Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

Ma jos sam tu , u Leptokariji , nista me ne pitaj , jos malo i telefon ce da leti u vodu .

Probaj sa drugim telefon ako možeš ili proveri APN.
Prošle god. 7 dana Sitonija i 8 dana Pilion, bez problema. Potrošio oko 70GB, isto akcija 30 dana 100GB.
Upoređivao sa drugim operaterima (drugi sim) Cosmote je jedini radio na mestima gde je bilo signala.
Prosto mi je neshvatljivo da se toliko promenila mreža.

Ma jos sam tu , u Leptokariji , nista me ne pitaj , jos malo i telefon ce da leti u vodu .
Tamo je jako los signal od magistrale gde je zeleznica pa na dole ka plazi. Imaju baznu stanicu na gornjem selu setalista blizu autoputa. Probaj ako imas android telefon, da zakljucas tel na samo 4G signal, da ti ne spada na EDGE

Ma i gore i dole je ista prica , edge signal je svuda . Preko pruge , ispod pruge , oko plaze , u smestaju , ma bilo gde .

Probaj sa drugim telefon ako možeš ili proveri APN.
Prošle god. 7 dana Sitonija i 8 dana Pilion, bez problema. Potrošio oko 70GB, isto akcija 30 dana 100GB.
Upoređivao sa drugim operaterima (drugi sim) Cosmote je jedini radio na mestima gde je bilo signala.
Prosto mi je neshvatljivo da se toliko promenila mreža.
Jel si ti tamo letovao ili išao da downloaduješ internet :D

Dvoje tinejdžera+netflix

Prosle godine od Asprovalte do Jerisosa bez ikakvih problema sa Cosome karticom, ove godine ako ne ukinu roming kupicu ponovo karticu. Bila je prica sa aktivavijom 4g na kartici, skini njihovu aplikaciju i kontaktiraj podrsku, trebalo bi da ti rese problem kroz sat dva.

Meni je za Grčku super radio giffgaff...ko želi mogu mu poslati giffgaff sim kartice besplatno neka mi na p.m samo javi tačnu adresu... :cool:
Ovo?
Kako funkcionise?
Da li ima neko da je kupio Cosmote karticu ili planira da je kupi? Mozemo da se razmenjujemo da ne kupujemo svi, ja idem 2.07. pa ako se neko vrati do tada da pozajmi pa posle 12.07. ja bih prosledio dalje, bice i nesto neta posto paket vazi 30 dana a ja sam tamo samo 10 dana.

Problem resen , na kraju su nam zamenjene kartice , problem su bile kartice , za neverovati s obzirom da su kupljene dve nove kartice , radi sad 4g , cak i 5 g mreza na oba telefona , s obzirom da je ovde vreme uzasno , taman ce posluziti za netflix , internet , itd itd

Problem resen , na kraju su nam zamenjene kartice , problem su bile kartice , za neverovati s obzirom da su kupljene dve nove kartice , radi sad 4g , cak i 5 g mreza na oba telefona , s obzirom da je ovde vreme uzasno , taman ce posluziti za netflix , internet , itd itd
Hvata i 5G?! Tj povezuje se na toj whatsup prepaid kartici?

Vidim sad da ne taj dodatak za neogranicen internet 10€

Prilikom kupovine su momci to sve uradili , da traze licni dokument na uvid ali oni i ubacuju karticu i aktiviraju je i sve , posto je sad ta neka promocija kartica sa neogranicenim internetom na mesec dana od aktiviranja za 18 eura . I mozda najcudnije u celoj prici , bar ovde u Leptokariji , kartice se prodaju u radnji koja se bavi prodajom kompjuterske opreme i racunara i laptopova .

E super. Da, prodaju i u tim prodavnicama. Isto tako Germanos prodavnice prodaju njihove kartice, to sam video.

Izgleda mi ovo bolja promocija nego orange iz rumunije gde se za 12€ dobija 9.6GB u EU, a ovde neograniceno ( * ako je stvarno neograniceno *) za 10€

Hvala za informacije! 😄

Šta je najbolje uzeti u HR na par dana?

A1? Bar 3 giga.

Meni Airalo “razbija”. Koristio sam ga u Tutskoj a sada trenutno i u Grckoj.

1GB (7 dana) - $5
3GB (30 dana) - $9

S’ tim sto se iznos prakticno moze uvek umamjiti za $3 sa refferal kodom. Za prvo koriscenje za umanjenje racuna mozete iskoristiti moj kod GOMIL1007.

Za svaku uplatu/koriscenje generise se novi kod koji moze iskoristiti i posiljalac i primalac.

Prednosti su sto se ne mora fizicki kupovati sim kartica u prodavnica, sve se jednostavno istalira u dva poteza i to prakticno sve pripremi pred put, kao i to sto se moze birati bolje pokrivena mreza u zavisnosti od lokacije, za Grcku Cosmote i Wind konkretno.

Mana je naravno da se moze koristiti samo na telefonima koji imaju esim.

Da, i kupovinom te Regional e-sim za 5$ 1 GB dobija se +0,25$ svaki put na vaš "Airmoney nalog".
Plus..za Tursku ili Grčku postoje i malo povoljniji paketi ako se odabere Local esim. U tom slučaju
1GB košta 4.5$ plus malo se uveća i saldo na Airmoney koji posle možete iskoristiti za kupovinu.
Evo kome treba i moj referral code za poručivanje slobodno neka ga koristi: MILORA360

edit: @mikka
da li si probao da poručiš Cosmote esim preko app Cosmote ili preko linka?

Poslednja izmena:
Na plazi u leptokariji upravo testirano
5g signal

Prilozi

• Screenshot_20220609-141854_Speedtest.jpg
    Screenshot_20220609-141854_Speedtest.jpg
    75.7 KB · Pregleda: 125
Meni Airalo “razbija”. Koristio sam ga u Tutskoj a sada trenutno i u Grckoj.

1GB (7 dana) - $5
3GB (30 dana) - $9

S’ tim sto se iznos prakticno moze uvek umamjiti za $3 sa refferal kodom. Za prvo koriscenje za umanjenje racuna mozete iskoristiti moj kod GOMIL1007.

Za svaku uplatu/koriscenje generise se novi kod koji moze iskoristiti i posiljalac i primalac.

Prednosti su sto se ne mora fizicki kupovati sim kartica u prodavnica, sve se jednostavno istalira u dva poteza i to prakticno sve pripremi pred put, kao i to sto se moze birati bolje pokrivena mreza u zavisnosti od lokacije, za Grcku Cosmote i Wind konkretno.

Mana je naravno da se moze koristiti samo na telefonima koji imaju esim.

Iskorosio sam tvoj kod :) Imam pitanje da li mogu da ubacim data plan kod kuće pre nego što krenem na put ili tek kad sam u roaming da ne bih aktiviro vreme od nedelju dana (koliko važi plan). Vidim da svuda piše mreža LTE, da li je to 4G?

Moj kod je BOJAN1644

Možeš pre puta da ubaciš data plan slobodno, istek paketa kreće tek kada se prvi put telefon nakači na mrežu kad stigneš na destinaciju. Ja tako radim otkako koristim Airalo, završim pre puta sve i kad stignem samo uključim

Vidim da svuda piše mreža LTE, da li je to 4G?
Jeste to je to, LTE se pojavi umesto 4G kao što obično piše ovde za nas u Srbiji... ali pazi ako si pokrenuo Eurolink data plan
ovde u Srb. krenuo ti je akt.period...uostalom imaš aplikaciju airalo za telefon pa proveri...

Capture3.PNG

@varicak wyomingplease i
mstevanic su sve lepo objasnili a ja ti se zahvaljujem sto si iskoristio kod. Dobio sam na racun $3.

@mstevanic nisam pokusavao Cosmote esim. Ovaj Airalo mi je bas praktican, jeftin a i pokriva sve destinacije.

Da li ima neko da je kupio Cosmote karticu ili planira da je kupi? Mozemo da se razmenjujemo da ne kupujemo svi, ja idem 2.07. pa ako se neko vrati do tada da pozajmi pa posle 12.07. ja bih prosledio dalje, bice i nesto neta posto paket vazi 30 dana a ja sam tamo samo 10 dana.
Ja idem 30.07. tako da se prijavljujem da je preuzmem od nekoga i naravno prosledim dalje 10.08. kada se vratim :) Ako ne, kupujem tamo i opet prosleđujem ovde ako nekome bude trebalo...

Kako se organizovati za boravak u Bugarskoj i korišćenje interneta tih dana ? Kupiti karticu lokalnog operatora (kog) ili ?
Hvala raspoloženima za odgovor i upute 🤗
Srdačan pozdrav .

Ko hoce internet u CG, 1TB za 20 eur. Vrijede 30 dana. Samo u ONE poslovnicama (bivši Telenor). Imaju i stari paketi : 15 eur 500 GB koji vrijede 30 dana i 10 eur 500 GB koji vrijede 15 dana.

Globaltel mozes da kupis pripejd esim online i da direktno uplatis roming pre polaska na put. Skroz su mi okej i cene.

Prilozi

• IMG_7202.PNG
    IMG_7202.PNG
    276.7 KB · Pregleda: 68
Kako se organizovati za boravak u Bugarskoj i korišćenje interneta tih dana ? Kupiti karticu lokalnog operatora (kog) ili ?
Hvala raspoloženima za odgovor i upute 🤗
Srdačan pozdrav .
Zavisi, koliko ostaješ i šta ti treba.
Ovde imaš sve pa pogledaj:

Za kraće boravke ja kod yettela uplatim 1GB za 799din.

Zavisi, koliko ostaješ i šta ti treba.
Ovde imaš sve pa pogledaj:

Za kraće boravke ja kod yettela uplatim 1GB za 799din.
U Globaltelu za 800 din dobijaš 3GB tako da nije baš neki savet koristiti Yettel...

Vrh Dno