lenco L-85
Great features make this the best budget plug-and-play turntable we’ve come across
www.whathifi.com
godinama važi za najmuzikalniji jeVtin (dole nato) gramofon.
ugrađen phono preamp, usb...
oko 120e na kup...jem.com
Bez namere da nekog uvredim, ali kako uopste mozes preporuciti nekom ovakav gramofon?...sta god da pise na whathifi...
Tj, da se ispravim i dopunim pitanje: da li postavljac teme ima nameru da "uziva" u zvuku vinila ili cisto ono, to je kao sad fora, pa ono slusam ploce...
Ovo je plastikaner kao i gomila ostalih jeftinih modela za kojim je nastala hipsterska pomama "slusanja" ploca.
Da ne produbljujem previse temu, samo jedno pitanje.
Kakva je ovo glava? Kakva je ovo igla?
Ja sam na brzaka probao da izguglam i ne nadjoh ni otprilike sta bi za ovo moglo da se zakaci.
Ovaj ceo mehanizam ne kosta vise od 20-30e na aliexpressu.
Ako je vec planirana kupovina gramofona moj savet je neki polovan sa rucicom na koji moze da se zakaci (ili vec ima neki headshell) na koji moze da se stavi neki shure, ortofon, ortofon concorde itd..., koji imaju neuporedivo bolji mehanizam, normalnu rucicu sa tegicem, antiskate, itd...
U 200e moze sigurno da se uklopi neka pristojnija varijanta od ovih plastikanera.
Kazem, pod uslovom da se tezi ka zvuku vinila, ako je samo fore radi da se vrti ploca - onda samo napred.