Šta je novo?

Amazon Fire TV

Nisam imao ni jedan amazon uređaj pre max-a, ali jeste mi taj home screen malo drljav i konfuzan. Nisam imao vremena da se mnogo bavim organizacijom desktopa, ali nije baš intuitivan i nekad potrošim dosta vremena dok uradim nešto.

Ja provedem u desktopu toliko da pokrenem neki od programa. Bilo bi lepo da može da se odabere više od 6 favorita. Reklame i ostatak me ne zanimaju previše.

Svakako nije neki deal breaker. Kad sam video naslov teksta pomislio sam svašta. :unsure:

Nisam imao ni jedan amazon uređaj pre max-a, ali jeste mi taj home screen malo drljav i konfuzan. Nisam imao vremena da se mnogo bavim organizacijom desktopa, ali nije baš intuitivan i nekad potrošim dosta vremena dok uradim nešto.
Staviš wolf louncher i sve može da se prilagodi, a nema reklama

Kupio i ja ovo čudo, 4K na Kupujem prodajem za 5100 dinara, prilikom prvog povezivanja dugo je trajalo ažuriranje softvera, inače genijalna stvar, super stvarčica, instalirao Kodi, RTS Planetu, HBO GO, sve radi k'o podmazano.

Amazon izbacio novi update na kome ne radi wolf launcher ni bilo koji drugi, ko ima verziju fireos 6.2.8.7 neće mu raditi.

To na vreme i jeste problem, ako je neko ranije blokirao update to je ok.
Ali ako kupi novi uredjaj ili uradi restore iz kog god razloga onda je cao.
Bio je neki kao workaround sa blokiranjem peko DNS ali ni to ne radi kako treba.
Meni to i nesmeta previse reklame ko reklame samo da ne blokiraju sideload funkciju, to bi vec bio problem.

To je već samoubistvo za Amazon. Za mene, a kako mi s ečini i za dobar broj korisnika, takav uredjaj je doslovno neupotrebljiv i odmah bih se interesovao koji drugi da kupim.

Trenutno je nikad veca hajka na IPTV provajdere i aplikacije koje prikazuju filmove i serije tako da je sve moguce.
Cak ce Google blokirati Torrent pretrazivanja odnosno izbaciti iz indexiranja svoje masine.
https://torrentfreak.com/ koga zanima ovde moze da isprati vesti.
Dolaze nam teska vremena :(

Lepo pise u tekstu iznad, cene za Firestick su nerealne, taj uredjaj je cesto na popusti i tad je budzasto, a to je zbog tih reklama. Meni cak ne smeta taj njihov launcher, naprotiv, svidjao mi se ali sam ga sklonio jer nisu prokazivane ikone od pojedinih aplikacija i to mi je smetalo. Ako nekad rese taj problem, rado bih se i vratio na njihov launcher. Lep je, al mogu dodati malo vise favorite aplikacija umesto 6. Eto nek srede te ikone i ja brisem custom launcher.

Ne koristim drugi lanser, a nisam sasvim siguran o kojim reklamama je reč. Možda ih Pi-Hole pojede, pa ih ne vidim, ali ako to nije slučaj, onda su baš "blage".

Meni treba sajdloud. To je glavna stvar zbog koje sam uzeo dodatni uredja. Inače sam na istom kao samo sa TVom.

Ako hoće da otežaju situaciju za striming, trebalo bi da iz Prodavnice izbace Downloader aplikaciju i slične...

Prilicno sam siguran da su svesni koliko je bitno da imaju tu mogucnost, makar i bilo malo teze za korisnike.
Igraju se izmedju dve vatre i zele da udovolje produkciji, ali ne i da pucaju sebi u nogu pa da niko ne kupi njihov uredjaj.

Ja čak mislim da im je downloader bio izbačen iz storea nakon nekog updatea, ali su ga vratili.

Ja sam potpuno zadovoljan sa MAX i ne smetaju mi njihove reklame. Pored njihovih aplikacija iz stora jedino mi fali za IPTV i zbog nje mi je bitno da se moze ubaciti dodatna aplikacija

Ja nisam primetio reklame. Prilicno sam siugran da nije iskljucen update.
Meni je wifi podesen na licni dns server (adguard. isto sto i pi hole). Ali uvek mozete koristi public adblock dns koji adguard nudi.

Promena lokacije u sistemu i/ili kroz VPN može takođe da utiče na reklame.

Ja ne znam na kakve reklame mislite al ja sam mislio na reklame za filmove, serije, najave, i to jednostavno morate da vidite, nema reklama tioa google ads.

Konkretno me zanima koliki je bitrate, da li ima nekog kocenja? Imam na Nvidia shield nesto mi malo, malo koci. na visokim podesavanjima 6mbps, dok na nisko 4mbps radi bez problema. Internet sbb 150mbps, eon gledam bez problema.

ja sam na njihovom internetu, ali ne vidim da je potreban neki brzi net za TV... evo kako to izgleda na svicu:
1645809935095.png
ne znam da li mogu na aplikaciji nekako vidim koji j bitrate?

Da li EON Smart TV aplikacija radi na fire stick 4k max?

Vrh Dno