Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedan off od mene nadam se koristan masi 🙂. Imate aplikaciju cryptoalerting koja javlja sms-om/mailom kad cena željenog coina dostigne cenu koju ste postavili (na menjačnici koji vi odaberete). Mogu se tri alerta u osnovnoj verziji podesiti. Mnogo zgodno za trejdere 🙂

Jel može to zvonce da se podesi na odnos btc/amg?

Sori, ovo bilo jače od mene, neću više.

@morbius sta kazes za danasnji dan na berzi ??

Nema tu mnogo šta da se kaže. Od 100 vodećih kompanija u NASDAQ indeksu, vrednost akcija 90 je u padu već duže, bukvalno ceo indeks nosi šačica giganata. I kad je jedan od njih, Facebook/Meta, izbacio loše finansijske rezultate, odmah loš dan na berzi.

Sve je ovo do sada kopija dot.com balona. Iz aviona se vidi šta se dešava kad CEO Tesle i Majkrosofta prodaju svoje akcije. Istorijski, ovo bi trebalo da raste još nekoliko meseci i onda kad ne bude više kupaca, pukne najstrašnije. Ali kažem, moguće je da su drugi analitičari u pravu i da ćemo umesto novog vrha po prvi put imati stepenasti pad. Meni je teško da poverujem da je vrh dostignut pre nego što je FED uopšte počeo da zateže kamatne stope, ali koliko je QE izvitoperio tržište, ko će ga znati. Kako god da se pad odigra, kripto će proći najgore od svega, u to nemam nikakve sumnje.

Jedan off od mene nadam se koristan masi 🙂. Imate aplikaciju cryptoalerting koja javlja sms-om/mailom kad cena željenog coina dostigne cenu koju ste postavili (na menjačnici koji vi odaberete). Mogu se tri alerta u osnovnoj verziji podesiti. Mnogo zgodno za trejdere 🙂

Kao neko ko se bavi testiranjem a izmedju ostalog i mobilnih aplikacija mogu da vas posavetujem da budete pazljivi sa instaliranjem raznoraznih mobilnih aplikacija na uredjaje koje koristite za kripto trgovinu.
Ne kazem da je aplikacija gore maliciozna, ali uopsteno ako preko mobilog telefona trgujete, savet je da to bude izolovani uredjaj.

Da ne bude off...
Juce sam ( bez prepisivanja ) ponovio ulazak u LUNA, ovaj put pri 47.01 a izasao jutros pri 51.9.
Usao i u SOL pri 95 i izasao jutros pri 105.
Danas cu opet da ponovim. To su mi prvi buy orderi pa su zato ulogi dobitak manji. Drugi i treci orderi su mi veci i to je nesto sto cu da praktikujem ovih dana dok cena ovako varira na dnevnom nivou.

Poslednja izmena:
Kao neko ko se bavi testiranjem a izmedju ostalog i mobilnih aplikacija mogu da vas posavetujem da budete pazljivi sa instaliranjem raznoraznih mobilnih aplikacija na uredjaje koje koristite za kripto trgovinu.
Ne kazem da je aplikacija gore maliciozna, ali uopsteno ako preko mobilog telefona trgujete, savet je da to bude izolovani uredjaj.
Mislim da su bar 100X veće šanse da ti neka maliciozna aplikacija svuče / ukrade keš sa kartice nego da ti ukrade kripto iz recimo exodus wallet-a.

Ispravi me ako gresim..

A za ovaj drugi deo se slažem 100%.
Isto je i sa računarom sa kojim se trejduje ili na koji se rudari. Clean 100% windows ili mac i bez previše surfovanja i otvaranja mejlova i nema brige.

edit:

I bravo za trejdove, odlično si ih pohvatao.

edit2:

mogao bi neko ko je voljan da otvori novu temu o recimo zaštiti kripta, pa da malo detaljnije prodiskutujemo tamo i posavetujemo jedni druge. #Klapaucijus se razume u mobilne aplikacije, ja u web zaštitu, ima nekog sigurno i u drugim delovima it-a, pa da razmenimo malo iskustva

Meni su takodje primarne web aplikacije, od skoro sam se zainteresovao za mobilne i za kratko vreme sam naleteo na aplikacije kojima prilikom dekompajliranja mozes da vidis da retko ko koristi obfuskaciju koda. U nekim mozes da vidis hardcodovane kredencijale, enkripcione kljuceve za baze, servise sa kojima mozes manipulisati, logove, neazurirane biblioteke, itd.

Kada sve to vidis, ne znas da li pre poveriti novac wallet aplikaciji ili menjacnici. Doduse nisam proveravao do sada ni jednu kripto aplikaciju, nemam jednostavno vremena.

Jos par saveta koje mogu da dam je :
Koliko god da vam je kompleksna sifra koju koristite na menjacnicama/walletima, nikad ne koristite istu sifru na 2 servisa/web sajta.
Nema baze podataka od vecih srpskih sajtova, kladionica, online marketa kojoj nisam imao pristup pa znam da niko ne enkriptuje sifre. Svuda je to u plain textu ( ime, prezime, adresa, broj telefona, email, sifra, itd. )
Kad god imate priliku koristite MFA umesto klasicnog 2FA
Ne cuvajte seed phrase ili bilo kakve kljuceve na racunarima koje koristite za surfovanje
Ako vec nemate izolovani mobilni uredjaj nikad ne instalirajte aplikacije iz browsera, uvek sa zvanicnog store-a. ( Mislim na aplikacije kojih nema na store-u, tipa one za gledanje tv-a rokkr, itd. )
Simke je vec rekao za desktop racunar, ista prica, mora biti izolovan
itd. itd.

Ajde necu vise da se pravim pametan i izvinjavam se moderaciji, neka premesti komentare u odgovarajucu temu.

1643981395044.png
Борба траје.

А што се тиче безбедности и крипта, могла би се отворити тема. Инсталирање апликација, 2FA, конектовање на вајрлес мреже, па се може и писати можда о повезивању новчаника са разним DeFi платформама, који су ризици итд.

BTC
Ne znam da li je neko naseo na ovo jutrosnje zelenilo ali ako neko sad kupuje BTC ili altove mislim da gresi. Jos uvek smo u ociglednom downtrendu.
Mini pumpa BTC-a pod uslovom da dodje do 38.800 ocekujem ponovo odbitak, stim da support na 36.500 ne ocekujem da ce izdrzati sledeci napad.
Nisi bio u pravu! 39.7k upravo

1643990636199.png

iako smo krenuli gore cekam i dalje novo dno... vidimo ovde da je ranije vise puta testiran 30k dok smo u 2022 isli samo do 32500 jednom
Mozda ce neki reci tada je bio kripto ban u kini ali ni sada ne cvetaju ruze

@гнд 😮

In Love Reaction GIF by Yle Areena

Samo da podsetim kolege, kad krene raketa, nema mnogo stajanja. Ne čekajte korekciju za dokup. Ne kažem da je krenula, samo da se obrati pažnja.

Pa realno je da ostane na ovom nivou, ako ne skoci jos, a moguce je i da padne... Salu na stranu, sve je moguce, ja ocekujem da se napadne otpor na 42k, i mozda cak i onaj na 46k... Nakon toga moze do 50k da se odvuce, nakon toga potop epskih razmera. To je moje neko vidjenje stvari...

Sta da ocekujemo dalje? 🤷‍♂️
Pisao sam, dok smo bili na dnu, ne pratiš na času ;)

45 - 47k se čeka, i tu se rešava situacija za dalje ( verovatno tek krajem februara ). E sad, da li će biti od 33k ( od jutros ), ili će nastaviti još malo na dole, videćemo. Ali svakako očekujem jači odbitak, jer su se poprilično nagomilali šortovi u zadnjih nekoliko dana.

Ja sam počeo da gradim long i prvi target mi je malo ispod 40k.

Idealan svenario bi bio: 33-> 45->40->50, tako nešto planiram da isptrejdujem u narednim nedeljama.

Gde su nam sad Simke i Prestige kad nam najvise trebaju 😁
Simke je tu, a nadam se da kolega nije popio rekt u zadnjem padu sedeći u longu i čekajući 250k. Javiće se sigurno ponovo kad budemo oko ATH, bez brige :) kao i svaki put

Ako si trejder, vreme za uzimanje dela profita.
Ako si hodler, čekaj pad od -15% / -20% /- 30% pa šoping.

Pitanje od milion dolara je: Da li će biti zelen ili krvav vikend :D

edit:

Kina kreće noćas ponovo da radi posle njihovih novogodišnjih praznika. Mislim da ne rade od utorka i da im sesija kreće oko 01:30 po našem vremenu,ili tako nešto, pa ćemo verovatno imati jasniju sliku na koju stranu idemo.
Jedino mi se ne dopada što ide vikend, a kako stoje stvari, nama koji trejdujemo svakodnevno neće biti spavanja koliko mogu da vidim :)

edit2:

Ovoliko šortova nije likvidirano u zadnjih sigurno pola godine ako ne i duže, koliko je popucalo danas.

Poslednja izmena:
To sam i ja radio neko vreme pa me sačekalo da ujutru vidim pad i onda čekam zarobljen da se vrnem nazad.
Otada, takav trejd završavam dok sam budan :) , ne čekam jutro u kriptu.

Evo sad se obrnuto desilo. Onaj profit od jutros sada izgleda kao gubitak :)

Nista, ostaje postavljanje buy ordera i cekanje.

Video sam neku sliku i ako se dobro secam februar je 7x bio zelen a 3x crven. Ako se to uopste moze uzeti za bilo kakav indikator :)

Evo sad se obrnuto desilo. Onaj profit od jutros sada izgleda kao gubitak :)

Nista, ostaje postavljanje buy ordera i cekanje.
Zbog ovoga se moraš odlučiti da li si daily ( par sati ) ili swing ( par nedelja ) trejder, ili hodler ( par godina ).
Ili si sva tri, ali onda moraš imati 3 portfolija.

Da ne bude off...
Juce sam ( bez prepisivanja ) ponovio ulazak u LUNA, ovaj put pri 47.01 a izasao jutros pri 51.9.
Usao i u SOL pri 95 i izasao jutros pri 105.
Danas cu opet da ponovim. To su mi prvi buy orderi pa su zato ulogi dobitak manji. Drugi i treci orderi su mi veci i to je nesto sto cu da praktikujem ovih dana dok cena ovako varira na dnevnom nivou.
Ja koristim na mom androidu secure folder, na njemu mi je instaliran binance. To mu dodje kao neka virtualna mašina na windows, operativni sistem u operativnom sistemu. Clipboard mu je naravno takodje odvojen od standardnog androidovog. Mislim da je to veoma zgodna stvarčica na samsungu i da je poprilično siguran.

Ja sam se u poslednje vreme malo igrao trejdera, ali mi to baš ne ide kao Simketu i ostalima.
Više mi odgovara hodl. Uspešno sam pobegao iz LINK i ATOM, pa ušao sve u SOL na 140+,
zatim još jedan ulaz u SOL na 88, pa se sada radujem što je bar na 110$.
Navijam samo za rast, rast i samo rast.
Daj Bože da vidimo novi ATH, pa da pobegnem iz kripta bar sa polovinom portfolia, ali sa ledžera.

Daj boze da vidimo da se ne podigne iznad 42k jos 6 meseci da se nakupujem ko covek :)

Tek sam ovaj mesec krenuo da stavljam nove pare u kripto ..

Ali sta je tu je stavljam nove pare nedeljno dok je BTC ispod 60k pa dokle stignem ..

Ako ode iznad 47-48k verovatno cu odraditi painc buy sa stable coinima svestan da cu kratkorocno da se vozam dole gore ..

I dalje ocekujem neki pad zbog Rusko-Ukrajinske situacije ( ali takodje ocekujem da ce taj pad biti kratkorocan . ) i necu dalje da davim mnogo sa tim jel je nije direktno vezano za temu ..

Poslednja izmena:
Meni je i dalje čudno da je to to od dna.. Nismo se zadržali ni par dana..

Otresli su ih ko cigance slinu. Tako to bude kad se shortuje stalno. Rekoh pre neki dan da trebaju da budu oprezni.
Počeli su sad da se gomilaju longovi, biće definitivno zanimljiv vikend za trejdere.

Da li je današnjih 41k bio top za ovaj krug, ili će još malo gore, videćemo brzo, samo da se Kinezi probude.

U jedno jedno sam ubeđen, ne gine nam bar -15 / -20% otresanje i tu će biti čista slika da li nas očekuje bear market u narednih godinu i više, ili novi ATH negde krajem proleća / početak leta.
Ako se ispostavi ovo drugo, 4 year cycle neće više postojati u kriptu.
Meni je i dalje čudno da je to to od dna.. Nismo se zadržali ni par dana..
Ne treba to da te čudi kad su svi bili bearish i poplašeni :) I šta se desilo?
Standardno, većina ostala u šortu ili ovi malo oprezniji u dolarima čekajući 30k i niže, pa će sad krenuti da vijaju cenu i onda o5, bam, - 20% u danu :) već viđeno sve 100X

Poslednja izmena:
@Simke1984 Pravo da ti kazem, pratio sam sta pisete ti i LaPrestige, neki savet tvoj , neki njegov i usao sam u par altova i nesto malo BtC i ETh, danas izasao iz SOLa, razmisljam da li sacekati 42k ili izlaziti odma iz svih altova u USDT, ali kao sto kazes- to je pitanje od milion :))) mozda ostavim half-half. Da imam, da dokupim ako krene “bloody weekend”
Uhvatati jos koji dolarcic pre moguceg bear-a. Ako ga uopste bude…
Sto bi znacilo, ne znam da li sam “HODLer” ili Swing trader. Ja bih i jedno i drugo 😁
Malo da hodl a malo da trade na nedeljnim intervalima.

Poslednja izmena:
@Simke1984 Pravo da ti kazem, pratio sam sta pisete ti i LaPrestige, neki savet tvoj , neki njegov i usao sam u par altova i nesto malo BtC i ETh, danas izasao iz SOLa, razmisljam da li sacekati 42k ili izlaziti odma iz svih altova u USDT, ali kao sto kazes- to je pitanje od milion :))) mozda ostavim half-half. Da imam, da dokupim ako krene “bloody weekend”
Uhvatati jos koji dolarcic pre moguceg bear-a. Ako ga uopste bude…
Sto bi znacilo, ne znam da li sam “HODLer” ili Swing trader. Ja bih i jedno i drugo 😁
Malo da hodl a malo da trade na nedeljnim intervalima.
Pa pazi, ne znam sa kojim ciframa raspolažeš, ali half - half je uvek ok varijanta.
Ako pratiš forum, onda si se uverio da niko ne može pogoditi ni top ni dno, ma koliko imaš iskustva... jer kad dođe pijani Kinez i slučajno proda brdo btc-a, ode sve u tri lepe :) ( banalan primer )

Ako bi oba, onda podeliš kripto na dva wallet-a, jedan na manjačnicu jedan na hw, i javi za godinu dana koji bolji napreduje :) Ako sve budeš radio sa jednim portfolijom, biće ti previše stresno da svakodnevno gledaš oscilacije i brzo ćeš se pogubiti.
Mada, na kraju dana je jedino bitno da si napravio koji $ plusa, pa sad... vidi sam kako ćeš

edit:

Ne treba samo zaboraviti da btc nije prilično dugo dao preko +10% u danu ( 4000$ po komadu za 24h ), i svakom je balans otišao u lep + od juče.
Osim USDT hodler-a i šortera koji verovatno 🔥 🔥 🔥 sad.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno