Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Glupo pitanje, jel stariji model daljinskog (onaj koji ide/je išao uz KAON) sa ravnim metalik D-pad-om ima osvetljenje na brojevima + Search + Source? :D Upalio pozadinsko i instant primetio kako ne svetle brojevi, ili mi je crklo pozadinsko kod brojeva ili sam umislio da su imali? :D Nisam palio LED baš dugooo.

Glupo pitanje, jel stariji model daljinskog (onaj koji ide/je išao uz KAON) sa ravnim metalik D-pad-om ima osvetljenje na brojevima + Search + Source? :D Upalio pozadinsko i instant primetio kako ne svetle brojevi, ili mi je crklo pozadinsko kod brojeva ili sam umislio da su imali? :D Nisam palio LED baš dugooo.
Ne svetli evo izvadio rezervni daljinac bas takav imam pa sam ubacio baterije da proverim.

Eon-van mreže
Već drugi put Turska serija na Pinku u 19:30 ne može da krene zbog ''copyright issues''...........studio?

To sam sinoć primjetio. EON box, EON premium paket. Na STB boksovima radi normalno.
Eon-van mreže
Već drugi put Turska serija na Pinku u 19:30 ne može da krene zbog ''copyright issues''...........studio?

Jel zna iko zašto kad pritisnem daljinski od LG-a dugme setings,meni EON automatski prebaci na dečiji profil?

Gadjaju se frekvencije boxa i televizora. Sakrij box iza televizora,ili prelepi nesto preko ir senzorana boxu.

Doneo mi čovek na mreži EON ott i to neki najjeftiniji neko ****** pre hrista i slika je verujte mi kao mleko.Čisto lepo bistro boje toliko živopisne…Kakva li je tek mašina neki dobar box?Kabl i eon preko kabla nebo i zemlja u odnosu na internet i ott.Nemojte da vas lazu optika je samo napucana nemate vi kancelarije sa 50 zaposlenih da vam treba optika.A kabl je prevazidjen to je zaostala stvar

Doneo mi čovek na mreži EON ott i to neki najjeftiniji neko ****** pre hrista i slika je verujte mi kao mleko.Čisto lepo bistro boje toliko živopisne…Kakva li je tek mašina neki dobar box?Kabl i eon preko kabla nebo i zemlja u odnosu na internet i ott.Nemojte da vas lazu optika je samo napucana nemate vi kancelarije sa 50 zaposlenih da vam treba optika.A kabl je prevazidjen to je zaostala stvar
Koji si box probao, u mreži ili van mreže?

Ono sto sam ja primetio:
HBO i YouTube na TV aplikacijama ili Mi TV Stick - imaju bolju sliku od istih na EON OTT boxu
Takodje, eon aplikacija na Mi TV Stick ima bolju sliku nego EON OTT box...
Sve uporedjivano na istom tv-u (ista podesavanja)...

Da li Eon box radi neku kompresiju ili nesto nemam pojma...

Kada kazem bolja slika, znaci zivopisnije boje, nisu isprane, motion je fluidniji... Ostrije linije...

Mozda je samo do nekog podesavanja ali ne provaljujem sta moze biti razlika... Cak su u isti HDMI ukljucivani uredjaji eon box i mi tv stick...

Ono sto sam ja primetio:
HBO i YouTube na TV aplikacijama ili Mi TV Stick - imaju bolju sliku od istih na EON OTT boxu
Takodje, eon aplikacija na Mi TV Stick ima bolju sliku nego EON OTT box...
Sve uporedjivano na istom tv-u (ista podesavanja)...

Kada kazem bolja slika, znaci zivopisnije boje, nisu isprane, motion je fluidniji... Ostrije linije...

Mozda je samo do nekog podesavanja ali ne provaljujem sta moze biti razlika... Cak su u isti HDMI ukljucivani uredjaji eon box i mi tv stick...
Slažem se.Bolja je slika na tv-u nego na OTT-u.Zbog toga sto je procesor jako slab na OTT boxu,sve su to krsevi i igračke sto daju.OTT box V2 je verovatno druga priča jer je bolji procesor ali taj box nama ne daju nego daju grcima bugarima i hrvatima.Mi dobijamo neka blago rečeno ****** koja služe samo da se gleda tv i ništa drugo.Ali kažem opet i taj stari OTT koji ja imam je deset puta bolji nego KAON jer mu je bolji procesor.Sve u svemu OTT je bolji od koaxa i za OTT nema razloga da ne daju svima i na mreži i van mreže…Ali ne daju.A kada će dati novi?Nikad…jer ne ulažu strukturu ni dinar…I nemojte da vas lazu pojedini sa floskulom da druge države svojim korisnicima daju iste uredjaje i npr “šta će ti bolji šta si umislio da hoćeš da ti daju NVidia shield i te priče” Jer nama ne treba niti Nvidia shield a dobro znam da druge države daju bruka dobre uredjaje svojim korisnicima jer plaćaju pretplatu iste cene kao i mi ovde.

