Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Ne morate da se ogranicavate samo na ta 3 modela koji su zvanicno podrzani, radice vam bilo koje bezicne bt sluske koje vec imate, samo vam treba USB BT adapter od 4-5$

ja tako koristim stare WH-1000XM3

Imam skroz ok Bt sluske, razmisljao sam o kupovini Pulse3D jer PS5 ne dozvoljava povezivanje slusalica preko Bt na konzolu.
Nije mi palo na pamet da pokusam sledece, ko ima smart tv neka pokusa da sluske veze za sam sistem TV-a.
Meni bez problema sluske vezane za Tv propustaju zvuk sa PS5.
Ne znam kakav je slucaj s WebOS na LG, Vidaa ili Roku na drugim proizvodjacima, ali google TV na Sony televizorima bez problema ovako funkcionise.

sonijeve sluske podrzavaju neki 3d sound... jel i ostale podrzavaju to ili ne? Rekao bih ne i iz ove perspektive meni je to minus... Ili nesto mozda propustam?

Edit:
vidim da i neke druge podrzavaju 3d sound...

sad vidim da i moj cloud flight radi sa ps5 :)

Poslednja izmena:
Imam skroz ok Bt sluske, razmisljao sam o kupovini Pulse3D jer PS5 ne dozvoljava povezivanje slusalica preko Bt na konzolu.
Nije mi palo na pamet da pokusam sledece, ko ima smart tv neka pokusa da sluske veze za sam sistem TV-a.
Ne znam kakav je slucaj s WebOS na LG, Vidaa ili Roku na drugim proizvodjacima, ali google TV na Sony televizorima bez problema ovako funkcionise.
Rade svi moderniji televizori tako, ali onda em imas duplo kasnjenje (latency izmedju konzole i tva + tv do slusalica) em ne radi mikrofon. Takodje posto soni misli da pusta zvuk cisto preko tv-a nece promeniti podesavanja dzojstika (zvuk, jacinu vibracije i ostalo) kao sto radi kada sam prepozna slusalice :)

3D sound je virtuelni 7.1. Cloud 2 ima tu funkciju, ja je nisam koristio na PC-ju jer degradira zvuk u globalu. Nisam probao na PS5.

Nzm da li neko koristi ps platinum slusalice, meni su odlicne. Baterije je dobra iako ih koristim vec godinu dana i dalje drzi 8h. Takodje su i udobne.

Rade svi moderniji televizori tako, ali onda em imas duplo kasnjenje (latency izmedju konzole i tva + tv do slusalica) em ne radi mikrofon. Takodje posto soni misli da pusta zvuk cisto preko tv-a nece promeniti podesavanja dzojstika (zvuk, jacinu vibracije i ostalo) kao sto radi kada sam prepozna slusalice :)
Ne sporim da je sve to tacno, ja npr ne igram multiplayer online da mi je potreban mic. A latency postoji, za single player igre nije to toliko strasno :)

Mali podsetnik da u sredu izlazi najava PS Plus igara za februar. Na redditu vlada neki blagi hajp da ćemo ovog meseca biti počašćeni top igrama, mada je taj haj verovatno ničim izazvan :)

Na mom LG oledu kad prikljucis bluetooth sluske na TV - on automatski izlazi iz gejmerskog moda (latency skace sa 10ms na 90ms). Ne znam da li je tako na drugim televizorima, ali toliki latency slike je neprihvaljiv, a tek staa se desava sa kasnjenjem zvuka ne smem ni da zamislim...

Ja sam zadovoljan pulsom. Jedino mi se ne svidja sto ni on ne radi direktno na bluetooth, vec ima dongle koji utaknes u konzolu..

za obicne smrtnike je 3D pulse i vise nego dobar, za korisnike koji su ptobali ili vec koriste bolje nije tako da vidi kojoj grupi pripadas... ja ih koristim i odlicne su mi... smara dongle ali nema ni pairinga svaki put kad prebacim sa sonija na desk pa kad mi treba na lapatopu samo ubodem dongle i vozi.... plasi me da ga ne izgubim samo

Posto smo pricali o slusalicama, videh danas na iPonu da su Arctis 7P+ na snizenju trenutno, preko KP se mogu poruciti za nekih 160e.

7P+ u odnosu na 7P ima jacu bateriju (30h vs 24h) i USB-c port.

Podrzavaju taj Tempest 3D audio isto kao i Pulse 3D.

mislim da vrede tih 50e doplate u odnosu na Pulse

Da li sve igrate sa slusalicama ili samo neki multiplayer npr.?

Ja sam npr. kanter na kompu morao da igram sa slusalicama, ali za neku avanturu na PS uvek vise volim zvuk s TV-a.

I ja sam tako mislio dok nisam poceo da igram sa slusalicama. Jednostavno imas em taj neki osecaj da si u tom svetu em brdo stvari i sitnica i ne cujes preko tva osim ako ne pojacas domacinski :)

upravo to, koliko god da imas dobar TV neces cuti neke detalje osim ako nemas neke OK slusalice.

Posto smo pricali o slusalicama, videh danas na iPonu da su Arctis 7P+ na snizenju trenutno, preko KP se mogu poruciti za nekih 160e.

7P+ u odnosu na 7P ima jacu bateriju (30h vs 24h) i USB-c port.

Podrzavaju taj Tempest 3D audio isto kao i Pulse 3D.

mislim da vrede tih 50e doplate u odnosu na Pulse
Jel HyperX Cloud Flight podržavaju taj Tempest 3D audio isto kao i Pulse 3D?

Podrzavaju sve slusalice, ta "tehnologija" je u konzoli a ne u slusalicama. Izbacili su update gde to mozes da ukljucis i na tvu

ako je tako, a verujem da jeste, zanci sve jedno je koje slusalice imas?

Šta nedostaje bubicama utaknutim u kontroler? Nikada nisam imao neke ekstra dobre slušalice, što neko reče "brzo mi se skuvaju uši" pa ih izbegavam.

Sve što sam do sada igrao na PS4 i PS5, a da nije bio zvuk sa TV-a je išlo preko bubica utaknutih u kontroler. Nisam primetio da mi nešto nedostaje, a ne bih da bacam 13k din na Pulse 3D ako to isto moggu da čujem preko bubica.

Pri tom, moji kažu da sam nagluv, verujem da je tako ali nikada misam išao to da proverim. 😂

pa kako mozes da primetis da nesto nedostaje ako nikad nisi cuo bolje sluske tj ako ne znas da to nesto postoji? :)

Pa zato i pitam, koliko je to bolje u odnosu na neke bubice iz premium modela mob. telefona. 10, 20,..., 50%,...

Imam neke od iPhone, Samsung S10+, a ima i neke Sony (prave slušalice, što idu oko glave) - nisu bile skuplje od 4k din (čini mi se). Meni je sve to isto, najudobnije su mi od S10+ jer imaju "silikonske jastučiće".

Ne bih da " bacam pare" samo da bih konstatovao da ne primećujem razliku.🙃

Verujem da je to individualno, ne slušam muziku pa da sad tu tražim razliku. Koliko se to realno odnosi na igre?

Šta nedostaje bubicama utaknutim u kontroler? Nikada nisam imao neke ekstra dobre slušalice, što neko reče "brzo mi se skuvaju uši" pa ih izbegavam.

Sve što sam do sada igrao na PS4 i PS5, a da nije bio zvuk sa TV-a je išlo preko bubica utaknutih u kontroler. Nisam primetio da mi nešto nedostaje, a ne bih da bacam 13k din na Pulse 3D ako to isto moggu da čujem preko bubica.

Pri tom, moji kažu da sam nagluv, verujem da je tako ali nikada misam išao to da proverim. 😂
Ja sam takodje koristio bubice pre nego sto sam pazario Pulse. Stalno sam se upetljavao u kabl jer sam igrao u polulezecem polozaju, svaki put kad se okrenem iscupa mi se jack i kontrolera. No ako su bezicne bubice kapiram da su ok,no sigurno je razlika u zvuku, ne mogu bubice nikad isporuciti taj kvalitet kao zatvorene sluske.

Ja sam bas koristio te AKG od S10+ i najvise mi je smetao kabl.
Sto se kvaliteta zvuka tice nisam tacno siguran koliko je bolje ali mogu da probam veceras kad mi klinac zaspi pa da uporedim :)

Nazad
Vrh Dno