Šta je novo?

Realme GT 5G

To je ista verzija koju ja imam. U phone aplikaciji idi na Settings pa Calling accounts pa Advanced settings pa Call barring. Proveri da nije kojim slucajem ukljucena opcija Reject all incoming calls. U sistemskim podesavanjima (Settings), izaberi Apps pa App management pa u gornje desnom uglu izaberi Show System. Izaberi Call Management i probaj Force stop pa izaberi Storage usage i Clear data. Restartuj telefon pa proveri da li je problem resen. Ako ni to ne pomogne, mozes da resetujes sistemska podesavanja. Settings pa System settings pa Backup and restore pa Reset pa Reset system settings only. Naravno, pre nego sto ovo uradis, uradi backup telefona (fotografije, muzika ...). za svaki slucaj. Verovatno ces morati da reinstaliras aplikacije ponovo. Ako ni to ne pomogne mozes probati Erase all data (pre toga uradi backup jer ces ostati bez svih podataka a telefon ce biti vracen na fabricka podesavanja).

Poslednja izmena:
To je ista verzija koju ja imam. Mozes da probas da uradis backup telefona (fotografije, kontakti i sve ostalo sto imas) i uradis factory reset. Moraces da instaliras sve iz pocetka tako da ne znam da li to zelis. Na nekim telefonima postoji opcija za brisanje cache particije i to nekada zna da pomogne ali nisam nasao to na GT 5G.

Uradicu. Moze preporuka za aplikaciju za back up and restore? I da li vraca i mailove takodje ili?

Uradicu. Moze preporuka za aplikaciju za back up and restore? I da li vraca i mailove takodje ili?

Na zalost, nemam preporuku. Ja koristim USB kabl da prebacim sve sto mi treba i koristim file manager (Total Commander). Ostalo je vec backup-ovano na Google accountu. Vidim da telefon ima opciju da uradi backup koji kasnije moze da se iskoristi za restore ali koliko sam video on cuva konkatke, SMS poruke, listu poziva, neka podesavanja i aplikacije ali bez podataka. Verovatno kompletan backup moze da se uradi samo ako je telefon root-ovan. Pogledaj sledece linkove pre nego sto se odlucis:

Da se upišem kao novi vlasnik, uzeo sam GT 12/256 racing yellow. Videćemo kako će se pokazati kroz par dana. Ps. da li je normalno da je stigao skoro skroz prazan, upalio se tek na punjaču? Jel i vama tako? Nov u celofanu, nikad aktiviran.

Poslednja izmena:
Ponudio apdejt na A11 A.17 Dec 2021. Instalirao sam ga i radi dobro, da li da skidam 12 preko VPN ili da sacekam ? Kakva su vaša iskustva sa 12 ? Negde sam video pozitivna negde negativna.

Mrzelo me da čekam pa sam skinuo odavde:

U pitanju je RMX2202_12.C.05 GDPR

Yr.no weather widget nije više transparentan, Google aplikacije su zelenkaste. Ostalo izgleda OK. Konačno je uveden graf za battery usage. Camera app je nova ali nisam proverio da li su ispravili loš zvuk kod snimanja videa. Phone app i dalje ne zna da prikaže korektno kontakte.

Stigao RMX2202_11.C.12 GDPR. Link za download je na XDA. Evo changelog-a:

Kod:
Security
        Integrates the January & February 2022 Android security patches.
    System
        Improves system stability and performance.
        Fixes an issue where some screenshots didn’t appear in Photos.
        Fixes a connection issue with phone calls.
        Fixes a display issue that might occur when you switch between landscape and portrait modes.
        Fixes an issue where the floating window could not be moved in some scenarios.
        Fixes an issue where an error might occur when you switch between apps via navigation gestures.

Stigao RMX2202_11.C.12 GDPR. Link za download je na XDA. Evo changelog-a:

Kod:
Security
        Integrates the January & February 2022 Android security patches.
    System
        Improves system stability and performance.
        Fixes an issue where some screenshots didn’t appear in Photos.
        Fixes a connection issue with phone calls.
        Fixes a display issue that might occur when you switch between landscape and portrait modes.
        Fixes an issue where the floating window could not be moved in some scenarios.
        Fixes an issue where an error might occur when you switch between apps via navigation gestures.
Par dana koristim taj C.12, ima jedan bag koji je baš iritantan. Desi se da mi potpuno nestane status bar: vreme, wifi signal, baterija sve bude crno i ponekad čak ni restart ne pomaže, samo od sebe se sredi. To je jedina zamerka za sada. A neki prijavljuju još bagova, ja ih nemam:

Ima li neko iskustva sa Realme GT Master Edition 5G (SD778)?

Ima li nekih skrivenih mana (hw, sw)? Osim generalnih mana vezanih za UI 3.0.

Nisam našao temu za ovaj konkretan model, ako sam prevideo/preskočio ispravite me.

Sem baterije koja nije na nivou comija kojeg sam prethodno imao meni je sve odlično. Ni baterija nije toliko losa. Izgura dan umerene upotrebe bez problema. A kad se na to doda i 60w punjenje uopšte mu nije mana. Za pola sata od 0-100.

Ima li korisnika GT Neo2 modela i kakva su vam iskustva? Razmišljam da pređem sa Poco-a F2 pro.

Mislim da je bolje da sačekaš GT Neo 3, uskoro će biti predstavljen.

Slažem se sa kolegom, biće vrh telefon, ja merkam Le Mand ediciju, zute trake menjam da plavim...

Dobio sam realme GT me, nisam nikad ranije koristio realme i njihov ui, ima li šanse da se onaj Google dialer ukine, bezveze je, a iskače mi na vrhu da se javim kad je mobitel aktivan

Danas sam uzeo realme GT 5g. Došao je sa UI 2.0. Da li da radim update na 3? Čitao sam svakakve komentare pa da pitam.

Novi apdejt stigao danas, manuelno sam apdejtovao bez problema.

Screenshot_2022-03-24-23-47-54-57_9492aa3750dca76abb7c25b39a5f1e8e.jpg

Prilozi

• Screenshot_2022-03-24-23-46-28-51_9492aa3750dca76abb7c25b39a5f1e8e.jpg
    Screenshot_2022-03-24-23-46-28-51_9492aa3750dca76abb7c25b39a5f1e8e.jpg
    35.9 KB · Pregleda: 13
Vredi li sada uzeti nov Gt 12 gb,Zuta famozna boja,za oko 430 eura nov sa garancijom?

Sta znam, ja sam svoj platio 445 eur pre nekih 9 meseci, isto zuti, neverovatno da i dalje drzi cenu, ali inflacija čini svoje. Iskreno, sačekao bih barem Neo3 recenzije, pa onda odlučio...

Evo vam na oglasima, upravo čovek okačio 10dana star žuti sa regularnom garancijom za 360

Da li postoji GCam za Realme GT 5G na kojoj radi ultrawide ?

Nabavio sam ovaj Fon u ponedeljak i iskreno odusevljen sam i pored visokih ocekivanja s obzirom sta sve nudi na papiru za 330 evra 128/8gb model u plavoj boji sa KP naravno.

1. O softveru

Vec vise od 3 i nesto godine koristim Xiaomi imam Mi A1 i 2+ Mi 9 Lite, pa mi tranzicija na ovakav OS kao kod Realmea nije predstavljala problem mada ja se lako prilagodjavam razlicitim sistemima. Realme Ui 3.0 OS je top jako je smooth sa animacijama tu kolje Mi Ui definitivno nema nikakvih choppy animacija nezgodnih prelaza i zastajkivanja u prikazu elemenata.

Sto se tice opcija i podesavanja tu je malkice tanji sa nekim u sitna crevca podesavanjima koja su prisutna na Mi Ui, ali apsolutno svaka stavka koja mi je pala na pamet da bi bila dobro da je prisutna je tu i potpuno funkcionalna. Ima realme Ui i neke dobre fore, poput SDR to HDR konverzije za video playback, zatim Dualni playback za Bluetooth i 3.5 jack audio simultano, kao i Simple mode koji pravi da imate mnogo manje menija u UI, vece ikonice, kao i boostovanu jacinu zvuka zvona van fabrickog limita ovo je fakticki Old people mode i jako je interesantno implementiran.

Od 128gb storage-a dostupno vam je oko 106-107gb, za koriscenje sto je po meni vrlo korektno nije rekord po ovom pitanju ali nije ni Bloated sistem nikako, i ono sto je instalirano od apps moze da se obrise ne racunajuci sistemske procese. Nema reklama uopste u samom sistemu izuzev naravno oglasa u YT music app npr.

Sto se OS tice primetna mana uslovno receno posto ovo i nije toliko lose sa jedne strane, je da ima nesto manje slobodnog Rama nego sto bi neko ocekivao od 8gb fona od kojeg je inace dostupno 7.2gb za korisnika. Od toga je dostupno kad se ukljuci fon izmedju 3.1gb do 3.6gb praceno u Hw Info koji je jako precizan program za ovu namenu.

Jos jedna mana da ne zaboravim je sto ne mogu da pristupim fastboot modu ni preko ADB komande, ni preko hardverskih tastera samo iskoci fastboot prozorce i neka kineska slova ispod i onda se normalno podigne sistem umesto fastboota, e sad ovo bi se mozda resilo ubacivanjem tj flesovanjem novog sistema pocev od verzije koja je bila out the box ali ne da mi se da to radim za sad bar.

I zadnja mana se odnosi na to da nas region kaska sa azuriranjima i zbog tog sam morao da koristim VPN foru gde prevarim sistem koristeci Thunder VPN da misli kao da sam u nemackoj i onda mi je ponudio azuriranje na Realme Ui 3.0 i android 12 sa 2..0 i 11 out the box.

2. O pakovanju i izradi Za razliku od odredjenih brendova koje necu spominjati, za koje svi znaju koliko bedno pakovanje daju za cenu koju traze cough cough* S.... A****. Realme daje potpuno normalan sadrzaj kutije, pored fona(thank you captain obvious) dolazi providna silikonska maska koja je sasvim pristojnog kvaliteta lep osecaj ostavlja na ruci i naravno poboljsava grip u toku koriscenja. Pored toga dolazi i 65W Superdart punjac koji je debilno brz baterija od 0% do 100% dolazi za oko 35 minuta... na papiru a i u realnosti je to apsolutno tacno. Kljuc za vadjenje sim kartice i na kraju slusalice yep you read it right kad ste to zadnj put to videli .

Lep potez od realmea i najbolja stvar u vezi njih je sto za razliku od 98% slusalica koje su dolazile uz telefone su nevidjeno djubre u svakom smislu, ovde na moje iznenadjenje to nije slucaj. Imaju sasvim Ok tjuning kada se koristi moj Target EQ (koji sam nastelovao prema Fostex Tr 80 koje su mi referenca za neki moj balans audio spektruma) Naravno ove bubice nisu ni priblizno resolving kao Sony Ex110 Ap koje imam a kamoli CCA Csn koje sahranjuju taj isti Sony u maltene svemu.

Sto se tice Fit-a , ove bubice imaju klasican problem klasicnih earbuds-a ovog tipa to je da imaju 2 safe spot-a u jednom polozaju daju vecu akustiku, soundstage ali zato gube na midrange-u i bassu a u drugom polozaju je sve to obrnuto i to je generalno bolji izbor.

Sto se tice dizajna fona za moj pojam fon je prelep bas zato sto je dosta slican kao Mi 9 Lite, pa neko ko bi prelazio sa jednog na drugi bi bio at home.

Ima jako lepu zadnju stranu sa sirokom izbocinom za fon koja za razliku od nekih xiaomi modela ne ide u duzinu vec jelte u sirinu pa samim tim lepo lezi na bilo kojoj povrsini i nema nikakvog strcanja. Kao i mi 9 lite zadnja strana se pod razlicitim svetlosnim uslovima presijava u jarko plavim nijansama svetlosti koje daju jako lep smek, Velicina ekrana je 6.43 inca i po meni je kao i Mi 9 lite idealan za sve uslove i dalje je moguce, koristiti fon jednom rukom dokle god vam je saka srednje do vece duziine.

3. O Hardveru - 1 Ekran Super Amoled FHD+ panel koji je rezolucije 1080x2400 pixela sa 20x9 aspect ratio. HDR10+ je podrzan i generalno ekran sabija u svakom smislu.. Ostrina ? Veoma visoka panel je bukvalno nerealno detaljan ali i dalje zadrzava realizam i ne prelazi u prenapucanu kategoriju koju neki proizvodjaci furaju, Cough Samsung Cough *. Boje imaju bas veliku dubinu ponajvise kada se Koristi P3 Gamut Rezim sa Podrazumevanim podesavanjima za balans koji se nalazi u sredini na skali u podesavanjima. Podrzava SD To HDR konverziju, well ne klasicnu konverziju al na neki nacin ovo funkcionise u praksi sasvim dobro video reprodukcija koja je i bez ovoga perverzno dobra sa ovim dobija taman toliko mali hint overall poboljsanja dubine prikaza da je vredno drzati ovo ukljuceno.

120 Herca ne drzim stalno samo povremeno, ono jeste razlika je ogromna i super je za koristiti ali fon je toliko snappy i bez toga da je prosto za neke situacije overkill. Jedna da kazem uslovno receno boljka za neke koji ce mozda reci pa zasto.... Nema gorilla glass-a ali zato ima Asahi Dragon Trail sto nije navedeno na gsmarena recimo.

2. Zvuk razgovora nisam testirao jos posto mi je kartica u Mi 9 lite, ali ako je verovati NotebookCheck sajtu koji je obicno pouzdan za ove svrhe, ovaj element je uradjen vise nego super.

3. Audio Izlaz na 3.5 jack Fabricki je out the box bio razocaravajuc to the point da sam mislio da Dac prosto nije capable da izvuce veci nivo overall odziva i kao da je vestacki postojao neki dsp limiter koji je gusio zvuk da ne ostvari sav potencijal.

Medjutim nakon Reseta fona na fabricka podesavanja (nakon 3 azuriranja od kojih jedan Major), situacija se primetno poboljsala a uz Dolby fine Tjuning (again Fostex Tr 80 kao referenca) i Wavelet App takodje zvuk je sada veoma veoma dobar ako ne i odlican mi 9 lite i dalje pobedjuje u Amp sekciji ali i ovo jee apsolutno great a ja sam strog vrlo po ovom pitanju bas zato sto sam se zadnjih godina dosta nahvatao iskustva i znam kako nesto treba i ne treba da zvuci i znam da izvlacim limite iz audio uredjaja. Soundstage je realan, Imaging je vrlo precizan i detaljan zvuk ima dimenziju ima prostornost, Bass je fast i punchy detaljan ali recimo mi 9 lite je mesnatiji u ovom segmentu i daje tezi osecaj ali to je do razlicitog zvucnog pecata ne overall kvaliteta npr 9 lite je zahvalniji za odredjene Edm pesme dok je Realme zahvalniji za kompleksnije rock kompozicije .

Dok su srednji tonovi i Treble veoma velike definicije i tu je egal sa 9 lite ako ne i ispred u odredjenim segmentima.

Testiran je fon sa CCA Csn,Sony Ex110ap, Sony WH 1000XM3 bluetooth sluskama(domet sjajan kao i na mi 9 lire bukvalno mogu ceo stan da predjem dok je fon u drugoj sobi i nema nikakvih prekida cak i kad udjem u kupatilo... Hehe.

4. Baterija po meni vise nego ok, u proseku ispod 5.5 Sati Screen on time ne izvlacim do 7 i nesto , sto s obzirom na price o tome koliko je snapdragon 888 gladan energije ovo je vise nego zadovoljavajuc rezultat i toliko sam u proseku imao i na A1 i mi 9 lite. Ono sto moram da pohvalim je da ima sistem najmanju potrosnju energije u deep sleep od 0.2 do 0.3% na sat. Tako da nema curenja u toku noci.

To be continued.. F*uck character limit..

5. Cpu i Gpu Ovde nemam puno sta da kazem, nisam neki ekstreman gamer na androidu a i slabije in general u odnosu na nekada, ali od viska glava ne boli i obican surf u kombinaciji sa tezim multitaskingom je vise nego dovoljan pokazatelj da se vise razlike izmedju generacija, dokle god nista potpuno slepi i znate sta da trazite.

Da ne bude da nisam instalirao nesto zahtevno instalirao sam Dead Trigger 2, Pubg, Asphalt 9 i jos ponesto i fon melje sve pred sobom , i kad su ocitavanja u pitanju i kad je overall odziv u pitanju bukvalno je zadovoljstvo koristiti ga cemu verovatno i doprinosi 360hz touch sampling rate.

Mi a1 i za danasnje vreme je adekvatno brz i ne zakucava uopste sa custom rom-om baziranom na havocu, Mi 9 lite je vrlo brz sa stock mi Ui

A realme GT je Blazing brz nek se tako postaviti retrospektiva

Moram da navedem da u normalnom koriscenju fon je hladan ko led, nema nikakvog ni pribliznog zagrevanja sto su se mnogi brinuli zbog procesora, ali realme je odradio super posao ovde. Jedino gde sam iole osetio zagrevanje je bilo na antutu gde je Cpu u full loadu otisao na 63 stepena sto opet nije alarmantno

Na antutu sam izvukao 799 000 u GT modu. Na Internal storage testovima sam izvukao Read od 1500-1800mb/sec i 550-750mb za write sto je odlicno UFS 3.1 nije joke i ovde je dobro implementiran kad stignem postovacu i geekbench skorove cisto da vidim kakav mi je primerak zapao.

Poslednja izmena:
Super! Da li mozes da prokomentarises zvuk kada se snima video? Imam utisak kao da je implementiran neki filter koji odseca visoke tonove.

Sem baterije koja nije na nivou comija kojeg sam prethodno imao meni je sve odlično. Ni baterija nije toliko losa. Izgura dan umerene upotrebe bez problema. A kad se na to doda i 60w punjenje uopšte mu nije mana. Za pola sata od 0-100.
Jel ti stigao Realme UI 3.0 na GT master?

Vrh Dno