Šta je novo?

Samsung Galaxy Watch/Active

Naručih sa Rinke stora bezel, staklo i protectiv case za GW4 Classic 46mm, videćemo kada će da stigne. Čudi me da na Ringke store nema u ponudi metalnih narukvica za GW4 Classsic 46mm.

Stigao mi update za stari Galaxy Watch...

Pogledajte prilog 325196
I meni dosao danas. Jako smara sto su poceli kao Apple da forsiraju nudjenje manual recordinga koji je katastrofa, em te pinguje non stop vibracijama em blamira stalnim kokodakanjem o pace-u.

Nisu losi ovi novi skinovi, mada se vratih na Dashboard. I dalje je najkompletniji ubedljivo.

Glasovnu asistenciju sam odmah isključio u Settings, ali jeste Health deo značajno unapređen. Detaljnije meri, sam detektuje aktivnosti bez pokretanja, a najviše mi se sviđa auto-pauza... deinstalirao Stravu. Novi skinovi me ne privlače, fore zanimljive na kratko a nisu mnogo informativni ni praktični.

Gde si ugasio glasovnu asistenciju? Ne mogu da nadjem nikako a nervira me.

U samoj aplikaciji kada se pokrene, tri tačkice s desne strane i tu negde imaju prekidači za auto-pause, voice guidance...

Sad sam pogledao malo bolje... Ima vrlo detaljno za svaku vrstu aktivnosti šta da se prikaže na ekranu (do 6 parametara po izboru), da li se pravi rezime na svakih 1km (ili kako se zada), glasovna asistencija da/ne, cilj vežbanja (izbor coaching style), tačnost lokacije, screen always on, nadmorska visina (za hiking)... ma, gomila podešavanja za svaku posebno.

Start Health > dole na Exercise > Choose workout (ispod je istorija vežbi) > izbor vrste vežbe > settings (zupčanik) > pa nadalje...

Poslednja izmena:
Našao, hvala.

Uspeo sam da nateram watch active 2 da meri krvni pritisak.
Trebalo mi je 4 sata,uz xda tutorijal.
Nekad prosecni korisnik racunara,sada ispod prosecni...
Problem je samo,sto sam koristio zenin sat i moj xiaomi tel.
Sad, kad hocu da nakacim sat na njen xiaomi,sat trazi da se resetuje...Pa moram sve ponovo...
Valjda ce drugi put ici bar za 3 sata...
Osecaj neprocenjiv.
Osecam se kao kad sam prvi put reinstalirao windows...

Ne zanm gde ti je zapelo, meni uz tutorijal je trebalo 15-20minuta, najviše da ispratim ceo video. Najduže traje instalacija JDK i Tizen studia. Potrebno je generisati sertifikat, potpisati .tpk/.wgt fajl od Samsung Health Monitora i instalirati ga preko Tizen Studia ili .apk fajla preko telefona. Ako si već jednom generisao sertifikat i potpisao/napravio .apk fajl za instalaciju ceo proces nakon reseta sata traja 2-3 minuta. Instaliraš modovan SHM na telefon, već gotov i potpisan .wgt na sat i to je to. Nisam iz IT struke, lekar sam po zanimanju.

Jedno pitanje koja je velicina narukvice kod Samsung Galaxy Watch 4 Classic 42mm i 46mm?

Jedno pitanje koja je velicina narukvice kod Samsung Galaxy Watch 4 Classic 42mm i 46mm?
Širina je 20mm, a to znači da je malo teže naći narukvicu mimo Samsungovih original narukvica koje inače nemaju na stanju već mora da se naručuje.

Meni je najveći problem kod tih zakrivljenih narukvica što imam mnogo lufta između sata i ruke kad zakačim kopču na zadnju rupu, imam malu širinu zgloba.
Kad stavim kopču kod zakrivljenjene narukvice na zadnju rupu mogu još dva mala prsta da provučem ispod.
Tako da moram da nađem običnu narukvicu.

Poslednja izmena:
Meni je najveći problem kod tih zakrivljenih narukvica što imam mnogo lufta između sata i ruke kad zakačim kopču na zadnju rupu, imam malu širinu zgloba.
Kad stavim kopču kod zakrivljenjene narukvice na zadnju rupu mogu još dva mala prsta da provučem ispod.
Tako da moram da nađem običnu narukvicu.
Uzmi kožnu kao ja, savršena kombinacija na klasiku bi sigurno i bolje bila

Zašto na sajtu Telenora piše da meri krvni pritisak kada to nije moguće bez komplikovanog procesa koji piše na internetu (xda forums)

Pozdrav,potrebna mi je pomoc.Imam galaxy watch 4 i problem koji se desava cesto je taj da samo od sebe prebacuje glasovne poruke sa vebera na njemu da se cuje. Takodje desava se i da ne mogu da se javim na telefefon ili da se javim na telefon a da se na satu cuje sagovornig pa u toj situaciji sam prinudjen da ponekad glumim mocnog rendzera. Kako da resim ovaj problem

Vibrate ili mute profil na satu kod mene oduvek i nikada nisam imao tih problema.

Nasao sam problem. U podesavanjima bluetooth-a je bilo ukljuceno povezivanje za pozive pa je automatski sve islo preko njega. Dobro je,trenuci su bili u pitanju da li ce biti olupan od sto :D

Zna li iko koji je ovo watch face...

Prilozi

• Screenshot_20211207-130654_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20211207-130654_Samsung Internet.jpg
    915.1 KB · Pregleda: 40
Mozda bude nekome korisno, galaxy watch 4 radi na globaltel esim. Globaltel ima jeftine prepaid pakete pa mislim da je korisno kao neki side paket. Ne znam iz kog razloga, sat prepoznaje globaltel kao roaming, tako da mora u opcijama da se ukljuci roaming kako bi radio net.
Da li postoji neka opcija da se sat koristi za placanje(imam intesinu aplikaciju za placanje na telefonu, pa preko bt), ili ne? Posto google i samsung pay jos nisu stigli.

Mozda bude nekome korisno, galaxy watch 4 radi na globaltel esim. Globaltel ima jeftine prepaid pakete pa mislim da je korisno kao neki side paket. Ne znam iz kog razloga, sat prepoznaje globaltel kao roaming, tako da mora u opcijama da se ukljuci roaming kako bi radio net.
Da li postoji neka opcija da se sat koristi za placanje(imam intesinu aplikaciju za placanje na telefonu, pa preko bt), ili ne? Posto google i samsung pay jos nisu stigli.
Nop, tek kad stigne Google pay kod nas..

Kod nas trenutno samo Garmin Pay

Gde je kupljen taj GW4 sa LTE podrškom?
Nisam video da ih neko u Srbiji prodaje.

Moj LTE je stigao iz USA i zbog različitih bandova nije uspeo da se ukači ovde na mrežu. Probano baš sa Globaltel eSIM, pošto kod ostalih mora da se ide u poslovnicu da bi se uzeo prepaid eSIM.

Gde je kupljen taj GW4 sa LTE podrškom?
Nisam video da ih neko u Srbiji prodaje.

Moj LTE je stigao iz USA i zbog različitih bandova nije uspeo da se ukači ovde na mrežu. Probano baš sa Globaltel eSIM, pošto kod ostalih mora da se ide u poslovnicu da bi se uzeo prepaid eSIM.
Na KP sam uzeo...ne znam odakle je nabavljen. Nije ni meni proslo iz prvi put, ali iz drugi put jeste, s tim sto sam drugi put pokrenuo proces registracije esima iz sata, a prvi put preko telefona, ako to ima veze uopste.

Koja je model number sata?

Moj je SM-R895U

Nazad
Vrh Dno