Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam instalirao VPN na njega, instalirao sam mu samo neke obicne aplikacije za filmove i serije, tipa Stremio, Cinema HD i kod mene je sve to normalno radilo. Jedino mi pada na pamet da ima veze sa tim dodatnim ruterom, jer je drugar imao samo 1 LAN kabl koji je isao iz glavnog rutera u D3, a posto ce njega i dalje koristiti, nabavio je neki polovan ruter od drugara da bismo mogli da razdvojimo, pa sam onda u ruter ubacio kabl i iz njega izvukao mali LAN kabl do Kaona... Jedino ako je taj njegov drugar petljao sa VPN-om na ruteru, pa je to nekako ujebalo boks.
Probacu to sa IP postavkama, mozda pomogne nesto.
Prvo proveri sa ruterom dal daje internet kod njega moze vpn samo nemoj na boxu

Prvo proveri sa ruterom dal daje internet kod njega moze vpn samo nemoj na boxu
Pomoglo je ovo sto si ti rekao, podesio sam na DHCP i sada radi sve kako treba, doduse kod mene 😊
Ako budem imao zivaca, odnecu jos jednom kod njega, da probamo ako hoce da radi, sa direktnim LAN-om iz rutera i istim ovim postavkama kao kod mene, pa kako bude.
Hvala puno na pomoci i srecna nova godina svima!

namestio sam 5.1 sramota kako malo kanala ima 5.1

bilo je do jezika zvuka, mora engleski to sam zaboravio tako je bilo i na d3 risiveru

Dajte jedan kratak odgovor, ne mogu da nađem. Kako da uradim fabrički reset na ovom čudu od Boxa?? Totalno su mi se izmešali kanali, što je neverovatno! Par kanala je na svom mestu, ostalo je show

Morao bi biti precizniji kako su se izmerašali, kako su ranije izgledalia kako sad... Pa da eliminišemo mogućnost da je samo neko od ukuća promenio aktivnu listu kanala u Eon app :D Ili da je kreirao novi korisnički profil i prebacio app na taj novi, jer su custom liste kanala vezane za profil.

Da ne radiš factory reset za bzvz za problem koji ne zahteva takav drastičan potez... ako ne zahteva.

Pozdrav ljudi, imam pitanje za osobe koje imaju neki android box, tipa nvidia shield ili xiaomi mi box, kada se instalira eon aplikacija, da li funkcionise onaj horozontalni kanal na android tv interfejsu, kao sto imaju netflix, hbo, youtube i slicno? Ili je to samo moguce na eon boxu uz originalnu eon aplikaciju.

Na ovo mislis? Ako na to mislis, na firestick radi bez problema.

Prilozi

• 20220104_203155.jpg
    20220104_203155.jpg
    217 KB · Pregleda: 114
Na ovaj deo sa leve strane, na android boxovima, gde je hbo sekcija, sekcija 'sledece', da li postoji i eon odeljak.

Prilozi

• IMG_20220104_205601.jpg
    IMG_20220104_205601.jpg
    224.2 KB · Pregleda: 105
@Gargamel83 :
:ROFLMAO: To je vertikalno za početak...

@Compadre91 Ti redovi se zovu "channels" i Eon SmartTV app verzija sa Play Store-a koliko vidim ne nudi "channel" da se doda niti da dodaje svoj sadržaj i preporuke pod "Sledeće" channel. Svakako i ono što ima na Eon boxu je prilično beskorisna stvar jer em beše sve 4 ikonice koje popunjavaju celu širinu TV kerana su samo prečice do "Sada na TV" i sličnih sekcija unutar Eon app, a ono pride što prikazuje ako se dobro sećam ne refresh-uje praktično nikad?

Poslednja izmena:
Maa znam da je vertikalno nego sam mislio da je on pogresio, tj da je na to mislio. Nisam skontao sta zeli i to mi pade na pamet *** 😄

@Gargamel83 :
:ROFLMAO: To je vertikalno za početak...

@Compadre91 Ti redovi se zovu "channels" i Eon SmartTV app verzija sa Play Store-a koliko vidim ne nudi "channel" da se doda niti da dodaje svoj sadržaj i preporuke pod "Sledeće" channel. Svakako i ono što ima na Eon boxu je prilično beskorisna stvar je umesto da em beše sve 4 ikonice su samo prečice do "Sada na TV" i sličnih sekcija unutar Eon app, a ono pride što prikazuje ako se dobro sećam ne refresh-uje praktično nikad?
Zahvaljujem, u prvoj poruci sam i napisao kanali (channels), jer im je takav prevod i na mom boxu koji je na srpskom jeziku.
Jeste maltene beskorisno ali onako pitah, posto ova klonirana eon app na mom eon boxu nema tu mogucnost, mislio sam da je u tome sprecava ona fabricka. Medjutim, samo ta fabricka i moze da ima svoj channel.

Klonirao si (ili ti je neko poslao apk koji je napravio sa Clone app, svejedno je) verziju aplikacije koja je originalno sa Play Store... znači verzija AndroidTV aplikacija koja je namenjenja za sve Android uređaje osim Eon boxeva (iako radi na Eon boxu nakon što prevariš Android OS tako što kloniraš app / promeniš package id) zato nema. Kao što nema ni u podešavanjima Eon app sekciju za upravljanje Eon daljincem i nema sekciju za upravljanje posle kog vremena box ide u stand by režim.

Fabričku ne možeš da kloniraš tj možeš ali ne možeš kao takvu da je koristiš zvog toga što ta podverzija AndroidTV aplikacije ima interakciju sa još 10-ak aplikacija United Cloud aplikacija koje su dodate na Eon box, i deo te funkcionalnosti zahteva da svih tih 11 aplikacija budu instalirane kao sistemske aplikacije. Tipa to upravljanje podešavanjima Eon daljinca preko Bluetooth zahteva privilegije dostupne samo sistemskim aplikacijama.

Zašto Play Store podverzija SmartTV aplikacije / AndroidTV aplikacije ne nudi channel i ostalu integraciju sa OS to je već pitanje sa SBB tj za United Cloud tim koji ju je napravio...

Poslednja izmena:
Probao da nadjem, pa ne ide, pa da pitam ovde....da li je neko probao sa kompa koji je vezan na isti ruter da castuje film iz recimo VLC-a ka EON Smart box-u? Iz Chromea sa PC-a moze najnormalnije castujem, znam da VLC to podrzava, ali ne pronalazi EON...probao cak i onaj Movies & TV Windows-ov, isto nista.

Opcija mi je danas da odem da kupim onaj USB dongle za TV (matora smart Toshiba).

Sto ne probas sa file managerom, pokrenes ga, ukucas ftp adresu od računara, nadjes fajl na kompu i pustis ga nekim plejerom na tv. Znam da nije to sto ti zelis ali ako želis gledati film sa kompa na tv, to je zgodno resenje.

A Plex?
Instalira se server na kompu, učita u bazu film, serija ili muzika šta već želite i pusti se preko EON box-a klijent aplikacije
Naravno sve mora biti u lokalnoj mreži na isti ruter vezano.
Radi savršeno.

Nakon kupovine novog Tv-a pojavila mi se opcija da instaliram EON aplikaciju na sam tv (LG UP81003LR).Instalirao sam EON i aplikacija dobro radi,nema secovanja i slično,ali primetio sam jedan drugi problem.Periodično,na svakih nekoliko minuta na jedan trenutak (1-2 sekunde) nestane ton i posle sve bude normalno do sledećeg nestanka tona (otrpilike na svakih 3-5 min se to ponavlja).
O čemu se tu radi i da li je to normalno što tako nestaje ton?

Nakon kupovine novog Tv-a pojavila mi se opcija da instaliram EON aplikaciju na sam tv (LG UP81003LR).Instalirao sam EON i aplikacija dobro radi,nema secovanja i slično,ali primetio sam jedan drugi problem.Periodično,na svakih nekoliko minuta na jedan trenutak (1-2 sekunde) nestane ton i posle sve bude normalno do sledećeg nestanka tona (otrpilike na svakih 3-5 min se to ponavlja).
O čemu se tu radi i da li je to normalno što tako nestaje ton?
Ne. Na mom UN70 sve je normalno.

Da li su potrebna neka podešavanja?
Možda je razlog u tome što EON-u pristupam sa internetom drugog provajdera koji nema veze sa SBB-om?

Da je internet u pitanju odrazilo bi se i na sliku. Prebaci audio na AI mod pa probaj.

Da javim za Plex, naime podigao server, ubacio random film, instalirao na EONu Plex aplikaciju, ulogovao se, i ne vidi ga. Probacu malo kasnije, ne znam koliko mu treba da osvezi postojanje mog servera u bazi.

Jesi ažurirao?
Moraš posle svakog novog sadržaja da osvežiš listu da bi je učitao i da bi videli klijenti
Tek onda puštaš
I logovanje na klijent aplikaciji mora biti isto kao na serveru to valjda znaš

Ne bi trebalo da mora ručno ništa da radi posle dodavanja sadržaja. Plex ima periodično osvežavanje i dovoljno je pametan da prepozna kada je novi sadržaj dodat, da ne mora ništa ručno da se radi.

Ja tako radim i onda sam siguran da je sadržaj učitan i spreman za gledanje

To je ok, ali to nije nešto što mora i treba da se radi. :)
Verovatno je nešto drugo u pitanju ili nije podešeno kako treba ako već mora to da se radi.

Meni je ovo lakše i sigurnije
Radi 100%
Dok ja njega čekam da sam to odradi.... 😫

Ne vidi ga, moram da sutra odradim neke resete da vidim sta se dogadja...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno