Šta je novo?

Oculus Quest 2 VR - Iskustva i pitanja

Da li neko zna kako kod nas da se odradi refferal za 30 "poena"?
Da li to uopste ima kod nas?
Video sam da pise da je available za europe, ali kad udjem na oculus app pise da nije available za nas region
Ja nisam cak ni upoznat koji su to poeni, ali s obzirom da smo poslednja rupa na svirali, ne bi me cudilo da nema to sto pitas.
 
Nije loš ovaj novi VR humblebundle, Synth Riders deluje kao odlična zamena za beat saber. Već imam gomilu igara, samo još da pazarim VR :D
 
Ja sam sad uzeo od 128gb verziju umesto moje od 64gb. Imam trip da mi 64gb imala veci FOV. Nekako mi lepše delovalo sve
 
Jel si uporedjivao sa jos nekim primerkom? Ja sam ovaj nov samo uključio, nikako da istestiram jos, mozda i tripujem. Ni prethodni nisam nesto specijalno koristio
 
Nisam, ali sam citao na forumima da kvalitet izrade jako osciluje.
Iskreno, manje ce me boleti glava ako ne poredim.
 
Nekako mi nemoguće da postoje razlike u FoV između primeraka. Da nije možda problem u debljini gume za naleganje na lice pa da su vam sočiva dalja od očiju? Čuo sam da je u novijoj verziji to jedina promena u odnosu na staru seriju. Ipak se quest 2 serijski pravi i sastavlja, ne bi trebalo da bude odstupanja ni milimetar što se tiče plastike/sočiva.
 
Sta najcesce igrate na VRu? Da li prventstveno koristite kao zaseban uredjaj i koristite igre za Quest ili se sluzite i PCVR-om?

Ja sam za sada i dalje samo na Eleven stonom tenisu i Assetto Corsa na PCu. Imam jos 10 igara na PCu i 3,4 na Questu ali nista ne stizem da igram. Stoni tenis najvise igram zbog malo razmrdavanja.
 
Sta najcesce igrate na VRu? Da li prventstveno koristite kao zaseban uredjaj i koristite igre za Quest ili se sluzite i PCVR-om?

Neke od omiljenih naslova igram (ili sam odigrao) uz Oculus Link kabl povezan na laptop. Izdvojio bih Half Life: Alyx, Lone Echo I i II, Pinball FX2 VR, Moss, Elite Dangerous. Da ne zaboravim i Tetris Effect Connected, ovu igru toliko volim da igram da je imam i na Quest-u i na PC-u.

Ja sam za sada i dalje samo na Eleven stonom tenisu i Assetto Corsa na PCu. Imam jos 10 igara na PCu i 3,4 na Questu ali nista ne stizem da igram. Stoni tenis najvise igram zbog malo razmrdavanja.

Eleven Table Tennis je zaista odličan za razgibanje. Za razgibavanje ti preporučujem i Beat Saber, Synth Riders i Pistol Whip. Obavezno probaj i Walkabout Minigolf uz koji se nećeš baš razgibati ali pruža puno sati zabave (naročito kada igraš sa, odnosno protiv prijatelja). Minigolf je inače cross buy, imaćeš ga i na Quest-u i na PC-u.
 
Bas si dosta igara probao 👍
Ja sam malo igrao Beat Saber, i on mi je super.
Saints and sinners sam samo sat i po ukupno, dobar je. Uzeo bih HL Al. ali da sacekam prvo malo da odigram nekad Saints and Sinners. E da, I expect you to die sam igrao dosta, lepo razmrda mozak
 
 
E, probao sam fliper FX2, sjajna zabava!
 
Ako neko nije jos aktivirao meta 2, moze da mi se javi da mu posaljem pozivnicu, i o da obojica dobijamo po 30e kredita. Ja sam aktivirao link za pozivnicu.
 
Ja ne znam ni šta je meta 2 🤣
2 meseca nisam uključio, moram malo da raspalim opet. Šteta što stoji, a vrhunska sprava..
 
Dobio sam email da mi uskoro istice neki poklon vaucer od 10 dolara, pa sam resio da bacim pogled na store.
Trenutno je u toku akcija, dosta igara je na popustu.
Na kraju sam uzeo Vader Immortal Pack. Uz popust me je izasao oko 10 dolara, sto je korektno za 3-4 sata igre.
Volim Star Wars, cuo sam pozitivne stvari o igri...valjda se nisam zeznuo.
 
Društvo zanima li se neko vr-om, malo nam je tema zamrla ove godine. Ja evo sa vremena na vreme se malo vratim da nešto odigram, sad malo isprobavam neke PCVR naslove, pa razmišljam šta je sada najbolja varijanta za povezivanje.
Koristio sam neki kabl od telefona i radi solidno jedino je malo kraći pa sam kupio jedan od 5m i sa navodno malo većom propusnom moći ali kad njega koristim taman kad udjem u igru izgubi konekciji pa dobije i tako u krug.
Šta predlažete dal juriti drugi kabl, probati neka podešavanja na računaru ili uložiti u neki AC ruter?
 
Meni savrseno radi preko Quest Link-a, jedino je uslov odlicna 5Ghz Wifi mreza i da budes sto blize ruteru
 
Ako ti ne smeta kabl, svakako je bolje povezati kablom.Pored original Quest link kabla,imaš kablova koji rade.
No, svakako je po meni bolji način povezivanja wireless korišćenjem Virtual Desktopa i nekog solidnog WiFi rutera. Ja imam stariji Asus 5GHz ruter koji ne podržava WiFi 6 ali sasvim korektno radi.
Bio sam nabavio i DLink VR Air Bridge dongle pravljen za Quest 2 i on mi od starta neće da radi uopšte, tako da to nemoj uzimati
 
Videću malo da istrazim koji bi ruter mogao da uzmem, već imam virtual desktop.
Sto se tiče kabla negde sam citao da može i da bude problem sto usb izlaz na računaru nema dovoljno snage pa neki kupuju kablove sa dodatnim napajanjem, nešto ovako:

IMG_5208.jpeg
 
Ja imam originalni Quest link kabl, USB-C na USB-C i jedino je funkcionisao uboden na USB-C konektor na mojoj bivšoj RTX 2080 Super grafičkoj kartici. Drugde ga nisam ni probao. Bandwith je ključan da bi to funkcionisalo kako treba, mora da bude 3.2 Gen 2 Type-C cable sa bandwithom od 10GBps i da USB-C port na matičnoj takodje podržava isto. Trebalo bi da može da radi i sa USB-C 3.1 i 3.0 i na USB-A priključku na ploči i manjim bandwithom, ali je to već lutrija.
 
Meni je htelo da radi na USB-A sa nekim običnim kablom, htelo je da buguje ali retko.
Ovaj novi ima veći bandwith ali ni blizu tih 10GBps.
Ruter mi je nekako bolje rešenje, prikačim powerbank i milina.
 
Premisljam da uzmem Meta Quest 3, jel ima da se kupi kod nas onaj kabl koji puni dok se igra, nema ga na kupujemprodajem koliko vidim? Takodje - nemam USB-C port ali imam B450M GAMING sto kaze da ima "4 x USB 3.1 Gen 1 ports on the back panel", moje razumevanje je da ovo samo ogranicava koliko struje moze da vuce sa porta (500mA umesto 900mA na USB-C), i sto se tice protoka, a za sam protok je 3.1 Gen 1 dovoljan, jel moje razumevanje dobro?
 
Imao sam Quest 2 i sada imam najjeftiniji VR Box za umetanje mobilnog.
Stavljam u njega moj Honor 20 Pro koji ima rezoluciju 1080 x 2340 i kada gledam 3d vide-e, i cini mi se da je screen door efekat mnogo manji na mobilnom nego na Quest 2.
Iako je na Quest 2 kazu veca rezolucija po oku - 1,832 x 1920 po oku.
Da li i vi imate takav utisak?
 
Nazad
Vrh Dno