Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Pitanje pored LG S12EQ modela koji se nudi, postoji i model LG S12EG.
LG S12EG je znatno jeftniji, ima vec za nekih 52k da se kupi.
Na papiru su iste klime.
Reklo bi se da je u trenutnoj ponudi klima i cena onda ovo ubedljivo najbolja ponuda.
Jel ima nekih bitnih razlika izmedju te 2 klime?

Narucen General LMCA 12, ako neko ima preporuku za pedantan i dobar servis(vakumiranje, izolacija, kanalice) za ugradnju u BG molim za poruku u PM.

Danas ugrađena VOX klima inverter ali nekako se čudno ponaša. Koliko god povećavam temperaturu na daljinskom turbina vrti istom brzinom i temperatura izduva je ista, a prostorija je dobro ohlađena. Deluje mi da radi stalno pun gas, kao da nije inverter.

Kako kažu sve je to isto, Tesla, Vox, Gree, Mitsubishi, LG...

@ZEX123
Zovi servis neka provere.

@Astmario
Na pod moze ali moras da odradis betonske nosače kao za TP, podize se zbog snega pola metra ili vise.

Prilozi

• FB_IMG_1654731204619.jpg
    FB_IMG_1654731204619.jpg
    118.4 KB · Pregleda: 82
  • FB_IMG_1654731239772.jpg
    FB_IMG_1654731239772.jpg
    84 KB · Pregleda: 85
Video sam da ima metalni koji dizu klimu od poda. Oko 70 evra su. Svakako podloga mora da je tvrda.

Aha, videh gore, betonska okućnica, podloga je ok, plus istocnq strana kuce koja je zaklonjena pa je taj deo maltene uvek suv.
Mada vidim da ljudi pri tiplovanju stavljaju komad cevi u stiropor kako bi on preneo silu na zid umesto na stiropor i tako resavaju montazu na demit fasade, mozda i to bude opcija.
Tu mi se ne dopada sto sila ide u 2-4 tacke oslonca a zid ispod je cigla, nije beton pa cu jos razmisliti i konsultovati se sa majstorima(kada nadjem nekog koji hoce da radi vakumiranje i sve po PS-u).

Uzeh LG S12 EQ na snizenju za 59k, bila je i EG ali tipa 2000 manje u istoj radnji. Mislim da je EQ noviji model.
Elem, klima je odlicna, jako, jako tiha i lepo hladi. Doduse jos uvek nisu neke velike vrucine krenule. Daljinac ima osvetljene dugmice sto je top uvece.
Po recima klimadzija odlicna klima za te pare.

Uzeh LG S12 EQ na snizenju za 59k, bila je i EG ali tipa 2000 manje u istoj radnji. Mislim da je EQ noviji model.
Elem, klima je odlicna, jako, jako tiha i lepo hladi. Doduse jos uvek nisu neke velike vrucine krenule. Daljinac ima osvetljene dugmice sto je top uvece.
Mislim da postoji razlika. Samo po sturim informacijama i natpisima sto postoji na netu. Moguce da EQ ima dual inverter, a EG obican.

Savet za duplex

Ako moze jedan savet koju klimu/e instalirati u duplex 2*55 kvadrata

Razmisljao sam da stavim inverter dole, a obicnu klimu gore.

U starom stanu smo imali Mideu 12ku inverter i sluzila nam je i za grejanje i za hladjenje

I duplex-u imamo centralno grejanje pa nam je potrebno samo za medjuperiod-dogrevanje nekad zbog male dece

PVC je stolarija, nema krovnih prozora

Donji Nivo.pngGornji Nivo.png

Hvala unapred na savetima

Obavezno inverter ne treba više računati na on/off klime.Koliki bi bio budžet za invertere koje bi ugradio.

Najjeftiniji pristojan inverter je 100 evra skuplji od dobre on/off klime, kada dodas i cenu ugradnje stvarno nema smisla gledati on/off osim za najjeftiniju varijntu "daj bilo koju klimu da ne umremo od vrucine" ali i tu se isplati ustedeti jos malo i dati pare jer se vrati kroz manju potrosnju struje. Da ne govorim o tome kako neprijatno hlade/greju obicne klime.

Rekoh ja da je dobra ;)

Pa znam ja koga da poslusam na Bench-u, nije prvi put xD
da EQ ima dual inverter, a EG obican.
Mislim da si u pravu, ako se dobro secam pre par dana to su i majstori rekli. Isto tako spoljna jedinica je prilično tanka ako nekome znaci, znam da im je to isto bio komentar.

Obavezno inverter ne treba više računati na on/off klime.Koliki bi bio budžet za invertere koje bi ugradio.
Razmisljao sam da stavim dve 12ke (ove po nekoj preporuci....), ali ne znam ni kakve su one ni da li su dovoljne dve 12ke...

HAIER TIDE GREEN WI-FI AS35TAMHRA​

Najjeftiniji pristojan inverter je 100 evra skuplji od dobre on/off klime, kada dodas i cenu ugradnje stvarno nema smisla gledati on/off osim za najjeftiniju varijntu "daj bilo koju klimu da ne umremo od vrucine" ali i tu se isplati ustedeti jos malo i dati pare jer se vrati kroz manju potrosnju struje. Da ne govorim o tome kako neprijatno hlade/greju obicne klime.
Hvala :) tako sam nekako i ja razmisljao

VOX klima smanjuje brzinu turbine pri povećanju temperature na daljinskom samo ako je SPEED na AUTO. Ako je SPEED na LOW, MID ili HIGH brzina turbine će ostati ista bez obzira na menjanje temperature na daljinskom. Da li je i kod drugih članova tako?

Zar to i nije logicno? Manualni mod i automatski. Manualni ti biras brzinu po zelji automatski ona bira po potrebi.

Pa auto fan stavis. Kako bude stizala temperaturu smanjice i tjt

Pozdrav. Je'l može neka preporuka za inverter klimu za spavaću sobu? Soba je nekih 10 kvadrata, a klima bi služila pre svega za hlađenje. Grejanje bi se puštalo u prelaznom periodu, stan je u pitanju sa grejanjem na pelet. Stolarija je dobra, zgrada nema izolaciju. Prioritet bi bila tišina.

Za 10 kvadrata i tišinu ovako nešto DAIKIN FTXC20C/RXC20C.Nisi naveo koliko bi potrošio na klimu ova je negde 70k.

Pa računao sam da će 50-60k biti dovoljno za ovako malu prostoriju, ali ako je ta značajno bolja od npr. LG S12 EG ili EQ, ili VOX Iva 7, koje su preporučivane ovde, mogu i da se ispružim još malo.

Ne znam kakve su Vox klime, ali mi se sviđa kako izgleda. ( : Cenovno nisu nešto jeftinije, pa kontam da su sličnog kvaliteta, najverovatnije ću na nju da idem. Hvala!
Razmišljam da kasnije u toku leta ubacim i u ostale 2 sobe po jednu klimu za grejanje pre svega, obzirom kako idu cene, a i nalaženje peleta, ali o tome kad se odlučim, ovo mi je prioritet da završim pre vrućina.

Pretrazi ,kucaj o tome i izbacice ti,najbolje slikaj to i okaci pa cemo ti reci da li imas taj ojačani zubčanik

Prošli put mi se nije posrećilo, pa da pitam malo konkretnije:
Da li mogu dobiti preporuku/mišljenje koju klimu uzeti za grejanje prostorije od 16m2, jedan prozor, unutrašnja i krovna izolacija postoje.
Budžet je oko 50 hiljada ili par hiljada preko, gledao sam svašta i čitao ovde, izbor sam suzio na HISENSE CD25YR3F, Tesla TT34EX21, LG S12EG ili VOX IVA5-12JR.
Može i nešto drugo u tom rangu cene, ako je bolje.
Hvala unapred.

Na Vox nije bilo pritužbe koliko me sećanje služi i skoro je uvek bio prva preporuka u najjeftinijem rangu (do 50 hiljada).

Prošli put mi se nije posrećilo, pa da pitam malo konkretnije:
Da li mogu dobiti preporuku/mišljenje koju klimu uzeti za grejanje prostorije od 16m2, jedan prozor, unutrašnja i krovna izolacija postoje.
Budžet je oko 50 hiljada ili par hiljada preko, gledao sam svašta i čitao ovde, izbor sam suzio na HISENSE CD25YR3F, Tesla TT34EX21, LG S12EG ili VOX IVA5-12JR.
Može i nešto drugo u tom rangu cene, ako je bolje.
Hvala unapred.
LG nema greške.

Nazad
Vrh Dno