Šta je novo?

Mehanicke Tastature

Ne radi se o izgledu, kupljena je da ide u izlog. Ovu classic g80 sam kupio dve, jednu za rad a druga ce u izlog.
U pitanju je tacped, kao sto rece danilo989, i radi prerfektno.
A šta izlažeš u izlogu? Pitam informativno jer smo mi u kancelariji napravili neku retro policu, pa možda dobijemo ideju da se tu nađe još nešto :)

640px-G80-9009_001.jpg
T12e9BXilgXXajIRs6_062558.jpg
Cherry G80-9009 je tek :love:

A šta izlažeš u izlogu? Pitam informativno jer smo mi u kancelariji napravili neku retro policu, pa možda dobijemo ideju da se tu nađe još nešto :)
Mehanicke tastature, stare, nove. Pripremam policu za ovu umetnost. I kolega u kancelarii ima nesto slicno, retro stvari, mozda se i mi udruzimo i uradimo nesto slicno. Videcu jos...

vala ova iznad vise izgleda kao neki kompjuter iz osamdesetih godina. comodore i tako dalje

Da li neko ima preporuku za neke kvalitetne pbt doubleshot cherry profile keycapove, da su kvalitetniji (tezi) od ovih sa Alija a da opet nisu preskupi kao GMK, i da nisu GB, peroder... da su odmah dostupni za Srbiju?

zar nije GMK abs doubleshot?
moze da se nadje na aliexpressu kvalitetni doubleshot, ali nisu jeftini, nije trocifreno kao gmk ali su neki i blizu. e sad tu moze biti lutrija da neki taster ne bude bas bas, moze recimo spacebar da bude warped (mada toga ima i kod gmk) ili neki karakteri ne budu bas centrirani

ja sam uzeo Taro gmk kopiju koja deluje bas kvalitetno, slikacu ti unutrasnjost tastera kad dodjem kuci :)

Ovaj deluje interesantno ali ne znam da li su kao ovi sa Alija ili ipak vrede nečemu
I ja sam gledao Akko ali ne znam da li uzimati njih ili doplatiti za nešto što je provereno

moze da se nadje na aliexpressu kvalitetni doubleshot, ali nisu jeftini, nije trocifreno kao gmk ali su neki i blizu. e sad tu moze biti lutrija da neki taster ne bude bas bas, moze recimo spacebar da bude warped (mada toga ima i kod gmk) ili neki karakteri ne budu bas centrirani
ja sam uzeo Taro gmk kopiju koja deluje bas kvalitetno, slikacu ti unutrasnjost tastera kad dodjem kuci :)
Ako misliš na ove varijantu GMK ali iskreno baš nisam oduševljen, lagani su i po kvalitetu su u rangu kao i ovi od 10-15e (jedino što su setovi veliki)

Ovaj deluje interesantno ali ne znam da li su kao ovi sa Alija ili ipak vrede nečemu
I ja sam gledao Akko ali ne znam da li uzimati njih ili doplatiti za nešto što je provereno
Ja mislim da je red, da probijes led, i uzmes neke Akko.
Taman da vidimo, da li valja ili ne.:)

Meni onaj Retro set, npr. izgleda kvalitetno.
Za pakovanje znam da je vrhunsko, to svi kazu.

Kako vam izgleda ovo??
Izgleda da nisi stavio prajmer, verovatno nisi odradio ni anti silikon. Nadam se da jesi ili uskoro krece da se ljusti farba.
Idealno bi bilo da se odradi... pulverizacija(?) Ne znam kako se kaze na srpskom...

Izgleda da nisi stavio prajmer, verovatno nisi odradio ni anti silikon. Nadam se da jesi ili uskoro krece da se ljusti farba.
Idealno bi bilo da se odradi... pulverizacija(?) Ne znam kako se kaze na srpskom...

ne bajo,to je fabricki sve belo. nisam nju farbao,jesam jednu drugu..

Ok, bajo, izvini....

Cao ljudi,

Pre jedno mesec dana, mozda i jace, sam u prici da sklopim sebi tastaturu. Sve je pocelo od jednog i yt klipa i od tad sam u zestokoj dilemi, sto vise informacija imam to je veca konfuzija.
Onda sam otkrio ovaj forum i konfuzija nije nista manja xD i posle malo lurkovanja reko da se oglasim i pitam za neke smernice.

Generalno me zanima 65 i 75 layout i wireless povezivanje (Bleutooth/2.4). Koristio bi je za gaming i posao. Znaci ceo dan svaki dan.
Takodje i nesto tipa Hi-Finger, Akko ACR Mini (najvise zbog numpad, ali nije neohpodan). Mozda cak i alice, samo ne znam koliko je dobro za gaming.

Prvo sam gledao neke pre built opcije Keychron Q1/Q2/Q3 koje lako mogu da se moduju, ali Keychron ne salje u Srb.
Zapao mi je za oko i Iqunix OG80 izlgeda prelepo i zanimljivog je izlgeda, ali nije bas za modovanje.

A da ne pricam tek o DIY, toliko kit-ova, sviceva, kapica, stabilizatora, lube, gasket mout, tray mout, hotswap...

Glavno pitanje mi je odakle porucujete delove, diy kit, svicevi, kapice, itd.. i da li imate neku preporuku za pocetak, neki budzet bi mi bio oko 200 - 250e bez troskova dostave, naravno da nisu neko ludilo. Nisam u nekoj zurbi, znaci imam strpljenja da sacekam sve delove, samo mi je bitno da se odlucim.

Hvala unapred svakome ko se iscima za odgovor.

TL;DR - Hocu da sklopim tastaturu, ne znam gde da nabavim delove.
Hotswap, RGB, Linear/Tactile, 65/75/960 mini layout.

Meni je nastradala sinoć tastatura i hitno mi treba zamena, izbor full size hot-swap tastatura kod nas je katastrofa. Glorious i Keychron mogu samo da sanjam, jedino što sam našao da iole liči na nešto je neka Redragon Manyu a i to je sa plavim noname switchevima koje bi verovatno morao da zamenim. Ako neko ima neki predlog nek se javi, baš mi je hitno

kolikom ja znam Glorious salje u Srbiju

@Dastan ukoliki je toliki budžet svakako ti savetujem aluminiumsko kuciste sa gasket ili pin mount i pomogućnosti da je sto više fleksibilna (prosecan PCB i FR4 plate). Ako može sa već pripremljenim poron penama i silikonom...
meni su za sada najinteresantnije Zoom 65, QwertyKeys QK65 , Maja ... ali svakog dana se pojavi neka nova a za većinu nikada nismo ni čuli

E sad problem je sto takve tastature idu u malim serijama i brzo nestanu, moraš da pratiš i da kupuješ odmah i da pokusas da nadjes kombinaciju da ti to neko kupi preko pa da ti donese u Srbiju (ako si odavde). Sve ostalo po meni nije vredno tih para, mislim na Keychron Q*, Akko Mod 00*, GMMK PRO...

Tako da ako hoceš nešto tako da kupuješ, kupuješ sa sajta proizvodjače ili pratis Reddit jer često iskaču i ponude iz ExYu država
Takodje idealnu tastaturu nikada nećeš naći i moras da praviš kompromise, mislim na BT, RGB, numpad...

Meni je nastradala sinoć tastatura i hitno mi treba zamena, izbor full size hot-swap tastatura kod nas je katastrofa. Glorious i Keychron mogu samo da sanjam, jedino što sam našao da iole liči na nešto je neka Redragon Manyu a i to je sa plavim noname switchevima koje bi verovatno morao da zamenim. Ako neko ima neki predlog nek se javi, baš mi je hitno
Uskoro saljem paket za Bg, Glorious imas na CaseKing.de pa ako hoces...

@kizanbg123 Nasao sam Zoom65 na EU sajtu koji je QwertyKeys vendor za EU, ne znam da li smem da linkujem sajtove, ali je ceo kit sa JWC linear i Olivia Dark/White.
Za 200e cini mi se kao dobra ponuda, ima i knob xD.. Salju za srb za 35e preko DHL, sad ko zna koliko bi me i carina surnula.
Pa sam razmisljao da probam to, ne znam da li sam zakaznio stoji da moze da se poruci.

Uglavnom, nasao sam par mesta odakle mogu da pocnem.
Kad si rekao Zoom65, pocinje preorder u Aprilu za novi kit, na istom sajtu, za 160/170 usd izlgeda odlicno, plus ima BT. Tako da cu ipak da probam sa tom opcijom, a do tad da uradim ostale pripreme.

Voleo bih da cujem od ostalih koje sviceve kotiste i sta misle o njima.

Hvala na odg. Cini mi se da cemo se jos cuti :D

Vidim sad da Glorious šalje DHL-om, koliko bi me odrala naša carina na ovih 133$ koliko izađe ova kombinacija kao što je Duke sklapao?

Vrh Dno