Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Mozda ne radi na custom OS-u? Probaj na zvanicnom miui ili koji telefon imas vec.

Cesto i zeza OTG na Custom RoMovima.

Meni nesto smetaju OTG kablovi, da visi na telefonu. Zato sam kupio kingston microsd adapter sa jedne strane usb c sa druge usb a, posto OTG samo i koristim za memoriju. Bas dobra stvar.

MiXplorer sa XDA, free je i radi sjajno.
Malo sam posvetio paznje ovom Eploreru. Ima dobru customizaciju, dosta bas opcija za podesiti.. Pokrece video sa Usb bez problema. Jedino steta sto nece i prevod pokrenuti za film.. I nema opcija za promenu oblika ikona i foldera.. Dobar Explorer, poslao sam Solid u penziju, dosla mu je zamena koja je dosta bolja..

Malo sam posvetio paznje ovom Eploreru. Ima dobru customizaciju, dosta bas opcija za podesiti.. Pokrece video sa Usb bez problema. Jedino steta sto nece i prevod pokrenuti za film.. I nema opcija za promenu oblika ikona i foldera.. Dobar Explorer, poslao sam Solid u penziju, dosla mu je zamena koja je dosta bolja..
Ima sve to..sve ćeš pronaći na xda sajtu u oficijelnom MiXplorer thread-u.

Da li znate za neku aplikaciju za smer vetra u kojoj može da se postavi obaveštenje kada vetar počne da duva u određenom smeru ili kad se smer promeni?

Pozdrav,

Treba mi torrent program koji prepoznaje hard disk tako da program može da dodeli putanju na disk koji je u dock-u. Pokušao sam, ali prepoznaju internu memoriju (neki kao Flud prepoznaju i SD karticu) ali ni jedan ne može da dodeli putanju do eksternog diska.

1TB je u docku. Dock je https://www.lc-power.com/en/product/accessories/hdd-docking-station/lc-dock-c/

Uz dock je došao USB-C kablić. Po uključivanju mobilni prepoznaje hard disk i traži format što potvrđujem, nakon formatiranja ulazim u Libre Torrent i ne može da dodeli drugu putanju osim interne.

Ima li caka da neki od Android torrent programa prepoznaju disk koji je u dock-u?

Prilozi

• IMG_0630.JPG
    IMG_0630.JPG
    234.8 KB · Pregleda: 85
  • IMG_0631.JPG
    IMG_0631.JPG
    129.2 KB · Pregleda: 25
  • IMG_0632.JPG
    IMG_0632.JPG
    232 KB · Pregleda: 21
  • IMG_0633.JPG
    IMG_0633.JPG
    115.9 KB · Pregleda: 20
  • IMG_0634.JPG
    IMG_0634.JPG
    124.2 KB · Pregleda: 18
  • IMG_0636.JPG
    IMG_0636.JPG
    133.6 KB · Pregleda: 19
  • IMG_0637.JPG
    IMG_0637.JPG
    115.7 KB · Pregleda: 21
  • IMG_0638.JPG
    IMG_0638.JPG
    133.3 KB · Pregleda: 23
  • IMG_0639.JPG
    IMG_0639.JPG
    119.2 KB · Pregleda: 85
Ljudi kako se iskljucuje podvlacenje crvenom linijom teksta koji se kuca u Viberu ili Mesengeru? Danas obrisem Swiftkey tastaturu i ponovo instaliram, nesto bagovala i gresila u kucanju reci. Posle setapovanja Swiftkey, pocelo je da podvlaci crvenom linijom. Znao sam ranije kako da iskljucim to, i funkcionisalo je, ali eto zaboravilo se. Ima neka fora za to, secam se da je pisano o tome.

Zna li neko dobru free apk koja bi bila kamera sa senzorom pokreta na starom telefonu ( najbitnije mi je da senzor pokreta javlja na drugi uredjaj) ?! 😃

^ Koristio sam Presence sa tog spiska i radio je posao odlično.

Promenio sam telefon, sa Motorole Z2 play na Xiaomi MI 10S.

Prebacio sam podatke, aplikacije, sve radi ok, ostala je još jedna stvar da se reši, ako je moguće.

S obzirom da sam Motorolu ima 4 godine, u Google Chrome-u, imam desetak prozora sa gomilom tabova u svakom, to sam tematski grupisao (politika, sport, tehnika, itd...)

Bio bi užasan pain in the ass da ručno kopiram svki url s jednog na drugi telefon.. Cenim da imam ukupno u svim tabovima oko 200-300 adresa...

Postoji li neki način da se sve to eksportoju sa STAROG na NOVI telefon (chrome to chrome), neka aplikacija koja to radi?

Napominjem da na oba telefona imam isti nalog, i da je sinhronizacija uključena.

Mislim da ne možeš tabove da preneseš tj. sinhronizuješ. Ja sve adrese čuvam u bookmarks-u gde imam gomilu foldera i podfoldera za razne tematike. Znači napravi foldere pa redom ulaziš na sve adrese i označiš sa zvezdicom, izabereš folder i to je to, sinhronizuje se na svakom uređaju sa tim nalogom.

To je i meni poslednje rešenje, ali tu opet ima dosta posla...

Palo mi je na pamet da je neko to rešio jednostavnije.

Momci zna li neko preko koje apk moze kad se spoji usb kablom na racunar, da se displej telefona reprodukuje na monitor.. Prslo staklo i ceo displej mom klinji na S8, i sad je problem sto se ne vidi nista jer je ekran bele boje, ne mozemo da otkljucamo telefon da bi racunar prepoznao internu memoriju i da prebacimo slike sa telefona na komop.Da li je neko imao ovak slucaj da mu neka aplikacija poveze telefon i monitor da bi moglo da se vidi da ukucamo pin code?

Ako nije vec ukljucen USB debugging, mislim da nema nacina.

Momci zna li neko preko koje apk moze kad se spoji usb kablom na racunar, da se displej telefona reprodukuje na monitor.. Prslo staklo i ceo displej mom klinji na S8, i sad je problem sto se ne vidi nista jer je ekran bele boje, ne mozemo da otkljucamo telefon da bi racunar prepoznao internu memoriju i da prebacimo slike sa telefona na komop.Da li je neko imao ovak slucaj da mu neka aplikacija poveze telefon i monitor da bi moglo da se vidi da ukucamo pin code?
Možda neki mhl/otg adapter sa hdmi i usb ulazom, da prebaciš prikaz na monitor.

Da predlozim jednu odlicnu Apk za SMS.Nisam do sad naleteo na slicnu a mnoge sam isprobao_Ova ima veliku customizaciju,moze se prilagoditi za sve..Takodje,kad ste imali propusten poziv,a zvao vas neko ciji broj vec imate,u poruci pored broja telefona pise ime,sto nije slucaj za druge Apk ove vrste gde pokazuje samo broj telefona,pa ne znate ko vas je zvao dok ne pozovete taj broj..Takodje dobro radi Dual sim opcija za 2 kartice..Sto nije bas slucaj u drugim Apk,gde stizu jedne iste poruke a ne znate na koji broj vam neko salje,da li na Telenor ili Vip broj,ovde kad aktivirate Dual sim,imate opciju da iznacite po boji kartice i kad stigne poruka na Telenor broj,pise u toj boji Telenor,na Vip broj u njegovoj boji Vip pa ispod text poruke...Moze se prilagoditi mnogo toga..Do skoro sam koristio Camp SMS,koji je isto bogat sa Customizacijom,ali ne radi mu opcija za Dual sim,cresuje..

Neverovatno koliko to fali na "pametnim" telefonima i 387. apdejtu Androida - imao sam to na Siemens CX70 softveru pre vise od 15 godina, a danas se mora kopati ceo PS u potrazi za tako banalnom stvari.

po meni je chomp sms najbolji a probao sam dosta njih
doduše ne koristim dve kartice

po meni je chomp sms najbolji a probao sam dosta njih
doduše ne koristim dve kartice
Jeste dobar,i ja sam ga koristio dugo god,sve do nedavno,ima dobru customizaciju,ali nisam znao da crasuje za dual sim,kad sam to aktivirao nije radio kako treba,a koristio sam modovanu verziju..Posle sam se dao u pretragu i isprobavao aplikacije sa PS,i naletim na ovu Mood SMS,ali sa PS je osnovna verzija,tako da sam nasao modovanu,i radi sve kao podmazano..Jedina zamerka je sto ne mogu da Boldujem text u opcijama da mi se u chatu i pristiglim porukama prikazuje podebljan text kao sto se moze podesiti u Chomp,ali to nije toliko vazno..

Neverovatno koliko to fali na "pametnim" telefonima i 387. apdejtu Androida - imao sam to na Siemens CX70 softveru pre vise od 15 godina, a danas se mora kopati ceo PS u potrazi za tako banalnom stvari.
Vidis kako to u stvari izgleda..razdvoji poruke na koji ti broj stize.

Prilozi

• IMG_20220205_215713.jpg
    IMG_20220205_215713.jpg
    55.6 KB · Pregleda: 72
Mislio sam na ime iz imenika umesto broja, ta opcija mi fali i trebalo bi da bude u stock aplikaciji.

Zamolio bih za predlog za neki muzički plejer, može free a može i ako treba da se plati da je muziči plejer sa ekvilajzerima.

Vrh Dno