Šta je novo?

Veš mašine

Nije ti dobra računica. To je isto kao kad bi rekao da nije važno što izolacija bojlera više hiljada puta sporije provodi toplotu jer će se posle 100 minuta spoljna i unutrašnja temperatura bojlera izjednačiti. Zaboravljaš da vazduh konstantno hladi površinu.
Ne može vazduh da odvede toplotu sa stakla za dva minuta.

Staklo je oko 500 puta lošiji provodnik od srebra. Pošto je prilično debelo možeš slobodno da računaš na razliku između unutrašnje i spoljne temperature oko 40 stepeni. Da nije tako voda u mašini bi se brzo hladila pa bi grejač stalno radio.

Nisi ti to najbolje skontao. Staklo se relativno brzo zagreje i primi temperaturu vode, ali vazduh sporo odvodi toplotu sa spoljne površine stakla.
Nekad su se mašine punile vodom do pola vrata pa je staklo bilo u direktnom kontaktu sa vrućom vodom i mogao si lepo da osetiš razliku u tempereturi onog dela koji je u kontaktu sa vodom i onog iznad koji nije. Danas voda jedva da se vidi u mašini tako da i to komplikuje utvrđivanje temperature vode merenjem temperature stakla na vratima.

Stoji da je problematičan nivo vode. Nego, oseća se, ne na vratima nego u celom kupatilu da nije 95. A pod vodu koju izbacuje dok navodno kuva, možeš da staviš ruku.
Nemam nameru da se ubeđujem, kupi je slobodno pa se zezni.

Poslednja izmena:
Hoću da bude Đ klase a da pere sa puno vode i iskuvava na 95°.
Takvu vise neces pronaci a da je nova.
Moja stara masina (LG) je prala fantasticno, vode je bilo u bubnju a najduzi program je trajao oko 2.5 sata
Nova (Bosch) pere solidno, vodu jedva da vidis u bubnju (Zena cesto doda bokalom) i programi traju i preko 5 sati.
I sada da mi prozvodjaci kazu gde je tu usteda?

Ova nema za vise vode a i skraceno je opet podugacko...

Ako se dobro sećam jedna mašina koju sam ranije imao posle kuvanja je puštala hladnu vodu na veš pa onda tako rashlađenu vodu ispuštala. Proveriću da li i ova tako radi.

Pozdrav svima,
imamo Gorenje waveactive, od jutros se desava ovo: cim pokusamo da je ukljucimo ona se automatski ugasi, bez zvuka ili neke greske, pokusali da je iskljucimo sa napajanja na neko vrame onda reset (3 sec power dugme) ali se isto ponasa.

Neki savet ili moramo da zovemo servis? hvala unapred!

Proveriti utičnicu, pregledati kabl, probati različite programe i videti da li prima vodu da nema neke blokade.
To je otprilike to što se tiče laičke inspekcije, ostalo je za lica obučena za otvaranje i opravku. Može biti programator, može biti da brava ne zaključava, može da nagađamo do sutra.

Ima li WiFi? Da mogu da uključim daljinski dok sam pored kazana za pečenje rakije?
Nemaš sreće, ima Bluetooth i dosta je sporije. S druge strane zbog kvaliteta same izrade i revolucionarne tehnologije kojom se postiže zagrevanje vode, problem taloženja kamenca na samom grejaču je trajno eliminisan.
Malo ja, malo ti,
više ja, nego ti,
pa ćemo se voleti,
curo, ja i ti.

Po svemu sudeci morace u servis...

Nadam se da ste je platili 35.000, jer se za te pare koliko kosta mogao uzeti ozbiljan Bosch/LG.

Auuhhh... piše da košta tipa 70k !! :oops:

Poslednja izmena:
Cisto za info, prethodna masina je bila BOSH serije 3. Lager i grejac koji su morali da se zamene na 4 godine i + jedan dan koliko je trajala garancija. Inace vrlo zadovoljni istom.
Sad nam je trebala masina od 10kg. Odlucio sam se za gorenje WS168LNST, po specifikacijama na testu Nemaca, koji bi trebalo da to vrlo temeljno rade, ona je u best 3 to buy. Ima funkcija koje imaju samo daleko skuplje masine a sto se tice dizajna, koji mi je isto bitan, mislim da su tu Slovenci medju najboljima.
Da li sam pogresio ili ne, ne znam za sad. Znam samo, da mi je zena bila vrlo zadovoljna, sa naznakom da pere daleko bolje od starog nam BOSH-a. Sve do jutros :)
btw. placena je 63.000 hiljade, pre godinu dana.

63.000 i radila samo godinu dana? Original kinez, nema šta. Trebalo bi da promene naziv u Prdenje, sramote pojam nekadašnje SFRJ.

Cisto za info, prethodna masina je bila BOSH serije 3. Lager i grejac koji su morali da se zamene na 4 godine i + jedan dan koliko je trajala garancija. Inace vrlo zadovoljni istom.
Sad nam je trebala masina od 10kg. Odlucio sam se za gorenje WS168LNST, po specifikacijama na testu Nemaca, koji bi trebalo da to vrlo temeljno rade, ona je u best 3 to buy. Ima funkcija koje imaju samo daleko skuplje masine a sto se tice dizajna, koji mi je isto bitan, mislim da su tu Slovenci medju najboljima.
Da li sam pogresio ili ne, ne znam za sad. Znam samo, da mi je zena bila vrlo zadovoljna, sa naznakom da pere daleko bolje od starog nam BOSH-a. Sve do jutros :)
Serie 3?Nisi pogresio sa Gorenje. Ta je dobro konstrukcijski uradjena.
63.000 i radila samo godinu dana? Original kinez, nema šta. Trebalo bi da promene naziv u Prdenje, sramote pojam nekadašnje SFRJ.
To se moze bilo kome desiti ne samo Gorenju.

Najbolje onda uzeti neke tipa Hisense, Vox, Beko od 20-ak hiljada pa menjati svake godine i bacati na đubrište. I to kolektivno (globalno) da radimo dok im ne ponestane sa lagera. Ne mogu oni valjda toliko brzo da proizvedu koliko mi možemo da pobacamo.:giggle:

Jel si zavrsio sa trolovanjem teme?

Sve sve, ali dizajn da bude bitan kod mašine za veš mi je suludo.

Te funkcije što ima kod Bosch-a i Miele-a su duplo skuplje, ali opet i bolje.

To isto kao Xiaomi i Samsung kad gledaš performanse i specifikacije isti, ali korisničko iskustvo i trajanje nekih stvari na Samsungu je bolje.

Skoro mesec dana korišćenja nove mašine. Haier serija 7 od 10kg .Cena veća al za sada pere veš dobro i nemam zamerki.

Koliko traje garancija za te pare? Zovi servisera odmah. Dok dođe proći će tri dana.

Svaki uređaj može da se pokvari. To je prosto tako.
Međutim, za gorenje nažalost to polako postaje pravilo. Za ovaj konkretan model ljudi se žale da se dešavalo da im eksplodira parogenerator. To se ne može nazvati kvarom, to je ozbiljan problem i rezultat lošeg kvaliteta komponenti i ušteda tamo gde to ne treba (ne sme) da se radi.
Za ~70k koliko sada košta, za približan novac se mogu uzeti Bosch serie 6 mašine, a takođe i bolje serije LG mašina. Čak i Miele onda deluje jeftino jer ima modele za samo 50% više novca.
Vezano za 10kg veša, to je samo šarena laža; mašine za navodnih 9kg imaju bubanj zapremine oko 64lit (uključujući i gorenje), dok ovaj model za navodnih 10kg ima bubanj veći za samo 4lit.
Gorenje ostaje OK izbor za mašine do nekih ~300eur, preko toga nažalost nemaju mnogo da ponude.

Vezano za 10kg veša, to je samo šarena laža; mašine za navodnih 9kg imaju bubanj zapremine oko 64lit (uključujući i gorenje), dok ovaj model za navodnih 10kg ima bubanj veći za samo 4lit.

Istina ziva, stara LG masina od 7kg ima zapreminski veci bubanj od nove bosch od 9kg tako da mi na njihova matematika bas i nije jasna.
Mozda racunaju da cu da perem olovnu kosulju. :unsure:

Istina ziva, stara LG masina od 7kg ima zapreminski veci bubanj od nove bosch od 9kg tako da mi na njihova matematika bas i nije jasna.
Mozda racunaju da cu da perem olovnu kosulju. :unsure:
Peškiri mi padaju napamet, par komada i začas si na deset kila, i to što bolji to grdje, a zapreminski lagano staju.

Teški su ti peškiri. Pazi da ti neki ne padne na nogu. 😁

Nazad
Vrh Dno