Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam 2 pitanja.

Da li je moguće dobiti još jedan EON Smart Tv uređaj (ono za šta se traži kôd da se ukuca na smart tv-u) i zašto mi je brzina upload-a 15 Mbps a ne 5 Mbps?

Imam 2 pitanja.

Da li je moguće dobiti još jedan EON Smart Tv uređaj (ono za šta se traži kôd da se ukuca na smart tv-u) i zašto mi je brzina upload-a 15 Mbps a ne 5 Mbps?
odgovor na drugo pitanje je da je verovatno zavrsena digitalizacija na tvom podrucju,citaj,postali ste giga grad,pa su digli brzine interneta.

Odgovor na prvo ..Moguće je ,Al da izgubis Eon box uredjaj ..Tako sam bar ja imao ,kad nisam hteo eon box uredjaj (nije mi odgovaralo zbog provlačenja kablova ).Tad sam imao 2 naloga za Smart TV .Onog trenutka kad sam zatražio eon box ,izgubio sam aplikaciju za 1 TV ..

Kod caleta imam prastari DUO TV+NET SILVER paket kod SBB i danas me zvao da mu nadjem na "72h tv unazad" opciji neku emisiju gde mu gostovao neki rodjak (smh) i secam se da je to nekada radilo medjutim sada jok. Risiver je D3 V2.0 (onaj hvaljeni) dok je modem noviji Technicolor beli. Probao sam i LAN kabl da povezem na Ethernet port D3 uredjaja pa u modem, izvrteo sve portove na modemu, resetovao pri promeni porta, nista.

Jel SBB to ukinuo tv unazad na starim paketima da stimulise EON ili postoji neka druga zackoljica?

Meni D3 V2.0 vraća najnormalnije, ali u njemu je samo koaksijalni kabl, ništa više. Nikada nije bilo potrebno da V2.0 bude vezan na modem da bi bilo moguće vraćanje unazad.

Kod caleta imam prastari DUO TV+NET SILVER paket kod SBB i danas me zvao da mu nadjem na "72h tv unazad" opciji neku emisiju gde mu gostovao neki rodjak (smh) i secam se da je to nekada radilo medjutim sada jok. Risiver je D3 V2.0 (onaj hvaljeni) dok je modem noviji Technicolor beli. Probao sam i LAN kabl da povezem na Ethernet port D3 uredjaja pa u modem, izvrteo sve portove na modemu, resetovao pri promeni porta, nista.

Jel SBB to ukinuo tv unazad na starim paketima da stimulise EON ili postoji neka druga zackoljica?
Biće da Silver nema opciju vraćanja , tu opciju su imali paketi Gold i jači.

Meni D3 V2.0 vraća najnormalnije, ali u njemu je samo koaksijalni kabl, ništa više. Nikada nije bilo potrebno da V2.0 bude vezan na modem da bi bilo moguće vraćanje unazad.
Tako se i ja secam, da je radilo bez mreznog kabla ali reko da probam jer neke verzije jesu zahtevale LAN. Radilo je i na silver jasno se secam da sam kevi neku seriju vracao u nekom trenutku i sigurno nikada nije bio jaci paket od silvera, eventualno je mozda bio silver trio (sa fixnim) pa je samo telefon izbacen.

Moji su imali ranije Silver (na dve adrese) i nisu imali opciju vraćanja 100%. Prešli davno na Gold za 300rsd više samo zbog mogućnosti vraćanja programa.

Д3 рисивери немају враћање програма на свим каналима.

Moji su imali ranije Silver (na dve adrese) i nisu imali opciju vraćanja 100%. Prešli davno na Gold za 300rsd više samo zbog mogućnosti vraćanja programa.
Moji imaju silver od samog starta te programske seme, sigurno >8 godina, ne bih uzeo za nemoguce da je u startu bila ukljucena ta usluga pa da je SBB posle trimovao. Ili eventualno da su mi je dali kao povlasticu za potpisivanje ugovora mada obicno daju neke glupe pakete programa, zato na toj adresi nije ni obnavljan ugovor tako dugo. U svakom slucaju hvala svima na razjasnjenju!

Na kraju sam sam setapovao EON kod mene jer TV uopste ne koristim pa sam snimio. :)

Regularno, Silver nikada nije imao vraćanje ni 72h a kamoli 7 dana. Možda su dobili prilikom novogodišnjih praznika, tih mesec dana (pošto je davan paket iznad). Takođe svi moji kao i ja smo u SBB-u od kada se pojavio. Kod bake je bio duo tv+tel Silver i prešla je pre 5-6 godina na Gold baš zbog toga. I dalje je na tom starom Gold-u. Takođe brat i roditelji su prešli samo što su imali trio, sada eon. Ja sam od uvođenja telefonije bio na trio Gold.

Regularno, Silver nikada nije imao vraćanje ni 72h a kamoli 7 dana. Možda su dobili prilikom novogodišnjih praznika, tih mesec dana (pošto je davan paket iznad). Takođe svi moji kao i ja smo u SBB-u od kada se pojavio. Kod bake je bio duo tv+tel Silver i prešla je pre 5-6 godina na Gold baš zbog toga. I dalje je na tom starom Gold-u. Takođe brat i roditelji su prešli samo što su imali trio, sada eon. Ja sam od uvođenja telefonije bio na trio Gold.
Silver je imao vraćanje unazad uz dodatnu naplatu od 210 RSD mesečno ukoliko se usluga aktivira barem 1x u toku kalendarskog meseca.

• Interesting
Reagovanja: PPC
Ma Silver je imao i hbo , ako ga platiš. Ja govorim o osnovnom paketu bez ikakvih dodatnih troškova.

Ma Silver je imao i hbo , ako ga platiš. Ja govorim o osnovnom paketu bez ikakvih dodatnih troškova.
Slažem se ja potpuno sa tobom, ali kao dodatna usluga je uvek mogao biti aktiviran. Nije tačna informacija da u sklopu Silver paketa nisi mogao da dokupiš servis vraćanja unazad. Sa obzirom da sam tako pročitao zanemari moj prethodni post :)

Silver je imao vraćanje unazad uz dodatnu naplatu od 210 RSD mesečno ukoliko se usluga aktivira barem 1x u toku kalendarskog meseca.
THIS! Hvala ti!

Znaci sta se desilo, silver je imao ENABLOVANU uslugu vracanja unazad tj. mogli smo da vratimo program ali je dosla stavka uz mesecni racun "vracanje programa unazad", ne secam se cene, nek bude 210 din. Znam da smo na silveru vracali jer je keva propustila seriju pa smo vracali pa sam posle zahtevao da mi pravi koh. :D Znaci imam ceo redosled u glavi vrlo vividno. I sad si me ti potsetio da smo posle imali i diskusiju oko tog dodatka koji je dosao na racunu. Sada uopste nema opcije, kad se vratite nazad u programsku semu jedino dugme je "Info".

THIS! Hvala ti!

Znaci sta se desilo, silver je imao ENABLOVANU uslugu vracanja unazad tj. mogli smo da vratimo program ali je dosla stavka uz mesecni racun "vracanje programa unazad", ne secam se cene, nek bude 210 din. Znam da smo na silveru vracali jer je keva propustila seriju pa smo vracali pa sam posle zahtevao da mi pravi koh. :D Znaci imam ceo redosled u glavi vrlo vividno. I sad si me ti potsetio da smo posle imali i diskusiju oko tog dodatka koji je dosao na racunu. Sada uopste nema opcije, kad se vratite nazad u programsku semu jedino dugme je "Info".
Da li tvoji i dalje dodatno plaćaju uslugu pa im neradi vraćanje ili je ne plaćaju pa je i normalno da ista ne funkcioniše ?

Jel ovo po default-u aktiviran pink i cinestar ili samo kod mene?

Prilozi

• 20220421_165138.jpg
    20220421_165138.jpg
    59 KB · Pregleda: 40
Uvaljivali su gratis ta 2 paketa uz Eon Light tokom trajanja ugovorene obaveze, tipa kad 'produžiš ugovor' ili te ubede da sa starih ne-Eon paketa (Silver, Gold, bla bla) pređeš na nove pakete.

Da li tvoji i dalje dodatno plaćaju uslugu pa im neradi vraćanje ili je ne plaćaju pa je i normalno da ista ne funkcioniše ?
Nisi razumeo. Nekada davno dok je radilo mogao si da se vratis kroz programsku semu, izaberes emisiju od juce recimo i kliknes "watch now". Ako to uradis na mesecnom racunu ce ti stici neka naknada uz silver duo pretplatu. Verovatno su se ljudi zalili jer nikakvo obavestenje nije postojalo pri odabiru opcije da ce nesto biti naplaceno pa su menjali.

Pozdrav, da li po stoji resenje za naknadno ugradjen d3 mini?

U kuci imamo, 3 resivera dobijeni besplatno uz digitalizaciju.
Nabavio sam 4 preko drugara, ali nema slike na tv-u samo zvuk.
Da li to znaci da nema mogucnosti dodatnog ugradjivanja ili postoji neki nacin da se resi problem?

Провери да ли је исправан. По једном уговору иду три тв + апликација.

Tako je, 3 po ugovoru.

Proradio je tek posle par sati stajanja.
Sam od sebe se jednostavno probudio, i pojavila se slika.

Kako i sta, ne znam.

Da li je neko probao da raskine ugovor zbog izbacivanja kanala iz seme i da na drugo prezime potpise nov ugovor?:)

Primetio sam u zadnje vreme da kad gledam fudbal preko eon aplikacije linije terena (aut linije i linije sesnaesterca najvise) nekako trepere ili budu isprekidane kad je kamera u pokretu. To vidim i na telefonu i na televizoru, i na telenor internetu i na orionu. Nikakvih drugih problema nema sa slikom, da li jos neko to primecuje?

Do SBB-a je, los kvalitet signala, valjda se zove "interlaced". Tako je i kod mene. Bilo i ranije pa su popravili, ali sad opet isto.

Znali neko za sta je ovaj kabl?

Ono sta znam je da ga je nedavno sbb kacio po banderama, takodje cini mi se da je malo deblji od njihovog postojeceg kabla.

IMG_20220423_183902.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno