Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel ima neko problema sa sbb komplet uslugama posto je danas sbb pukao u zrenjaninu sa uslugama nisu radili fiksni internet eon box no signal D3 I D3 mini uredjaj nije pronasao signal stvarno mi se sbb gadi sa ovim smetnjama u radu usluga treci put sbb ima problema u radu svojih usluga prvi put u nedelju u 23h drugi put u petak a treci put sbb je pukao komplet imali sbb u planu da se primiri sa ovim smetnjama u radu usluga pogotovo da se sbb primiri u smetnjama u radu televizije koje su ucestale I vidim da sbb ne resava rt news jos a verovatno ni zvuk na m1 I mtv live na D3 mini stvarno je sbb komedija od operatera a brisu se postovi posto se sbb brani a istina boli I koji su to novi kanali umesto axn kanala koji ce sbb da ponudi mozda kino tv I Doku tv Ili Rtl 2 doma tv I umesto axn now I abc koji su novi katalozi u opticaju mozda sport klub najzad.
A nije dovoljno sto je struja nestala juce pa ajmo I sbb da prekida uzass

Pozoves ih pa im to saopstis, kod mene je sve bilo ok.

Ja na ZP danas nisam imao ni jedan problem.

Jel ima neko problema sa sbb komplet uslugama posto je danas sbb pukao u zrenjaninu sa uslugama nisu radili fiksni internet eon box no signal D3 I D3 mini uredjaj nije pronasao signal stvarno mi se sbb gadi sa ovim smetnjama u radu usluga treci put sbb ima problema u radu svojih usluga prvi put u nedelju u 23h drugi put u petak a treci put sbb je pukao komplet imali sbb u planu da se primiri sa ovim smetnjama u radu usluga pogotovo da se sbb primiri u smetnjama u radu televizije koje su ucestale I vidim da sbb ne resava rt news jos a verovatno ni zvuk na m1 I mtv live na D3 mini stvarno je sbb komedija od operatera a brisu se postovi posto se sbb brani a istina boli I koji su to novi kanali umesto axn kanala koji ce sbb da ponudi mozda kino tv I Doku tv Ili Rtl 2 doma tv I umesto axn now I abc koji su novi katalozi u opticaju mozda sport klub najzad.
Kod mene na Bagljasu nije bilo problema.

Ima li ovde SBB agenata sa kojima bi se moglo popričati oko produženja ugovora sa najvećim paketom (u pitanju je Beograd)?

Poslednja izmena:
Interesuje me vezano za raskid ugovora nakon isteka ugovorne obaveze, rečeno mi je od strane operatera da moram do poslovnice da potpišem raskid i od tog dana, moram da platim i još 30 dana "korišćenja", iako ne koristim opremu od početka marta. Jel to standardna procedura plaćanja nečega što tehnički nisam koristio?

Njih ne zanima da li si ti koristio ili ne, ugovorom si vezan da plaćaš. Taj otkazni period ti je takođe naznačen u ugovoru.

Кренула је дигитализација у мом граду и угашен ми је аналогни сигнал, јел могу по том основу да раскинем уговор?

Још једно питање, да ли могу да им тражим еон смарт бокс иако сам на старом д3 пакету (онај основни) уколико пристанем да ми замене опрему и останем код њих ?

Pošto si na starom D3 paketu tebi je sigurno istekla ugovorena obaveza pa možeš da potpišeš u poslovnici zahtev za raskid ugovora i posle 30 dana vratiš opremu.

Za Eon box će ti sigurno tražiti da potpišeš neki Eon paket na 24 meseca.
Možda bi ti i dali jedan uz D3 paket ali da plaćaš mesečnu rentu uređaja, ali mislim da ih ne daju ni uz rentu uz stare pakete.

po onom novom zakonu bi trebalo da mozes da raskines uvek ali da platis razliku ( meseci po dinar i slicno )

Кренула је дигитализација у мом граду и угашен ми је аналогни сигнал, јел могу по том основу да раскинем уговор?

Још једно питање, да ли могу да им тражим еон смарт бокс иако сам на старом д3 пакету (онај основни) уколико пристанем да ми замене опрему и останем код њих ?
На основу дигитализације не можеш.
По основу скорог гашења неколико програма, можеш.
Ако си Д3 вероватно ниси потписивао нови уговор, стари ти је истекао одавно тако да можеш и по том основу - само јавиш, вратиш прему и платиш додатних месец дана
(ја нисам ни месец дана али мој однос са СББом је посебан ,-) )

Ако већ остајеш код њих није ти исплативо да останеш на Д3, тражи им неки битан попуст да пређеш на ЕОН уместо код конкуренције.

Možeš da tražiš d3 mini ili cam karticu da gledaš TV. Čak iako raskidaš ugovor dužni su da ti obezbede gledanje TV-a tih mesec dana otkaznog roka.

Ima li neko broj promotera/akvizitera za područje Ceraka (ili Čukarice možda)?

Da li neko zna da li SBB ima u ponudi samo Internet kablovski kao usluga, bez televizije, telefona u Beogradu, i koji su to paketi?

Zvanično nema, nezvanično dok sam ja još bio kod njih i zadnji put kad sam gledao cenovnik, bilo je da ima ali si morao uz taj paket da platiš i mesečno održavanje od ako se dobro sećam 1500 rsd, tako nešto, mada kada sam ja pitao njih telefonom, rekli su mi da nemaju to u ponudi. Možda se nešto promenilo do sada mada sumnjam, zbog toga sam i otišao.

To mesecno odrzavanje je fakat televizija, tacnije nemaju ponudu samo za internet.

Sta je bre sa njima.... dokle misle tako da teraju bez ponude SAMO za net ???
U cemu se tu radi ?

O novcu, o čemu bi se radilo. Hoće da dobiju najmanje 3000 dinara mesečno i to je to.

Zavisi kako gledaš, isto tako mogu i da budu u minusu najmanje 1500 dinara mesečno, jer će neko zbog toga da ode kod nekog drugog.

Nemas kod koga da odes kad niko od boljih nenudi samo NET vec su sve to kako oni kazu kablovski operateri i samo u paketu ide sve.

Kako ne nudi, znam za 3 operatera koji nude samo net, Yettel, Orion i MTS (za ovog nisam siguran da li mora i fiskni telefon da se uzme), možda ih ima i više.
Naravno zaboravio sam da kažem da zavisi do lokacije, ali to se podrazumeva, ako imaš više opcija a treba ti samo net, ne vidim razlog da ostaneš na SBB-u koji to ne nudi.

Supernova nudi samo net.

Sve to nemoze da gura TV preko NETA SONY kucne potrebe kompjuter telefoni itd.Zvao sam sve jednog operatera i pitao i svi su rekli da nemogu da obecaju da ce to da funkcionise.Taj NET sto oni nude je samo za osnovno da citas vesti malo surfujes netom i to je sve.A da gledam TV ili youtube igram igre gledam filmove to nema sanse.

Kako ne nudi, znam za 3 operatera koji nude samo net, Yettel, Orion i MTS (za ovog nisam siguran da li mora i fiskni telefon da se uzme), možda ih ima i više.
Naravno zaboravio sam da kažem da zavisi do lokacije, ali to se podrazumeva, ako imaš više opcija a treba ti samo net, ne vidim razlog da ostaneš na SBB-u koji to ne nudi.
Па не живимо сви у Београду, Новом саду, Нишу или Крагујевцу.
У Ужицу си осуђен на телеком и сбб. Ја у мом делу града само на СББ ако хођу добар и стабилан нет. Телеком оптика није стигла, тако да могу да се занимам са VDSL-ом. Ту се не рачуна А1 и Јетел кућни нет.

Nazalost nemam drugih opcija kablovskih operatera, MTS sa optikom je u komsiluku ali ne im dozvolili gotovo sigurno da buse po zgradi, a njihova postojeca infrastruktura su klasicne parice do svakog stana, a coax je SBB uzeo.
Idealno bi bilo da mogu spojiti optiku na postojeci Coax u razvodnom ormanu SBBa :) u prizemlju i prakticno koristiti postojecu infrastrukturu
Pitao sam SBB i naravno odgovor je da nemaju samo NET u ponudi, vec Duo paket.
Jedina opcija mi je ADSL gde se mora imati fixni telefon takodje sto mi ne treba ili internet mobilnih operatera koji pak imaju ogranicen protok za osnovne pakete na 10Mbps sto mi je nedovoljno.

klasicne parice mogu da budu dobre, ako je mts dosao optikom do zgrade ili negde blizu, pa onda mozes vdsl.

Nazalost nemam drugih opcija kablovskih operatera, MTS sa optikom je u komsiluku ali ne im dozvolili gotovo sigurno da buse po zgradi, a njihova postojeca infrastruktura su klasicne parice do svakog stana, a coax je SBB uzeo.
Idealno bi bilo da mogu spojiti optiku na postojeci Coax u razvodnom ormanu SBBa :) u prizemlju i prakticno koristiti postojecu infrastrukturu
Pitao sam SBB i naravno odgovor je da nemaju samo NET u ponudi, vec Duo paket.
Jedina opcija mi je ADSL gde se mora imati fixni telefon takodje sto mi ne treba ili internet mobilnih operatera koji pak imaju ogranicen protok za osnovne pakete na 10Mbps sto mi je nedovoljno.
Da, pa očigledno SBB koristi to i ja mislim da je jedini operater koji ne nudi samo internet kao uslugu.
Ne znam jedino da li je to samo u Srbiji ili UG radi isto tako i u regionu, ne bih se iznenadio da je tako samo kod nas.

Da, pa očigledno SBB koristi to i ja mislim da je jedini operater koji ne nudi samo internet kao uslugu.
Ne znam jedino da li je to samo u Srbiji ili UG radi isto tako i u regionu, ne bih se iznenadio da je tako samo kod nas.

Meni to deluje da se u doba IPTV-a i smartboxova "brane" od mogucnosti da kad imas dobar pristup Internetu izaberes sam drugog operatera za TV . Prakticno te teraju da placas i njihovu TV hteo ti ili ne

Dva nova fantasticna kanala eksluzivno u ponudi EON-a UA TV na poziciji 284 i 1+1 kanal na poziciji 285. Pratite eskluzivno iz vasih domova desavanja u Ukrajini , budite prvi informisani :) :) :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno