Šta je novo?

Mobilni telefon Koji fon odabrati - Nord 2 5G/A52s/Mi 11 Lite 5G NE

Koji mobilni telefon kupiti

blue

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2002
Poena
785
Pošto je ženi vrisnuo fon uzet preko operatera, odlučio sam da je častim novim fonom za novogodišnje praznike. Izbor pao na trio gore zbog slične cene. Najbitnija u celoj priči kamera pa onda baterija i ekran. Šta preporučujete?

Nord 2, bez razmišljanja.

Imam istu dilemu vec nedelju dana, ne svidja mi se kod samsunga izrada i cpu (bojim se da ce biti kilav za par meseci), a kod Norda, sta ce biti sa softverom, koliko i kakvih nadogradnji.
Nord me vuce jer ima Alert slider (veliki plus jer cesto menjam zvucne profile, stalno mi je cimanje sa tim) a Sammy zbog obecane podrske i bolje integracije novotarija kod nas (SamsungPay, VoLTE itd..)

ako ti ista od ovoga znaci da prelomis, eto...

Pošto je ženi vrisnuo fon uzet preko operatera, odlučio sam da je častim novim fonom za novogodišnje praznike. Izbor pao na trio gore zbog slične cene. Najbitnija u celoj priči kamera pa onda baterija i ekran. Šta preporučujete?
Šta je supruga imala do sada?
Ja takođe nešto gledam za suprugu, ali mi se A52s čini previše veliki. Sad ima A40.

A52s bez dileme. Fantastican Snadpragon 778G, vodootporan i 120Hz ekran.

Xiaomi 11 lite 5g ne, odmah izbaci, A52s žale se na lošu izradu kućišta. Nord 2 bi ja odabrao. Gledaj poredjenja na YouTube pa odluči.

Imala je RN10P. Uzet u A1. Bila prezadovoljna fonom, ali imala problem sa ekranom. Dva puta slat u servis - Begram. Na kraju stigao sa tragovima otvaranja. Nisam hteo da ga prihvatim pa cekam razresenje cele situacije. A posto se oduzilo, pazaricu zeni za kes neki fon. Najblizi sam A52s ili Nord2. Xiaomi bih izbegao bas zbog servisa koji je zaduzen za njih.

Xiaomi je ugradjivao u pojedine serije 11 lite telefona loše ekrane, i nemaju aod displej zato o njemu i ne razmišljaj.
Jedina prednost samsunga je kasnije lakša prodaja.
Ja planiram uzeti nord 2 samo neznam kakvi su oni sa podrškom servisiranja, mada čim se zvanično prodaju i garancijom od 2 godine neka sigurnost se ipak ima.

Zasad hold na kupovina telefona. Ipak mi odobrena zamena telefona od strane operatera. E sad da sačekam i da vidim da li dobija ponovo RN10P ili će biti ponuđen neki drugi fon.

Što se tiče servisa i za OnePlus je zadužen Begram. Koliko sam mogao da vidim iskustva i nisu baš ohrabrujuća (mada, nikad se ne zna).

A za Samsung prepostavljam da je zadužen Mobi Pro?

takodje jako ohrabrujuce :D

Dobio sam odobrenje za zamenu telefona. E sad, da li da ostanem na Redmi Note 10 Pro - čuo sam da će ih operater imati ponovo u ponudi ili..da uzmem neki drugi model. U zameni mogu uzeti sledeće telefone:
Samsung A52 6/128 - bez doplate
Poco X3 Pro 8/128 - bez doplate
Xiaomi 11 Lite 5G 6/128 - doplata7800
Xiaomi 11 Lite 5G NE 8/128 - doplata 10200
Samsung A52s - doplata 10200
OnePlus Nord 2 5G 8/128 - doplata 12600

Ako bih uzeo ženi bitna je kamera i ekran i eventualno baterija. A mogu uzeti recimo Poco za klince a ženi da kešnem nov fon. Neki od navedenih. Ne znam direktno poređenje A52 sa RN10P. Znam da A52 ima bolju kameru, nisam siguran za ostalo. Sa druge strane Mi 11 LIte u obe verzije mi više dođe kao downgrade u odnosu na RN10P sem kad je u pitanju procesorska snaga.

Naginjem da opet uzmem RN10P ili eventualno Samsung A52 (bez s) jer enma doplatu.

A52 je los. X3 Pro zbog ustede ili A52s od tih ponudjenih.

Poručen na kraju ponovo Redmi Note 10 Pro. Prezadovoljna je bila telefonom. Ima i brdo maskica za njega. Tako da to je to. Razmišljao sam o doplati za A52s, ali ne treba joj brži čipset a kamera ne verujem da je preterano bolja nego na RN10P da bi mi opravdalo 10k doplate.

Dobar izbor bi bio i nord 2 ali najveća pa doplata, da li vredi toliko baš dodati i mene zanima.
Koji je to operater? RN 10 PRO odavno već nemaju.

Vrh Dno