Šta je novo?

Hardver Koju ves masinu

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

ivanbass1

Čuven
Učlanjen(a)
25.04.2016
Poena
765
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5700X, LC-CC-120
Matična ploča
AsRock X570S PG Riptide
RAM
Kingston 2x16GB 3400MHz CL14
GPU
AsRock Challenger Pro 6700 XT
Storage
Kingston A2000 1TB, Toshiba P300 3TB
Zvuk
HyperX Cloud II Wireless
PSU
Seasonic Core 650 GM
Kućište
NZXT S340 Elie
Monitor
AOC CQ32G1
Miš & tastatura
Logitech G502, HyperX Alloy
Ostale periferije
Mac Mini M1 16/512
Laptop
Macbook Pro M1 16/512
Tablet
Galaxy Tab S7
Mobilni telefon
XIaomi 12X
Pametni uređaji
-Galaxy Watch 3
-Mi Band 5
-Mi Band 4
-Mi Smart Humidifier
-Mi Air Purifier 2S
-Mi Air Purifier 3H
-Mi Mop Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
U potrazi sam za ves masinom. Samo za pranje, susilicu cu kupiti naknadno i planiram da stavim masinu za susenje preko masine za ves.

Budzet 500-600e, moze malo preko ako se nesto istice. Sto se brenda tice, nije toliko bitno. Imam Electrolux i Beko belu tehniku i zadovoljan sam, kao i Gorenje kojim nisam.

Rešenje
Epilog price:

Od Beko servisa sam dobio papir da je masina neispravna. Tehnomedia je prihvatila reklamaciju i prosledila Beko kompaniji da potvrdi izvestaj. Posto je igrom slucaja i majci crkla ves masina pre 2 dana, ja nisam mogao da cekam odgovor Beka ka Tehmomediji, pa sam porucio novu.

Od mene za sada sve pohvale za Tehnomedia podrsku, odgovaraju na mailove u roku od par minuta, u call centru su bili ljubazni kada sam zvao. Videcemo da li ce biti problema oko povracaja novca, ali s obzirom kako je tekla reklamacija do sada, ne verujem da ce biti problema.

Nova masina je MIELE WED 135 WPS, placena 89k, isto u Tehnomedia online prodavnici. Ipak sam se odlucio za Miele iako je garancija samo dve godine, ova ista masina (po oznaci)...
U bilo kom slucaju radnju ne treba kontaktirati, nevezano za brend. Zvao sam Beko call centar jer nisam mogao naci broj ovlascenog servisa, ali mi je decko iz servisa rekao da svakako mora da ide preko call centra. Oni su kontaktirali servis i posle 24h su resili stvar. Nisam ocekivao s obzirom da su praznici, prijatno iznenadjenje.

@donmarkon

Prenecu utiske na temi. Trenutno radi Cotton Eco program. Ima dosta programa i funkcija koje treba probati, pisacu ti sigurno.

Ma pustili bezveze, necemo ni mi da koristimo, mnogo dugo pere.

Jel normalno da se ovoliko trese masina i da se ovako cuje centrifuga? Bubanj je poluprazan. Na YT klipovima za review ove masine ne trese uopste.

Youtube review (centrifuga 1400rpm, 26:30).

Moj video, centrifuga 1000, poluprazan bubanj:

A kada je bubanj više pun kao se tad ponaša, da li se i tada čuje ovaj zvuk? Ja sam skoro kupio gorenje i isto se čuje i kada je polu prazan i pun bubanj.

Ovo je prvo pranje koje sam pustio, ne znam kako se cuje kada je pun bubanj. Pre toga je prosla ciklus za pranje bubnja na kome je centrifuga 600, nije se nista culo i nije se tresla masina uopste.

@donmarkon

Da li se i tvoja ovoliko trese kada je polu prazan bubanj?

Poslednja izmena:
Vidis ovako kad mi je stigla prva 7616 nikako nisam mogao da je ustelujem, uvek je tresla nekad vise nekad manje (ima cela ta moja prica negde na forumu)
Na kraju je nesto samo puklo posle jedno 20ak pranja i servis konstatovao da je masina pukla u osnovi, dobio zamenu i ta zamenska je perfektna...

E sad ne mora da znaci da tvoja ima problem ali...
Kad je ugasena masina pritisnes dugme za centrifugu i drzis ga pa okrenes tocak programa na prvi program tj cottons
Na play dugme ides kroz test programa, videces koji je centrifuga
Na ovaj nacin mozes brzo da testiras da li trese

Znaci ja sam ovako ustelovao moju masinu, prvo sam sva 4 ona dole nogara zavio do kraja, nakon toga pridjem masini spreda i po dijagonalama probam gde klacka
Na osnovu ovoga vidim koji treba da odvjim nogar, toliko sam se uvezbao da to mogu da uradim sad iz 2 poteza :)
Nakon stelovanja nogara masina treba da bude kao da je zabetonirana kad probas da je pomeras po dijagonalama i levo desno, znaci svaki mali luft ce da izaziva velike vibracije na jakim centrifugama.

Nakon toga ide testiranje centrifuge, najlakse ti je iz test moda da ne bi cekao programe
Test mode vrti prazan jer u njemu ne radi raspodelu vesa
Kad je u test modu stabilna 101% onda testiraj neki program sa vesom, po meni najbolje onaj ispiranje plus centrifuga

Srecno!

Gorenje u sebi ima senzor koji ako proceni da je veš loše rasporedjen i da će mašina tresti uopšte i ne pali centrifugu, vrti u mesto i blinka broj obrtaja centrifuge, onda moraš da pauziraš, otvoriš vrata malo presaporediš veš i nastaviš pranje.

@mitar1982
@donmarkon

Hvala na odgovorima. O masini cu pisati u temi za ves masine, ovde cu napisati sta budem odlucio sto se tice zamene ili utiske posle nekog vremena ako je zadrzim.

Veruj mi nema sta da filozofiras preterano, samo je usteluj, jer bukvalno ako ima delic milimetra lufta na 1400rpm ima da trese (tj pocne da trese od 800 1000)
I naravno jako ima uticaja na tim vecim brzinama koliko ima vesa, npr ako ubacis sitnije stvari i bade mantil nema sanse da imas max centrifugu koja god masina bila, ili bilo koja varijacija ovako glomazna stvar i puno manjih jer ce uvek da bude ne balansirano
Zao mi je sto nisi blize negde rado bi dosao da ti kazem da li je defekt ili nije, jer kao sto rekoh moj prvi primerak je kako god da sam ustelovao tresao se kao da je od zelea ali se nije pomerao samo je podrhtavao ceo. Kod tebe vidim da to nije slucaj i po zvuku mi se cini da prosto u bubunju je bilo malo stvari sa nekom vecom, to cujem po momentu kad lupne gde naleti to nesto vece a i cinjenica da nije ubalansirana kako treba.
Inace ne treba ti libela samo uradi onako kako sam ti napisao, jedino ako ti bas kupatilo nije nakrivo... Zato sam ti dao test za centrifugu, probas odvijes malo gde mislis da treba i probas centrifugu dok ne ubodes da je 100% stabilna, posle probaj sa vesom...
Takodje uzmi u obzir da imas veliki bubanj i da za maks brzine zahteva da imas neku minimalnu kolicinu vesa, ne mozes da ubacis 3 stvari i imas max brzinu jer nema sta da se raspodeli

Osecaj koji treba da imas kad je sve ustelovano kako treba je da kada pridjes masini spreda i probas da je mrdnes levo desno napred nazad i po dijagonalama osecaj treba biti kao da je to deo kupatila a ne predmet koji je fizicki odvojen :)
I da da ne zaboravim imaju dole na nogicama kontra matice, po meni jako je bitno da kad stelujes masinu njih kontra zavijes jer usled pomeranja i vibracija nogice ce se po malo odvijati a kada njih zategnes u kontra smeru to je to nema mrdanja, sem toga zbog toga i postoje i tome sluze da sprece odvijanje nogica.

@donmarkon

Hvala puno na pomoci. Ovih dana cu da se poigram kad stignem, pa javljam dalje utiske. Pisacu na temi za ves masine, tamo vise ljudi prati.

Podigao sam par milimetra prednju desnu nogicu, vise se ne klati, ali zato opet curi. Vracam ovo djubre u ponedeljak.

Tema se resetuje, koju ves masinu do 1000e? Bosch, Miele ili LG, 5 godina garancije i da ima servisnu mrezu u Srbiji.

Ne bi smela da curi zbog par mm valjda. Ako si izgubio nivelaciju moraš adekvatno podignuti ili spustiti i nogare pozadi. Vaservaga, strpljenje pa polako. Ili vrati i traži novi model. Ali i njega gledaj da nivelišeš perfektno, to je bitno za dugovečan rad. Kad to ušteluješ onda vežbanje izbora i razvrstavanja veša.

Nema Miele 5 godina garancije, ali opet imaš kod Beka 5 godina garancije. Što znači Beko > Miele.

Miele model ovaj >

Prilozi

• Screenshot_20220107_194944.jpg
    Screenshot_20220107_194944.jpg
    74 KB · Pregleda: 35
Nema Miele 5 godina garancije, ali opet imaš kod Beka 5 godina garancije. Što znači Beko > Miele.

Miele model ovaj >
Necu uzeti belu tehniku za 1000e sa dve godine garancije, to je sigurno.

@mitar1982
@donmarkon

Ne verujem da je izgubila nivelaciju zbog par mm razlike, ima neku fabricku gresku izgleda. Ne zelim opet da se mlatim sa servisom.

Curi ispod fioke za deterdzent i unutar same masine negde.

Ne znam da li da reklamiram ili da trazim raskid ugovora. Smirila se malo glava, mozda i pozovem opet servis, videcu kako budem raspolozen u ponedeljak.

@mitar1982
@donmarkon

Ne verujem da je izgubila nivelaciju zbog par mm razlike, ima neku fabricku gresku izgleda. Ne zelim opet da se mlatim sa servisom.

A 1000e za telefon sa dve godine garancije hoćeš ili bilo šta od crne tehnike?

1000e za telefon nikad. Sto se crne tehnike tice, to je nesto sto se menja na 2-3 godine, bela tehnika treba 5-15 godina da izdrzi, tako da garancija od dve za mene nije opcija.

Bas skoro pricam sa drugarom nesto kako se telefoni uopste ne kvare kao vecina drugih uredjaja. Ja npr godinama kupujem iskljucivo polovne flagship telefone i da kucnem u drvo nikada problem
Dok sa belom tehnikom i raznim drugim kucnim uredjajima malo malo pa neki defekt ...

Kad kupiš Beko ili Gorenje ili Vox naravno da ne traje. Kupi polovni Bosch home professional ili seriju 8 ili Miele, pa se isto neće kvariti.

@mitar1982
@donmarkon

Renomirani proizvodjaci ne daju 5 godina garancije, osim u slucaju promocije,
tako da ti je onda izbor sveden na LG i bosch, samo proveri za promociju.

Curenje na posudi je sasvim sigurno vezano za pritisak vode. jednostavno voda preliva iz posude za prasak, to isto moze da se desi i sa drugom masinom.
Mislim da sve masine imaju rupice ispod posude da usled prevelikog pritiska voda curi napolje a ne unutar masine.

ako nisi zadovoljan vrati i mirna ti glava.
da li je beko bolji od LG ili bosch?...nije
Bas skoro pricam sa drugarom nesto kako se telefoni uopste ne kvare kao vecina drugih uredjaja. Ja npr godinama kupujem iskljucivo polovne flagship telefone i da kucnem u drvo nikada problem
Dok sa belom tehnikom i raznim drugim kucnim uredjajima malo malo pa neki defekt ...
belu tehniku ipak koristimo i "trosimo' na bitno drugaciji nacin od mobilnih telefona, neuporedivo je a ipak traje duze.

Ma pusti te price, covek napisao da je smanjio tj zavio ventil skoro do kraja sto znaci da ima defekt

A ova prica da je neuporedivo ne slazem se ...
Kupim tv 1500e ima defekt
Kupim monitor od 800 ima defekt
Kupim masinu za mlevenje mesa i punjenje kobasica ne radi iz kutije
Los QC svuda i to je to nema opravdanja i nema neke filozofije oko toga

Rade po principu kvantiteta, sto ne znaci da je ovaj Beko los al je i moj prvi primerak bio falican a sad je ovaj super......

Djilkosh_Ns

Ovo je bila prica u temi klimatizacije kupi (pa nabrajaju brendove ovako kao ti)
I onda krenuli da kupuju zarad mirnog sna i... taj san se rasprsao

Pratim dosta oglase po Nemackoj za belu tehniku ima na tone par godina starih uredjaja bele tehnike sa kvarovima sto sitnih sto krupnih tako da nije to bas sve takva bajka kao sto zvuci iz price

A prica je ovakva, jeftini brendovi vam ne valjaju, LG ne valja elektronika Kupi Bosch Miele ali nemoj ulazne serije nego seriju 100 i Miele gold edition
Napravljenu od titanijuma i sa mini fuzionim reaktorom zarad 0 carbon emission ....
Cena sitnica 50 000e al ce da te nadzivi

Poslednja izmena od urednika:
@bakara

Pritisak je maksimalno smanjen, ventil jedva da je odvrnut i opet curi. Prethodno za jedno pranje nije curila, ali se tresla vise nego sto treba jer je jednoj nogici falilo par milimetara.

Kada sam malo odvrnuo tu nogicu, opet je krenula da curi, a razlika je toliko mala da nivelacija sigurno nije izgubljena.

Moja pretpostavka je da je neko crevo lose (ili lose povezano fabricki) i da je zbog toga lutrija da li ce curiti ili ne.

Resio sam da pozovem servis opet, ali cemo sada drugacije da testiramo. Odvrnucu ventil do kraja i traziti da nadje tacno gde curi, pa da se resi problem.

@bakara

Pritisak je maksimalno smanjen, ventil jedva da je odvrnut i opet curi. Prethodno za jedno pranje nije curila, ali se tresla vise nego sto treba jer je jednoj nogici falilo par milimetara.

Kada sam malo odvrnuo tu nogicu, opet je krenula da curi, a razlika je toliko mala da nivelacija sigurno nije izgubljena.

Moja pretpostavka je da je neko crevo lose (ili lose povezano fabricki) i da je zbog toga lutrija da li ce curiti ili ne.

Resio sam da pozovem servis opet, ali cemo sada drugacije da testiramo. Odvrnucu ventil do kraja i traziti da nadje tacno gde curi, pa da se resi problem.
Imas pravo na nov uredjaj sto bi ja trazio ako treba nesto puno da rastavlja nemoj da ti kupusaju nov uredjaj

Nema sta puno da rastavlja, vidi se da curi pri dovodu vode, a i u kom delu.

Vrh Dno