Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

COD me ne interesuje ali bi ovo mogla biti dobra vest za Blizard, mozda bude neki zaokret pa se ovaj studio vrati sa dna na koji ga je stavio Activision.

COD me ne interesuje ali bi ovo mogla biti dobra vest za Blizard, mozda bude neki zaokret pa se ovaj studio vrati sa dna na koji ga je stavio Activision.
Ma od Blizzarda tu više nema ni B, jer su se svi ključni ljudi razbežali, to je sad kao Trigerova metla, ako znaš o čemu pričam...

Cisto sumnjam da ce CoD postati Xbox ekskluziva kao i neki drugi naslovi, ne verujem da bi odustali od par miliona potencijalnih kupaca koji igraju na Sony-u. Vise ce biti Day 1 dostupno u GamePass-u plus mozda i ekskluziva na neko odredjeno vreme.

Cisto sumnjam da ce CoD postati Xbox ekskluziva kao i neki drugi naslovi, ne verujem da bi odustali od par miliona potencijalnih kupaca koji igraju na Sony-u. Vise ce biti Day 1 dostupno u GamePass-u plus mozda i ekskluziva na neko odredjeno vreme.
Naravski, ipak Sony ima značajnu armiju konzumenata.
Ja sa nekim suludim, ničim utemeljenim optimizmom, verujem da ovo može da bude i dobro za igrače, jer je industrija igara već dugo u nekom copy/paste/remake čabru, pa dva ogromna igrača na toj sceni možda mogu imati pozitivan efekat na razvoj igara i mehanika povezanih sa istima, nešto slično kao Hladni rat za razvoj naoružanja, špijunskih metoda i spravica, otrova i sl...

Zavisi šta im je cilj. Da li da zarade što je više moguće od same igre ili da im igra služi za privlačenje i zadržavanje ljudi na servisu.

Da li ciljaju direktnu zaradu, ili indirektnu na duže staze.

Imam dva komada, takvi kao na KP. Navodno 4k, meni sluzi za tv koji ima samo 2 hdmi ulaza, ali ne za PS5. Tako da radi, e sad kvalitet signala, ne bih znao reci
Dok se ne javi neko sa proverenom stvarcicom i konkretnim modelom koji ne "shtroji" kvalitet a pritom da je ok cena, projekat je na cekanju :D Thx svakako

Zavisi šta im je cilj. Da li da zarade što je više moguće od same igre ili da im igra služi za privlačenje i zadržavanje ljudi na servisu.

Da li ciljaju direktnu zaradu, ili indirektnu na duže staze.
Mislim da je stvar jasna - M$ je kao Borg i zele sve da infiltriraju. Time planiraju da privuku sto vise ljudi na svoj servis i tako oslabe konkurenciju. Onda ce da povecaju cene, pravdajuci se "kvalitetom i ponudom" koji pruzaju...

Klasični Microsoft, ideja je da uspostave monopol kao i za svoj ostali softver. I onda će da ih kazne 500.000 dolara... to je kao meni da sudija kaže 5 dinara kazne i nemoj da se ponovi inače će biti 10 dinara sledeći put! Verujem da će Call of Duty biti Xbox i PC ekskluziva tamo od kraja 2023. godine. Probaće da otmu što više igrača sa Sony ekosistema jer samo tako ova kupovina ima smisla. Uzeli su Zenimax, uzeli su Activision Blizzard, ništa od toga neće biti na PS, evo videćemo relativno uskoro. Nemojte da vas zavara cena, MS je vrlo svestan da on ove pare od Activisiona neće moći da vrati 20+ godina jer je njihova realna zarada godišnja oko 2.5 milijarde dolara (gleda se net income a ne revenue). Sony će morati da krene istim putem makar bio na gubitku u kratkom roku ali na duže staze je to jedini put. Ima Sony ekskluzive ali ako te ostave bez Cod koji silnu lovu donosi ili počni sam da praviš nešto slično ili kupi drugu kompaniju kao MS što radi :)

