Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima, imam pitanje ako je neko imao iskustva sa SBB-om i novogradnjom. Konkretno, na ulazu u stan iznad vrata je ormarić iz koga ide 8 mrežnih kablova ka raznim utičnicama i 3 coax kabla ka tri sobe. Kako SBB tehničari pristupaju ovoj situaciji, a da se na svim utičnicama dobije internet? Naravno i rešenje za televiziju me zanima, ali prvenstveno ovo. Do zgrade je stigla i optika, ali ne znam da li je to relevantno za situaciju...

Pretpostavljam da je prva opcija ruter iznad vrata pa onda puštanje signala dalje. A druga opcija puštanje signala kroz jedan kabl do glavnog rutera recimo kod TV-a pa onda iz njega u zid nazad do vrata pa odatle dalje novim ruterom... Ali možda propuštam nešto. Zarđao sam, u trenutnom stanu coax na dva mesta i to je to, nije bilo mozganja...

Jel ima neko resenje,optika 250mbs,sa bandere pravo na potkrovlje kuce ide opticki kabal direkt u njihov ruter ,iz rutera ide jedan lan kabal do prizemlja gde se ubada u switch gigabitni,iz switcha idu 4 lan kabla po sobama,1 ide u eon boxkoji radi samo preko lan kabla,,3x u pc.Speed test pokazuje brzinu na pc 90mbs,kad odem sa lap topom do rutera i prikopcam se direkt na na bilo koji lan brzina je 250mbs,mislio sam da je vrisnuo switch,zamenio switch i ista stvar.
Mrezna karta na pc ti je 100mbps ili ti je kabel koji povezuje pc i switch 100mbps

Ne verujem da je to,prosle godine sam sa istom opremu imao nizi paket od 150mbs,i sve radilo normalno.Sumljam da je utp ostecen?

Za crvenu imas UTP tester da uzmes i proveris. Ili nadji nekoga ko ga vec poseduje.

Zato što sam to objasnio u poslednjoj rečenici😀
Na kraju su uzeli Supernovu i dobili ipv6 adresu, tako da im radi eon za smart tv opušteno.
A zašto ne staviš EON i VPN aplikaciju na Mi box S?
Ja imam MI tv stick i Open VPN na njemu. Gde god da idem gledam sve SBB kanale najnormalnije.

Pozdrav svima, imam pitanje ako je neko imao iskustva sa SBB-om i novogradnjom. Konkretno, na ulazu u stan iznad vrata je ormarić iz koga ide 8 mrežnih kablova ka raznim utičnicama i 3 coax kabla ka tri sobe. Kako SBB tehničari pristupaju ovoj situaciji, a da se na svim utičnicama dobije internet? Naravno i rešenje za televiziju me zanima, ali prvenstveno ovo. Do zgrade je stigla i optika, ali ne znam da li je to relevantno za situaciju...

Pretpostavljam da je prva opcija ruter iznad vrata pa onda puštanje signala dalje. A druga opcija puštanje signala kroz jedan kabl do glavnog rutera recimo kod TV-a pa onda iz njega u zid nazad do vrata pa odatle dalje novim ruterom... Ali možda propuštam nešto. Zarđao sam, u trenutnom stanu coax na dva mesta i to je to, nije bilo mozganja...
Oni će ti dati njihov modem i to je to. Ono što tebi treba je da kupiš swich sa dovoljnim brojem ulaza, zakačiš sve ethernet kablove u njega pa swich u modem(sve to na ulaznim vratima). Što se coax kabl tiče, tu običan spliter radi posao ako je potrebno.

Jel samo meni Viasat Nature HD ide u nekoj drljavoj rezoluciji?

Preko coax-a je još uvek SD, nemaju dovoljno resursa dok ima analognog signala. Eon stream je HD.

unicast je HD a za broadcast nema dovoljno resursa? lazu te.

Још јула прошле године су најавили да ће Виасат Натуре бити хд и остало како јесте, праве се невешти.

