Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Po meni je najveci problem to sto su uradili sa grupama od po 29 korisnika (i to sto je velika verovatnoca da ako si na istom podrucju dodjes u istu grupu), konkretno ovde u Pirotu - prodajni salon firme i proizvodnja - dodju u isti /27 opseg (firma placa staticke adrese na obe lokacije), i kako sad napraviti VPN izmedju? Ne prolazi ni jedan jedini paket. Jednostavno. Otkazes u prodajnom salonu staticku, a u proizvodnji (gde je backend erp-a) ostavis, napravis da se VPN kaci iz salona u proizvodnju i tako radi.\

Iskreno, setup je los. Ako placas negde staticku adresu, treba da je dostupna sa celog interneta, pa i sa susedne staticke adrese istog provajdera. Ali oni nemaju resenje za to.

Откажеш услугу и пређеш код конкуренције. Кога још имате за провајераа?

Od skoro ima i optike kod Telekoma.
Kako ja vidim naguraće sve sa javnim IP adr. Telekomu u ruke.

Интернет код мтс је добар, за сада су све јавне адресе. Проблем је лош квалитет тв платформе, првенствено лоша слика.

Ocigledno da su danas cackali nesto.Dobio sam IPv6 a i IPv4 adresu su mi promenili a promenili su mi i lozinku za modem HG8245Q2.
Nije vise user-root,pass-admin123.Dali neko zna novu lozinku i pass za ovaj model?
Hocu da proverim da nisam natovan.A IPv6 je hrpa nekih brojeva,slova,dve tacke i ima ih dvadesetah.
Jel to tako treba za IPv6?

Iz kog grada si?

Ako ti je javna IP adresa dynamic-178-237-xxx-xxx.cpe.sn.co.rs - iz tog nekog opsega, sigurno si na CGNAT-u.

IPv6 - ima dovoljno adresa da svaki korisnik interneta na svetu ima par milijardi uredjaja, i da svaki ima svoju jedinstvenu javnu IP adresu. Tako da, da, sve je to normalno.

Jel i kod vas nema prevoda na AXN ni preko mobilne aplikacije ni preko njihovog boxa?

Kad istekne ugovor nemaš više pristup aplikaciji ?
Inače zvali me pre neki dan da promenim parametre rutera i stavim na dinamičku adresu .

Koja je fora sa ovim boxevima?

Poslednja izmena od urednika:
Скинути са мреже и убачен нови ром изгледа.

Nije dozvoljeno postavljanje linkova do KP oglasa. Smatra se reklamom. Link uklonjen.

Koja je fora sa ovim boxevima?
Fora je sto su widevine l3, sto znaci da neces moci da gledas netflix, kao i chromecast ce raditi delimicno, tacnije samo youtube, ali konektovanje preko linka. Mada od chromecasta se jedino i yt najvise koristi. Bas sam se nedavno zezao sa tim jer imam 2 takva boxa, pa reko da ih ozivim malo sa android tv, i lepo rade, brzo, sve ok, jedino widevine l3 ne moze da se promeni.

Move box svakako i pre flešovanja nije imao Chomecast ;) I ne radi ni sad "delimično" jer to u Youtube što radi nije Cast protokol.

Nisam instalirao bas na move boxu, ali je isto koristio s905x. Sto se tice chromecaata, mislim da je to softverski (ne treba hardware), sto znaci nije bitno kako je bilo pre jer novi sistem nosi te funkcionalosti. Ja sam na boxu koji je imao android 7 i nije imao recimo hdmi cec, instalirao android tv 9, i sad radi hdmi cec.
U svakom slucaju, bitno je da ces imati widevine l3, a to znaci da netflix i chromecast(koliko sam razumeo i chromecast zahteva l1) nece raditi

Chromecast / Cast protokol da bi radio zahteva prisustvo key (sertifikat) fajlova za autorizaciju.

Dakle nije dovoljno da zvekneš custom ROM sa AndroidTV OS i vozi miško. A da ne ulazimo u polemiku da je većina tih "Android TV" romova bazirano na AOSP kodu & Lineage OS sa "dobudženim" TV elementima.
Uz po neki "port" Mi Box firmware...

Pa ako uzmemo u obzir da yt cast radi preko koda, onda mu dodje samo da ne radi netflix, sto i nije tako lose, i onako bi taj box hvatao prasinu :)

Nije Cast, aman. To što klikćeš na ikonicu koju u narodu tipično tumače kao "cast ikonicu" ne znači da se link do videa šalje koristeći Cast protokol. I YouTube "casting" je samo jedna od XYZ aplikacije moje korisnici koriste... i to Cast podrška za YouTube još i najmanje bitna pošto ta aplikacija podržava još nekoliko protokola i načina slanja video linka za razliku od drugih aplikacija koje nude samo Cast i AirPlay i ćao.

Zar je bitno 😂 bitno da radi ono sto hocu, a to je da pustim sa telefona

Inace ako nisi primetio napisao sam iznad da ne radi chromecast i netflix. A yt cast radi samo preko koda. Izvini sto sam upotrebio rec cast, ali ne znam koju drugu 😂

Bitno je, na IT forumu smo.
I napisao si da Chromecast delimično radi.
Pa sam te ispravio za to plus napomenuo i činjenicu da Move box (jer si odgovorio korisniku koji je pitao koja je fora sa boxevima sa KupujemProdajem oglasa?) ni na stock ROM (= pre flešovanja) nije imao Chromecast funkcionalnost... pošto jelte nije AndroidTV Os nebo AOSP-based budž.

Dobro ti si objasnio detaljnije, to je ok, ali nije ok da kazes da to nije cast na yt, jer jeste, kako god se u pozadini odvijaju stvari.
A verujem da je korisniku bitnije da zna da yt radi preko koda, umesto svega toga sto si nabrojao iznad.

U zavisnosti koji box imas, nadjes odgovarajuci rom i instaliras. Ne mozes bilo koji

Da li imate ton na kanalu BBC Earth na poziciji 101 ili je problem kod mene lokalno skoro nedelju dana?

Vrh Dno