiraju ovo. Zabraniće custom ROM-ove? Idioti
 
Nema od toga nista.
Ai hahaha, sve pod parolom 'child sexual abuse'. Nikako nije zbog potpune kontrole nad narodom..
 
Dosadašnja praksa
wiretap-orders-germany.png
 

If you download the Telegram app today, you'll be greeted with the words, "Telegram is free forever. No ads. No subscription fees." However, that won't be the case for much longer. As previously reported, Telegram Premium is in the works, and a beta version of the service has given us a hint at what to expect, including exclusive reactions and stickers.
 
Kako na WhatsAppu i na google disku otvoriti rezervnu kopiju. WA vec 2,3h pokusava da skine kopiju 208Mb sa gdiska. Da li postoji zaobilazni nacin? Naravno imam pristup gdisku.
 

 

Ala su ponudili super opcije za 5 dolara mesečno :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
 
Kako bih primio važan mejl, dodao sam sestrin google nalog na svoj telefon (nalog koji ona koristi na svom telefonu) i naravno svi njeni kontakti su mi se pojavili, u tel app sam ih lako rešio, ali su ostali u Viberu, onda sam krenuo jedan po jedan da brišem, kad sad mi se sestra žali da joj mnogi kontakti fale, da su ostale poruke ali samo sa brojem telefona u zaglavlju, bez imena. Ja sam njen google nalog obrisao iz mog telefona.
Kako da se ovo vrati?
Probao sam restore sa Google naloga,ali bez mnogo uspeha, jer se on već sinhronizovao na novonastalo stanje.
 
Odeš na Google kontakte. Zupčanik pa opcija Undo changes.

Screenshot_20220710_194638~01.jpg
 
Зна ли неко како наместити српски језик на whatsapp?
Телефон је на српском, у оквиру апликације немам ту опцију.
 
Radi li vam kamera direktno u Viberu kad hocete slikati (npr ono sa efektima). Meni otvori kameru ali ne radi dole taster 'Photo'. Je l' do mene li su oni nesto zeznuli, da ne radim bzvz clear data.
 
Verovatno nisi Viberu dozvolio da koristi kameru.
 
Treema izbacila i FOSS klijent, dostupan je repo za F-Droid
Do sada su nudili .apk sa auto-update opcijom, tako da play store nije bio neophodan. Ali i ovo je lepo videti. Uz threema push, ništa od gugla nije potrebno za rad servisa.
 
Obzirom na mogucu politiku fb (podaci) , wa, da li je dobro koristiti WA? Normalna upotreba naravno, ali ne bih da imaju sve podatke. Da li enkripcija poruka u WA postoji, E2E?
 
Obzirom na mogucu politiku fb (podaci) , wa, da li je dobro koristiti WA? Normalna upotreba naravno, ali ne bih da imaju sve podatke. Da li enkripcija poruka u WA postoji, E2E?
Da.

 
Privacy and Security is in our DNA
Hahahahaha, kakvi likovi

@Senat
Sadržaj tvojih poruka je zaštićen i niko osim učesnika u razgovoru nema uvid u to. Osim ako neko od učesnika uključi nekriptovani bekap na gugl drajv, onda gugl ima uvid u sav sardžaj. Možda dele to sa fejsbukom ili nekom trećom stranom po potrebi, a možda zadržavaju samo za sebe, nisam čitao uslove korišćenja.

Što se privatnosti tiče, fejsbuk će svakako iskoristiti metapodatke za svoje potrebe. "Da podignu kvalitet usluga"
 
Da ne bude zabune, ne mislim da gugl čita bekap fajlove i koristi ih za svoje potrebe. Verujem da "samo" skenira nekriptovane fajlove (slike, klipove...) i poredi ih sa bazom postojećeg zabranjenog sdržaja (CSAM, terorizam i ostalo).

Naravno da Gugl kao najveća softverska kompanija na svetu i vlasnik tvog uređaja ima tehničke mogućnosti da uradi šta hoće, ali ako nisi novi Bin Laden, to se neće desiti.

Facebook, Viber i ostali koji se hvale E2E enkripcijom žive od metapodataka, tj. informacija sa kim razgovaraš, kada, koliko često, koliko dugo, itd. I od toga prave tvoj profil koji će monetizovati na drugi način (reklame, popusti, interesovanja i sl.). Sadržaj im nije neophodan, pošto se dosta može izvući i bez toga.
 
Pa dobro sad, imamo li razloga da sumnjamo u njihove namere? Jesu li ikad slagali ili skrivali to što rade :d

Vesti iz AU od pre neki dan. Protiv nekih protestanata se vodi krivični postupak, i zabranjeno im je da koriste E2EE aplikacije i da imaju više od 1 telefona
I ako/kad svi uređaju budu imali E2EE, biće ti zabranjeno da koristiš bilo koji komad tehnike (gejming konzole takođe). Ili da dozvoliš državi da ubaci backdoor. Idioti vode baš svaku državu na svetu, tj. idioti vode svet
 
Duo je sada Meet.

Ljudi kako u call listi da nastelujem da mi default bude za nekoga call preko duo (meet) ?
 
Mislim da te na Androidu pita svakki put sem ako si prvi put izabrao sta ce biti i to postavio kao default.
 
Nazad
Vrh Dno