Šta je novo?

iPhone 13

Danas sam pri put video uzivo 13 mini (verovali ili ne nisam video ni proslogodisnji 12 mini)Neverovatno kako ga je lepo koristiti jednom rukom i kako je lepo lezi u ruci a i ekran uopste nije tako mali kako sam mislio, ozbiljno razmisljam sa ga uzmem za leto.

Pa nema šta, ti ne primetiš razliku i super ti je, on čovek primeti i znači mu i bolje mu je.
I tebi i njemu je dobro i to je to.
Ja takođe primetim razliku između 60 i 90hz s kamoli 120hz i neću da gledam više telefone sa 60hz jer mi deluje zastarelo, to je moje mišljenje, ne mora svako da se složi s njim.

Ajde da quotam sam sebe..:)
.imam te telefone svaki dan u rukama i da je razlika jeste ali ne toliko koliko se tu u ponekim postovima opisuje...
I kao što sam i napisao 13pro nema konstantnih 120 herca..znači pale se po potrebi odnosno optercenju...vjerujem da ti je to poznato..
Tako da razlika postoji i nisam rekao da je neprimjećujem ali da je to superiorno u odnosu na 12 pro i nije..Naravno sve ovisi o potrebi korisnika..
Nekoristimo svi telefone isto..nekome je bitan taj fjučer od 120 herca, macro i cinematic mode nekome i ne..a netko voli da ima najnovije sve na telefonu..e sad što će možda koristiti samo 1/3 stvari koje telefon može to je neka druga priča..Moja isprika ako se netko našao prozvan ili slično..nije namjera omalovažavati nikoga..samo sam želio reći svoje mišljenje.:)

Jel neko mozda prelazio sa 12pm na 13pro? Nekako sam sit velicine 12pm, stvarno je nemoguce baratati jednom rukom,tezak mi je, treba mi xxl dzep za njega. Sustinski nisam zahtevan korisnil, meni bateriua traje 2 dana na 12pm iako je uparen sa satim. Da li je bas tako velioa razlika izmedju 6.1 i 6.7? Kao sto rece kolega iznad, uzimao sam PM zato sto au nudili najbolje. Sad kada su se izjednacili PM i Pro, ne vidim potrebu za PM. . Da li da menjam ili da cekam godinu pa na 14 Pro.

Znam da ce kostati ali ako su presli na politiku istih performansi a manjih gabarita, mislim da sam za tu soluciju.

• Like
Reagovanja: ICE
Moraš da odlučiš šta ti je bitnije. Meni je bitnija kompaktnost i baratanje jednom rukom, tako da sam prešao na 12 mini.

Bilo je skepse oko baterije (posle i11), ali sa mojom upotrebom izvuče dan (završim sa 5-25%).

Politika performansi i gabarita će svake godine biti različita, tako da ti je sad verovatno prilika.

Jel neko mozda prelazio sa 12pm na 13pro? Nekako sam sit velicine 12pm, stvarno je nemoguce baratati jednom rukom,tezak mi je, treba mi xxl dzep za njega. Sustinski nisam zahtevan korisnil, meni bateriua traje 2 dana na 12pm iako je uparen sa satim. Da li je bas tako velioa razlika izmedju 6.1 i 6.7? Kao sto rece kolega iznad, uzimao sam PM zato sto au nudili najbolje. Sad kada su se izjednacili PM i Pro, ne vidim potrebu za PM. . Da li da menjam ili da cekam godinu pa na 14 Pro.
Lično koristim 13pro a i igrao sam se sa PM i za mene je to jako velik telefon, baterija i na 13Pro mi nekad traje 2 dana, tako da mi nema smisla PM

Da li ima i kojih benefita preći sa 13 mini na 12 Pro ili 13 Pro? Ovaj mi je vrh što se tiče veličine za nošenje, bukvalno u svakom džepu se ne oseća, baterija nikad da se isprazni, jedino mi ponekad fali prilikom duzeg korišćenja veći ekran.

I ja imam dilemu, trilemu. 😅
12 pro najeftiniji (925e),
12 pro max veliki ekran i baterija (1015e),
13 pro najnoviji (1005e).
Naravno sve vakum mobeli iz piljare, 128 GB.
100e razlike nije mnogo al stvarno ne znam koji bih jer kolika je realna razlika npr 12p vs 13p. Ili da ganjam neki polovan sa barem 10 mjeseci garancije, mislim 13 pro?

Svakako dobra cijena, probacu. Ti si presao na 12 pro sa 12, cini mi se, citao sam. Ja sam imao obicnu 12, uopste nisam odusevljen bio kao npr sa 11pro ili 11 pro max. Nista vise ispod pro ne uzimam 😅
Ganjam nesto da mi godinu bar bude, malo bolje kamera na 13 pro, mislim na cinematik mod i te ficure mi ne znaci, 120hz jer i 60 na ajfonu klizi kao i razlika izmedju a14 i a15.

Daj ne pretjeruj..imam te telefone svaki dan u rukama i da je razlika jeste ali ne toliko koliko se tu u ponekim postovima opisuje...sem toga 120 herca neradi non stop na 13pro..prema tome momak živi svaki dan sa 60 i 120 herca.. a to što ćeš skrulat nešto pola sekunde brže ili će otvaranje neke aplikacije biti koju stotinku brže u odnosu recimo 12 pro..baš i neznam da bih morao biti zabrinut radi toga i imao osjećaj da mi je mobitel star 8 godina..
Pa je l vidiš možda gde se moja i tvoja priča ne podudaraju? Ja sam rekao koristi par nedelja SAMO 120 hz, ti pošto koristiš i jedno i drugo, tvoje su oči naviknute na oba, a da koristiš samo 120hz, svaki put kad bi video 60hz delovalo bi ti kao telefon iz praistorije. Ja samo kažem kakav ćeš osećaj imati, a ako ga koristiš samo ne 60hz naravno da nećeš imati osećaj da zastaješ, ali opet je razlika velika, ne može da se primeti posle kratkog korišćenja, ali zato kad se navikneš na 120hz više nema vraćanja na 60.

Pa je l vidiš možda gde se moja i tvoja priča ne podudaraju? Ja sam rekao koristi par nedelja SAMO 120 hz, ti pošto koristiš i jedno i drugo, tvoje su oči naviknute na oba, a da koristiš samo 120hz, svaki put kad bi video 60hz delovalo bi ti kao telefon iz praistorije. Ja samo kažem kakav ćeš osećaj imati, a ako ga koristiš samo ne 60hz naravno da nećeš imati osećaj da zastaješ, ali opet je razlika velika, ne može da se primeti posle kratkog korišćenja, ali zato kad se navikneš na 120hz više nema vraćanja na 60.
Razumem obe strane, ali je neverovatno kako svi koji su na Pro modelima zastupaju taj isti model isključivo konstatacijom da je ekran 120hz i ništa više. O trećoj kameri i sličnim stvarima ne želim da polemišem.

Neka bude kako ti kažeš..uzmi samo u obzir da se ovdje nepriča i o NEKIM drugim telefonima koji imaju konstantno osvježenje od 120 herca nego o 13 pro i 13 promax koji nemaju konstantno osvježenje od 120herca....po ovome ispada da je praistorijski telefon 12pro koji ima 60 herca..(a njega sam uzeo za usporedbu sa 13 pro)..Ok.. to je tvoj stav i razmišljanje i ja ga poštujem..:)(y)

Po mom mišljenju razlika u osvezenju ekrana je primetna. Naravno da je lepše koristiti 120hz ali ni 60hz nije puno losije i na isto sam se brzo ponovo navikao iako sam ranije koristio telefon sa 144hz.

120hz i treca kamera ga cini dosta zaokruzenijim i dosta vise psihicki opravdava visoku cenu. Kao i u svemu srednji rang najvise opravdava cenu i dobijeno. Posle funkcionalnost raste u nijansama a cena drasticno. Da li sam dao 1300e za telefon?jesam i volem ga

O kakvoj trecoj kameri pricate, pa i 12 pro ima 3.Inace kad pricate o 120hz, da li se vidi se razlika, da, da li je to nesto vauuuu, u odnosu na 12 pro, nije, da li to vredi 100e vise, koliko je trenutno razliku u ceni novih, vredi.Ali nije to samo 120hz, tu je i bolja baterija a i bolja kamera, to niko ne pominje.

Ja sam i na xs i 11 pro video lag, to neko vidi ili ne, mislim na refrash rate u tranzicijama i swipe. X je bio jos i najbolji jer su se usporio posle nekog vremna :) meni apsolutno vredi 120hz i zato sam i preskocio 12.

Osim toga, pro modeli su odradjeni odlicno, mislim na metalno kuciste i staklo, tezina. Imam osecaj kao da drzim jedan komad metala. Meni impresivno.

Cena je takva kakva je, ja sam ga dobio malo jeftinije, to sto znam da ako se odlucim da predjem na sledecu iteraciju necu doplayiti mnogo, upeglanost aplikacija i cinjenica da ne vidjam rekame meni je dovoljna da budem na ios, i inako ne radim nista spec na telefonu.

Svako koristi sta mu odgovara, ne treba se investirati emocionalno u nebitne stvari :)

Kad se već spomenuo punjač, ja bih da pitam da li neko punio na Samsungovom bežičnom punjaču? Sinoć probala ćerkin 12pro i vidim radi, ali ne znam da li je preporučljivo? Meni se na primer telefon puni preko noći na bežičnom, a pošto se nadam da cu uskoro opet imati Iphone bas me zanima

Punim ja 13pro, nemam nikakvih problema, devojka 12.
Oba na istom punjacu, galaxy duo nesto. Uglavnom dosta sporije puni, mislim 7.5w.

Meni se cini da je to sve isto, ja punim sa nekim Baseus.

Dugo mi neki telefon nije bio drag i nakon 4-5 meseci, 13 Pro definitivno jeste.

Neka preporika za 2 u 1 magsafe punjač za tel+sat ili slušalice?

Ima li neko iskustva sa naručivanjem telefona u Telenoru? Dečko i ja naručili po iPhone 13 (crni i plavi) još krajem januara, evo živi nismo kad će stići 🙂

Ušao u iRadnju da vidim opet malo ip 13 pro i oprobam i baš se lepo iznenadio kada sam video da imaju spigen i uag originalne maske za pomenute...respect!

Nazad
Vrh Dno