Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Malo o tome kako se nigde u svetu ne prate neregistrovane posiljke....
Evo primera iz Makedonije i Slovenije

makedonci.jpg

slo.jpg

Kod nas su se kao pijani plota vezali za propise od pre 50 i kusur godina i nece nista da menjaju.

Prvi put narucio dva paketa preusmereni u Italiju , i prvi put da ponude ovako Fakturu
BA805....5XS

Prilozi

• Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    24.8 KB · Pregleda: 64
ajd opet..; to su sve fejk statusi. neregistrovana pošiljka se ne prati

Нерегистроване или тзв. обичне поштанске пошиљке, без регистрованог броја пријема се нигде у свету, па ни у Републици Србији, не евидентирају у поштанским исправама пошта, те се не прате у токовима преноса.

Stvarno ne znam šta tu nije jasno
E sad ti onda kad si tako "pametan" OBJASNI ALIEXPRESSU da je to fejk i da kad ti istekne period za dostavu i pokrenes dispute oni MORAJU da ti vrate pare ...
Budi ozbiljan ja sam to prosao , istekao period za dostavu plus jos 10 dana koje sam trazio produzetka, pokrenuo dispute, aliexpress me ladno odhebao i tvrdio da je 'posljka kod mene u lokalnoj posti jer to pise u pracenju " , ja objasnio da je to NEREGISTROVANA posiljka i da ti statusi NE MORAJU biti tacni , ali oni ostali pri svome i odbili mi refund .. zalio sam se i tu sam isto odbijen .
NA svu srecu paket mi je stigao ipak pa nisam na gubitku i ispada da su Aliexpress i Madjarska posta u pravu a tebi kad si tako ozbiljan zelim da pokusas da se objasnis sa Aliexpressom .

I moja jedna HU pošiljka ima poslednji status kai da je stigla u lokalnu poštu, a nije (zvao sam). Sad sam pisao Pošti da dobijem napismeno da nije stigla, pa ću to prezentovati Aliji, ako bude trebalo za dispute.

Edit: Takođe mogu da potvrdim pisanje kolege forumaša od neki dan da su čajnezi počeli da varaju na količinama. Poručiš 15 komada nečega, stigne 10, poručiš 6 stigne 4, i tako... Pošto je sve to sitno u novcu, ne žalim se jedino napišem u komentaru i smanjim broj zvezdica za opis...

I moja jedna HU pošiljka ima poslednji status kai da je stigla u lokalnu poštu, a nije (zvao sam). Sad sam pisao Pošti da dobijem napismeno da nije stigla, pa ću to prezentovati Aliji, ako bude trebalo za dispute.
Ako je sa UdxxxxxxxxxxHu statusom dobices isti odgovor kao i ja na mail a onda kad taj odgovor nase poste prilozis kao dokaz za dispute , Aliexpress ga ne priznaje vec priznaje statuse i nece da ti vrati pare . Aliexpress tj Kinezi izgleda misle da mi nesto ' muljamo " i da hocemo i jare i pare ne shvataju da su oniu 21 veku a da smo mi jos uvek u `60-tim godinama 20-tog veka.. Ne shvataju da neka drzava u sred Evrope moze biti tako ' neurdjena i haoticna" .
Sto se tice "broja komada " necega u posiljkama , uvek sam dobijao sve na broju, cak i udice za pecanje ono u kesicama po 50 -100 kom . nije me neki put mrzelo da brojim jer sam ih rasporedjivao u kutijice za rezervu kad idem na pecanje da ne nosim 100 kom ali sam nalazio u posiljkama sa vise komada necega poneki skart ili deforimisan komad, npr 10 kom necega ali 9 ispravno a 10-ti iskrivljen il iostecen ili neispravan .

Imam i ja ,【8】Arrive at destination country 2021-12-10 13:43:26
Kod mene UAxxxxxxHU

Stigla meni dva Mađara danas, zadnji status bio taj 19.12. parcel at destination office for final delivery

@Univerzalac
Ne kažem da ne treba nikad otvarati dispute, ali kupca treba da interesuje gde je zapelo. Kinez ti pošalje paket, ti ga ne dobiješ u definisanom vremenskom roku, otvoriš dispute, dobiješ spor u svoju korist a Kinez ostane bez paketa i bez para zato što je neko odavde odlučio da mazne (ili zato što je zaglavilo kod nas na carini duže nego ceo put oko sveta za taj paket). I treba da nam naplaćuju papreno shipping jer realno i za bolje nismo.

@PoiZone
Nisi lepo pročitao moj prethodni post, nije poenta u naplati tih par $ a to što kažeš "ali kupca treba da interesuje gde je zapelo" ne možeš da saznaš, Jednostavno postaješ vlasnik pošiljke tek nakon isporuke a do tada je vlasnik pošiljalac i jedino on raspolaže sva prava i jedino on može da piše potražnicu, traži obeštećenje, a tvoje je jedino što možeš da se raspitaš u lokalnoj pošti da li je stigla pošiljka i o tome sam pisao pre neki dan da li u ovoj temi ili Aliexpress nisam siguran. Pošiljalac nikada ne dobije odgovor šta je bilo sa pošiljkom već samo na čijoj teritoriji je zagubljena, postoji svetski poštanski savez UPU (Universal Postal Union) gde je sve definisano i sve svetske pošte su zatvorene za informacije. Pišem jer sam ja ostao bez nekih nenadoknadivih papira pa sam morao da čitam i Zakon o poštanskim uslugama, šta piše u UPU i još neke konvencije da ne pišem šta sve a ovde čitam kako ljudi smatraju da treba da funkcioniše (normalno svako na svoj način odnosno kako odgovara za trenutnu situaciju).

E sad ti onda kad si tako "pametan" OBJASNI ALIEXPRESSU da je to fejk i da kad ti istekne period za dostavu i pokrenes dispute oni MORAJU da ti vrate pare ...
Budi ozbiljan ja sam to prosao , istekao period za dostavu plus jos 10 dana koje sam trazio produzetka, pokrenuo dispute, aliexpress me ladno odhebao i tvrdio da je 'posljka kod mene u lokalnoj posti jer to pise u pracenju " , ja objasnio da je to NEREGISTROVANA posiljka i da ti statusi NE MORAJU biti tacni , ali oni ostali pri svome i odbili mi refund .. zalio sam se i tu sam isto odbijen .
NA svu srecu paket mi je stigao ipak pa nisam na gubitku i ispada da su Aliexpress i Madjarska posta u pravu a tebi kad si tako ozbiljan zelim da pokusas da se objasnis sa Aliexpressom .
upravo iz tog razloga postoje fejk statusi. Oni se na taj način ogradjuju, mogu da tvrde da je stigla u poštu. pametni

koristi ebay, a ne budjavi aliexpress

*** moja posiljka ode u Maroko SY15006xxxxxx, jeste skoro naruceno Order time: 14:22 Dec. 10 2021

I kad to od prilike stize

Prilozi

• Screenshot_8.png
    Screenshot_8.png
    73.2 KB · Pregleda: 52
*** moja posiljka ode u Maroko SY15006xxxxxx, jeste skoro naruceno Order time: 14:22 Dec. 10 2021

I kad to od prilike stize
Zahebo te prodavac, dao ti lazni status za pracenje od neke posiljke koja ide za Afriku .. tako sam ja porucio ranac za kampovanje a on otisao u Peru ... pokusaj da kontaktiras prodavca a ako se pravi blesav i tvrdi da je sve ok, onda imas napismeno dokaz kad budes pokretao dispute da te zahebao .. tako sam i ja .. ali moras sacekati da istekne rok za dostavu sto je bez veze .
upravo iz tog razloga postoje fejk statusi. Oni se na taj način ogradjuju, mogu da tvrde da je stigla u poštu. pametni

koristi ebay, a ne budjavi aliexpress
Aliexpress presudjuje da su ti stausi pravi a slazem se da i oni muljaju kako bi se zastitili od gubitaka .
Ebay je jos veci raspad od Aliexpressa, tek tamo mozes da dobijes svasta umesto onog cega si porucio ... ebay je po mom misljenju nesto kao nas kupindo samo na medjunarodnom nivou i malo bolje usminkan a inace 80% robe tamo je isto iz Kine i Kinezi su prodavci a ako nisu onda neko preprodaje robu iz Kine pa jos placas i posredniku zaradu ... Ebay se isplati samo ako kupujes nesto polovno ili naletis na neki raritet po povoljnoj ceni a znas sta je i koliko vredi .

Poslednja izmena:
I meni relativno brzo stigao jedan OMP iz HK sa trackingom....HU , dočim jedan OMP iz UK nije stigao ni posle tri meseca a drugi, isto UK, uredno stoji već punih mesec dana na
24.11.2021 14:51:2711003 IZMENIČNA POŠTAZa carinu
Ni da mrdne za Novi Sad.
Da li da ga sam ganjam ili da čekam, pa šta bude.

Postar mi je danas doneo jednog "Madjara", i to jednog koji je bar 3 nedelje "mladji" od ovih sto ih ocekujem vec dugo.

Dva paketica UA****HU.

Jedan poslat 17 novembra, 28. novembra stoji da je stiglo u Budimpestu, 18. novembra da je stiglo u odredisnu zemlju. Juce stigla poruka da je paket stigao. Na ninji stoji Arrive at local delivery office 19.12., doduse jos me nije sacekao paket kuci.

Drugi poslat 22. novembra, sve isto dalje kao i prvi osimo sto jos uvek nema statusa da je paket stigao u lokalnu postu.

Videcemo kad ce stvarno da stigne, a svraticu i do poste da proverim.

Stigao prvi paket. Ostavio postar danas. Pretpostavljam i da jeste stiglo kad je i naznaceno al ne raznose svaki dan nego kad se nakupi.

Pretpostavljam da drugi ceka carinu.

Poslednja izmena:
Znam da se ceka duze vremena za pakete pred praznike ali da li neko okrivno zna da li se ceka duze od 45 dana ili je generalno zastoj?
Imam jednog madjara kupljen 8 novembra,ali njega ocekujem tamo za praznik zena 🤣

Pa evo meni su stigli juče Mađari naručeni 11.11., tako da će i tvoj uskoro

@ vladafkv

Ako nisi od juce na AE i EB , trebao bi da znas
da u masi slucajeva i AE i EB ne mogu da zamene jedni druge.

Nije prvi put da postoji problem sa transportom i problematicnim
statusima - ko god je ovde duze od par meseci mogao je da nauci
kako se resavaju takve situacije.

@ kalin62

Pisi prodavcu i zali se preko Eva robota .
Nije neophodno da cekas.

Logistika je nesto zafrknula.

14.12 SY zahtev za slanje u Srbiju
17.12 posiljka krenula u Srbiju
21.12 iz HK preusmerena u Maroko

Zahebo te prodavac, dao ti lazni status za pracenje od neke posiljke koja ide za Afriku .. tako sam ja porucio ranac za kampovanje a on otisao u Peru ... pokusaj da kontaktiras prodavca a ako se pravi blesav i tvrdi da je sve ok, onda imas napismeno dokaz kad budes pokretao dispute da te zahebao .. tako sam i ja .. ali moras sacekati da istekne rok za dostavu sto je bez veze .

Aliexpress presudjuje da su ti stausi pravi a slazem se da i oni muljaju kako bi se zastitili od gubitaka .
Ebay je jos veci raspad od Aliexpressa, tek tamo mozes da dobijes svasta umesto onog cega si porucio ... ebay je po mom misljenju nesto kao nas kupindo samo na medjunarodnom nivou i malo bolje usminkan a inace 80% robe tamo je isto iz Kine i Kinezi su prodavci a ako nisu onda neko preprodaje robu iz Kine pa jos placas i posredniku zaradu ... Ebay se isplati samo ako kupujes nesto polovno ili naletis na neki raritet po povoljnoj ceni a znas sta je i koliko vredi .
ebay ne mulja sa disputeima. ako nisi zadovoljan, otvoriš dispute i dobijaš pare nazad bez bilo kakvih pitanja. a govnari na AE će da ti kažu da predmet od $2 pošalješ nazad, pa kad njima stigne dobiješ pare tek tad.. znači par meseci lagano. ebay takodje ima ocene, feedback tako da ako znaš da kupuješ online, videćeš ko prodaje mačku u džaku a ko pravu stvar. pa čoveče na redditu postoji čitavo uputstvo za kupce sa 15-20 različitih dispute scamova i načina odugovlačenja istih i šta raditi ako te zadesi neki 🤣

@ vladafkv

Ako nisi od juce na AE i EB , trebao bi da znas
da u masi slucajeva i AE i EB ne mogu da zamene jedni druge.

Nije prvi put da postoji problem sa transportom i problematicnim
statusima - ko god je ovde duze od par meseci mogao je da nauci
kako se resavaju takve situacije.

@ kalin62

Pisi prodavcu i zali se preko Eva robota .
Nije neophodno da cekas.

Logistika je nesto zafrknula.

14.12 SY zahtev za slanje u Srbiju
17.12 posiljka krenula u Srbiju
21.12 iz HK preusmerena u Maroko
Pa vidim nesto nije uredu

Kako sam i slutio, pošiljka iz UK, sa trackingom, tačno mesec dana stoji zakopana na Carini u NS 62200.
Odem danas sa tracking brojem, odmah je nađu i donesu paketić, ali avaj, ne može bez carinskog pregleda, za kojitreba bar screenshot transakcije.
Iz Beograda otišla 24. 11, u NS stigla 25.12, ništa to u trackingu ne prijavljuje.
Pitaju da li sam dobio pismo od Carine sa zahtevom za dodatnu dokumentaciju.
Nisam.
Ništa mi poslali nisu, znam proceduru, ranije sam i dostavljao kad su tražili.
Daju mi mejl, broj predmeta i pošaljem im podatke i dokumenta, sad čekam, pa izvestim koliko je trajalo ...

Za onaju drugi, OMP ( Obična Međunarodna Pošiljka) , nema šanse, tri meseca je već, u Englesku se nije vratio ( u kontaktu sam sa prodavcem) , meni isporučen nije...

Šta ovde da očekujem?
Naručeno sa Ali, br. za praćenje plaćen.
Na Ali piše ovako:

Na All kada ukucam kod ovako:

Da li neko zna koliko se trenutno čeka na carinjenje? Imam pošiljku iz USA, status izmenična je bio 14. decembra.

Ako je sa UdxxxxxxxxxxHu statusom dobices isti odgovor kao i ja na mail a onda kad taj odgovor nase poste prilozis kao dokaz za dispute , Aliexpress ga ne priznaje vec priznaje statuse i nece da ti vrati pare . Aliexpress tj Kinezi izgleda misle da mi nesto ' muljamo " i da hocemo i jare i pare ne shvataju da su oniu 21 veku a da smo mi jos uvek u `60-tim godinama 20-tog veka.. Ne shvataju da neka drzava u sred Evrope moze biti tako ' neurdjena i haoticna" .
Sto se tice "broja komada " necega u posiljkama , uvek sam dobijao sve na broju, cak i udice za pecanje ono u kesicama po 50 -100 kom . nije me neki put mrzelo da brojim jer sam ih rasporedjivao u kutijice za rezervu kad idem na pecanje da ne nosim 100 kom ali sam nalazio u posiljkama sa vise komada necega poneki skart ili deforimisan komad, npr 10 kom necega ali 9 ispravno a 10-ti iskrivljen il iostecen ili neispravan .
Dobio odgovor od Pošte, ukratko kao šatro nijedna Pošta na svetu ne prati te vrste pošiljaka.

442201.png

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno