Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Јавило ми се неколико људи путем приватних порука да им не ради наКаону трик са тастером са 9 квадратића који показује апликације. Могу да пробају да ресетују све и обриђу кеш. Нек искључе бокс на прекидач позади. Затим држе ресет тастер и укључе прекидач. Када добију слику нека прате упутства кратки и дуги клик, јер има само један тастер. Када све обришу и ресетују требало би да им ради трик са тастером.

Al ga opisa brate... ovo pretpostavljam objašnjavaš kako box butuje u recovery? Pa iz recovery da se odradi factory reset?

Al ga opisa brate... ovo pretpostavljam objašnjavaš kako box butuje u recovery? Pa iz recovery da se odradi factory reset?
Извињавам се због нејасноће, у гужви сам и немам много времена, а хтео сам да помогнем људима, да их не оставим без одговора. Отприлике сам то хтео да кажем. У рекаверију нека обришу и кеш партицију и остало што могу, причам из сећања сада. Све сам обрисао што може. Поставио сам на овом форуму раније фотографију менија.
Покушао сам да укљућим Каон KSTB6020 док држим ресет дугме са горње стране. Добио сам системски мени, али нисам много постигао. Шта год да урадим на крају стигнем до уношења кода. Можда некоме од форумаша ко зна више помогне. Слике су у прилогу.Pogledajte prilog 326418
Wipe data/factory reset и Wipe cache partition оба сам урадио. На то сам мислио.

Ja sam te razumeo jer znam kako se ulazi u recovery, a drugi ne znam baš koliko su mogli :D :D
Ajd da ja to provedem:

1) "reset taster" = power dugme, on/off dugme, dugme na vrhu boxa (na KAON, na SDMC je napred, levo od LED indikatora)
2) da bi se ušlo u recovery mode box se prvo ostavlja bez napajanja / bez struje, zatim se stisne i drži power dugme i vraća se napajanje i kad krene da bootuje u recovery pušta se power dugme
3) Eon daljinac ne funkcioniše dok je uređaj bootovan u recovery tako da treba da se poveže tastatura za navigaciju po recovery opcijama.

Ista procedura važi i za KAON i za SDMC box, s tim da KAON ima pozadi on/off prekidač za napajanje a na SDMC nema tako da tu mora fizički da se "čupa" i vraća kabl napajanja.

Ja sam te razumeo jer znam kako se ulazi u recovery, a drugi ne znam baš koliko su mogli :D :D
Ajd da ja to provedem:

1) "reset taster" = power dugme, on/off dugme, dugme na vrhu boxa (na KAON, na SDMC je napred, levo od LED indikatora)
2) da bi se ušlo u recovery mode box se prvo ostavlja bez napajanja / bez struje, zatim se stisne i drži power dugme i vraća se napajanje i kad krene da bootuje u recovery pušta se power dugme
3) Eon daljinac ne funkcioniše dok je uređaj bootovan u recovery tako da treba da se poveže tastatura za navigaciju po recovery opcijama.

Ista procedura važi i za KAON i za SDMC box, s tim da KAON ima pozadi on/off prekidač za napajanje a na SDMC nema tako da tu mora fizički da se "čupa" i vraća kabl napajanja.
Отприлике тако осим што не мора тастатура. кратки клик на тастер помера ставку у менију а дуги клик одабира, он оф дугме односно тастер. Има само један тастер, не може да се погреши. Све то пише на енглеском на екрану, мислио сам зато да не морам да објашњавам.

Nisam siguran da je ovo odg tema, ali ne videh drugu.
Radi se o koriscenju EON TV app na Android boxu. Vec mesecima, mozda od letos kad sam stavio neki update V3.77.12297 sa apkpure, ne prikazuje se lepo menu.
Kad predjes preko stavke se jos i iscrta.. Ja zaista to rekreativno korisitim, te se nisam ni bavio kako zasto. I juce se malo pozabavio jer sam sumnjao da nedostaju fonovi, da su tako resili da ogranice koriscenje app na "nesertifikovanim" boxevima, ali svi fontovi su u assests samog apk. Postoje. E sad nisam ih copy u /system/fonts, probacu eto i to malo kasnije.
Jel imao neko slican problem? App radi, potpuno je funkcionalna, ali ne vide se stavke menija, settings narocito, to se nikada ne renderuje kako terba. I info o kanalima, tekucim emisjima, trokira, onaj info gde je smao text u popupu. Navigacija kroz kanale i radi. Glavna tako sto predjes preko svega pa se iscrta, ali to nije do lazyloada.
Ako je bitno box je H96prp plus, Android 7.1 (ne AndroidTV).

Poslednja izmena:
Pozdrav, zna li neko zašto mi je meni na hrvatskom, tačnije onaj info bar prilikom listanja programa. Piše nogomet, utrka... U opcijama mi je sve podešeno na engleski i samo jezik titlova je na srpski. Sam meni je na engleskom.
Još sam primetio kada gledam live program, recimo lion king je bio na engleskom a kad sam premotao posle ide sinhronizovan na srpskom. Jel ovo normalno?
Kaon box je u pitanju.

I kod mene je deo srpski, deo hrvatski, deo engleski

Što li ga izmiksovaše, ja bi sve na engleskom, osim titlova da budu srpski. Ne znam jel to moguće...

У последњих неколико дана јавио ми се проблем када се истовремено гледа програм на Еон боксу и андроид боксу (х96н).
Слика сецка сваких пар минута са поруком ,,нема сигнала ( шифра #2001000).

Када се затвори Еон апликација на било којем боксу, онај други нормално ради.
Када се гледа на једном Еон а на други било шта (коси, иптв, ју тјуб), такође нормално ради. Један бокс и телефон, такође ради.

Све пробао што ми је пало на памет, мењао днс-ове, везивао на лан, вајфај, опет исто. Интернет (Супернова), према СББ-у нормалне брзине, нема сецкања.

Неко са сличним искуством?
Да одговорим сам себи после 20+ дана 😄.
Нисам приметио да ми је истекла уговорна обавеза.
Очекивао сам да ће почети да наплаћују ренту за бокс, али не. Ренту не наплаћују, ал' су зато укинули смарт ТВ апликацију.

Pozdrav ljudi, moze li info koja supernova aplikacija moze da se instalira na eon boxu?

Prebaci na srpski i biće sve na srpskom.
Ja kad prebacim na srpski, tako bude do narednog paljenja eon boxa pa se ponovo vrati na hrvatski tj. hrvatski dominira a bude i srpskog i slovenačkog.
Interfejs bude na srpskom a info kanala ili ti nazivi emisija brljave

^^
Може Супернова на Еон Смарт бокс, ова предвиђена за телефон/таблет.
Треба додатна апликација ,,сет оријетејшн'' да би управљање било лакше (лендскејп положај). Такође, не управља се даљинским, већ мишом. И не инсталира се са Гугл продавнице. Говорим о еону ван мреже, не знам за еон у Сбб мрежи.

ne ide mi pretraga, jel rasi jos uvek wifi gimnastika na kaonu i ako moze hint gde da nadjem uputstva

I drugo pitanje jel uspeo neko da pokrene remot play za playstaion? instalirao sam apk ali posle logovanja izbaci da ne moze da se konektuje na net.

Poslednja izmena:
ne ide mi pretraga, jel rasi jos uvek wifi gimnastika na kaonu i ako moze hint gde da nadjem uputstva

I drugo pitanje jel uspeo neko da pokrene remot play za playstaion? instalirao sam apk ali posle logovanja izbaci da ne moze da se konektuje na net.
kaon nema wifi ima samo sdmc i ovaj novi box na njima bi trebalo to da radi.

Poslednja izmena:
na chanhong sam i mislio konkretno na CHOTT0102

Koja je fora sa visekanalnim zvukom, vidim na temi da nije radilo. Jel i dalje tako ili je reseno. Menjao i u aplikaciji i u sistemu ma nista, pre na Cisco risiveru lepo ispise dolby 5.1 na kanalima koji podrzavaju...

Само двб-ц неки канали имају 5.1.

Da nekoliko kanala... i ne razumem jel moze preko eona ili ne? Probao sam HBO on je imao 5.1 aj probacu i one nat geo ili koji vec su imali 5.1...

Zdravo ljudi, imam jedan problem.
Kupio sam jos jedan kaon boks sa oglasa, sve je ok radilo kod prodavca, dosao sam kuci, povezao ga sve regularno, instalirao par aplikacija, nikakvih problema nije bilo... I odnesem ga kod drugara da mu montiramo, jer sam njemu i uzeo za poklon, nakacimo ga na neki ruter, krene da treperi ona plava lampica za net, izbaci onu poruku da nije povezan sa internetom... Ja zamenim port, zamenim kabl, restartujem boks, vadim iz struje, na kraju se potpuno ugasila plava lampica, pise da nije prikljucen na internet i to je to ne radi nista. Mislilo sam da je mozda problem sto oni nemaju eon paket, pa da je sbb nekako blokirao pristup, ali evo sad kad sam vratio boks kod mene i dalje nece da se nakaci na net, pozadi one lampice rade, ali plava lampica je skroz iskljucena. Jel neko ima ideju sta moze da bude u pitanju i da li moze nesto da pomogne? Ili mora da radi komplet reset?

Gde sad pita , najlakse bi trebalo na settings , internet settings , ip settings u svakom slucaju da dodjes do dhcp i kliknes i trebalo bi da ti se vrati internet i plava lampica u svakom slucaju vpn na Kaonu nece moci
Pozdrav i sve najbolje

Nisam instalirao VPN na njega, instalirao sam mu samo neke obicne aplikacije za filmove i serije, tipa Stremio, Cinema HD i kod mene je sve to normalno radilo. Jedino mi pada na pamet da ima veze sa tim dodatnim ruterom, jer je drugar imao samo 1 LAN kabl koji je isao iz glavnog rutera u D3, a posto ce njega i dalje koristiti, nabavio je neki polovan ruter od drugara da bismo mogli da razdvojimo, pa sam onda u ruter ubacio kabl i iz njega izvukao mali LAN kabl do Kaona... Jedino ako je taj njegov drugar petljao sa VPN-om na ruteru, pa je to nekako ujebalo boks.
Probacu to sa IP postavkama, mozda pomogne nesto.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno