Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Glupo je od Samung što sve boje za S22 seriju nije ponudio već je neke stavio kao ekskluzivne. Recimo meni je grafitna najlepša, zatim bakarno-bordo pa bela. Takođe, ranije je Samsung imao lepše boje i to može da vrati samo ako hoće.

Poslednja izmena:
Realno nema savršenog telefona, ali opet svakome odgovara neki proizvođač. Ja sam zbog tvog saveta posle nekih 5god opet poručio iPhone 13pm, ako mi ne bude odgovarao lagano ću ga prodati i preći na S22U, ne vredi raspravljati da li je bolji Apple ili Samsung. Svaki proizvođač ima nešto bolje, kod Apple je to autonomija iz razloga što prave hardver po svom software a kod Samsunga je to mnogo teško pošto imaju exy, snap, Sony kamere kod jednog.... I iz tog razloga uvek na izlasku nove serije bude dosta peglanja. Do kupca je da li mu to smeta ili ne. Po meni ako već sam 1000+€ hoću da radi iz kutije sve savršeno dok kod nekih to ipak prolazi zato što ne mogu da se prilagode na ios.
Javi ako ti ne bude odgovarao da se menjamo 😇🙃🙌
Btw jel dobio još ko sa foruma 22u...do sada se samo jedan čovek javio sa fotkama

^U Srbiji neće pre 11. marta, tako da od lokalnih članova još dve nedelje minimum nećemo dobiti telefon.

izvinjavam se za off topic ali morao sam. kakvi telefoni, kakve boje. jos kada se stavi u kontekst tog vremena, bili su to telefoni out of this world. i dan danas izgledaju fantasticno <3
i danas da mi ih neko ponudi za azuzriranim hardverom, manjim celom i bradom i one UI, bilo bi shut up and take my money :love:
:love:

Prilozi

• B_S6S6_edge_BlueGreen_V_Inside_Image.jpg
    B_S6S6_edge_BlueGreen_V_Inside_Image.jpg
    70.5 KB · Pregleda: 122
Ranije su telefoni bili lepši. Sada je to samo ogorman ekran sa prednje strane sa što manjim ivicama. Kada staviš telefon u case, boja se totalno izgubi i ne znaš koje boje je telefon.
Smaragdna zelena na S6 edge i danas brutalno dobro izgleda.

Ja sam jedan od onih sto su prosli telefon (S9+) terali skoro 4 godine.
S9+ nabavljen u preorderu i u decembru 2021 zamenjen sa S21Ultra.
Prestacu 1-2 meseca pratiti ovu temu jer nadgornjavanje oko jos neviđenog uređaja je počelo, nemam volju ni zivaca pratiti to prepiranje oko nicega...

Javi ako ti ne bude odgovarao da se menjamo 😇🙃🙌
Btw jel dobio još ko sa foruma 22u...do sada se samo jedan čovek javio sa fotkama
Dogovoreno, ako dosadi lagano ćemo trgovati 😁

^ divota, lepa reklama za izlazak premijum Samsunga.

Pa o ovom problemu sa ekranom se pričalo još pre deset dana i Samsung je, koliko sam pročitao, izbacio update 25. 02. 2022. kada je zvanično krenula prodaja u nekim zemljama.

^ ako se to desi opet mislim da će ih konkurencija pregaziti.

Ovaj problem se javlja samo kod Exynos modela i pri postavci rezolucije ekrana na qhd,kao i na adaptivno osvezavanje ekrana. Kada se promeni jedna od te dve stavke,taj bag nestaje. Softverske je prirodne,Samsung je i javno obavestio korisnike da ce apdejt to resiti

^ onda super, bila bi velika šteta da prođe kao NI serija.

^ onda super, bila bi velika šteta da prođe kao NI serija.
Ne bi bila šteta uopšte. Bilo bi super. Onda bi se malo dozvali pameti pa izbacili mnogo bolji i napredniji telefon sledeće godine i obasipali bi ljude brdom poklona (više nego sad). Možda bi slušali korisnike pa bi pustili na svim tržištima Snapdragon verzije, ne bi nas zakidali inferiornijim procesorom.

^ slažem se 100% sa tobom, valjda neki moraju shvatiti neke stvari na teži način koji će ih debelo koštati po džepu ako ovo ne bude rešeno sa software

Ovaj problem se javlja samo kod Exynos modela i pri postavci rezolucije ekrana na qhd,kao i na adaptivno osvezavanje ekrana. Kada se promeni jedna od te dve stavke,taj bag nestaje. Softverske je prirodne,Samsung je i javno obavestio korisnike da ce apdejt to resiti
Baš naprotiv, ne mora uopšte da znači da je softverski problem; moguće da hardver ne može da izgura i tu puca. Pa zato su s20 seriju osakatili; meni je bez problema radio qhd+120hz na s20 snapu kada sam ga forsirao preko adb-a, na exynosu nije bilo šanse (zato su u snap svesno unakaradili).

Ne bi bila šteta uopšte. Bilo bi super. Onda bi se malo dozvali pameti pa izbacili mnogo bolji i napredniji telefon sledeće godine i obasipali bi ljude brdom poklona (više nego sad). Možda bi slušali korisnike pa bi pustili na svim tržištima Snapdragon verzije, ne bi nas zakidali inferiornijim procesorom.
To je samo jedan preduslov, dok je drugi preduslov da im se to obije o glavu jaki konkurent koji samo čeka njihovu grešku da potera vodu ne svoju vodenicu i stvori/poveća prednost.

Nažalost, nakon svega što se desilo Huawei-u, mi nemamo ovaj drugi preduslov u potrebnoj formi, čime i ovaj prvi ne dobija dovoljni zamah da ih (u stvari svakog ko tako posluje) dobro opeče i natera da razmisle gde su pogrešili, kako da isprave sr@nje i šta učiniti da im se to više ne ponovi.

To je nazalost i zbog toga sto smo malo trziste pa nemamo Sony, Google, Oppo, OnePlus zvanicno, a i Vivo je tek poceo stidljivo sa srednjim segmentom telefona...
(ovde mislim samo na najjace modele, koji MOZDA mogu da budu konkurenti S22 Ultri - pokazace vreme)
Realme GT2 Pro je ipak konkurent S22+ a ne teskasu Ultri

13P i 13PM su stvarno zaokruzeni proizvodi, i po mom misljenju, konacno u svemu mogu da pariraju a u nekim segmentima (CPU i SoT) su presisali Android telefone. Ali to je iOS

Nije jos rijesen taj problem.
Pa jeste, Samsung je počeo da šalje fix, verovatno par dana treba da prođe da stigne update na sva tržišta.

E kada seo ovakve stvari dešavaju garanacija igra ulogu. Pojavi se, vratim telefon i tražim ili nov uređaja ili pare nazad.

Nazad
Vrh Dno