Šta je novo?

Xiaomi Mi 11 Lite

Vidim puni oglasi ovi sluski😂 kontam da ih nije sad tako lako ni prodati, ja ih ostavljam za sebe, zato se nadam su solidne sa prethodnim tws sam imao problem sa magnetima povezivale su se na fon iako su bile obe u kutijici to me bas nerviralo.

Kupio sam Mi 11 Lite 5G NE pre nedelju dana i zazalio samo zbog ekrana. I meni je na zalost zapao los ekran + sa defektom. Sve ostalo je super. Od prvog ukljucivanja sam primetio da je znatno mutniji od mog predhodnog low end telefona sa IPS ekranom, da treperi osvetljenje i da ima black crush. To na stranu jer je problem jednostavno jeftinog ekrana i loseg softvera, ali sam nakon nekoliko dana primetio da ima jako suptilni defekt zelenkastog svetla sa donje strane displeja pa sve do polovine koji se najvise vidi na tamnijim pozadinama + nekakve linije u gornjem delu. Problem nije izrazajan ali cim se jednom primeti posle se lako primecuje u radu.

Poslao ga u servis naravno i zahtevao zamenu, a radnica mi je rekla da je Xiaomi jako 'tezak' za zamene i da sumnja da ce mi odobriti. :/

Kakvi su mi 11 lite 5g ne iz A1? Da li i oni imaju tu manu sa ekranom o kojoj pišete?
Ja planiram tamo da ga kupim.

To se nikad ne zna, kako ti zapadne. Može jedino da se proveri tako što se upali telefon i vizuelno proceniš da li je ekran dobar ili da se uradi log report i tu može da se vidi proizvođač panela.

Izgleda da sam ja imao srece. Ne primetih nikakvu manu na telefonu sto se tice ekrana. Jedino baterija bas slaba ocena.

A mi 11 lite 5g bez ovog "ne" da li i kod tog modela ima serija sa lošijim ekranom, ili da si uzmem poco x3 pro i prežalim amoled.

Ima i taj
Poslao ga u servis naravno i zahtevao zamenu, a radnica mi je rekla da je Xiaomi jako 'tezak' za zamene i da sumnja da ce mi odobriti. :/
Ni radnice ni Xiaomi (sta god to znacilo) ne odredjuju nista nego serviser konstatuje kvar/nedostatak i onda to ide prodavcu (ili tebi pa ti nosis prodavcu) i trazis sta hoces tj. povrat novca ili zamenu (posto popravka uopste i ne dolazi u obzir)

Kako bese,6 meseci od kupovine,nema popravke?
Zamena za novo ili povrat novca.
Ili 12 meseci,zaboravio sam.

Mislim da za 6m nema popravke.

A mi 11 lite 5g bez ovog "ne" da li i kod tog modela ima serija sa lošijim ekranom, ili da si uzmem poco x3 pro i prežalim amoled.
Imam istu dilemu.

Kod Mi 11 Lite 5G NE me pre svega privlači koliko je lagan.
Ali se ljudi masovno žale i na ekran i na senzor otiska prsta.

Što se tiče X3 Pro glavna zamerka je na ghost touch na određenim primercima. Kako sam pročitao na XDA, javlja se skoro isključico na 6/128 modelu.

Koliko znam niko se ovde nije žalio na ekran samo na senzor otiska, kod 4g modela je bilo lošijih ekrana...

Za sad su mi glavne zamerke vezane softver.
Ne moze da se promeni google dialer...notifikacije baguju u smislu da se pojavljuju iste iako si ih video. Zamerka za dual app, konkretno viber... slike ne mogu da se se posalju. Onda zvucna notifikacija za viber nije onaj zvuk od vibera vec neki od miua...ako ga promenim on je primeni na sve notifikacije i sl.
Tako neke gluposti koje nerviraju. Mada ruku na srce mozda ja nesto ne umem da podesim.
* Meni licno je senzor otiska mnogo prakticniji na ledjima telefona a pogotovo za slikanje. Mogao sam da slikam sa jednom rukom. Sad ne mogu ali vezbam :) Radi brzo ali hoce da baguje ako niste lepo prislonili prst npr zbog maske.

* Sto se glavne kamere tice za slike unutra i nije nesto posebno, napolju i po danu su vise nego ok slike. Selfi kamera meni zavrsava posao i zadovoljan sam. Naravno nisam profesionalni fotograf vec cist amater tako da je to subjektivno misljenje.

* Baterija mi super zavrsava posao ali nisam lik koji ne ispusta fon iz ruke. Trenutno zadovoljan. Videcemo jos.

*Ekran mi deluje ok. Nisam primetio da mu nesto fali.Kada sam unutra osvetljenje mi je maltene na minimumu i ok mi je tako. Napolju mora bar na pola one crte da se pojaca,. Sad da sam se raspametio sa amoled ekranom i nisam bas :)

*Tezina telefona mi je ok, ne bi mi smetalo da je malo tezi uopste. Zamerka za plasticno kuciste. Mnogo mi je bio bolji osecaj u ruci stari fon koji je imao aluminijumska ledja. Ali ja fon ionako nosim sa maskom tako da... :)

Realno 48k telefon ne vredi ni u ludilu po meni koliko je bio pre crnog Petka.
Mislim da to zna i xiaomi pa je zato spustio cenu i dao one poklone. Mene za sad telefon kosta 29.5k i mozda cenu spustim za jos 2-3k kad prodam Mi band 6.