Drustvo da li je neko imao slican problem, ako jeste kako je resio? Neki opasan bug mi se desio. Kontroler radi da kazem na main meniju sve normalno, ne driftuje a kad upalim bilo koju igru ili aplikaciju ne reaguje nista osim PS dugmeta? Dakle kad je u nekoj aplikaciji/igri ne reaguje ama bas nista.

probaj gamepad na drugoj konzoli ili na pc-u.

jesi probao kako radi kad je spojen kablom

Klasični Microsoft, ideja je da uspostave monopol kao i za svoj ostali softver. I onda će da ih kazne 500.000 dolara... to je kao meni da sudija kaže 5 dinara kazne i nemoj da se ponovi inače će biti 10 dinara sledeći put! Verujem da će Call of Duty biti Xbox i PC ekskluziva tamo od kraja 2023. godine. Probaće da otmu što više igrača sa Sony ekosistema jer samo tako ova kupovina ima smisla. Uzeli su Zenimax, uzeli su Activision Blizzard, ništa od toga neće biti na PS, evo videćemo relativno uskoro. Nemojte da vas zavara cena, MS je vrlo svestan da on ove pare od Activisiona neće moći da vrati 20+ godina jer je njihova realna zarada godišnja oko 2.5 milijarde dolara (gleda se net income a ne revenue). Sony će morati da krene istim putem makar bio na gubitku u kratkom roku ali na duže staze je to jedini put. Ima Sony ekskluzive ali ako te ostave bez Cod koji silnu lovu donosi ili počni sam da praviš nešto slično ili kupi drugu kompaniju kao MS što radi :)
Cak je i pitanje koliko je MS hteo da naudi Soniju, kratkorocno deluje da jeste, medjutim u trziste igara ce kad tad hteti da se upletu i drugi jaki igraci poput Googla, Appla, Amazona koji takodje mogu da iskesiraju 70 milijardi. Verovatno su isli po sistemu "bolje ja nego oni".

Ovo sto je uradio BIL G. je klasicna monopolshtina, sad jos mozda godinu dve, i onda ce da izbaci sve dobre poteze, da plasira slabije stvari, tj naslove, a naravno sa dosta losijim kvalitetom...
Ne verujem da ce biti COD bolji, moze samo gori ili da ga ugase skroz...

Da li ovi ps4>ps5 upgrades rade ako je igra kupljena na jednom, a upgrade na drugom nalogu?

Rade bez problema - ja imam par takvih slucajeva. Za svaki slucaj, obrisi PS4 verziju igre jer ti vise ne treba

Jel vam se cuju u Dirt 5 "svakojaki" zvukovi kontrolera verovatno motori trigera i vibracije zujanje dok igrate :) ?

Igras sa slusalicama i problema nema 😂

U Tshushimi imaju neki momenti kada obaras prepreke tako sto drzis i L2 i R2 i dzojstik ti se bukvalno otima iz ruku

Probaj Dirt 5 to je to samo jos nekih zvukova ima :)

PlayStation wrapup je dostupan do 20. Februara :) Evo mojih rezultata, samo 389 sati podeljeno na 140 dana igranja...

Prilozi

• Screenshot_2022-01-21-20-04-59-422_com.hsv.freeadblockerbrowser.jpg
    Screenshot_2022-01-21-20-04-59-422_com.hsv.freeadblockerbrowser.jpg
    92.4 KB · Pregleda: 81
Ja sam bas jahao fifu 🤓

Prilozi

• Screenshot_20220121-201347_Chrome.jpg
    Screenshot_20220121-201347_Chrome.jpg
    83 KB · Pregleda: 78
Jel vam se cuju u Dirt 5 "svakojaki" zvukovi kontrolera verovatno motori trigera i vibracije zujanje dok igrate :) ?
Čuje se, ali sam navikao. Čak mi se i sviđa. Ja se oduševio sa igricom a uopšte ne igram automoto igre.

Nazad
Vrh Dno