Šta je novo?

LG Televizori

65" je 65" , povrsina ekrana je 40% veca u odnosu na 55", mozes da zazalis samo ako kupis manji.

Velicina je sve!
I onda doneseš kući TV od 2 m dijagonale i gledaš kako mu probija pozadinsko osvetljenje, clouding po menijima i sl?

Da li je moguće sa Magic daljinskim kontrolisati kompijuter povezan na TV preko HDMI?

Nema sta da se odradi.

Pusti Netflix 4k hdr dolby ili skini sa neta neki teži film 60-70 giga, pa ćes videti kvalitet.

TV gledam samo ponekad i najčešće SK 4K.

Naša televizija je uboga ni najbolji televizori na svetu je ne mogu opeglati.
Sa ovim se u potpunosti slažem,sa EONom i našim tv kanalima nećeš biti oduševljen. Potreban je neki film/tv serija u 4K/HDR da bi video značajno unapređenje,recimo novi Dune. Ili pusti Youtube na tv-u neki oled 4k hdr video fajl/test,izgleda impresivno.

Po meni najjači utisak ostavlja kada povežeš nove konzole Series X/PS5 na LG oled.Igre kao God of War,Gears 5 i mnoge druge izgledaju fantastično!

Kako naš narod kaže ne pravi se pita od g.... Iliti lepše upakovano, ne pravi se od babe devojka.

Sutra mi stize c1 jel potrebno uraditi neku kalibraciju?

^^ gde si pazario i po kojoj ceni 🙂 Lomim se da li njega da pazarim.
Na Kp 1080-90jevreja 55" lomio sam se za neki sony 65 x85j" ili ovaj i narucih njega sad gledam neki samsung ful hd sa 3-5-4m valjda ce biti ok. Trebala je 65ica ali monogo suske 😁.

U Srb garancija do NG 5god, doduse tv je trenutno skuplji za 200 eur.
Reklo bi se i velika i mala razlika, velika ako nema kvara, mala ako dodje do ozbiljnijih kvarova u 3, 4 i 5 god.
Ukoliko dodje do burn in efekta zamena tv je moguca samo u zemlji u kojoj je tv kupljen.

Sutra mi stize c1 jel potrebno uraditi neku kalibraciju?
Što se toga tiče nemoj mnogo da se opterećuješ i vidi šta tebi lično najviše leži.Imaš različite već podešene presete za sliku tipa: vivid,cinema,film maker mode itd. po slobodno izaberi nešto od toga, ne moraš ručno da radiš. Ja sam recimo ručno promenio color temp. na Warm1(30) a ne Warm2(50) iako to skoro svi testeri online preporučuju kao "najprirodnije" ili šta već, meni je ta Warm2 mnogo žuta i to mi se uopšte ne sviđa.

Game mode sa svojim slika/zvuk podešavanjima se aktivira automatski čim uključiš Xbox (Series X).

U krajnoj liniji to je tvoj tv i podesi ga kako god tebi najviše odogovara, dosta toga je stvar ličnog ukusa 🙂

Kako da na LG WEBOS 6 dobijem onaj lg Content Store.Ja u smart opciji imam samo neku prodavnicu gde pise aplikacije ili apps.
Nov sam u webos-u i malo znam o njemu.Pitam to jer u content storiju imam neke aplikacije sto nemam u ovoj prodavnici apps.
Naprimer u ovoj content ima iptv smarters player a ovamo nema i jos par koje sam trazio.
Tv je lg 55up77003.

Ništa čudno jer sadržaj u prodavnici je podeljen po državama.
Svaka zemlja ima svoju prodavnicu i app-ove

Stigao mi je C1 kazite mi molim vas ona folija preko ekrana da li se skida ili ostaje? Znam da na jednom Hajsensu ima neku fungciju ta folija.

nabavio sam LG 55UP76709LB i imam jedan veliki problem. Gledam Eon app preko Chromcasta i nikako ne mogu da podesim sliku koja je na sportskim kanalima (SK) uvek presvetla - na kosarci npr gori sve, najvise oko centra, nigde detalja a na filmskim (HBO) je pretamna.
Kako namestim jedno pokvarim ovo drugo. Jel imao neko iskustva sa podesavanjem slike kod ovog modela?
Pre LG sam koristio par godina star Samsung u istom setupu, basic model ali IPS panel i nisam imao slicnoh problema.

IPS panel ti je i u tom modelu što si kupio.

Jel imate neko resenje za yt ubise ove reklame? Listao sam nazad nisam nasao nista.

Mozda bi trebala nova tema da se otvori za vlasnike C1 tv.
Broj je sve veci, pa da se tamo razmenjuju iskustva.Licno i meni bi bilo interesantno.

Slikom jesam ali sam ocekivao malo bolji zvuk tacnije basom ili ja nesto nisam podesio kako treba.?
Imaš nekoliko opcija i za zvuk, pa vidi šta ti se dopada, ja sam stavila bioskopski režim. U suštini, ne možeš očekivati bog zna šta od tih malenih zvučnika, ali nije toliko loš zvuk. Ja sam prešla sa nekog prastarog Samsunga koji je bio užasan po tom pitanju na C1, tako da sam i ovim bila oduševljena. 😄 Ali svakako razmatram upgrade na neki soundbar ili nešto.

Meni je povezan sa Logitech Z623 ali nemogu da kontrolisem ton daljinskim ima opcija tv zvuvnici i opticki izlaz jedino da kupim neki DAC posto na ovom sistemu nemam opticki a i tada je pitanje da li cu moci daljnincem od tv-a da kontrolisem zvuk.

Pa ni tako nećeš moći da kontrolišeš zvuk daljinskim od TV-a, jedino da nađeš neki DAC koji ima daljinski, pa da tako olakšaš sebi, recimo Topping E30 ili SMSL Sanskrit 10th MKII.

Nazad
Vrh Dno