Oni će ti dati njihov modem i to je to. Ono što tebi treba je da kupiš swich sa dovoljnim brojem ulaza, zakačiš sve ethernet kablove u njega pa swich u modem(sve to na ulaznim vratima). Što se coax kabl tiče, tu običan spliter radi posao ako je potrebno.
Hvala, jasno. Znači njih zanima samo da mi daju WiFi i televiziju, ostalo je do mene. Pretpostavljam da će oni da odrade coax i jedan LAN negde gde bi postavili ruter. Ja onda od rutera mogu da vratim nazad u ormarić pa switchem dalje do preostalih 8-2=6 utičnica (pošto mi jedan kabl uzmu za do rutera i jedan da se vratim u ormarić).

Alternativa je ovo što piše iznad, da iz modema ide pravo u switch al to znači da ja sam negde stavljam ruter za WiFi, al sumnjam da to rade pošto se gomila ljudi ne bi snašla sa tim, osim ako je taj njihov modem i wifi ruter ujedno.

Još dva mini pitanja. Kako rade fiksni telefon? Je l i to ide kroz LAN? Znam, šta će mi fiksni. :) I drugo, treba li im struja tu u ormariću, ili koriste PoE?

Pozdrav,
pošto u KI odakle su mi roditelji, SBB sa analognog prelazi na digitalni.

Pošto nam je ugovorna obaveza istekla, ne zelimo da produzavamo, a imamo pravo na 3 resivera, medjutim nama je potrebno 4 resivera.
Da li je moguce naknadno uzeti 4 resiver, a da to radi?

Po prici sa podrškom,nemoguce je to, pošto su resiveri prilodjeni samo za adresu na kojoj su predvidjeni.

Mogao bih da nabavim preko drugar jedan resiver ali ne znam da li ce raditi.

Radice dodatni risiver.

Да али са пакетом који има особа донор рисивера. Четврти се може узети уз додатно плаћање неких 1300дин за још три рисивера или еон тв апликација.

EON tv aplikacija nije moguca pošto nije smart tv

Уз андроид бокс може, тако сам ја решио четврти тв.

Pozdrav drugari,
Mučenje sa Ubee modemom sbb-a, hoću da prebacim net na mts-ov huawei hg8245h(optika) i da baca wifi preko njega,
Sledio sam neka uputstva od ranije ali mi se Ubee stalno resetuje sam od sebe ,tek kad iskljucim lan sa mts-om vrati se u normalu,
Ako moze pomoć bio bih zahvalan,
Pozdrav

Poslao sam ti u inbox sta treba da se odradi i ne bi trebalo da bude opet taj problem jer to je dhcp problem koji se kolje ocigledno.

Preko coax-a je još uvek SD, nemaju dovoljno resursa dok ima analognog signala. Eon stream je HD.
Na eon boxu je sd kod mene, eon premium paket. Na logou piše HD ali rezolucija SD. Zato pitam da li je svima tako, ili da se žalim.

Izvinjavam se na duplom postu, ne mogu da editujem. Poslao sam im baš malo pre poruku na Messenger, evo odgovora:

"Zdravo Mladene, Božidar je. Na EON platformi ovaj klanal se emituje u SD rezoluciji koliko znam, ali je u HD rezoluciji kada se vraća sadržaj unazad. Pokušaj da malo vratiš sadržaj, trebalo bi da je u HD."

I stvarno radi.

Izvinjavam se na duplom postu, ne mogu da editujem. Poslao sam im baš malo pre poruku na Messenger, evo odgovora:

"Zdravo Mladene, Božidar je. Na EON platformi ovaj klanal se emituje u SD rezoluciji koliko znam, ali je u HD rezoluciji kada se vraća sadržaj unazad. Pokušaj da malo vratiš sadržaj, trebalo bi da je u HD."

I stvarno radi.
Јесте али упореди слику Виасат Хистори уживо и Натуре када мало вратиш уназад. Стрим је лошији...

Da li postoji nacin da licencu od EON smart tv aplikacije gledam na TVu koji je nakacen na internet koji nije iz SBB mreze?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno