Pozdrav svima, imam pitanje ako je neko imao iskustva sa SBB-om i novogradnjom. Konkretno, na ulazu u stan iznad vrata je ormarić iz koga ide 8 mrežnih kablova ka raznim utičnicama i 3 coax kabla ka tri sobe. Kako SBB tehničari pristupaju ovoj situaciji, a da se na svim utičnicama dobije internet? Naravno i rešenje za televiziju me zanima, ali prvenstveno ovo. Do zgrade je stigla i optika, ali ne znam da li je to relevantno za situaciju...
Pretpostavljam da je prva opcija ruter iznad vrata pa onda puštanje signala dalje. A druga opcija puštanje signala kroz jedan kabl do glavnog rutera recimo kod TV-a pa onda iz njega u zid nazad do vrata pa odatle dalje novim ruterom... Ali možda propuštam nešto. Zarđao sam, u trenutnom stanu coax na dva mesta i to je to, nije bilo mozganja...
Pretpostavljam da je prva opcija ruter iznad vrata pa onda puštanje signala dalje. A druga opcija puštanje signala kroz jedan kabl do glavnog rutera recimo kod TV-a pa onda iz njega u zid nazad do vrata pa odatle dalje novim ruterom... Ali možda propuštam nešto. Zarđao sam, u trenutnom stanu coax na dva mesta i to je to, nije bilo mozganja...