Šta je novo?

LG Televizori

Oznaka iz koje fabrike je došao.

Ne pucketa plastika.

Kada kabel od struje izvučem iz TV-a sa onda se pucketanje ne čuje.

Kada ponovo vratim kabel, čuje se i tako samo u standby modu.

Kada TV radi, to se ne čuje.

Koliko je to bitno prilikom kupovine,jer vidim da ima razlike u ceni
Ja imam 48"C1 ,tačnije C12LA , a postoji i C11LB.Jedina razlika je u tome što C12 ima pozadinu od bele plastike a C11 od crne,ništa više.C12 se sklapa u LG fabrici u Poljskoj, nisam siguran za C11.
Sve tehničke karakteristike su im identične.

Da li je moguće da G1 nema Pause/Play i Skip forward/backward dugmiće na daljinskom?!

Staviti dugmiće za gomilu stream servisa, a izbaciti ovo je baš loša ideja.
Znam da može preko centralnog kruga, ali nije to to.
Inače, skrol na daljinskom je glasan, kao na jeftinijim miševima, kao da ne klizi, već grebe nešto unutra.

P.S. Nisam sve testirao niti odgledao YouTube uputstva za korišćenje daljinskog, pa se izvinjavam ako sam nešto ispustio.

Jao i meni to ide na živce (C1 model). Daljinski reklama za stream servise.
Jako bih voleo play/pause kao exit gumb da ima. Onaj back ide korak nazad a u internom player-u kao da ima neki lag, moram nekoliko puta da pritisnem nekad pogotovu za izlazak.

Ne pucketa plastika.

Kada kabel od struje izvučem iz TV-a sa onda se pucketanje ne čuje.

Kada ponovo vratim kabel, čuje se i tako samo u standby modu.

Kada TV radi, to se ne čuje.
@Mags: proveri prvo utikač za struju gde kačiš tv...ili promeni produžni kabel sa utičnicima ako ga imaš....inače bih odmah menjao ili pravac servis!!!! Nešto je verovatno u delu napajanja samog TVa...

Mnogi tvrde da je trafo i da to nije strašno.

Koliko sam gledao trafoa nema klasičnog više....ploča za napajanje za sve i svašta i ceo modul se menja...ali ako je garancija tu onda bi trebalo odmah zvati....
Uzgred...imam tri LGa kući i kod matorog dva...i ni jednom nisam čuo da se nešto ovako dešava....više od 12 godina...

Emby posle update od 16.12.2021. pušta DTS tj. radi transcode na DD valjda.
Jedino izgleda sad nešto baguje sa titlovima kod premotavanja, ali to moram još da isprobam.
LG CX u pitanju.

Da napišem i ovde u generalnoj temi o LG televizorima iskustvo.
Radi se o modelu LG 42LB671V koji je kupljen 09/2014-te godine.Koštao je tada 500 E na "crnom" tržištu (preko KP).
Matična ploča je popravljena u jednom servisu u NS-u gde sam dobio garanciju na te radove godinu dana i to zadovoljstvo me koštalo 110 E.
TV i dalje radi kao i prvog dana :) .
Malo pre toga pokvario se BT/WIFI modul koji je polovan koštao 5E a zamena u servisu me koštala još 1000 din i dobio sam na te radove takođe garanciju od godinu dana (drugi servis je bio u pitanju).
Za nekih7,5 godina rada TV je imao 18866 radnih časova što mu dođe nepunih 9 h rada svaki dan.Malo li je :cool: ?
Da još ne glumim policajca u kući imam utisak da bi radio još bar 5-6h u proseku.Kaže gospođa da voli kada čuje TV u pozadini...
Nedavno sam se ponovio sa modelom LG 65UP81003LR gde do izražaja dolazi jedino gledanje programa koji je u HD rezoluciji,a sve ostalo je baš,baš mučenje za gledanje jer na toliko velikom ekranu posebno dolazi do izražaja lošija rezolucija u odnosu na manje dijagonale ekrana.

Ne mogu više nikako da magic remote-om upravljam mts set-top box-om, iako sam ranije mogao. Device connector zabode, samo vrti. Vratio sam TV na fabrička podešavanja, isto zabode kad treba Device Connector da ga poveže.. jel neko imao ovaj problem?

Поздрав!

Купио сам LG OLED55C12LA 3840 x 2160 pixels, и служи ми (тј. служиће од "ускоро") САМО за рад са
РАЧУНАРОМ, као РС-екран.

Проблем: када покренем комп и ТВ преко HDMI 4К од 2m појави се слика. WIN10 ми препоручује
исправно резолуцију екрана/ТВ-а (3840 x 2160 пиксела), као и "magnifikaciju" од 300% (?!). АЛИ, и
тако ми екран "прелива", тј. као да не стаје цео у видно поље ТВ-а?! Када умањим магнификацију
то повлачи још веће преливање (одсече тулбар, тамо где је датум,.. Х за укидање прозора,.. и слично).
Шта год радио, без обзира на то што су резолуције и ТВ-а и рачунара исте, слика не стаје цела у ТВ оквир?!

Збуњен сам? "У ком чучу грми зец" овог проблема? Какву мудрост иште да би радило како треба?
Дакле, резолуције се поклапају по ономе што пише и на компу и на ТВ-у, али долази до преливања
екрана изван маргина ТВ-а. Како је то могуће?

• Како се ово решава?
  • И како учинити да "магнификација" стоји на мањој вредности од препоручене
(рецимо 175% или мало веће) а, да то не утиче на испадања рубова слике изван рама ТВ-а?

Унапред ВЕЛИКА ХВАЛА свима који се конструктивно посвете мом проблему!

Поздрав!

Купио сам LG OLED55C12LA 3840 x 2160 pixels, и служи ми (тј. служиће од "ускоро") САМО за рад са
РАЧУНАРОМ, као РС-екран.

Проблем: када покренем комп и ТВ преко HDMI 4К од 2m појави се слика. WIN10 ми препоручује
исправно резолуцију екрана/ТВ-а (3840 x 2160 пиксела), као и "magnifikaciju" од 300% (?!). АЛИ, и
тако ми екран "прелива", тј. као да не стаје цео у видно поље ТВ-а?! Када умањим магнификацију
то повлачи још веће преливање (одсече тулбар, тамо где је датум,.. Х за укидање прозора,.. и слично).
Шта год радио, без обзира на то што су резолуције и ТВ-а и рачунара исте, слика не стаје цела у ТВ оквир?!

Збуњен сам? "У ком чучу грми зец" овог проблема? Какву мудрост иште да би радило како треба?
Дакле, резолуције се поклапају по ономе што пише и на компу и на ТВ-у, али долази до преливања
екрана изван маргина ТВ-а. Како је то могуће?

• Како се ово решава?
  • И како учинити да "магнификација" стоји на мањој вредности од препоручене
(рецимо 175% или мало веће) а, да то не утиче на испадања рубова слике изван рама ТВ-а?

Унапред ВЕЛИКА ХВАЛА свима који се конструктивно посвете мом проблему!
U picture settings - aspect ratio: original i just scan: on

Samo nemoj posle kad dobiješ burn-in da bude LG oled krš... 😉

U picture settings - aspect ratio: original i just scan: on
Изгубих очи тражећи.. Заиста, било је намештено на 16:9, и требало је ставити на оригинал! -- ХВАЛА!

Нисам сасвим из тог света, па бих искористио ову прилику, и надам се твоју добру вољу, да питам још нешто.
Ако је од неког значаја за ову ствар имам ову графичку: https://www.asrock.com/Graphics-Card/AMD/Phantom Gaming X Radeon RX580 8G OC/#Support

Ако добро разумем оно што ми њен мени приказује, ради на 60 херца, и боју покрива са 8 бита (дакле, не 120 и 10)?
Тренутно немам интернет, па уколико све то зависи од апдејтова сачекаће. Но, ако ипак није до тога, због чега се не
добија ... очекивано, да тако кажем?

ХВАЛА у сваком случају и за оно прво!

Da napisem i ja nesto slicno, kao nekolicina clanova ovog foruma.
Davne 2013g kupio sam LG 42LA660S, koji posle punih 8 god i dalje perfektno radi.
Medjutim, razvojem novih tehnologija i povecanjem velicina koje se definisu kao "standard" javlja se zelja za promenom tv.
Neki okvirni budzet je 150k, sadrzaji su uglavnom hd tv kanali, 4K sportski kanali, SBB kablov tv, i verovatno bi se trazio po neki film (4K, HDR ili koja je vec sada najbolja rezolucija ?!?).
Video igre me ne interesuju, klincima ce biti prebacena PS4 konzola na LG 42..., tv nece raditi kao monitor.
Udaljenost tv od mesta sa kojeg se uglavnom gleda programski sadrzaj je 2.7m.
E sad ide ono cuveno pitanje, sta izabrati:
  • LG OLED55C12LA
  • SONY XR65X90JCEP
Dilema da li zbog kvaliteta, treba izabrati manju dijagonalu?
Ili na osnovu mojih (rekao bih ne tako zahtevnih) potreba mozda se cak ne izlagati trosku od 150k vec skresati budzet na 125k i izabrati
  • LG 65NANO863NA
  • LG 65NANO863PA

2013 god sam na ovom forumu dobio korisne savete za kupovinu LG 42, te se nadam i da cu i ovom prilikom dobiti prave savete od iskusnih forumasa.
Hvala unapred.

Moje ~6 mesecno iskustvo sa 48"C1 je kad jednom predjes na oled nema vracanja! (i 48" je dovoljno veliko za manju sobu)
Uz to LG C serija ima sve potrebne "next gen" funkcije za nove konzole ako planiras da ih povezes (full HDMI 2.1 na sva 4 konektora 4K/120Hz, VRR, ALLM, eARC, Dolby Vision) za razliku od Sony-ja itd.

Mnogima nije potreban 4x 2.1 HDMI.

Moje ~6 mesecno iskustvo sa 48"C1 je kad jednom predjes na oled nema vracanja! (i 48" je dovoljno veliko za manju sobu)
Uz to LG C serija ima sve potrebne "next gen" funkcije za nove konzole ako planiras da ih povezes (full HDMI 2.1 na sva 4 konektora 4K/120Hz, VRR, ALLM, eARC, Dolby Vision) za razliku od Sony-ja itd.
Hvala lepo na misljenju.
I meni je to manje vise cilj, da kupim tv koji ce da sluzi kao trenutni, 8 god, i da 2029 razmisljam o promeni 🙂

Poslednja izmena:
Kako da na mom LG proverim koja je mrezna kartica ? Konkretno model LG76703LB.

Kupio danas Lg55c12lb. Nisam zadovoljan bas slikom na eon smart box-u. Јеl treba neko dodatno podesavanje da se odradi na televizoru ili boksu? Ako neko ima iskusvo znacio bi mi svaki savet.

КРАТКИ ОСВРТ НА ВАЖНЕ ПОЈЕДИНОСТИ КОЈЕ СЕ ОДНОСЕ НА УПАРИВАЊЕ РАЧУНАРА
И ТВа ТАКО ДА СЕ ПОСТИГНЕ НАЈВЕЋИ УЧИНАК

Пошто нисам упућен у рачунарство (нисам технички неписмен, само имам јако велику одбојност
према тој конзумној и брзо застаревајућој техници), овде сам поставио неколико питања и добио
одговоре на њих - што ми је помогло. Па бих желео да у најкраћем сумирам та сазнања по једној
основи - коришћење ТВ-а као монитора. -- Дакле, само уски осврт, за случај да некоме попут
мене буде потрено такво аискуство.

Дакле, не играм игрице, не гледам ТВ. Купио сам делове за рачунар (за који сам сАм направио
кућиште тако да лепо стане испод стола, не брују,.. а да дупе/задња страна где су конектори буду
окренута на горе и тако доступни на горњој површини стола кроз одговарајучи прорез. То је лепо
изведено (то је већ домен који у коме сам добар). Поглед у "утробу" рачунара камо светле циркус
светиљке и сличне ложачко-потрошачке занимације мени је непотребан, нити ми је стало да га гле-
дам (ни слушам!). Нису укључиване.

ТВ би требало да служи као монитор. Има силних разлога зашто сам се одлучио за то, али укратко
то је (раније споменути): LG OLED55C12LA 3840 x 2160 pixels

Тај 4К телевизор, подржава рад на 120 Hz, и боје покрива са 10 bita. Али, да би се то постигло, и
самим тим искористиле све могућности које пружа овај ТВ, потребно је имати и одговорајућу гра-
фичку карту (ГК), са HDMI 2.1 излазом, и одговарајући спојни HDMI 8К кабл (можда може и онај
4k UHD, но онај који сам купио је декларисан на 60 Hz! - дакле, не знам да ли има 4к који подржа-
ва проток за 120Hz
?? - ко зна нека допуни). Верујем да такав кабл постоји и да је доступан, али оно
што ми још недостаје јесте одговарајућа графичка карта за оно што радим. Испоставило се да ова,
коју купих, не одговара томе (што сам тек касније заснао): ASRock Phantom Gaming 8G OC RADEON RX580. // 3 x DP 1.4 , 1 x HDMI 2.0 , 1 x DVI-D
Делове за рачунар купих још 19. 10. 2020., али је срећна околност да је за ГК гаранција 36 месеци!
Пошто сам тек недавно купио ТВ, и пре неки дан све то повезао, сватих да са тим не могу изгурати
120 Hz. Но, то ми и није највећа брига јер и тако морам продати ову ГК, не због тога, већ због по-
сла који морам радити (да ми служи у нумеричким симулацијама, што нисам знао да ова ГК не мо-
же.. - већ рекох, нисам из тог света). Осим што је пре неки дан "укачена" и комп склопљен, са неким
пиратским WIN10 који није регистрован па и не пружа много, како би се проверило да ли комп и ТВ
раде, систем више није укључиван. И, -- РАДЕ! уз споменута ограничења. Дакле, водите рачуна о све-
му томе ако желите да вам комп+ТВ постигну највише, а за шта сте и платили (не мало!). Ја сам рад
да продам ову картицу, уз Часну реч да није стигла ни да се угреје прописно - за тих неколико крат-
ких укључивања, и то ради ТВ-а (због чега сам се овде и јавио неколико пута, те добио корисне савете),
такорећи је "невина", једва пољубљена у образ. (С обзиром на све, мислим да је 23000 динара сасвим
пристојно снижена цена - но, то је за неку другу причу/оглас).

Ето, за некога сасвим обичне и подразумеване ствари, за мене на жалост наука којој нисам склон (до-
вољно их имам на леђима да ми ова није потребна - за то увек могу да питам зналце), Надам се да
ће овај осврт користити онима попут мене - да не лутају, али и да знају шта је све неопходно на једном
месту.

Срећно!!

У најкраћем осврту, да би TV декларисан 120 Hz и 10 bit боје то постигао, потребан је одговарајући
HDMI кабл (декларисан на 120 Hz, не на 60 Hz како се налази!), а излаз на рачунару такође мора
бити HDMI 2.1
.

Poslednja izmena:
@MonitorTV Ne odnosi se na Win10, već na Win11 ali ne bi iznenadilo da se to isto pojavljuje i na Win10 (maloper čitam vesti i naletim na ovo):

Kupio danas Lg55c12lb. Nisam zadovoljan bas slikom na eon smart box-u. Јеl treba neko dodatno podesavanje da se odradi na televizoru ili boksu? Ako neko ima iskusvo znacio bi mi svaki savet.
Ja moj još nisam kupio ali sam gledao YT klipove o dodatnoj kalibraciji. Ne mogu da podelim svoje iskustvo ali potraži na YT ima dosta tih video uputstava.

Nema sta da se odradi.

Pusti Netflix 4k hdr dolby ili skini sa neta neki teži film 60-70 giga, pa ćes videti kvalitet.

TV gledam samo ponekad i najčešće SK 4K.

Naša televizija je uboga ni najbolji televizori na svetu je ne mogu opeglati.

Nazad
Vrh Dno