Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Da. Bilo je očekivano, neće Snap kod nas legalnim putevima nikako. Navodno je logistika problem Samsunga, ali se čudim kako nije za Tab S7+, Fiip 3, Fold 3, pa i S20 FE, ali ajde.

Kako se čudiš?
SD varijanta je privilegovana za USA, Kanadu, Kinu i Koreju i po delovima se razlikuje za servis od Exy verzije. Uvoznici uvoze ono što je predviđeno za naš region i tu se priča završava... 🙁

Pa i ovi gore su predviđeni za nas, pa dolaze sa Snapom 🙂. Mogu znači, ali neće 🙂.

Nisu predviđeni za nas osim FE izdanja koje takvo kakvo je.
Ni u jednoj prodavnici nema zvanično/nezvanično da se kupi SD izdanje sem FE koji je zvanično takav.

Ti na tržištu Srbije dobijaš gore navedene modele sa zmajem, osim S20 FE koga imaš u dve varijante što znači da i mi spadamo u taj deo koji dobija zmaja, ali ga imaš legalnim putem. S22 je isto dobro marketinški zagolicao fan-ove da se ponadaju, da bi sada rekli ono što se već znalo, ali su nas ostavili da se malo krčkamo na tihoj vatri 🙁.

Hmmm. Jes' tako vala.
Moja greska, mada, koliko znam samo se S20 FE i S20 FE 5G sa SD rade za Global/International trziste dok se ostatak S2x X serije sa SDom iskljucivo radi za trzista USA, Kine/HonKonga, Kanade i Koreje.

Tako bi trebalo da bude 🙂. Ono što mene više zanima je šta će da urade na polju baterije i kamera, a da nešto ne uprskaju. Ostalo mi je manje bitno jer sama optimizacija verujem da je urađena i da ne bi smeli da dozvole sebi da izbace nešto što nije upeglano kako treba, pogotovo što rade sa AMD-om. Manje više, videćemo sličan model kao prethodnik ali sa nekim dodacima. I opet kada vidim S22 Ultra, krene ruka sama ka novčaniku, a znam da S21 Ultra ni 2 meseca star ima da radi isti posao...

Mislim da ce baterije da zafrknu a da ce kamere ostati manje-vise iste (igrice ne igram tako da me AMD saradnja na GPU polju ne zanima uopste osim ako im AMD ne odradi SoC 😀 😀 😀 )

Ne igram ih ni ja nešto preterano, znam da zaigram poneku, ali mislim da su napravili veliki iskorak sa 2100 u odnosu na 990 koji je bio blagi užas. Sada ovaj Exynos treba da nastavi gde je stao prethodnik, ali nekako su uvek na 2 iteracije pravili dobre i loše korake. Biće zanimljivo svakako, pogotovo što su cene manje više ostale iste ili slične. Šteta što nema trade-in-a više kod nas, pa da se doplati. I kada ga ima, bezobrazno smešno cene telefon koji imaš.

Do kad više ta nestašica čipova?

Sve dok bude bolesnih od Korone.
(Kod mene u pogonu gde u smeni radi 350 ljudi (*3 smene) 30% ljudi je bolesno (trenutno) što od Korone što od drugih bolestu, pa ti vidi)

Ja zaboravio na pandemiju skroz. Ima smisla.

Svake godine ista priča, pre predstavljanja...."preskočiću", "dobar mi je i ovaj moj s7edge", "ništa posebno u odnosu na moj s9plus", "neće dobiti moj novac za ovo nikad" i sl. a onda kad izadje telefon..."evo da se prijavim i ja", "uzeo pa šta bude" itd...

Svake godine ista priča, pre predstavljanja...."preskočiću", "dobar mi je i ovaj moj s7edge", "ništa posebno u odnosu na moj s9plus", "neće dobiti moj novac za ovo nikad" i sl. a onda kad izadje telefon..."evo da se prijavim i ja", "uzeo pa šta bude" itd...
Sve tačno, svake godine bude tako. Ja se više ne bunim, znam da ću S22 Ultra rezervisati prvi dan kada bude dostupan uređaj za rezervaciju . Jedino još da vidim koju ću boju i to je to.

Exy 2200 = X2 @ 2.8GHz + 3 x A710 @ 2.52GHz + 4 x A510 @ 1.82GHz
SD 8 G1 = X2 @ 3.0 GHz + 3 x A710 @ 2.50 GHz + 4 x A510 @1.80 GHz
D 9000 = X2 @ 3.05GHz + 3 x A710 @ 2.85GHz + 4 x A510 @ 1.80 GHz
Kakav je ovaj D 9000 sto se tice zagrevanja?

Lepo Boga mi, lepo.
Svi SoCovi su manje-više isti tj. sličnih specifikacija.
Čuo sam da se SD greje poprilično što je verovatno i slučaj sa MTK i Exy, mada, ko zna. Videćemo!

U koliko nm je rađen koji SoC?

4nm...

Lepo je to.
Mada, moraju da se greju kada su ih našprengovali na ~3GHz za single core (X2).
Mislim da će sve to leći na svoje i da će Samsung sa S2x serijom nanizati još jednu lepu pobedu u svetu Abdroid telefona.

Hmh.
Što se GPUa tiče, ne vidim svrhu da neko kupuje premijum fon da bi igrao igrice.
Imaju ovi Black Shark i njemu slični pa udri igrice...

Ne vidim ni ja svrhu, ali to se svakako radi. Hoće ljudi da igraju igrice na telefonu.

Bice malo razlike, u smislu da ce se naslednik malo vise grejati, 😅 kako stoje stvari...
Bas sam se nadao za S22+ da ce biti vrhunska telefoncina i ustekao pare, ali izgleda nista od toga, i zbog Exynosa i zbog jos vece cene u odnosu na prethodnika.

Nazad
Vrh Dno