Ista stvar je sa dual viberom i kod mene. Čak uopšte i ne zvoni kad me neko zove.

Čitač otiska prsta kod mene radi savršeno. Nisam primetio da zeza uopšte.

Kako promentiti zvuk notifikacije za Viber : Nadjes zvuk koji hoces, preimenujes ga kao sto je ovaj default zvuk imenovan i smestis ga u isti folder. A taj def samo promenis ekstenziju ili obrises.

Ja zaboravio da se prijavim za te poklone jedno nedelju dana. Nakon prijave, dva dana kasnije stiže potvrda mejlom i još dva do tri dana nakon potvrde stigoše pokloni. Sat je već otišao, a i slušalice kad odu taman da spuste cenu telefona na ~25K. Baš dobar dil će da ispadne.

Sam telefon inače radi odlično za sada. Nisam primetio neke bagove a baterija mi na niskom osvetljenju po kući uz Wi-Fi izlazila i do 7,5 sati SoT.

Ustvari lažem, skoro odlično jer proximity senzor definitivno ume da pobrljivi ponekad. Ne često ali ipak dovoljno da ne možeš da se osloniš na njega. Stari telefon je npr. to bez greške obavljao. Šta ti je tehnološki napredak i virtuelizacija senzora. 😏

Ima i taj

Ni radnice ni Xiaomi (sta god to znacilo) ne odredjuju nista nego serviser konstatuje kvar/nedostatak i onda to ide prodavcu (ili tebi pa ti nosis prodavcu) i trazis sta hoces tj. povrat novca ili zamenu (posto popravka uopste i ne dolazi u obzir)
Konstantovano mi je nista. Samo su mi napisali da nesaobraznost nije utvrdjena i otkacili me. Pise da je testiran u ''realnim uslovima'', ''po standardima proizvodjaca''. Nekoliko coveka ispred mene su dobila isti odgovor na reklamaciju.

Ekran ocigledno ima amoled green tinting (cak sam i slike slikane drugim telefonom ostavio u galeriji kao dokaz) sto je jako cest defekt amoled ekrana, i najvise se primecuje na solidnoj boji sa umanjenim osvetljenjem. Ali se svakako moze primetiti na bilo kojoj slici ako se dobro zagleda. Donji deo ekrana je uvek svetliji.

Pretpostavljam da posle ovog moze samo tuzbom da se dokazuje?

Jel mozes da snimis te linije i zelenilo? Ako mozes fotkaj, snimi pa salji mail-om, kaci na YT, prebaci na telefon, pokazi u poslovnici/prodavnici onome ko prima reklamaciju i salji ponovo, precizno, detaljno opisi problem i kazi da dodaju u napomeni da serviseri nisu ni pogledali telefon (nista cudno) i da pogledaju bolje o cemu pricas u galeriji/mailu/YT linku i da ces im vracati (ili odbijati da preuzmes) dok god ne uoce...naravno ako je to lako uocljivo (kao mrtav pixel, zelenilo kod P30 Pro i sl.), a ne nesto sto moze da vidi 1 od 1000 ljudi.
Na mutniji panel (a i na svetlije delove ekrana, probijanje osvetljenja po ivicama, neunifomno osvetljenje) normalno ne mozes da se zalis, to i ne pominji u reklamaciji, ako ti se to ne svidja prodaj na oglasima pa vijaj drugi

Poslednja izmena:
@susumek znači kako pišeš bilo ih je više korisnika koji su reklamirali ekran.

Razumem za mutniji panel zbog jeftinog amloed pentile rasporeda, to nisam ni pisao, ali kako ne mogu na svetlije delove i neuniformno osvetljenje da se zalim?

Evo jedne slike: jel ovo normalno?

Prilozi

• IMG_20211209_201855.jpg
    IMG_20211209_201855.jpg
    56.8 KB · Pregleda: 95
Ali čudo sem ovde na forumu nigde drugde ne nadjoh da se ljudi žale na ekran, na yubtube nema, u fb grupi isto nema.

Ali čudo sem ovde na forumu nigde drugde ne nadjoh da se ljudi žale na ekran, na yubtube nema, u fb grupi isto nema.

Sudeći po poslednjim porukama na xda temi, kod mene je tianma panel. Definitivno to zelenilo nije normalno i kod mene ga nema, pogotovo kad postavim tamno sivu pozadinu i smanjim brightness, kao što je neko naveo na reddit temi.
Kad se odradi onaj deo sa xda, dobijam:
DisplayDxe: K9D 36 02 0a amoled dsc cmd
Pa je panel Tianma. Svejedno ja ne primećujem da ivice slova nisu oštre.

Evo jedne slike: jel ovo normalno?

Mojoj sestri je ovako slično na Mi 11 Lite 5G, ali samo kada joj je osvetljenje ispod 20%, kada se pojača onda se slabije vidi... Ona je nosila telefon samo do prodavnice i pokazala i rekli su da joj je takva "priroda" ekrana. Nije primetila to ranije nego tek nakon nekih mesec dana pa je odličila da joj nije vredno cimanja da telefon šalje na reklamaciju, da bude bez njega samo da bi ga vratili...

Ovde ima članak o zelenoj tinti. U prinicpu i jeste i nije defekt... Više ispada da je priroda nekozistentnosti ne naročito kvalitetnog panela, pa kome se kako zalomi

Nazad
Vrh Dno