Šta je novo?

[A1] VoLTE

Meni su iz trećeg pokušaja uspeli da aktiviraju VoLTE na Samsung Galaxy A52s. A i ovo je proradilo na gurku, 2 dana nakon što je stigao SMS da je usluga aktivirana.

Proradio VoLTE na iOS-u 15.1.1.

Telefon iPhone 12.

Kod mene ne radi… i12 ProMax sa 15.1.1

Ili mi nije aktiviran “na centrali” ili nece zbog dual sim.

Mada sam ih ranije ubedio da mi aktiviraju.

Da li si ih zvao?

Ja sam ih jos ranije zvao pre par meseci. Ukljucili su, ali nije radio na iosu, radilo mi na huawei, stalno je izbacivao call failed preko iphone-a. Sad radi.

I meni su kao ukljucili u martu, ali nije radilo na iOS. Tj prebacivao se na 3G

Isto je i sada. Probacu da ih cimnem

Juče sam zvao 1234 da mi uključe (Galaxy S21) i kažu mi da može da se aktivira i da će biti aktivno čim budem dobio sms. Jutros je stigao SMS i pojavila se VoLTE ikonica i više ne prebacuje sa 4G na 3G prilikom poziva, a SMS radi najnormalnije.

Mene su uredno otpalili kada sam rekao da imam iPhone 13 PM iako sam naveo da "znam" coveka koji ima iPhone i VoLTE radi.
Zamolio uredno da provere ponovo da li je moguce da mi aktiviraju svejedno, dobio jok. :)
Nisam imao snage da se prepirem, fina devojka neka bila...

Stavi telefon u neki Samsung ili Huawei koji podržavaju, nazovi i aktivirace ti. Kasnije samo prebaci u iPhone i uključi volte. Izaći će ti greška, ali će da radi.

Tako sam i ja uradio. Ip12

Stavi telefon u neki Samsung ili Huawei koji podržavaju, nazovi i aktivirace ti. Kasnije samo prebaci u iPhone i uključi volte. Izaći će ti greška, ali će da radi.

Tako sam i ja uradio. Ip12
Rece devojka da se planira u skorije vreme (koji god to vremenski period bio) i podrska za "druge" telefone pa cu sacekati par nedelja da vidim da li ce se nesto promeniti.
Zao mi da upalim ovaj zamenski Flip 3 jer sam hteo da ga prodam kao nekoriscen pa cu morati od nekoga da pozajmim Samsung/Huawei na par sati ako do toga ne dodje uskoro :)

I meni rekli bice uskoro za Xiaomi, e sad sta znaci uskoro to je drugo pitanje..

• Like
Reagovanja: uji
Rece devojka da se planira u skorije vreme (koji god to vremenski period bio) i podrska za "druge" telefone pa cu sacekati par nedelja da vidim da li ce se nesto promeniti.
Zao mi da upalim ovaj zamenski Flip 3 jer sam hteo da ga prodam kao nekoriscen pa cu morati od nekoga da pozajmim Samsung/Huawei na par sati ako do toga ne dodje uskoro :)
Meni je to receno jos u junu 2021., pa ti vidi sad koliko je realno da se zaista i dogodi “u skorije vreme” 😀

Ne radi na iPhone iako je aktivirano kod njih, a i na telefonu.

Je l' neko probao na podržanom Samsungu da aktivira pa vrati u Xiaomi? Ćale ima A30s, a ja Mi 9 SE pa bih voleo da mi ostane VoLTE aktivan i posle prebacivanja kartice.

Od 15.1.1 je proradilo. Do tada iako je bilo ukljuceno nije radilo.

Kod mene nece na 15.2 sa A1 bundle 49.

EAE30D5E-85C2-494E-B18F-129D79838A20.pngED7775C4-F105-4729-9CDE-851BBE6B45E5.png

Hm...

Prilozi

• E5CFCF1F-1453-4C1B-9F66-2AC71CC27375.png
    E5CFCF1F-1453-4C1B-9F66-2AC71CC27375.png
    452.8 KB · Pregleda: 125
Juče sam na A30s zvao call centar, momak prosledio zahtev tehničkoj službi, posle sat i po je stigao sms, a VoLTE postao aktivan. Potom, karticu sam vratio u moj Mi 9 SE, okrenuo ★#★#86583#★#★ a u podešavanjima mi se pojavila opcija „Koristi mobilne podatke tokom VoLTE" i proradilo je nakon odabira. Kad god imam signala, zvuk je čist ili ide HD voice (ranije nije išao). Jedino SMS se oteže i proteže, ali bitniji su mi pozivi.

Juče sam na A30s zvao call centar, momak prosledio zahtev tehničkoj službi, posle sat i po je stigao sms, a VoLTE postao aktivan. Potom, karticu sam vratio u moj Mi 9 SE, okrenuo ★#★#86583#★#★ a u podešavanjima mi se pojavila opcija „Koristi mobilne podatke tokom VoLTE" i proradilo je nakon odabira. Kad god imam signala, zvuk je čist ili ide HD voice (ranije nije išao). Jedino SMS se oteže i proteže, ali bitniji su mi pozivi.
Menii ide uredno SMS na Xiaomi MI 10T Pro evo vec godinu dana kako ga u njemu koristim.

• Like
Reagovanja: uji
Stigao VoLTE i na drugom broju. Ako sam za prvi broj 'prevario'(nasledio) sistem jer je bio u Huawei-u, za drugi su sami aktivirali na Xiaomi-u.
IMG_20220223_225103.jpg

Sad sam ih pitao na twitteru, kažu VoLTE još uvek nije dostupan za Xiaomi uređaje.

Kod mene je sve normalno, verovatno jer je aktivacija za podržani model.

Sad sam ih pitao na twitteru, kažu VoLTE još uvek nije dostupan za Xiaomi uređaje.
Meni aktivirali pre 15 dana. Mi10T Pro.
Pozvao Huawei P30Pro,na kome je odavno aktiviran VoLTE, ja ne čujem nikakvu razliku, kakav je to HD audio call ako je sve isto kao i pre VoLTE-a..

Razlika u kvalitetu razgovora između 3G i 4G ne bi trebalo da postoji. Koristi se uglavnom isti kodek (AMR-WB).

Pa čemu onda taj fancy HD audio termin ? Ostale prednosti znam, očekivao sam ,zaista, kako je ,između ostalog i navedeno i reklamirano, da je kvalitet u audio pozivima na ,zaista, kvalitetnom nivou. It's a humbug.

Razlika u kvalitetu razgovora između 3G i 4G ne bi trebalo da postoji. Koristi se uglavnom isti kodek (AMR-WB).
A EVS? AMR-WB je bullshit.
@Syntaur ako koriste isti kodek onda i nema neke razlike, ali imaš mogućnost da se kasnije apgrejduje kodek. Plus, ne treba ti 3G/2G lejer na koji ćeš da silaziš pre svakog poziva - to ima više prednosti, npr kraći je call setup time.

Nazad
Vrh Dno