Šta je novo?

Xbox Series X / S

-Nasao u nekoj od online (CD keys, Eneba ili neka slicna) prodavnica kod za 3 meseca Game pass (nesto sitno tipa 1-2 $) i pazario.
-Upalio VPN na Tursku.
-Kreirao sam nov MS account i stavio region - Turska.
-Aktivirao taj kod koji sam kupio i dodao svoju mastercard karticu. Dobio obavestenje da ce mi posle isteka 3 meseca krenuti naplata od 44 lire mesecno

I to je to, prosto ko pasulj.
Kad je isteklo 3 meseca, skinuo mi je 44 lire za cetvrti mesec.
A sad sam shvatio da nema potrebe da placam ni toliko posto nemam konzolu, pa sam samo promenio na Game pass for PC (29 lira).

Ako uzmem Xbox series X u buducnosti, opet cu da promenim na Game Pass ultimate.

Account jeste na Tursku, ali ne vidim iskreno razliku da li je na USA ili Tursku.
Mozda ima veze ako igrate multiplayer, ali to kod mene nije slucaj :) a mozda bi radilo u svakom slucaju.. Ne znam da li igraci iz razlicitih regija mogu medjusobno da igraju, da li to neko zna ?
 
Ovo o čemu ti pričaš nije kupovina sa Microsoft Store-a, već kupovina kodova i aktivacija istih preko PC-a, i naknadno dodavanje kartice sa koje će svlačiti novac za Game Pass.

Ja sam se nadovezao na generalnu kupovinu sa Microsoft Store-a na PC-u, koliko ja znam,što iz iskustva drugih, a i iz svog ranijeg iskustva, kupovina igara iz Microsoft Store-a našim karticama, ne radi putem PC-a. Stalno javlja grešku.
 
Aha, jasno, prolazi Game pass pretplata, ali ne prolazi kupovina igara.
Nije mi palo na pamet da testiram, posto ne znam ni sta bih kupio.
Bas bezveze..

Srecom u toj pretplati ima toliko igara, da je skroz OK i ovako :)
 
Radi preko turskog naloga poklonio na glavni nalod Dijablo 3 (y)
 
Dosadno mi više da čitam ovu akrobaciju sa nalozima, pa evo malo da razbijem monotoniju pitanjem:

Šta igrate ovih dana, ljudi? Ja standardno zaražen Apex-om i vikendom kad imam više vremena igram nekoliko sati Mass Effect: Andromeda. Zavoleo sam igricu iz drugog pokušaja, ne poredim je nikako sa trilogijom i radi posao.
 
Ja trenutno igram A Plague Tale Innocense,obožavam ovakve igre.

 
Ja pre nekoliko dana završio AC: Odyssey i sad prešao na Hitman 2.
 
Ja nisam ukljucio Xbox mozda preko nedelju dana. 😔
 
Zna i to da mi se desi nekad, užas.
 
Bolje napraviti pauzu neko igrati nešto na silu.

Ja probao da igram AC: Valhalla i odustao. Mislim da više nikada neću kupiti Ubishit igru.
 
Mi PS5 nismo uključili 4 meseca pored serije X. Sin je bio bolešljiv mesec dana pa prešli Lucky, Crasha, Yolaa Laylee, gomilu lego igara itd. Neke lego igre smo imali i na ps5 ali nismo igrali jer x box pad bolje leži deci ( a i nama).

Prodali smo ps5. Sad uzimamo seriju x za primarnu a s ide na sprat. Sve je stvar perspektive. Ne mora se igrati na silu. Na PS5 nema ništa da se igra i da hoćeš. Samo stoji ako ne daš 70e za igru neku novu. Ako nemaš vremena stajeće oba. Barem na xboxu imaš gomilu igara besplatno.
 
Ja sam prodao grafičku kartu za 300e i kupio S i nijednog trenutka se nisam pokajao....
Isti slucaj, prodao rx580 uzeo PS4 pro pa prodao njega uzeo XSS. Mada iskreno nisam ga ukljuci ima 15 dana.
 
Mi PS5 nismo uključili 4 meseca pored serije X. Sin je bio bolešljiv mesec dana pa prešli Lucky, Crasha, Yolaa Laylee, gomilu lego igara itd. Neke lego igre smo imali i na ps5 ali nismo igrali jer x box pad bolje leži deci ( a i nama).

Prodali smo ps5. Sad uzimamo seriju x za primarnu a s ide na sprat. Sve je stvar perspektive. Ne mora se igrati na silu. Na PS5 nema ništa da se igra i da hoćeš. Samo stoji ako ne daš 70e za igru neku novu. Ako nemaš vremena stajeće oba. Barem na xboxu imaš gomilu igara besplatno.
Sve zavisi da li hoces kvalitet ili kvantitet. Meni npr. bolje leze ps igre. Imao sam series x, posle toga series s kratko. Vise sam proveo listajuci game pass kolekciju, gledajuci sta da instaliram nego sto sam igrao igre. :D Ne sporim da je series x vrhunska konzola, ali jednostavno dzoj na ps5 je bolji.
Koliko znam igre na xbox-u bar ekskluzive nisu besplatne, ni game pass nije besplatan, nego moras da se dovijas preko argentine i sl. Tom logikom serovanjem naloga mozes igrati najnovije naslove za 2-3 hiljade. Za klince sa puno slobodnog vremena xbox je savrsen, oni melju sve i ima dosta decijih igara. Za mene koji nemam vremena previse jedva stignem da odigram bolje naslove iako ih nema puno....
 
Ovo mogu da potpisem.

Ja sam uzeo 3 godine GamePassa veoma jeftino (80€) ali sam za 6 meseci instalirao mozda 7-8 igara i vec obrisao 3 zbog hronicnog nedostatka vremena za igranje. Takodje, posto imam i XBOX i PS vec nekoliko godina, cela Game Pass kolekcija mi i nije toliko interesantna jer vecinu igara koje su mi interesantne vec imam. Ostaju samo Day One igre koje su mi interesantne.

Ipak, ko ima viska vremena i svez ulazi u sve ovo, Game Pass je prava stvar jer za male pare (preko Argentine) dobija svasta nesto.

Ne treba zaboraviti ni cinjenicu da igre posle nekog vremena napuštaju GP. Desilo mi se da sam neke krenuo da igram i da sam se kasnije smorio jer nisam ni video da su vec neko vreme bile na GP i da ih vise nema. Svakako se vise necu upustati da igram neku GP igru koja trazi bas puno vremena jer ako napusti GP, onda samo mogu da je kupim da bih nastavio zapoceto. Za sada mi GP vise sluzi da isprobam da li mi se igra svidja pa je onda ipak kupim (na Playsationu ili XBOX-u, zavisi gde moze jeftinije da se nadje)

Da li neko zna da li igre iz Microsoft first party studija ili EA Play igre napustaju Game Pass? Da li je bilo takvih slucajeva?
 
Da li neko zna da li igre iz Microsoft first party studija ili EA Play igre napustaju Game Pass? Da li je bilo takvih slucajeva?
Što se tiče first party naslova, one su zauvek na servisu, jedino što su do sada izbacili su bili stariji Forza naslovi koje su skroz povukli sa Store-a jer su istekle licence za muziku i automobile. Tako da to svakako više i ne može da se kupi, osim ako ne nađeš negde disk verziju. Pohvalno je što su mesec-dva ranije najavili izbacivanje i dali neki ogroman popust na te naslove, kako bi ljudi mogli da ih kupe, pre nego što ih skinu sa Store-a.

Mislim da je ista stvar i sa EA naslovima, izbačeno je samo ono što je potpuno skinuto sa platforme, zbog isteka licenci. Starije FIFE, Madden...
 
Game Pass je odlična stvar za nas koji smo preskočili celu jednu generaciju igara, a biće dobar i kad veliki naslovi počnu da izlaze prvog dana tamo.
 
Mi nismo preskočili. Imamo od ps3 sve sonije i prešao sam sve igre.
Nije situacija da smo uzeli ps4 pa odigrali sve živo za godinu dana i sad da smo razočarani zbog manjka igara na ps5. Problem je u nemanju eksluziva, a kako ms bije sa kupovinama i day 1 relase biće ih sve manje za psn.
Days gone, until dawn, tlou 1 su dobre eksluzive. Tlou2 je užaš i posle 2 nivoa sam ga izbrisao. Nisam hejter, jednostavno tako je. God of war ima super osnovu i fantastičnu grafiku za ps4 ali je igirca mlaka na kraju. Nije popularno mišljenje, ali posle witchera odigrati GoW je u najbolju ruku bezveze. Recikliraju uncharted i prodaju kao novu igru, stvarno? Sad prave remake remeka TLOU 1 i naplaćivaće kao ps5 eksluzivu. Jadno je.
Samo fanboy može da brani sony i kaže da je sony vs xbox "kvalitet naspram kvantitet". Ja cenim svoj novac. Halo, forza i gears of war su daleko bolje igre od onoga što sony sada naziva svojim eksluzivama. Sad je ms pokidao. I posle prve svoje x box serije s sam uzeo i x i imamo 2 konzole (ima nas 5 u kući). Ps5 je otišao i neće se vraćati dok ne prestanu da budu apple.

Horizon je ok ali je prevelika igra i nisam imao vremena da je igram nažalost. Astro bot je ok i soniju nedostaje takvih dečijih igara. Crash je tu, sonic i sve ostalo. Ovo je naravno bez gamepass factora koji još više razbija sony. Cenim svoj novac i nisam fanboy. Sony je kiksnuo kratko i jasno. Neću da igram ps4 igre na ps5ici i tačka. Neću da imam novi oled star 4 meseca i da mi ne radi vrr.
 
Ajde, ajde, sta si se zapalio.
Svako gleda iz svog ugla, ima pluseva i na jednoj i na drugoj strani.

U svakom slucaju, za koju god konzolu da se odlucite, bolja je kupovina nego graficka kartica.
 
Console wars po strani, ali činjenica da im još uvek ne funkcioniše VRR na PS5 je stvarno blam.
I ne samo PS5, LG je pregazio Sony što se tiče televizora za gejming na novim konzolama u poslednjih nekoliko godina.
 
Ajde, ajde, sta si se zapalio.
Svako gleda iz svog ugla, ima pluseva i na jednoj i na drugoj strani.

U svakom slucaju, za koju god konzolu da se odlucite, bolja je kupovina nego graficka kartica.
Nisam zapenila. Nego sony se stvarno ponaša ko apple. Imaju bolji joypad neke igre su bolje optimizovane nego na xboxu a pustili su konzolu na tržište bez igara. Sramota je da mi je na lgu kao što reče VX radi vrr a na soniju kod kuma ne radi a tv iz 2020. Ne vredi dati te novce nažalost makar ne dok ne naprave dobru ponudu igara a ne da ljude teraju na bundleove za 80% više para i to zvanično.
 
God of war ima super osnovu i fantastičnu grafiku za ps4 ali je igirca mlaka na kraju. Nije popularno mišljenje, ali posle witchera odigrati GoW je u najbolju ruku bezveze.
Da si odigrao sve GoW onda ne bi to pricao, odigrao sam sve sto je izaslo od GoW i malo je reci da je igra remek delo. Porediti GoW sa Witcher igrom je smesno i jadno, jer svaka je u svom svetu najbolja ali nisu za nikakvo poredjenje. Presao sam Witcher 3 i uzduz i poprekom i sve sto je moglo u igri da se odiga sam odigrao ali sada da je krenem drugi put nema sanse a vidis GoW sam svojevremeno odigrao na PS4 Pro pa sam isti odigrao na PC kada se pojavilo. I ta konstatacija igrica je mlaka, ne znam sta ocekujes od price koja nije zavrsena i bice prikazano sada u Ragnorak.
Samo fanboy može da brani sony i kaže da je sony vs xbox "kvalitet naspram kvantitet". Ja cenim svoj novac. Halo, forza i gears of war su daleko bolje igre od onoga što sony sada naziva svojim eksluzivama. Sad je ms pokidao. I posle prve svoje x box serije s sam uzeo i x i imamo 2 konzole (ima nas 5 u kući). Ps5 je otišao i neće se vraćati dok ne prestanu da budu apple.
Nemam ni xbox s/x trenutno ni ps5 ali moram da pitam od kojih su to igara bolji Halo, Forza i Gears Of War? Svaka od tih igara je dobra na svoj nacin i svaka ima svoje fanove, ali me interesuje od kojih to igara su tri navedene striktno bolje?

MS nije pokidao nista nego je iskoristio svoju sansu i posao je novi PC i igranje za malo para, e to je MS postao. XBOX je davnih dana puko ko konzola i izgubio svoje eksluzive koje je imao onog dana kada ih je pustio na PC.

XBOX je kao konzola bio ranopravan dok je imao svoje eksluzive, tipa Killer Instinct, Forzu, Fable, Gears Of War, Banjo-Kazooie, Conker's Bad Fur Day, Kameo: Elements of Power, Halo i jos mnoge druge koje su bile samo za XBOX rezervisane i nisi ih mogo igrati nigde drugde e zbog takvih stvari se kupuju konzole a ne zbog Game Pass-a i hiljade igara koje sada mozes da igras.

PS5 je tek krenuo u osvajanje trazista i proce jos dosta vremena dok ne sazri kao konzola koja ima pregrst ekskluziva pod svojim imenom.

I ovo ne pisem kao fan ni jedne strane jer sam godinama imao i jednu i drugu konzolu i igrao sam ono sto sam samo mogo tamo da odigram i nigde drugde a za sve ostalo imam itekako jak racunar da mogu da igram sve igre koje se sada pojave u 2k rezoluciji na najvisim podesavanjima. Samo iz tog razloga jos ne uzimam PS5 jer PC mi zavrsava posao.
 
Što kažu srbi ko gubi ima pravo da se ljuti.
I šta ima veze što je xbox "postao pc"? Bitno je da se igraju igre.
To što vi igrate jednu igru 100x ne znači da to svi rade. Igrao sam sve gow i to je suština. Igrao. Ne živim u prošlosti. Hoću najbolje za svoj pénz. Ps5 ponuda je 0. Gledaju da li da kupe capcom ili konami ali kako stvari stoje neće ni jednog dobiti. Svako nek se igra na čemu hoće. Ps fanboy treba da se drže ps tema
 
Između ostalog, imam Xbox One X i Playstation 5. I neke stvari mi se više sviđaju kod Xbox-a, a neke kod Playstation-a. Obe platforme imaju svoje prednosti.

Za Xbox:
  1. Backwards compatibility, tako da kolekcija igara ne zastareva. To što se kupi od igara, uvek može da se igra na novoj konzoli. Pored toga, igre nekad dobiju upgrade u pogledu grafike, pa je igru prethodne generacije moguće iskusiti u višoj rezoluciji na novoj konzoli.
  2. Game Pass je dobra stvar, ali za first-party naslove. Igre izlaze iz pretplate, pa se dešava da igra koju igrate prestane da "radi" i onda morate da je kupite kako nastavili sa igrom. Odlično je što se trenutno može povoljno uzeti Game Pass Ultimate pretplata, ali - da li bi je plaćali da morate da dajete regularnih $15 mesečno?
  3. Kupovina preko argentinske prodavnice. Ovo mi je trenutno izuzetna prednost za Xbox. Ali radi u malom broju zemalja, uključujući Srbiju. Za relativno malo para sam uzeo veliki broj igara. Takoreći, kupio sam sve što sam želeo za samo par dana (akcije su se smenjivale, pa sam pogodio dobar tajming). Meni je lično ovo mnogo bolja stvar od GamePass-a.

Što se Playstation platforme tiče, prednosti su:
  1. Mnogo bolje ekskluzivne igre. Iskustvo, gameplay, priča... u svim Sony first-party igrama je na stvarno visokom nivou. Subjektivno meni više odgovaraju.
  2. VR podrška. Nešto što je kod Xbox-a totalno zanemareno, a smatram da je to budućnost. PSVR2 sistem je nešto što mnogi očekuju i u planu mi je da ga uzmem day one, jer sam oduševljen svime što prvi PSVR pruža, a danas se smatra zastarelom tehnologijom.
  3. DualSense gamepad. Mnogo bolja vibracija, udobniji je (možda i stvar navike), adaptivni trigeri su izuzetna stvar, ugrađeni zvučnik koji doprinosi većoj imerziji u igrama.
  4. Jeftinija i dostupnija nadogradnja interne memorije. Koristi standardne NvME M.2 PCIE Gen4 x4 SSD-ove, koji se mogu kupiti u prodavnicama računarske opreme.
Hardverski su obe platforme danas ispeglane i konzole su slične snage (XSX i PS5), a relativno su tihe. I, što je najbitnije, nema hardverskih problema. Mislim da nema greške koju god odabrali.

Da moram da biram jedan sistem, to bi, bez ikakve dileme, bio Playstation.

ALI - potpuno razumem ako se neko odluči da za dete uzme Xbox zbog stavki 2 i 3 koje sam naveo kao prednosti za Xbox.

I moram da kažem da cenim što je @Mijucin momentalno izašao iz Playstation 5 teme čim ga je prodao i kupio Xbox Series X. Nema potrebe za prepirkama i potpuno razumem da njegovim potrebama više odgovara Xbox.
 
Radije cu da platiim jednu ali dobru igru nego da imam u ponudi ono sto oni misle da ja trebam da igram u game pass-u.

Ti idalje pricas da je ps5 ponuda 0 sto nije tacno, ima dosta ljudi koji nisu kupili ps4 i za njih ima materijala da se igraju jako dugo a dotle ce i velike ekskluzive za ps5 da pocnu da se pojavljuju.
Nisam nikada razumeo tu potrebu da cim nesto novo izadje da to mora odmah da se odigra.

Nije tebi @Mijucin da se igraju igre nego sto za malo para imas konzolu i jos manje pa kupis game pass i igras sve i svasta iz ponude, dok vecina na ps4/5 igre kupuju menjaju prodaju dodaju jos malo para i kupe nesto drugo. Mozda je to problem kod tebe, jer za jednu ps5 igru koliko godina mozes da imas game pass na konzoli?

Lepo sam napisao da nisam fan ni jednih ali dzaba. Inace jos uvek mi nisi odgovorio/la koje su to igre od kojih su halo, forza i gears of war bolji.

Edit: postujem svaciju odluku ali to uzdizanje jednih i spustanje drugih nije ok. ps5 je komotno mogo izaci 2025 godine sa spremnih 20 ekskluziva sto bi xbox ukopalo samo tako, ali jednostavno morali su izaci na trziste da bi se takmicili sa ms i da ne bi izgubili poziciju na trzistu.
 
Poslednja izmena:
Kao neko ko ima obe konzole i gaming pc moram da kažem da ps5 igram najmanje i da ću ga verovatno prodati nakon Ragnaroka ako ne budem gubio novac tokom prodaje. Tehnički gledano xbox je bolja mašina. Tiša i brža. Lakše se čisti. Ima veći kapacitet skladišta. Nemam puno vremena pa mi quick resume više znači jer me odmah baca gde sam stao. NIje do para do pristupačnosti je. Daleko da je sony loš ali da fali igara fali i to debelo. Ne možeš u vreme streminga i mesečnih pretplata na sve moguće i nemoguće servise da tražiti 90 eura za delux verziju igre i da ti je to osnovni bussines model. Prešao sam Spiderman ulitmate oba dela, Horizon je previše naporan, Last of us 1 i 2, God of war samo čekam da zatvorim poglavlje ali pošteno priča jeste nedovršena. Prethodne delove nisam igrao. Village sam krenuo na PC-u, pregorela grafika i nastavio na XSX. Daleko su obe konzole od next gena. Sony mora da popravi kontrolere i baterije na njima. PS5 je bučan i ružan. X box super i ima bc, ali kontroler je outdated. Gamepass nema alternative na soniju. Medium sam počeo na GPU i igrica je seckala na XSX. U medjuvremenu otišla sa gamepassa i uzeo je na PS+. Igra je bolje radila na PS5 i ako je XSX eskuliuziva, barem meni. Cyberpunk je izgledao i držao se mnogo bolje na XSX nego na PS5ici sa druge strane.
Ja kako imam ozbiljan komp za posao uzeo bih ps5 eto da budem zaokružen sa ponudom. Ali da biram izmedju XSX i GPU i PS5 i PSN makar i ovog novog, tj da nemam 3090 na raspolaganju, uzeo bih Xbox bez razmišljanja.

Poenta nemojte se prepirati oko polu proizvoda.
 
XBOX je davnih dana puko ko konzola i izgubio svoje eksluzive koje je imao onog dana kada ih je pustio na PC
Da se ne lažemo, ovo radi sad i Sony. Već je nekoliko njihovih ekskluziva dostupno na PC-u. Tako da po toj logici ni PS više nije klasična konzola. To jedino može da se kaže za Switch koji svoje ekskluzive ne prodaje na PC-u.
 
Kod kompanije koja ne moze da resi bucne ventilatore i onda igras lutriju kad kupujes konzolu da li si dobio bucan ili tih vent,o prostom coil whine preblemu kod svih ps da nepricamo.Hardverski xbox series x dosta ozbiljna i kvalitetnija konzola od ps5, mislim o kvalitetu unutra konzole,to su potvrdili i sami serviseri konzola koje sam pitao.Meni je prvi xbox,dzojstik mi je legao u ruci kao budali samar,to sto nije napredniji od ds to je druga prica.
 
Series S 285e kod legende.

Old School Reaction GIF
 
Nazad
Vrh Dno