Šta je novo?

Exe Net - iskustva

O čemu se radi sa Exe Net optikom? Imam paket 250/80 a od pre par nedelja internet je ubrzan i uvek je oko 280-290/120 mereno na raznim telefonima. Meni ič ne smeta jer je extra 😃
Screenshot_20220401-175928.png

Ja imam neki stari paket, 350/150. Merio sam par puta 950Gb/950Gb, nije mi bilo jasno šta rade ali što kažeš ne smeta...

Možda je to ona fora da puste malo više da bi se uklopilo u garantovani protok, ali desi se eto i da to bude baš više, što svakako ne može da škodi.

U temi Supernova me niko ne sljivi 2 posto, pa evo da se pozalim i ovde.
Korisnik sam exe-neta (supernove) vec nekih 8 meseci, danas me zovu i kazu mi da moram da predjem na "move" platformu ima li neko neku informaciju zasto je to tako?
Sokobanja, Nis...
Plus fazon imam 150/60 brzinu neta, a kaze mi ova cica sto me zvala da cu imati brzi cak do 100 megabita (sto je 50megabita sporije od onoga sto vec imam(i ako je natovan meni realno sve radi normalno) i da cu imati vise kanala (pogledao sam listu i bukvalno su isti kanali). Bukvalno mi nista nije jasno i ne znam sta da radim, ako mi daju 12m dzabe popusticu x)

sledece sta je nastupilo je ovo
WhatsApp Image 2022-04-10 at 10.43.47 AM.jpeg
Fazon sad uopste nemam tv, net radi ali nemam pojma sta planiraju samnom, imam i prijatelje koji su u exenetu ovde u Sokobanji ali niko od njih nije primio taj poziv i nikome nisu skremblovani kanali, samo meni....

Super Exe paketi postoje i ne mogu da te prebace tek tako na klasicni sn ako ti ne zelis, jer su u ponudi sn. Ocigledno si neko zamorce kod koga ce testirati itd... Jedostavno prijavi ratelu, posalji mail, trazi da razgovaras sa nekim sefom, preti raskidom, pa i peticija. Ja odavno pricam da treba svi mi korisnici da se uruzimo protiv monopola i protiv ovog sto sprovodi sn.
Najbolji KDS je bio Exe i umesto da im to sto je nudio Exe postane standard za sve u sn i da to jos vise unaprede - oni unistavaju sve sto je vredno, gase dobre kanale, guraju SD i retardirane kanale, natuju, namecu debilne opticke brzine, posebno upload itd...

100 puta sam rekao da treba otpustiti te ljude koji odlucuju o tome i sto prave pakete... Ako se cuti i jedno na forumu prica, a ne ovako nista ne preduzima, naravno da ce im proci. Kratko i jasno kolektiva tuzba svih bivsih EXE korisnika zbog svega sto rade, peticija, obratiti se ratelu, nekoj organizaciji za zastitu potrosaca itd. I onako ovde u Nisu kad krenu da sprovode to sto prvo testiraju u manjim mestima - nece proci tek tako, jer vec su se mnoge firme i privatni korisnici naostrili, od raskida ugovora do tuzbi, jer vide sta ih ceka. Direktno ce mnogima napraviti dodatane troskove i muke, uticati dirketno na poslovanje, i neko ce to morati debelo da plati...
Apsolutno moze da funkcionise kao sto je i do sada od kad su ih kupili (naravno i da se sve to unapredi jos vise)... ali pohlepa i nestrucnost tj neznanje onih koji vode i odlucuju cine svoje....

@nikisb moraće da ti daju CA modul i karticu za dekodiranje, odn. resiver ukoliko nije primenljivo, ako su sada kanali kodirani. Na tome ćeš insistirati sve dok ti traje ugovor, jer si sve vreme na pripadajućem paketu. Jedino što oni mogu je da jednostrano raskinu ugovor i prestanu sa pružanjem usluge, a u suprotnom, ako ugovor traje i usluga se ne isporučuje duže od 48h, imaš osnov za prigovor Ratelu, inspekciji za telekomunikacije i upravni spor.

Televiziju sam izgubio u petak u 9:11 ujutru (ostala zamrznuta slika na RTS1), realno kad bi mi dali onaj Move uredjaj i ostavili ovaj internet ja se iskreno ne bi zalio, jer onda gledano sa moje strane je to stvarno korak napred jer trenutni ovaj DVB-C resiver ne mogu da vracam unazad.
Raskinuo bi ja ugovor sa njima, tuzio bi ih sve je to, ali zivim u Sokobanji i nemam drugog normalnog provajdera kod koga bi' mogao da predjem, pre Exe-a sam koristio SokoFiber(lokalni provajder) kod koga sam na optici umesto 80/10 iz ugovora imao 30/8 (80/10 na njegovom speedtest serveru (ali na svakom drugom 30/8)), a pre njega ograniceni telenor internet, s druge strane MTS radi neku optiku ovde kod nas ali ne verujem da ce to skoro i ako zivim u centru grada. Nije proslo punih 2 meseca od kako sam iskoristio promo period od 6m po 1dinar.

Trazicu im prvo da mi ostane ovaj net i da mi daju Move uredjaj, ukoliko nece forsiracu da mi daju bar CA i karticu.

Evo već 20 meseci imam Exe Smart Duo 3 optiku i nikada problem nisam imao, internet mi je po ugovoru 250/80 a stvarna brzina je 290/110 (što mi baš i nije jasno zašto je toliko brže od ugovorne) već oko 2 meseca samo piči a televizija je isto super. Sa Supernovom sam bez plaćanja penala raskinuo ugovor ono kad su ukinuli kanale tako da im ne dam na mene ni malo!

Ja uopste nemam problem s njihovim netom, realno nikad bolje nisam imao, placam 150, a uglavnom imam preko 200, ako meni ovo rade sad sa televizijom, pitanje je dana kad ce to uraditi svima.

1649584522462.png

Upravo sam zvao Call centar, javio mi se retko prijatan covek, trazio sam im da mi daju kredencijale za OTT jer mi ne radi kablovska...

Dali mi pristup staroj exe net android aplikaciji, pola veceri sam pokusavao da izvucem linkove strima da gledam u vlc

Super Exe paketi postoje i ne mogu da te prebace tek tako na klasicni sn ako ti ne zelis, jer su u ponudi sn. Ocigledno si neko zamorce kod koga ce testirati itd... Jedostavno prijavi ratelu, posalji mail, trazi da razgovaras sa nekim sefom, preti raskidom, pa i peticija. Ja odavno pricam da treba svi mi korisnici da se uruzimo protiv monopola i protiv ovog sto sprovodi sn.
Najbolji KDS je bio Exe i umesto da im to sto je nudio Exe postane standard za sve u sn i da to jos vise unaprede - oni unistavaju sve sto je vredno, gase dobre kanale, guraju SD i retardirane kanale, natuju, namecu debilne opticke brzine, posebno upload itd...

100 puta sam rekao da treba otpustiti te ljude koji odlucuju o tome i sto prave pakete... Ako se cuti i jedno na forumu prica, a ne ovako nista ne preduzima, naravno da ce im proci. Kratko i jasno kolektiva tuzba svih bivsih EXE korisnika zbog svega sto rade, peticija, obratiti se ratelu, nekoj organizaciji za zastitu potrosaca itd. I onako ovde u Nisu kad krenu da sprovode to sto prvo testiraju u manjim mestima - nece proci tek tako, jer vec su se mnoge firme i privatni korisnici naostrili, od raskida ugovora do tuzbi, jer vide sta ih ceka. Direktno ce mnogima napraviti dodatane troskove i muke, uticati dirketno na poslovanje, i neko ce to morati debelo da plati...
Apsolutno moze da funkcionise kao sto je i do sada od kad su ih kupili (naravno i da se sve to unapredi jos vise)... ali pohlepa i nestrucnost tj neznanje onih koji vode i odlucuju cine svoje....
Kako moze da je bio najbolji kada niti imao video na zahtev, niti je premotavnje funkcionisalo? Da ne pricam o onim optickim uredjajima u koji idu opticki kablovi sto su precesto crkavali. Pa tek one android trash kutije... Normalno je da se predje na move platformu uz zadrzavanje optike. Da ne pricam sto ni dan danas, EPG nije tacan. A cesto ga i nema.

Realno move je po meni pomak u odnosu na dosadasnji dvb-c

Move je gora opcija, losija je slika, bug-ovit, moze da zuji, kvari se ... ostani na DVB-C i kartici ! ako hoces da premotavas sadrzaj, instaliras Supernova app na TV i premotavas

Да ли постоји ограничење броја СН андроид тв апликација?

Jedna stvar mi nije jasna... Kako to da SN isto instalira GPON i CATV resiver, ako su kanali skremblovani i ExeNet TV signal se gasi? Znači, mora da daju CA module kad koaksijalac ide u TV bez premotavanja i video kluba tj. ne mogu da prisiljavaju korisnike samo na Move box.

Iskreno mozda ove kokoske iz call centra ne znaju sta pricaju, vise ima logike da mi daju ca modul i da sve ostane ovako kako je bilo do sad, bez premotavanja i video kluba. Videcu kad dodju "momci" (tehnicari) da montiraju tamo za otprilike 2 meseca

• Like
Reagovanja: uji
Kako moze da je bio najbolji kada niti imao video na zahtev, niti je premotavnje funkcionisalo? Da ne pricam o onim optickim uredjajima u koji idu opticki kablovi sto su precesto crkavali. Pa tek one android trash kutije... Normalno je da se predje na move platformu uz zadrzavanje optike. Da ne pricam sto ni dan danas, EPG nije tacan. A cesto ga i nema.

Ti si jedini kome nista nije odgovaralo i sve smetalo i jedino se tebi nesto kvarilo. Stvarno vise sa tim premotavanjem i aplikacijom... Ljudima je bitan kvalitet kanala (da nisu SD vec min HD) i da su kvalitetni kanali, kvalitet i brzina interneta, da nema cg-nata, da ne ogranicavaju broj tv-a i uvaljuju krs uredjaje i nedovrsen softver. A premotavanje, video klub... brate milion puta sam ti rekao toga nema nigde mislim da to sve funkcionise idealno i da ima kvalitetne stvari, jer sve to sto oni nude je bre prastaro i katastrofa, ko bre gleda njihov videoklub... Sta me bre briga za premotavanje i debilne prastare filmove koje nude, mislim lepo je imati, ali aposlutno ne utice na kvalitet onog sto oni nude. Problem je sto ne ubacuju kvalitetne kanale sa kvalitetnom slikom, i to sto su izbacili mnoge kanale koji su vredeli a i to sto su neke HD degradiali u SD, a to dal ce imati premotavanje je... i problem je sto internet je tu gde jeste vec godinama sto se brzine tice i sto zele i to da degradiraju, a dok je bio Exe non stop su se povecavale brzine...

Ako hoces koliko-toliko normalnu aplikaciju i to premotavanje receno je i to 1000 puta uzmi EON... *** mora da se nesto i plati ne moze sve za dzabe.
Ja imam HBO, imam Netflix, osim toga imas torent, kodi i tu ces naci nove stvari u njihovom video klubu sigurno neces. Ili predji bre lepo na njihov koksijalac i eto imaces te gluposti koje ti zelis... pusti nas koji znamo da cenimo stvari koje stvarno valjaju....

A sn definitivno zasluzuje da se pokrene tuzba protiv njih. Ako kupis neku firmu, poneta je da ljudima koji su imali dobru uslugu ponudis makar isto ili bolje a ne da degradiras. Bravo za njih. Odrazice se to lepo na njihovo poslovanje samo polako.

Poslednja izmena:
Ti si jedini kome nista nije odgovaralo i sve smetalo i jedino se tebi nesto kvarilo. Stvarno vise sa tim premotavanjem i aplikacijom... Ljudima je bitan kvalitet kanala (da nisu SD vec min HD) i da su kvalitetni kanali, kvalitet i brzina interneta, da nema cg-nata, da ne ogranicavaju broj tv-a i uvaljuju krs uredjaje i nedovrsen softver. A premotavanje, video klub... brate milion puta sam ti rekao toga nema nigde mislim da to sve funkcionise idealno i da ima kvalitetne stvari, jer sve to sto oni nude je bre prastaro i katastrofa, ko bre gleda njihov videoklub... Sta me bre briga za premotavanje i debilne prastare filmove koje nude, mislim lepo je imati, ali aposlutno ne utice na kvalitet onog sto oni nude. Problem je sto ne ubacuju kvalitetne kanale sa kvalitetnom slikom, i to sto su izbacili mnoge kanale koji su vredeli a i to sto su neke HD degradiali u SD, a to dal ce imati premotavanje je... i problem je sto internet je tu gde jeste vec godinama sto se brzine tice i sto zele i to da degradiraju, a dok je bio Exe non stop su se povecavale brzine...

Ako hoces koliko-toliko normalnu aplikaciju i to premotavanje receno je i to 1000 puta uzmi EON... *** mora da se nesto i plati ne moze sve za dzabe.
Ja imam HBO, imam Netflix, osim toga imas torent, kodi i tu ces naci nove stvari u njihovom video klubu sigurno neces. Ili predji bre lepo na njihov koksijalac i eto imaces te gluposti koje ti zelis... pusti nas koji znamo da cenimo stvari koje stvarno valjaju....

A sn definitivno zasluzuje da se pokrene tuzba protiv njih. Ako kupis neku firmu, poneta je da ljudima koji su imali dobru uslugu ponudis makar isto ili bolje a ne da degradiras. Bravo za njih. Odrazice se to lepo na njihovo poslovanje samo polako.
Kao sto ti meni preporcujes EON, ja tebi preporucujem NET NET. Sve sto si nabrojao da ti je ukinuti, imas kod njih.

Kao sto ti meni preporcujes EON, ja tebi preporucujem NET NET. Sve sto si nabrojao da ti je ukinuti, imas kod njih.

Znam, imaju manji broj kanla, mislim siromasnija ponuda, ali sve ostalo je ok - internet brzine, odnos up/down (uvek su se dogovarali sto se brzina tice tako da su aposlutne iste kao kod Exe), ne ogranicavaju broj tv-a itd. To mi je alternativa ako ovi uniste Exe.

@gvlada Po onome sto znam to zvuci da je Exe aplikacija. Tako ona funkcionise, 3 razlicita kad se ulogujes dok se ne izlogujes ne mozes koristi taj nalog nigde. Ako slicajno obrises aplikaciju mora da ih zoves da te oni izloguju sa tog naloga. Ajde sacekacemo da odgovori, mada mi na to lici, ali ako mu vec uvaljuju klasican SN neka mu daju i naloge za tv po tvom a ne ovo sn ovo exe ovo telekom ovo nesto 5...

Poslednja izmena:
Ако се већ добијају модули за двб-ц онда би апликације за још тв са премотавањем биле адекватно решење.
Што се тиче нет нет фирме, одбили су ме када ни у пословници нису хтели да ми покажу списак тв канала.

Vrh Dno