Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Ne verujem ljudima koji u svakom postu imaju gramatičke greške i kopiraju tuđe iskustvo i komentare kao svoje, tako da više verujem ''plaćenim'' recenzentima - bar su plaćeni - od wannabe amaterskih komentara...
Bolje i to nego likovi koji dobijaju telefone, testiraju i prave 120 klipova od otpakivanja preko "iskustva posle nedelju dana" do posle na svakih mesec serenda. To i ova benchmark ekipa prati kao trend. Što se tiče gramatike bolje i greške nego "wannabe, hajpuje,cringuje" feme.

Greška koja se ponavlja - nije greška to je problem takođe poznat i kao nepismenost, nadam se da nije disleksija u tom slučaju se izvinjavam, takvi komentari nemaju nikakvu vrednost i više donose štete - vremenom postaju prihvaćeni od istomišljenika koji ne vide razliku dobro - loše. Ponavljam exy ima svojih ''momenata'' koji će jednog dana biti otkriveni...

Pismenost ima veze sa bilo kojom temom - gubi se smisao(značenje, svrha, poenta, suština).

Stvarno ode u off,da ne davimo vise ljude,ovo sto pises nema veze sa s22 temom i mislim da se tu cela rasptava zavrsava. Ako zelis da pricas o pravopisu sigurno imas forume i za to . Bitno je da smo ovde tehnicki pismeni i da pomazemo jedni drugima oko uredjaja, a to je ja mislim i poenta ovog foruma

Kako može da pomogne - ako postoji greška , ne postoji pravi način da se uradi nešto pogrešno.

''Opšta pravila foruma:

Trudite se da pišete u skladu sa gramatičkim i pravopisnim pravilima svog jezika. Izbegavanje interpunkcije ili pisanje dvanaest tačkica na kraju rečenice nije pitanje vašeg stila pisanja, nego pismenosti. Uostalom, ne komunicirate sami sa sobom, nego sa drugim članovima foruma te se pretpostavlja da želite da ostali posetioci razumeju šta pišete.''

Da podsetim na deo opštih pravila foruma - ko je zaboravio i misli kako ''nema veze''

https://forum.benchmark.rs/pages/faq_forum_rules_general/

Opa, imamo lika koji je prijavljivao da imamo domaći u školi. Gramatika je bitna, ali nismo ovde zbog toga

Što se tiče S22+, definitivno razočarenje što se mene tiče. Poluzavršeni proizvod koji košta kao da je i više no savršen

Preuzeo sam u petak napokon S22 zeleni. Oduševljen sam kako izgleda, kako leži u ruci i pogotovo bojom. Lagan, kompaktan, savršen za korišćenje jednom rukom. Iako sam video po netu da je ekran s22 izuzetno osetljiv, nisam stavio zaštitnu foliju-staklo, nije se još izgrebao iako mi je bio po džepovima, samo sam masku stavio. Prešao sam sa Honor 9 na S22, svaki telefon guram oko 4-5 godina, tako da ovo je veliki upgrade za mene, velika razlika. Posle nekog vremena ću staviti sliku koliko mi drži baterija, vidim da se dosta polemisalo oko toga.

received_355050313342244.jpeg

"Muči" se cela S22 serija da dokaže nešto, ali mislim da slabo ide. Uzeo drugar S22 Ultra, sedeli smo zajedno, ali on je prešao sa S10 na S22 Ultra, za njega je to kaže nebo i zemlja. I jeste kada pogledamo, ali čovek ne može da sastavi dan sa baterijom :D. Kod njega je sve na max, baš ga muški troši.

A zbog čega pravite toliki problem oko dužine trajanja baterije, koristite tel max, uključite na punjač, dopunite i stvar gotova, u kolima nabavite punjač za kola i rešen problem, a vreme za punjenje iskoristite za nešto pametno i odmorite se, POZDRAV

A zbog čega pravite toliki problem oko dužine trajanja baterije, koristite tel max, uključite na punjač, dopunite i stvar gotova, u kolima nabavite punjač za kola i rešen problem, a vreme za punjenje iskoristite za nešto pametno i odmorite se, POZDRAV
Upravo to, baterija je bitna, ali ne treba biti rob istoj. Treba uživati u svim čarima telefona koji je toliko plaćen. Lakše mi je da 20 min preko dana dopunim nego da gasim funkcije telefona da bi baterija duže trajala.
Ne opravdavam Samsung u tom pogledu i moja zamerka na S22U je trajanje baterije, ali ne dozovljavam da mi to remeti ugođaj pri korišćenju telefona.

Ne smeta ti sto ces na pola dana morati da dopunjujes telefon da bi izdrzao do kraja dana? Pri tome ima istu bateriju kao i prosligodisnji model,displej skoro identicne velicine a soc bi trebalo da je stedljiviji a povrh svega si to papreno platio

Zanimljivo ali izdrži sasvim dovoljno bez punjača - preksinoć pre spavanja skinut sa punjača, pre pola sata stavljen na punjač sa 18%, od jutros od 07,00h pa do sada konstantno na 4G... S obzirom da naredni dan neće bit stalno na 4G nego većinu na WiFi i da ću ga i solidno manje drndati to znači i da će baterija sigurno izdržati još jedan dan bez ikakvog dopunjavanja tokom dana - ja zadovoljan

Meni nema sanse, racunajuci da gledam da punim izmedju 20-85%, to je minimum 2 a vrlo cesto i 3 punjenja. Iskren da budem i dalje sam prezadovoljan telefonom, ali za sada upecatljiva mana je baterija i mogu samo da se nadam da ce je bar malo srediti azuriranjima. Sve drugo mi je super, za sada ni jedan jedini bug/reset itd. Signal je dobar, bili smo na placu (gde sam rekao da svaki tel ima problem), to je proslo skroz ok, cak bi rekao da wi-fi hvata malo bolje.

Prilozi

• Screenshot_20220411-073547_Device care.jpg
    Screenshot_20220411-073547_Device care.jpg
    59.1 KB · Pregleda: 47
^ koliko vidim da je Facebook veoma velik potrošač baterije kod androida. Kod tebe lično za 1h korišćenja 32% sto je bas puno.

Ne smeta ti sto ces na pola dana morati da dopunjujes telefon da bi izdrzao do kraja dana? Pri tome ima istu bateriju kao i prosligodisnji model,displej skoro identicne velicine a soc bi trebalo da je stedljiviji a povrh svega si to papreno platio
Iskreno meni ne, slažem se da je baterija morala biti bolja. Ali još od S9 Plus modela imam naviku da dopunim preko dana ako znam da ću uveče biti van kuće i sl. Opet napominjem i meni jeste baterija mana, ali nije nepremostiva. Kome ne odgovara iOS nema izbora, Samsung je jedini konkurenet, kineze nikada ne razmatram za kupovinu.

^ koliko vidim da je Facebook veoma velik potrošač baterije kod androida. Kod tebe lično za 1h korišćenja 32% sto je bas puno.

Ja fejs koristim za gledanje videa nekih, moracu da probam preko neceg drugog, posto ga bas bas kolje i plus fejs je jedina aplikacija gde osetim da se greje.

Uradi disable facebook-a i servisa i prejo browsera idi. Nije iskustvo kao u aplikaciji ali je ovo bas mnogo pojelo bateriju. Mozes i da probas da pobrises data FB aplikacije pa vidi da li ce biti bolje

Poslednja izmena:
Ja fejs koristim za gledanje videa nekih, moracu da probam preko neceg drugog, posto ga bas bas kolje i plus fejs je jedina aplikacija gde osetim da se greje.
Sto kaže i kolega @dule2303 jedino da ideš preko browsera. A aplikaciju moraš disable posto se ne može obrisati.

A ona fejs lite varijanta? Jel imao neko iskustva sa tom app?

Upravo to, baterija je bitna, ali ne treba biti rob istoj. Treba uživati u svim čarima telefona koji je toliko plaćen. Lakše mi je da 20 min preko dana dopunim nego da gasim funkcije telefona da bi baterija duže trajala.
Ne opravdavam Samsung u tom pogledu i moja zamerka na S22U je trajanje baterije, ali ne dozovljavam da mi to remeti ugođaj pri korišćenju telefona.
Ovo je bukvalno kao kupiti nov Mercedes S klase ili BMW serije 5 barem, ali su ti stavili rezervoar od 23 litra i kazes sebi, super je auto, uzivacu u njemu, sad sto moram non-stop na pumpu i sto mi radijus 250Km, nema veze, nisam rob autonomiji automobila. Kako sto bi mali rezervoar mogao da se oprosti najjeftinijoj Daciji, jer kosta, lupam, 15K, automobili od 60K ne smeju to da imaju i ne sme to da se opravdava. Zasto S22U nema posebnu tehnologiju baterije u odnosu na sve druge serije? Bukvalno je najskuplji u Android svetu. Kul, dao sam 250e za telefon, otisla baterija popodne, dopunicu. Dao sam 1250e za telefon, ne zelim 2 dana da znam gde je punjac jer su mi stavili "grafen-dijamantsko-lasersku" bateriju ali to sam brate i platio... Dok se ne bunimo, nece proizvodjaci nista nikad da unaprede. Dodaj na to da je Mercedes koji si ti kupio za iste pare malo gori od Mercedesa u drugim delovima sveta, pa pretera ga Samsung malo, bas ga pretera.

@s16 Probaj sa lite ali bi trebao da disable-ujes sve fb servise posto oni ubijaju bateriju,to mozes da uradis sa package disabler-om ili adb kontrolom. Postoje 4 aplikacije vezane za fb pa ih sve iskljuci ,imas uputstvo na xda

A ona fejs lite varijanta? Jel imao neko iskustva sa tom app?
Имао сам искуства са том апликацијом на Нокији што је имала тастатуру C - нешто, ако ико сећа тога, зар треба у 2022.години да се бакћете са тим чудом? 🙄

Ovo je bukvalno kao kupiti nov Mercedes S klase ili BMW serije 5 barem, ali su ti stavili rezervoar od 23 litra i kazes sebi, super je auto, uzivacu u njemu, sad sto moram non-stop na pumpu i sto mi radijus 250Km, nema veze, nisam rob autonomiji automobila. Kako sto bi mali rezervoar mogao da se oprosti najjeftinijoj Daciji, jer kosta, lupam, 15K, automobili od 60K ne smeju to da imaju i ne sme to da se opravdava. Zasto S22U nema posebnu tehnologiju baterije u odnosu na sve druge serije? Bukvalno je najskuplji u Android svetu. Kul, dao sam 250e za telefon, otisla baterija popodne, dopunicu. Dao sam 1250e za telefon, ne zelim 2 dana da znam gde je punjac jer su mi stavili "grafen-dijamantsko-lasersku" bateriju ali to sam brate i platio... Dok se ne bunimo, nece proizvodjaci nista nikad da unaprede. Dodaj na to da je Mercedes koji si ti kupio za iste pare malo gori od Mercedesa u drugim delovima sveta, pa pretera ga Samsung malo, bas ga pretera.
Sve što si rekao stoji i u pravu si. Problem je taj deo koji kažeš dok se ne bunimo. Mi na forumu smo jedan promil kupaca Samsung uređaja i Samsung baš briga za nas koji se bunimo, bojkotom mi sami nećemo ništa postići. Takođe je problem što proizovđači guraju brojke u prvi plana (100+ megapiksela, toliko i toliko gigherca i sl,) a ono bitno kao što je baterija zaostaje. Po pitanju tehnologije baterije nema nekog bitnog pomaka unazad nekoliko godina, osim što se forsira brzo punjenje. E ta neka grafensko-dijamantsko-laserska baterija će biti neki osetan pomak kada neki proizvođač napravi tako nešto i počne da ugrađuje u svoje flagship telefone.

Gresis,ne bunimo se samo mi nego i svi ostali. Opala im je potraznja za ex verzijom drasticno sto su i sami priznalu kao i mogucu korekciju cene

Što se tiče kineza , imao sam Poco F3 - 8/256 ( Snapdragon 870 5G (7 nm) ) kome baterija opušteno traje 2 radna dana uz 8-9h SOT-a uz potpuno isto korišćenje i iste aplikacije - , AOD na Poco F3 troši 2% baterije a na S21U/S22U troši oko 15% a Samsungovi ekrani .... Jednostavno Samsungov softver je neoptimizovan , jedina svetla tačka u S seriji (što se tiče trajanja baterije) je S10 Lite ( SM-G770F/DS - Snapdragon 855 (7 nm) ) i tu su se nešto "zeznuli" pa je baterija trajala i po 50h uz 8-9h SOT-a ... To koliko je ko zadovoljan trajanjem baterije je lična i subjektivna stvar , ali ovo prerasta u bolest - gledanje svakih sat vremena koliko imaš procenata baterije .

Nazad
Vrh Dno