Glupost druze, bitan je bitrate. Procesor mozda moze malo da vestacki ulepsa sliku ili smanji artefakte, ali manje-vise svi su danas dovoljno brzi.
Stvar je u tome sto je DVB broadcast a OTT unicast tako da ce u dogledno vreme DVB biti bolji.

Koje to države daju STB-ove korisnicima telekom usluga?
Što se tiče EON box-a, to čemu je namenjen, radi sasvim pristojno. Da može bolje, može, ali na ovom tržištu SBB nema razloga da daje bolji box. I zato ga i ne daje. Kad konkurencija bude ponudila nešto značajno bolje i kada korisnici zbog toga budu odlazili, daće bolji.
To šta se daje u drugim državama sa našim tržištem nema nikakve veze. Usluga i cena se formiraju na osnovu tržišta na kom se posluje, a ne na osnovu situacije kod komšija, bližih ili daljih... Zašto bi SBB davao bolji (skuplji) box, kad je ogromnom broju korisnika cena jedini kriterijum za odabir operatera?
Na kraju krajeva, kome SBB ponuda ne odgovara, slobodan je da je ne koristi. To će ih najbrže naterati da unaprede ponudu.
Pozdrav

Covek je lepo rekao, u okruzenju slicna pretplata, a dobijaju bolje uredjaje. Znaci stvar je do konkurencije. E sada posle ovolikog odlaska kod drugih operatera, koji daju 12m po dinar, mozda se i nesto promeni.

Da, naravno ali problem je sto SBB vec dugo ima monopol i sto je nelegalno, prljavom igrom od pocetka, unistio pravu konkurenciju. Telekom mu je pomagao a mozda mu i dalje pomaze.

O kakvom monopolu SBB-a se priča? Po Ratelovom poslednjem tromesečnom izveštaju (https://www.ratel.rs/uploads/documents/empire_plugin/Pregled trzista Q4 2021 final.pdf), SBB je po broju korisnika na drugom mestu - posle Telekoma.
U broju korisnika širokopojasnog interneta odnos je 54.3% za Telekom u odnosu na 31.4% kod SBB-a. U broju korisnika medijskog sadržaja, taj odnos je 48.6% (Telekom) naspram 44.8% (SBB).
Imajući u vidu da je za značajniju promenu ovih odnosa potrebno neko vreme, očigledno je da SBB već dugo vremena nema nikakav monopol.
Pozdrav

Slažem se.Bolja je slika na tv-u nego na OTT-u.Zbog toga sto je procesor jako slab na OTT boxu,sve su to krsevi i igračke sto daju.OTT box V2 je verovatno druga priča jer je bolji procesor ali taj box nama ne daju nego daju grcima bugarima i hrvatima.Mi dobijamo neka blago rečeno ****** koja služe samo da se gleda tv i ništa drugo.Ali
Ponovo ti vrtiš istu staru ploču. Taj tvoj narativ koji veze nema za realnim stanjem kad neko neupućen pročita deluje kao da van Srbije dele svima nVidia Shield ili čak i neki Intel NUC... a realnost je da su sve to Android igračke sličnih mogućnosti.

Još za dodatni apsurd citiraš korisnika koji tvrdi da Mi Stick (koji je limitiran na 1080p max i ima još extra slabašan SoC) ima bolju "sliku" nego Eon box i pišeš slažeš se i krećeš u tu priču o boljim, jačim SoC...

Ja sam rekao šta sam rekao a vi kako zelite.Moguće je sve da je bolje preko MI Sticka nego Eon kaon boxa,sto nije moguće?Samo izuzmi 4K sadržaj jer sam naravno upoznat sa tim da nema 4K
imaju monopol u celom 'regionu zapadnog balkana' i sire ga.
pokusavaju da uspostave i monopol na istinu... mnogi su podlegli njihovoj propagandi.
Naravno da imaju monopol i da su milijarderi.Ali nije korektno na to sto platiš da ti daju smeće.Nije korektno i vidiš da ti neko prosipa neke bla bla truc priče kao da je on P.R SBB-a…podsećaju me na botove SNS-a 😂😂

Još za dodatni apsurd citiraš korisnika koji tvrdi da Mi Stick (koji je limitiran na 1080p max i ima još extra slabašan SoC) ima bolju "sliku" nego Eon box i pišeš slažeš se i krećeš u tu priču o boljim, jačim SoC...
Ja samo kazem da na istom tv, mi stick baca bolju sliku od eon boxa... Ne znam zbog cega, ali jednostavno su boje i fluidnost slike mnogo bolji... Odziv aplikacije na mi stick je ocajan u odnosu na eon box...

Nisam komentarisao tvoje tvrdnja jer odavno je jasno da je dobra & bolja "slika" očigledno jako subjektivan pojam.
Komentarisao ove tvrdnje "kršine" vs kao drastično bolji / jači uređaji. Dakle čovek "argumentuje" zašto treba moderniji i jači uređaj od trenutnih modela Eon boxa koji se koriste u Srbiji a odgovara na komentar da slabiji SoC na Mi Stick ima bolji kvalitet slike.

Kod mene na Nvidia Shieldu, a to je i dalje najjači Android TV uređaj iikada napravljen i još uvek neprevaziđen, slika je apsolutno identična kao na EON boxovima, a imam i SDMC i noviji Changhong sa nešto bržim procesorom. Da ponovo demantujem da ove nove ne dele po Srbiji - ja sam ga dobio kao dodatni i box i verujem da ga dele i svim novim korisnicima. U Hrvatskoj je EON proradio tek pre nekoliko meseci i tamo je Changhong zastupljenija ako ne i jedina varijanta. Svakako da kod nas neće onima koji već imaju SDMC bez ikakvog razloga da zamene box. A inače je razlika između ta dva boxa zanemarljiva.

U vezi sa ovim što si napisao, do razlike u bojama po mom mišljenju može da dođe jedino ako ti je na Mi Sticku kao Color Space podešen RGB (ili Auto), a na EON boxu je YCbCr444, pošto po mom iskustvu neki televizori imaju problem sa renderovanjem boja u ovom kolornom modelu. Za fluidnost pokreta neophodno je da rezolucija bude podešena na 1080p50Hz (može i 4K ako postoji ta opcija, ali svakako progressive mode, 50 Hz).

Poslednja izmena:
Kod mene na Nvidia Shieldu, a to je i dalje najjači Android TV uređaj iikada napravljen i još uvek neprevaziđen, slika je apsolutno identična kao na EON boxovima, a imam i SDMC i noviji Changhong sa nešto bržim procesorom. Da ponovo demantujem da ove nove ne dele po Srbiji - ja sam ga dobio kao dodatni i box i verujem da ga dele i svim novim korisnicima. U Hrvatskoj je EON proradio tek pre nekoliko meseci i tamo je Changhong zastupljenija ako ne i jedina varijanta. Svakako da kod nas neće onima koji već imaju SDMC bez ikakvog razloga da zamene box. A inače je razlika između ta dva boxa zanemarljiva.

U vezi sa ovim što si napisao, do razlike u bojama po mom mišljenju može da dođe jedino ako ti je na Mi Sticku kao Color Space podešen RGB (ili Auto), a na EON boxu je YCbCr444, pošto po mom iskustvu neki televizori imaju problem sa renderovanjem boja u ovom kolornom modelu. Za fluidnost pokreta neophodno je da rezolucija bude podešena na 1080p50Hz (može i 4K ako postoji ta opcija, ali svakako progressive mode, 50 Hz).
Takodje imam Shield, i eon box, onaj prvi kad je izasao. Totalna razlika, Eon isprane boje, zalio sam se na predhodnim stranama, rezolucija 4k 50hz, podesavanje boje na potpuno.

Jel mozete da kastujete sa YT Vanceda na box?

Na eon boxu mislim da je YCbCr444 mada sam to ranije menjao na rgb pa vracao, nisam primetio neku razliku... ali bas cu obratiti paznju/proveriti kada dodjem kuci...
Rezolucija jeste stavljena ta koju si predlozio...
Ranije sam pisao u ovoj temi, cak sam i menjao eon box, dobio novi zbog tog seckanja/ne fluidnosti slike, i i dalje postoji prob, na 2 razlicita tv-a...

Slika secka jer imas problema do cvorista u instalacijama. Kod mene 3 tv-a, Eon box, d3 v2 4682, i d3 mini, svi stucaju na identican nacin. Ali samo live kad gledam.

sta konkretno mislis pod cvoristem u instalacijama?
Na mi tv stick tog seckanja nema...
slika ima sitan stuttering, najvise se vidi kajronu (slova u dnu ekrana)

Ne znam kako da ti objasnim. Kao da na jednu sekundu nastane stutter. Skapirao sam tek kad sam shvatio da u isto vreme zalaguje i online igrica (net graph u kanteru) i stutter na televiziji. U isto vreme pocne i zavrsi se. Evo sad su kao digitalizovali ali to je ostalo. Digao sam ruke, nema resenja.

Mislim da moj i tvoj problem ipak nisu isti. Citam unazad sta si pisao..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno