Šta je novo?

iPhone 13

@milos0888
Kako mi je ovo prvi iphone i razmišljao sam i o Apple Care+, ali sam se zapetljao samo istražujući forum kako šta, srpski acc usa acc, gift sam sebi, ništa to ja bolan ne razumem. Komplikovano mi je sve to tj nem' pojma šta i kako to da uradim. Ne volim u mojim godinama da komplikujem.
A i pored toga ja bi opet stavio zaštitnu masku.
Razumem te, ali u suštini je lako kad provališ kako. Komplikovano je kao i dedi u 80 godina da otključa telefon. Ali definitvno se isplati, sa tom maskom od 6k koji bi uzeo možeš da "furaš" telefon bez maske 6 meseci, pa ako se i razbije baš te briga :)

@LeaderOfHorde

Odgledaj pa proceni da li ti odgovaraju te dve maske.

Promenili su dizajn Onyx modela u poslednje 2 godine, nekada je izgledala ovako (iP 11 Pro max) a za moj telefon ovako, pa ne znam koliko je ova nova verzija drugačija u smislu materijala i završne obrade grip delova maske.

Sve maske su generalno ruzne, jedino zastitno staklo je prihvatljivo meni, mada i to ne stavim. Na 12/13 iPhone-ima sticky camera malo kvari izgled, ali opet su ok bez maske, i lepo lezi zbog ivica.
Svi pricaju o novom dizajnu, izmenama izgleda na 12/13 modelu i onda ga ubace u ove maske. Onda izgleda i lezi u ruci kao bilo koji drugi genericki telefon. Trebala bi biti opcija nekog golog iPhone-a, gde ima samo ekran i obicno, blago obradjeno plasticno kuciste, kada se vec koristi u masci :)

Za koliko otprilike stižu za Srbiju ove Ringke maske kada se poruče?

Razumem te, ali u suštini je lako kad provališ kako. Komplikovano je kao i dedi u 80 godina da otključa telefon. Ali definitvno se isplati, sa tom maskom od 6k koji bi uzeo možeš da "furaš" telefon bez maske 6 meseci, pa ako se i razbije baš te briga :)
Da li mogu da držim dva naloga na telefonu, jedan SRB jedan U.S? Srpski mi treba za aplikacije, a preko U.S da kupujem AppleCare+ na rate? Procitao sam sve na u vezi AC+ na drugom forumu, samo mi nije jasan ovaj deo?

Mozes da ih menjas kad ti treba ali ne mozes istovremeno da budes logovan na oba naloga :)

Da li AC+ ostaje aktivan ako se izloguješ sa US naloga i uloguješ u SRB nalog? Ili treba da se izloguje sa US app stora i uloguje na SRB app stor?

Da li mogu da držim dva naloga na telefonu, jedan SRB jedan U.S? Srpski mi treba za aplikacije, a preko U.S da kupujem AppleCare+ na rate? Procitao sam sve na u vezi AC+ na drugom forumu, samo mi nije jasan ovaj deo?
Koje aplikacije postoje na SRB App Store a nema ih na US?

Mozzart i hbogo :)

Malopre sam neki svoj stari apple id koji je usa namesten stavio na iphone i prijavio se za AC+ i prosao proveru i stavili mi za naplatu 9,99 mesecno i normalno mi naplatili sa moje mobi banka master kartice, a svuda citam nesto da moram neke gift kartice da kupujem pa sam sad malo zbunjen.

I posto jos nisam presao da koristim telefon i dalje sam na androidu, ako ga fabricki resetujem i posle lepo napravim nalog u srbiji dokle god placam preko usa naloga meni tamo telefon isto ostaje prijavljen i ako se nesto desi nosim u ovlasceni servis i oni po serijskom broju resavaju , ako sam sve dobro skontao to je to.

Dok god placas, vazi ti Apple Care za taj uredjaj, nevezano da li si logovan na nas ili US App Store.
Gift kartice mozes da kupis preko Apple sajta, ako si za kompom, Apple Store aplikacije na telefonu. Njih saljes sebi na mail i redemujes kod koji ti posalju.

Malopre sam neki svoj stari apple id koji je usa namesten stavio na iphone i prijavio se za AC+ i prosao proveru i stavili mi za naplatu 9,99 mesecno i normalno mi naplatili sa moje mobi banka master kartice, a svuda citam nesto da moram neke gift kartice da kupujem pa sam sad malo zbunjen.
Tako je prvu ratu si proso sa karticom kao i mnogi od nas. E sad kad bude doslo vreme za drugu ratu trazice ti da dodas karticu na USA nalog sto je nemoguce sa nasom karticom. Znaci nece automatski da skine sa te kojom si platio nego trazi da dodas na nalog karticu sa koje bi mogao da skida buduce rate. E tu u pomoc dolaze gift kartice ili ti kredit na nalogu pa ti lepo kupis 10, 20...100$ i skida mesecnu ratu odatle.

Ja ne mogu da uplatim kompletan iznos za applecare+ za airpods nasom karticom, ne dozovoljava.

Tako je prvu ratu si proso sa karticom kao i mnogi od nas. E sad kad bude doslo vreme za drugu ratu trazice ti da dodas karticu na USA nalog sto je nemoguce sa nasom karticom. Znaci nece automatski da skine sa te kojom si platio nego trazi da dodas na nalog karticu sa koje bi mogao da skida buduce rate. E tu u pomoc dolaze gift kartice ili ti kredit na nalogu pa ti lepo kupis 10, 20...100$ i skida mesecnu ratu odatle.

Ako je dovoljno sredstava na Apple ID nalogu, prethodno ubaceno redemovanjem koda sa gift kartice, ne trazi da se opveze kartica, posto po automatizmu prvo vuce sa balansa naloga :)

Zašto mi i dalje stoji u Settings > About da mi je Apple Care dostupan kao da ga nisam platio, a sve je proslo uspešno?

Prilozi

• 4A4A97A6-FC17-488D-B1CA-2E62F8EA170C.jpeg
    4A4A97A6-FC17-488D-B1CA-2E62F8EA170C.jpeg
    68.7 KB · Pregleda: 51
Ja ne mogu da uplatim kompletan iznos za applecare+ za airpods nasom karticom, ne dozovoljava.
Kada se kupuje AC+ za telefon, ne možeš našom karticom da platiš ceo iznos, dozvoljava samo mesečno plaćanje. Možda je to problem, koliko znam airpods ne može na mesečne rate.

Moraš da sačekaš 1 dan i to će doći na svoje. A u međuvremenu preko Apple Support aplikacije možeš da vidiš da li je AppleCare + aktivan.
Šta sam do sad uradio:

1. Napravio U.S nalog preko kompa
2. Izlogovao sa telefona postojeci srpski
3. Prijavio na telefonu U.S nalog
4. Preko kompa kupio AC+ na rate sa srpskom debitnom karticom
5. Na telefonu izlogovao pa ponovo ulogovao U.S nalog kako bih se prijavio na AppStore (bila neka greska nešto you haven’t iTunes)
6. Instalirao Apple support app, gde mi sad stoji da su mi štete pokrivene, ali da treba da Finish setup to jest da dodam U.S karticu.

Pitanje je, ne moram da dodajem U.S karticu, samo treba da kupujem Gift kartice dve godine?

Hvala puno na pomoći! 😄

Uzeo danas običnu 13-icu za sad super sve.Da li imate predlog za dobre maske u Beogradu?

Šta sam do sad uradio:

1. Napravio U.S nalog preko kompa
2. Izlogovao sa telefona postojeci srpski
3. Prijavio na telefonu U.S nalog
4. Preko kompa kupio AC+ na rate sa srpskom debitnom karticom
5. Na telefonu izlogovao pa ponovo ulogovao U.S nalog kako bih se prijavio na AppStore (bila neka greska nešto you haven’t iTunes)
6. Instalirao Apple support app, gde mi sad stoji da su mi štete pokrivene, ali da treba da Finish setup to jest da dodam U.S karticu.

Pitanje je, ne moram da dodajem U.S karticu, samo treba da kupujem Gift kartice dve godine?

Hvala puno na pomoći! 😄
Slicno sam i ja odradio i imam istu poruku za US karticu. Kupio sam apple dcredit preko gift kartica ali evo vec 2x mi apple uredno skida sa srpske kartice salje racun i ne dira apple credit balance. U pitanju je intesa internet kartica.

Slicno sam i ja odradio i imam istu poruku za US karticu. Kupio sam apple dcredit preko gift kartica ali evo vec 2x mi apple uredno skida sa srpske kartice salje racun i ne dira apple credit balance. U pitanju je intesa internet kartica.
To onda znaci da sačekam prvi februar da vidim da li ću imati istu situaciju.

Još jedno pitanje: u slučaju krađe ili gubljenja telefona kada nisam prijavljen sa U.S nalogom, da li ce se AC+ primeniti? Koliko sam shvatio, ovo osiguranje ima veze sa Find my phone funkcijom. Iskreno, zeleo bih da koristim srpski ID na telefonu. Ne znam koliko je to moguće.

Krađa i gubitak telefona je pokrivena samo na teritoriji USA, ako dobro znam.

Tako je. Nije za zemlje trećeg sveta.

To onda znaci da sačekam prvi februar da vidim da li ću imati istu situaciju.

Još jedno pitanje: u slučaju krađe ili gubljenja telefona kada nisam prijavljen sa U.S nalogom, da li ce se AC+ primeniti? Koliko sam shvatio, ovo osiguranje ima veze sa Find my phone funkcijom. Iskreno, zeleo bih da koristim srpski ID na telefonu. Ne znam koliko je to moguće.
Sacekaj ali za svaki slucaj uplati apple kredit tipa uzmes $25 gift karticu. Jer svi kazu da ne moze ali eto meni “radi”.

Pre dva dana mi je stigao 13 Pro Max 256 i zadovoljan sam. Presao sa 11 Pro Max, jedino nisam ocekivao da je ovoliko veci… I lepsi mi je bio stari,nekako je kvalitetnije izgledao u ruci… na ovom onaj ram izgleda kao jeftina plastika :D

Jel zna neko zasto nece da mi pusta poneke klipove koje sam snimio? Tj nece iz prve uopste da krene, stoji na prvom frejmu, dok ne pokusam nekoliko puta. Isto je recimo i van Photos, kada hocu da ga izbacim na instagram story, isto izgleda kao da ucitava.
Nije do cloud jer mi je oduvek na off, proverio sam.

Pozz ljudi, stigao mi je prosle sedmice ip13 pro. Pre njega sam koristila ip11 pro 2 godine i super me je sluzio. Zeznula sam se samo oko storage-a. Ne znam zasto uzeh 128, a bila sam na 256gb.

Zanima me, da li je moguce zameniti uredjaj mozda u mts?

Sto se tice telefona, super je ali meni licno pretezak i sa kockastim ivicama tezi za drzanje, mozda je samo moj osecaj. Zato se razmisljam da zamenim za obicnu 13 ili mini ako uopste postoji ta opcija. Kamere su bas ogromne.

Vrh Dno