Ovo je totalno besmisleno "ako će da utiče na kvalitet neta, omogućavanje usluge premotavanje tv, onda bolje da nema te usluge". Ne razumem, kako može usluga premotavanja dautiče na kvalitet bilo čega?!
Drugo, meni treba app kada sam na putu. Kako je moguće da jedna kompanija nema iste usluge? Move i korišćenje suoernova aplikacije. Zašto onda računi stižu pod nazivom Supernova. Besmisleno totalno.
A cena HBO kanala je bezobrazno skupa.
Ne vadi reci iz konteksta i ne menjaj teze. Niko ne kaze da utice na kvalitet, vec da ni jedan provader nije savrsen, kod jednog je odlicna aplikacija ali kvalitet neta, brzine, natovanje, paketi, nacin na koji su zamislili da funkcionise bas kako treba itd nije dobar i meni ne odgovara, kod nekog sve funkcionise super sem eto aplikacije za premotavanje itd. i ako moram da biram da li zelim provajdera koji ima to sto meni treba i kvalitet ili provajdera koji ima dobru aplikaciju a jedostavno mi se ne svidja ostatak ponude i kvalitet biracu ovo prvo.
Jedostavno je druga mreza, nisu izjednacene usluge, drugi serveri se koriste, drugi opseg, tehnicki drugacije, drugaciji kanali itd. Ako izjednace usluge, uradice to na stetu exe korisnika, degradirati sve (od broja kanala, uvesti ogranicenja, srozati brzinu, staviti iza nat itd) i time ce sigurno izgubiti dosta korisnika. Skoro svi moji prijatelji, poznanici, rodjaci koji koriste istog momenta ce napustiti ako se to desi, a verujem da nisu jedini jer su ljudi na exe netu prvenstveno zbog toga sto nemas ogranicenja, imas stabilan kvalitetan internet sa javnom adresom i koliko toliko normalan odnos up i down.
Telekom jeste kupio sn, ali tu se svaka prica zavrsava, i dalje sn je posebni deo telekoma i ko sto rekoh gore ne koristi se ista infrastruktura i tesko da ce u neko skorije vreme to da se promeni (Iris ne moze na sn, isti razlog je sto sn ne moze kod exe), a to je ista prica i sa sn i Exe netom. Zasto je sve to tako, msm nasilna kupovina manjih provadera, ista, a razlicita firma telekom i sn itd, to valjda treba sami da znate i da ste ukapirali, ne bih da pisem jer ulazimo u politiku...
Meni savrseno odgovara trenutna usluga ko sto sam rekao vise puta (opet napominjem bilo bi idelano da imaju krstenu aplikaciju za vracanje, ali za neke osnovne stvari a ne koristim cesto zavrsava i ova, ima bagova ko sto je neko rekao - vrati na live iz cista mira, nema iste kanale kao kod dvbc-a, posle 12 uvece ne mozes da pregledas prethodni dan dok ne prodje jedno 2h itd ali opet radi...) , a ti lepo uzmi samo net i EON i eto dobices aplikaciju za poneti. Jeste glupo i kosta dodatno ali nazalost tako funkcionise sve danas. A osim toga imaces i kanale koje nema telekom
Edit: A da, sto se tice HBO jedostavno HBO toliko kosta suvda kad se za se posebno uzima. Doduse premium HBO podrazumeva i nalog za HBO Go, dok su samo HBO kanali nesto jeftiniji. Tako da jedostavno to je cena kom odgovara - ok, kom ne opet - ok. Ja placam HBO Go negde oko 739 dinara (tako nesto mi izadje sa transakcijama mozda i vise automatski mi skida i ne obracam paznju). Voleo bih da mogu da dodatno platim HBO paket i da dobijem i HBO Go nalog sto nazalost kod exe iz nekog razloga jos uvek ne moze. A da se je pitam uz super exe 4 bih davao HBO (kao najaci paket - za 5 TV-a) ali nazalost ne pitaju se korisnici...