Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neki poseban razlog što nema ETH-a? :unsure:
Ne, samo sam smatrao da nije potrebno predstavljati niti savetovati za Btc i Eth ipak su to coini koji mozda ne mogu da rastu intenzitetom kao neki shitovi koje sam naveo ali su svakako najsigurniji. Eth ove godine prelazi na POS i hajp ce biti nevidjen, ne verujem da ce smaknuti BTC sa trona ali kripto je dokazao da nista nije nemoguce.
Za mene je ovo danas previse zelenila vec danima i danima unazad. Zreli smo za korekciju. Uzeo sam profit na vecini coina u kojima sam bio u dobrom plusu.

Verovatno zbog pos na eth. Misle ljudi da će etc dobiti na vrednosti kada se svi živi posle prebace. Težina kopanja će skočiti nenormalno.

Sve skače a RUNE pada. Uzeh ga na $8.6 i čekao ga na $9. Pre ću ga sačekati na $7...

Sve skače a RUNE pada. Uzeh ga na $8.6 i čekao ga na $9. Pre ću ga sačekati na $7...
RUNE je pokidao od 24-og februara (sa 3$ na 9$ za nepunih mesec dana = 3x (200%)). Koliko se sećam imali su neki hack početkom godine, a skok je bio negde oko dodavanje sintetičkih aseta na mreži.

Na Solani juče hacker(i) pokupio oko 50M$ zbog propusta u smart contract-u Cashio projekta. Počistio pool-ove.
U stvari je hackovan Arrow protocol.

Nekoliko sati posle toga, po rasporedu ili kao PR krpljenje, pojavljuje se vest da je Solana potpisala ugovor sa tvorcima PUBG-a.

Tako da Solana nastavlja lagano dalje.

Jos jedna uplata Kwona pre 4 sata ali na tw sam naleteo na neku sliku da su ovoga puta menjacnice postavile zidove, mali na 44.1 i jak na 45k. Verovatno jer danas istice OI pa da drze pod kontrolom koliko je moguce.
Da se ne pravim pametan neko ce to bolje objasniti.

Know ce nastaviti da kupuje, bar je tako prvobitno najavio.

Ne bi trebalo jos da dodje do veceg pada. Samo kratkotrajna otresanja od 1k. Moguce da ce i vikend da bude zelen.

Goriva ima koliko hoćeš, nego je problem što 25og ističu nedeljni, mesečni i tromesečni fjučersi. Max pain price je na 41k( istraži šta znači ako ne znaš šta je ) a range puts i calls ugovora je između 30 i 50k, pa 35 i 45k i zato cena stagnira.
Verujem da će naredna dva dana cena ostati u tom range-u, a deribit i ostale options menjačnice će se već pobrinuti da cena bude što bliže max pain ceni kako bi najviše zaradili.
.........
U svakom slučaju, mi koji trejduje sa leverage ćemo imati posla narednih par dana sigurno :) a sko se igra samo sa spot orderima, neka se strpi još malo
Ovaj post od pre neki dan je zlata vredan. Sve se tako nekako odigrava.
Nadam se da će BTC dogurati do 45k, a za vikend da će malo biti neke korekcije.
Tada bi trebalo da nešto pazarim, dok nije sve odletelo u nebo, zbog ruskog prihvatanja BTC-a.
Ako rujama počnu plaćati masovnije sa kriptom i to se ustali, ode cena na ATH.
Simke, prosvetli nam situaciju iz tvog ugla gledanja. Hvala.

Ovaj post od pre neki dan je zlata vredan. Sve se tako nekako odigrava.
Nadam se da će BTC dogurati do 45k, a za vikend da će malo biti neke korekcije.
Tada bi trebalo da nešto pazarim, dok nije sve odletelo u nebo, zbog ruskog prihvatanja BTC-a.
Ako rujama počnu plaćati masovnije sa kriptom i to se ustali, ode cena na ATH.
Simke, prosvetli nam situaciju iz tvog ugla gledanja. Hvala.
Ništa, i drugi put :D Krenuo sam polako sa zatvaranjem longova, ali sam ostavio dobar deo i za 50k ako probije i ode iznad, pa odmor :giggle:

Moraš se prvo opredeliti da li hoćeš da budeš hodler ili trejder...

Ako ćeš da budeš trejder, onda čekaj korekciju.
Ako ćeš da budeš hodler, onda o5 čekaj da se malo " slegde " situacija pa u šoping stepenasto i čekaj +

Realno, nikome ne bih savetovao sad da ulazi u altove kad je sve priločno zeleno danima u nazad.

Videli ste svi do sada, koji ste novi u kriptu, da kad krene prosipanje, ode sve -20, -30, -50% lagano, i ostanete zarobljeni u minusu. Da biste to izbegli, nikad ne kupujte u zelenom, već postavite stepenasto ordere i lagano - čekanje.
Isto tako, nadam se da ste skapirali da ALL IN ulaz radi ponekad, ali jako kratko, i desi se isto... da cena ode uvek niže od ulaza , pa bih savetovano da se izbegava, pogotovo za početnike.

Često je i sedenje u usdt-u danima / nedeljama bolja strategija od srljanja u trejd i minusa, ne zaboravite to. No position is good position too, keep in mind!

Uzdravlje i srećan long svima koji slave 💪 🔥

Poslednja izmena:
Ništa, i drugi put :D Krenuo sam polako sa zatvaranjem longova, ali sam ostavio dobar deo i za 50k ako probije i ode iznad, pa odmor :giggle:

Ako ćeš da budeš hodler, onda o5 čekaj da se malo " slegde " situacija pa u šoping stepenasto i čekaj +

Realno, nikome ne bih savetovao sad da ulazi u altove kad je sve priločno zeleno danima u nazad.

Videli ste svi do sada, koji ste novi u kriptu, da kad krene prosipanje, ode sve -20, -30, -50% lagano, i ostanete zarobljeni u minusu. Da biste to izbegli, nikad ne kupujte u zelenom, već postavite stepenasto ordere i lagano - čekanje.
Isto tako, nadam se da ste skapirali da ALL IN ulaz radi ponekad, ali jako kratko, i desi se isto... da cena ode uvek niže od ulaza , pa bih savetovano da se izbegava, pogotovo za početnike.

Često je i sedenje u usdt-u danima / nedeljama bolja strategija od srljanja u trejd i minusa, ne zaboravite to. No position is good position too, keep in mind!

bio sam na ivici da pojurim nesto za kratki spot trade ali sreca u pauzi procitao ovaj post...mudro zboris 😉

Dodao bih da je ovo ipak relativno zelenilo, jer altovi nisu ni na 1/3 od vrednosti sa koje su pali za relativno kratko vreme. Čak mislim da je većina baš tu negde na trećini vrednosti, osim ETCa koji je skocio u toku prošle nedelje 100%.

Opet se odbismo od 45k..svašta tu sad može biti..u svakom slučaju svaka čast ko je sad uzeo kintu, ja nisam 😂

Dodao bih da je ovo ipak relativno zelenilo, jer altovi nisu ni na 1/3 od vrednosti sa koje su pali za relativno kratko vreme. Čak mislim da je većina baš tu negde na trećini vrednosti, osim ETCa koji je skocio u toku prošle nedelje 100%.
Relativno je kako za koga, i baš zbog toga ne treba srljati u altove, jer oni uvek mogu još niže.
Msm, ako te baš svrbe pare, onda udri all in pa čekaj godinu - dve - pet za 5-10-100X, kako god... meni ni iz džepa ni u džep što se kaže :)

Nekom je dosta i 10% a nekom je malo i 100000000%, sve zavisi sa koliko se igraš, koliko si spreman da izgubiš i koliko vremena da čekaš.

Post je bio namenjen novima u kriptu koji nisu prošli par ciklusa, pa ne znaju kako da izbegnu crveni portfolio.

Uvek može niže, ali ovo sada je relativno nisko i mislim da ovo mini zelenilo nista ne znaci. Ja sam dokupljivao neke manje iznose, koliko sam mogao i verujem da je sada ok vreme za ulaz.

Po tome se vidi koliko je jaka menjacnicaa kada 10 btc prepolovi cenu.

Ja sam u prodaji jos od 41k. Samo stepenasto, da ne boli glava :)

Nadam se da si prodao svoj RUNE, 10$ je stvarno dobra cena i nakon tolikog rasta korekcija je neminovna, e sad da li ce se odbiti od 10$ ili ce jos malo videcemo.

Da li neko od vas prati STRONG? Tehnicki gledano deluje da je u ozbiljnoj oversold teritoriji, spreman za malo ozbiljniji bounce!
Cena od 113$ je smesna uzimajuci u obzir da je pre par meseci bio 1.200$ oko 90% retracement od prethodnog ATH.

Da shvatam sta hoces da kazes, tako isto se izduvala i Chia i gomila projekata koji su pusteni proslog proleca, jos jedna lekcija da se nikada ne treba zaletati dok je hajp.
Strong mi je samo interesantan za eventualni brzi trejd nemam nameru da ga drzim dugorocno. Ja sam uleteo malo, pa cemo videti.

Vrlo malo ili nimalo diskusije o CAKE (prati li iko ?) a vidim da su napravili +16% u proslih 7 dana..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno