Šta je novo?

Nokia G21

kjager

Slavan
Učlanjen(a)
06.05.2006
Poena
350
Je li ima neko pomenuo ti model zanima me kako su iskustva unapred zahvalan :)

Telefon bi planirao da koristim za društvene mreže sms Viber Facebook i lagani gaming zanima me da li taj refresh rate od 90hz poboljšao iskustvo ili glupost najviše me brine što nema gorilla Glass

Telefon bi planirao da koristim za društvene mreže sms Viber Facebook i lagani gaming zanima me da li taj refresh rate od 90hz poboljšao iskustvo ili glupost najviše me brine što nema gorilla Glass
Zašto baš Nokia G21, ima drugih boljih modela u tom cenovnom rangu za takvu upotrebu.
Realme 8 na primer, ima ga dosta forumaša i zadovoljni su, može se naći polovan za oko 140 (ponekad i sa zvaničnom dvogodišnjom garancijom) i nov za oko 170-180 evra kod švercera.

Zašto baš Nokia G21, ima drugih boljih modela u tom cenovnom rangu za takvu upotrebu.
Realme 8 na primer, ima ga dosta forumaša i zadovoljni su, može se naći polovan za oko 140 (ponekad i sa zvaničnom dvogodišnjom garancijom) i nov za oko 170-180 evra kod švercera.
Ja volim nokiu zato što je stock Android to mi je najjači i imaju dve godine upgrade a za softver i tri godine security patch da imam pare kupio bi piksel
Ja sam juče preko mts-a naručio nokiu g21 valjda će dobar da radi videćemo opet ugovor na dve godine i račune će mi biti 2.500 što mi je korektno imam skoro sve neograničeno internet 8 gigabajta

U tom slučaju pregledaj više recenzija na netu i jutjubu pa izvuci prosek, jer ne verujem da će se neko javiti sa iskustvom iz prve ruke, naprosto nije popularan model i pitanje je ima li ga iko od forumaša.
Pa da izašao je u februaru još jednom model verovatno ljudi još nisu nabavili pa nemaju valjda neko ima telefon pa da mi malo ispiše Kako iskustva ali mi je najvažniji stock Android dolazi sa Androidom 11 a krajem godine stize 12 tica tako pise na Nokinom sajtu a a sledece godine 13 ca

Poslednja izmena:
https://photos.app.goo.gl/FiVDCZ6CuDBsvBnSA upravo stigao brza pošta. Delo je sasvim korektno upravo ga držim u ruci i palim sad ćemo da vidimo kako je Nokia to odradila svaka čast mts-u za jedan dan prvo što se pojavilo je Android one posle toga Nokia logo ukucao sam svojim Gmail i vratio mi sve kontakte i sve aplikacije koje sam imao na prošlom telefonu deluje sasvim korektno zadovoljan sam ovaj refresh rates ipak nije gimmick nego je dobra fora primećuje se razlika

Prilozi

• Screenshot_20220516-102241.png
    Screenshot_20220516-102241.png
    109.6 KB · Pregleda: 30
Poslednja izmena:
Uzeo sam model sa 4 giga rama i 128 storega sve klizi Android one program je zakon samo Motorola i Nokija su u programu koliko sam ja informisan

Uzeo sam model sa 4 giga rama i 128 storega sve klizi Android one program je zakon samo Motorola i Nokija su u programu koliko sam ja informisan
Kamera je očajna Ali realno to i ne koristim a ovako inače vrlo brzo za ono što mi treba vrlo sam zadovoljan fejs Twitter Instagram WhatsApp sms pozivi i to je to u principu nisam zahtevan korisnik ima veliku bateriju 5.500 to mi se dopada može lagano da izvuče dva dana Google Lens je odličan

Prilozi

• IMG_20220516_111143.jpg
    IMG_20220516_111143.jpg
    69.4 KB · Pregleda: 30
  • Screenshot_20220516-111711.png
    Screenshot_20220516-111711.png
    434 KB · Pregleda: 28
Evo igram se sa telefonom dva tri sata i mogu da kažem da je odličan po meni najveća mana je što nema gorilla Glass ali dolazi sa zaštitnom folijom već zalepljeno sad samo čekam da stigne Android 12 i miran s.

Poslednja izmena:
Хвала за ову рецензију и коментар о Горилагласу, тј. налепници. Узео сам за госпођу доста повољно овај мобилни у А1 и за њене потребе је више него одличан.
Приметио сам и ја да има налепницу па ме занимало управо квалитет површине екрана, сад је и то разјашњено. Биће додатан трошак за налепницу, али подношљив.

Poslednja izmena:
Хвала за ову рецензију и коментар о Горилагласу, тј. налепници. Узео сам за госпођу доста повољно овај мобилни у А1 и за њене потребе је више него одличан.
Приметио сам и ја да има налепницу па ме занимало управо квалитет површине екрана, сад је и то разјашњено. Биће додатан трошак за налепницу, али подношљив.
Meni su iz Nokia-e rekli da ima neku vrstu kaljenog stakla ali da su zbog toga stavili i zastitnu foliju.Ne znam ja sam zadovoljan telefonom,cak mi je i ispao par puta bez ikakve maske doduse na parket ali nista i dalje sljaka.

Каљено стакло јесте тврдо али има своја ограничења, ломи се у ситне делове, не као обично стакло, и због тога не наноси дубоке посекотине. Налепница је компромис, јер би мобилни био скупљи, мени одговара, жени је и тако свеједно.

*** 90hz ili gorilla Glass pa kome je šta važnije. Inače baterija je za svaku pohvalu. Meni izvuče lagano 2 dana uz heavy use.

Dobio sam informaciju od Nokia danas da bi g21 u naredne tri nedelje treba da dobije Android 12 tako kaže sad videćemo.

G21 4/128gb ima zena skoro dva i po meseca dobila kao poslovni telefon. Fluidan rad, ne baguje, baterija super, kamere solidne. Ekran ima Panda King Glass zastitu kao i mnoge Motorole.

Sa neta: "Panda King Glass je alkalno-aluminosilikatno staklo koje se prvenstveno koristi kao pokrovno staklo za prenosive elektronske uređaje, uključujući pametne telefone. koristi se na telefonima, naziva se i Panda staklo za mobilne uređaje."

Evo 2 + meseca koristim G21 i prezadovoljan sam pre neki dan je bio June 1 security update 2022/Ono sto sad cekam je Android 12.

Stigla 12 za G21 nije hteo da mi prepozna sim moram sam da menjam slot inače za sada odličan radi Screenshot_20221119-040449.png

Nazad
Vrh Dno