Watch Dogs Legion je primer gde igra lagano povlaci preko 10GB. Sigurno ih ima jos.Ali čemu i 24gb na 3090ti ili 16gb na 3070ti? To je samo dodatno uzimanje para a apsolutno nepotrebno u gamingu. Realno ni jedna igra u 4K neće povući preko 10gb.
Gledao sam na nekoliko i review nije prelazila 9.4gb vram. A pošto 3080ti ima 12 što je sasvim dovoljno.Watch Dogs Legion je primer gde igra lagano povlaci preko 10GB. Sigurno ih ima jos.
Sto kaze DeRadicci, ako GTX1070 moze da koristi 8GB, u svakom slucaju bi mogla RTX 3050.
Onda si lose gledao.Gledao sam na nekoliko i review nije prelazila 9.4gb vram. A pošto 3080ti ima 12 što je sasvim dovoljno.
To su igre koje su izasle godinu dana nakon graficke. Logicno je da ce vremenom taj broj biti sve veci i veci. Verujem da ljudi nemaju zelju da potrose vise hiljada dolara na parce hardvera koje je vec prevazidjeno/ograniceno.^ dosta se ljudi zali na greške kroz samu igru, i da treba više od 10gb to je svega par igrica.
Prvo, ljudi su budale. Nesto sa cime se tesko miris dok si mladji, pa onda vremenom prihvatis, da bi nakon prebacene 30. banke bio apsolutno siguran u to.To su igre koje su izasle godinu dana nakon graficke. Logicno je da ce vremenom taj broj biti sve veci i veci. Verujem da ljudi nemaju zelju da potrose vise hiljada dolara na parce hardvera koje je vec prevazidjeno/ograniceno.
Slazem se total , igre koje i povucu veci vram rade to zbog krs optimizacije.Prvo, ljudi su budale. Nesto sa cime se tesko miris dok si mladji, pa onda vremenom prihvatis, da bi nakon prebacene 30. banke bio apsolutno siguran u to.
Onaj tweet Zeljka Mitrovica ti je cist primer, a i istina.
Drugo, developeri moraju da misle i na one koji imaju i starije kompove i grafe sa 4gb vrama, pa i manje. Oni su velika vecina i kako stvari stoje ove dve godine, tako ce i ostati.
Tako da cisto sumnjam da ce >3070 biti "prevazidjeni" u skorije vreme, barem sto se gaminga tice.
Mozda jedino ovima sto vide razliku izmedju 170fps i 200fps (a zaborave da promene refresh rate pri kupovini novog monitora) i kojima 4K vec postaje pikselast...
To si totalno u pravu, igre su krš optimizovane i zato vuku bez potrebe vram. Meni valhalla povuče na 1440p oko 6.5gb na ultra podešavanjima.Slazem se total , igre koje i povucu veci vram rade to zbog krs optimizacije.
Mada jos nisam naisao da mi igra povuce preko 8gb ali ja igram u 1080p i 1440p sa rtx 3070.
U sustini nece se 3070 namuciti sa vram vec nece moci da izgura sve opcije koje developeri ubacuju a ne optimizuju.
Mislio si -17 valjda, plus je za čitanje (na stranu što je to velika dioptrija u oba slučaja.Mozda jedino ovima sto vide razliku izmedju 170fps i 200fps (a zaborave da promene refresh rate pri kupovini novog monitora) i kojima 4K vec postaje pikselast (a nose dioptriju +17)...
Ovo ne mora biti nužno loše, CDProjektov RED Engine je od nule valjda.Niko vise ne pravi svoj engine, vec svi koriste ili unreal 4 (sad polako dolazi 5, al ne nadajte se bar prve dve godine onom kvalitetu sa showcase-a) ili Unity.
Ne postoji 3090-Ti?Ne znam koja je poenta slike. Divimo se kutijama?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari