Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja mislim da cu da sacekam makar do februara

Kad kazem trenutno, mislim na period od mesec, dva dana. Nakon pada mora ici ponovo gore.

Bitne su ako hoces da ulozis.
Nisu ni tada bitne.

Za hodlere se istorijski se pokazalo da ko god je radio DCA i pridržavao se toga, je u debelom plusu.
U minusu su samo oni koji su kupili u zadnjih mesec dva i to na jednoj ceni, a nadam se da smo to do sada svi ustanovili na X primera da je pogrešna strategija.

Kako bre kad je ovo drugi put u zadnjih 4 godine kada je odnos ispod 0.01 ?
Hehe, sad vidim, prebacio si se za jednu nulu 🤣
Slazem se kad bude 0.09 dobro je vreme za prodaju
Zeznuo za nulu ali ne na tu koju misliš..
Po meni jeste bas sada jer etc je imao skokove samo u jakom Bull periodu..

Ja mislim da cu da sacekam makar do februara
Što baš februar? Što ne deo sad, a deo sledeći mesec?
Pa sad je BTC -40% u donosu na cenu od pre samo dva meseca.

Samo dno nećeš uhvatiti sigurno, ni ti ni ja ni bilo ko od nas, pa ono...
Tajming je nešto najgore za investiranje ili trejdovanje sa kriptom, pogotovo kad je market sada mnogo veći nego ranije, i svakakve nove i ajkule i lobanje su ušle :).

Poslednja izmena:
Meni je samo jako simpaticno kako ima ljudi koji pokusavaju da kupe kada je najniza cena, a da prodaju po najvisoj, koju dotakne. E pa jedno obavestenje, to se gotovo nikada ne dogodi, jer moras bas da budes sreckovic da uhvatis oba pika i na dole i na gore. Poenta je da kada kupis neki coin imas neku vrednost za koju zelis da ga prodas, i ako dostignes to, zadovoljan si. A ne kao neki koji kukaju kako je posle otisao jos 5% vise... Pa sta? Jesi zaradio koliko si i zeleo prvobitno, ne budi alav. Moja taktika je da ako nesto planiram da prodam na recimo 130$, i vidim da je na 133$, ja postavio order na 130$ i cekam, ono ode na 135, ja pomerim order na 132$, i dok god raste, ja lagano pratim sa time, i kada god padne, ja sam zadovoljan, jer bih bio zadovoljan i na vec onih 130$, sve preko je bonus. Nego Srecan Badnji dan, i da svi imate pre svega zdravlje, jer dzaba nam zelenilo i para ako je muka. Tako da zdravlje i sreca, a onda berza i sve redom!!!

Ja sam ušao prošle godine u decembru jednim delom, zatim jedan mali ulaz u januaru i najvećim delom u aprilu. Mislio sam da čekam zamišljene targete, kako god se razvijala situacija.

U ovih godinu dana bilo je nekoliko prilika za izlaz, ali nisam izlazio. Sinoć sam izašao 100% u Usd/Usdt. Čini mi se da može još dole, a i ako ne padne još nije problem, ubaciću se kad mi bude malo jasnije šta se dešava.

Za sada sam u plusu, tako da sve je ok, kako god da nastavi.

Srećno svima!

Normalno da niko sad ne moze uvatiti po najmanjoj ceni i vrlo tesko je prodati po najvisoj, ali svako ima drugaciju strategiju i zadovoljavaju ga razliciti profiti.

Hipoteticki, ako bih kupio BTC na 40k i holdovao duze vreme, vrlo verovatno bih ga prodao kada bi dostigao 60+k. Zasto, zato sto meni tako odgovara u tom trenutku :)

Cudna situacija, btc ide sve nize, a altovi se dobro drze u odnosu na btc. Moze biti da ce biti jos dva tri propadanja pa ce altovi da iskrvare kao i obicno.

Nema više bulla i beara, ovo je nešto treće. New norm, dnevne oscilacije u zavisnosti od bilo čega.
U svakom slučaju periodi od godinu i po - dve su gotovi, došlo je novo doba.

Može da bude tačno. Nema u istoriji kretanja cene BTC ovakvih pojava kao poslednjih meseci. Vidim da sadašnje kretanje cena pokušava da se objasni produžetkom ciklusa, ne slažem se, ne vidim kako sadašnja situacija ima ikakve veze sa logikom ciklusa. Vrlo očigledno je da i stock-to-flow model ne radi, kao što sam vam godinama objašnjavao da je to čista glupost.

Moguće da je uzrok poremećaja to što je BTC toliko izgubio dominaciju, kada se pogleda ukupni kripto market cap, to već deluje mnogo prepoznatljivije, nema zaravnjenih vrhova, trnge-frange. Ako staviš SPX preko TOTAL, vidi se da kripto cap generalno prati berzu, s tim što mu je kretanje negde naglašeno, a negde prigušeno. Po tome, kripto bi trebalo da popuni sadašnji divergence, pod uslovom da berza nastavi da raste. Oprezno međutim, tako je 2020. kripto pratio berzu, pa je onda krajem godine krenuo Greyscale pump i odvojio ga.

screenshot.png

Na kraju ste vi koji ste izasli iz RVN pre 2 dana uradili pravu stvar a nama koji smo odlucili da se kockamo je bas u pravom trenutku dosao ovaj pad BTC-a.
Danak neiskustvu, sta drugo reci...
Najgore je sada sto pretpostavljam da se dosta njih uplasilo pa je postavilo granice na 0.129 za dump jer vidim da je malopre dosao do 0.129 i odma pao dole.

Jos nekoliko stranica u nazad su ljudi mastali o nekom RVN-u na 18..20 centi.. Ja sam jos tad skeptican bio da to nece bas tako lako biti.. Cista logika mi govori ako neko udje na 7 ili 8 centi.. taj ce za dve nedelje kao puska da izleti na 12..13 centi i da uzme 50% profita sto'b se reklo nit oro nit kompo... Ja sam uspeo da uvatim onaj prvi peak i da izadjem sa malo vise od pola coina.. Upecao sam ga na 296 satoshija sto je u tom momentu bilo 0.139 $ ... E sad sa ovim ostatkom sam u istom sosu kao i ostali :ROFLMAO:

Cudna situacija, btc ide sve nize, a altovi se dobro drze u odnosu na btc. Moze biti da ce biti jos dva tri propadanja pa ce altovi da iskrvare kao i obicno.
Kako koji altovi. ETH je jos vise iskrvario od BTC, a tek AXS je totalno iskrvario, tu sam trenutno bas pukao. ADA, DOT i ostali se jos i drze.

Hex se drzi i pored pada. Ispratite i udjite u Soul i Saito koji se u padu jako dobro drze, a u rastu idu mnogo brzo gore. Sad da ih uzmete, i da btc dodje do 42.500 zaradicete lepo. Naravno i na ulog od bar 300e

Хармони баш мушки подноси све ово, када би се неким чудом опоравио бтц, може са њим бити свашта, таман је ухватио био залет

Sve ovo sto se komentarise o altovima (sem eth), te popust, te ovaj se drzi opaljuje cim btc krene, te ovaj ce pomahnitati... Nema apsolutno nidje veze i cisto je kockanje, gore od kerova u kladionici po sistemu "uvek igraj 1,3,5, nikad 2,4,6"

Srecan Bozic, uzivajte u prazniku, pustite BTC da odluci gde ce.

Quant udara kontru, mada je prethodno bio prilicno pao. Cekam strpljivo povratak na 300+.

Kako koji altovi. ETH je jos vise iskrvario od BTC, a tek AXS je totalno iskrvario, tu sam trenutno bas pukao. ADA, DOT i ostali se jos i drze.
Kad btc padne 7-8 % altovi popadaju po 20%. Ovo sad je drugacije, vecina altova ja pala koliko i btc, neki malo vise neki manje, uglavnom svi su tu negde.

E stiglo i objašnjenje za ove nemile događaje. Reko FED u decembru da će oni nešto u martu što su najavili u maju, ove nedelje su potvrdili da se ne *****avaju i da će definitivno u martu, to nešto što su naumili u maju i isti dan kreće haos... čak je i meni, kao velikom poštovaocu gluposti, pala vilica do poda na ovo ******.
Ah da, dodaše i da se mnogo manipuliše sa kriptom, a to nije fer i korektno.

Poslednja izmena:
Sve ovo sto se komentarise o altovima (sem eth), te popust, te ovaj se drzi opaljuje cim btc krene, te ovaj ce pomahnitati... Nema apsolutno nidje veze i cisto je kockanje, gore od kerova u kladionici po sistemu "uvek igraj 1,3,5, nikad 2,4,6"

Srecan Bozic, uzivajte u prazniku, pustite BTC da odluci gde ce.
Istina ziva 👍
Sretan Božić!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno