Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Od popusta mi ponudili 2 meseca za dinar ,e dobri su :) tako da ostajem na istom paketu bez ugovorne obaveze . Isto sam uradio i sa Eon paketom ,kada je isteklo 2 godine nastavio bez ugovorne obaveze . Najbolja stvar ,koristiš dok ti odgovara i samo batališ...
Ako su ti terenski promoteri ponudili 2 meseca to je super, meni rekli nemas pravo na nikakvu pogodnost jer sam stari korisnik. Ja onda napisao mail telekomu i pitao sta imaju od paketa, kolko kostaju i da li mogu da dobijem neku pogodnost. Posle me zvali i ponudili 10 meseci po 50% manje, ili dva meseca za dinar ako uzmem paker sa telefonom. Izabrao onaj prvi sa.popustom i to je to.

Ovo je takva glupost napravljena, da nemam reci. Sada sam uzeo novi tv smart koji ima instaliran supernova app i eon i pitam call centar, lagano rekli da ne mogu da koristim supernovinu app. Pitao sam ih za move, jos uvek nije omoguceno premotvanje tv. Pitao sam koliko bi mesevno kostalo hbo da uzmem, cak 700 din! Kakvi ******!

Koristim exenet optiku, internet im je odlican ali televizija, odnosno sam meni i vracanje unazad, ocajno. Dal ce to da se menjaju ili da se prelazi na sbb?
Mts je kupio vecinu tih provajdera, supernovu,exenet ali nikakav update normalan mesecima vec nema.
Meni nije ni prici eonu, koji ima recimo opise filmova, mogucnost pauziranja, dok mi exenet recimo po 5-6 puta prekine film-vrati na uzivo ili promeni kanal sam od sebe...

Већ две год најављују нову верзију, тешко...

Koji je to paradoks da kupe firmu, stizu racuni pod supernova brendom, a ne mozes koristiti usluge supernove, tipa move usluge, ili koriscenje aplikacije supernove?

Meni je bitnije da mi radi net bez prekida, koliko toliko normalnu brzinu (up i down), da me ne ogranicavaju sto se broja tv-a tice (a i skremblovanje kanala naravno), da mogu da rasporedim kanale kako ja hocu, a ne da mi tamo neko odredjuje koji ce mi kanal biti na kojoj poziciji (kao kod Iris-a, EON-a itd), veci broj kanala i skoro sve u HD, a to premotavanje... bilo bi extra ali... ne postoji nista savrseno.
Lepo uzmite EON i eto zavrsili ste posao jer jedino EON vredi, i mozda sad nova Telenor aplikacija. A ako zelite tu kalsicnu Super(S)Novu vratite se na koksijalac i uzivajte u "savrsenoj" aplikaciji i movie boxu.
Inace verovatno su napustili razvoj jer sad su deo telekoma tako da to nazalost to je to.
Osim toga koje su to usluge bolje sem te aplikacije koja je opet svetlosnu godinu iza EON-a?
Hvala bogu da je ostalo ovako (sve sto predje u drzavno vlasnistvo biva solidno osakaceno) i neka ostane sto duze moze. Kom se ne svidja ko sto rekoh imate izbor - njihov kokisjalac i uzivajte u cari SuperNove.

Poslednja izmena:
Код еон апликације можеш сам поређати канале по жељи. Тако сам урадио на еон боксу у својој листи и тај поредак се појављује и у еон апликацији.

Meni je bitnije da mi radi net bez prekida, koliko toliko normalnu brzinu (up i down), da me ne ogranicavaju sto se broja tv-a tice (a i skremblovanje kanala naravno), da mogu da rasporedim kanale kako ja hocu, a ne da mi tamo neko odredjuje koji ce mi kanal biti na kojoj poziciji (kao kod Iris-a, EON-a itd), veci broj kanala i skoro sve u HD, a to premotavanje... bilo bi extra ali... ne postoji nista savrseno.
Lepo uzmite EON i eto zavrsili ste posao jer jedino EON vredi, i mozda sad nova Telenor aplikacija. A ako zelite tu kalsicnu Super(S)Novu vratite se na koksijalac i uzivajte u "savrsenoj" aplikaciji i movie boxu.
Inace verovatno su napustili razvoj jer sad su deo telekoma tako da to nazalost to je to.
Osim toga koje su to usluge bolje sem te aplikacije koja je opet svetlosnu godinu iza EON-a?
Hvala bogu da je ostalo ovako (sve sto predje u drzavno vlasnistvo biva solidno osakaceno) i neka ostane sto duze moze. Kom se ne svidja ko sto rekoh imate izbor - njihov kokisjalac i uzivajte u cari SuperN(S)ove.
Moras li politicki bojiti postove?
Procitaj jos jednom pravila.

Код еон апликације можеш сам поређати канале по жељи. Тако сам урадио на еон боксу у својој листи и тај поредак се појављује и у еон апликацији.
U pa to je odlicno. Nisam znao da moze, tj nisam ga nesto preterano ni cackao tako da ocigledno sam zato i propustio taj bitan detalj. Onda razlog vise zasto je EON ispred ostalih aplikacija. Videcemo sta ce Telenor uraditi.
A sto se tice Exe, ona stara aplikacija na prvom android boxu (koliko se secam neka gotova IPTV aplikacija STB emu ili tako nesto samo malo modifikovana) mi se cini da je mnogo bolje i stabilnije radila. Daleko od EON-a i sl aplikacija ali bolje od ove koju su napravili. Mislim da imam jos uvek stari android box, probacu da vidim da li radi posto kod njega se ne prijavljujes preko korisnickog, nego ga autorizuju preko MAC adrese.
Moja najveca zamerka (jer mi vracanje nesto nije mnogo bitna stavka) je sto uz HBO jos uvek posle toliko godina ne dobijas i HBO Go nalog. Placam HBO Go umesto da uzmem preko njih i imam i kanale i HBO Go... Naravno da bi bilo lepo da vracanje radi lepo, da imas neki videoklub (naravno sa normalnim i svezim filmovima a ne neke praistorije koje uglavnom guraju), ali ako relano i pogledamo sve sto zelis da gledas naci ces mnogo, mnogo pre nego sto se pojavi u tom video klubu, zato msm da to uopste ne predstavlja i neki veliki minus, sem to vracanje koje opet radi ali ima dosta bagova.

EDIT. Inace ne znam da li ste primetili ali poslednjih nedelju i vise dana AMC je SD. Nije mi jasno zasto su to uradili, ali se nadam da ce vratiti, kao i zameniti jos par kanala HD verzijom jer se u MTS-u ti isti kanali emituju u HD.

Poslednja izmena:
Почетком 2020. кад сам био корисник Ехе нета, добио сам новији андроид бокс са модернијом апликацијом, 200ак иптв канала и могућност испочетка. Уз то коди, јутјуб, браузер неки и сл. Била је прича да пријавим све замерке и недостатке, да раде на томе и да ће ускоро бити још боља. Ускоро су кренуле приче око куповине и ништа од новије апликације није урађено. Докле су стигли ту и остали.

Evo već je 15 meseci kako koristim Exe Net (supernova, telekom ili kako se već sada zovu) i sve je savršeno bez ijednog kvara. Optički kabl mi je doveden direktno sa bandere, tv kanali su bez kvarova a internet je savršen uvek 250/80 i wifi je ista ta brzina u celom stanu.

Ja to upravo kazem. Dzabe tu neka aplikacija za vracanje radi kako treba ako je net los - ima prekide, sporiji od deklarisanog ili los odnos up/down, natovan si itd. ili vecina sd kanala, a i mali broj kanala, ogranicavaju te na koliko tv-a mozes da gledas i uvaljuju da moras preko boxa, slika previse kompresovana i loseg kvaliteta itd...
Bilo bi savrseno da ima normalne aplikacije, to jedino fali, i da svi kanali iz dvb-c ponude budu dostupni i u IPTV obliku i da radi vracanje za sve itd, ali ako je to cena koju treba da platim zarad kvaliteta - platicu je. A pored svega toga cena usluge je skroz skroz korektna. Onom kome je bitno da vraca ima alternativu gde sve ovo drugo nije na tom nivou. Svako bira ono sto mu odgovara.
Dok je god ovako ja cu biti njihov korisnik, cim pocnu da unistavaju i unazade usluge koje placam samo mogu da kazem zbogom i to je to.

I da... svi otkljucavaju kompletnu ponudu mesec dana oko nove godine, jedino exe ova nekoliko zakljucana (HBO paket , onu glupost zadrugu ne racunam zabranio bih je) ne :D eto mogli bi makar to da urade i puste ljudima HBO ako vec ne mogu da obezbede HBO Go uz placanje HBO paketa.

Ovo je totalno besmisleno "ako će da utiče na kvalitet neta, omogućavanje usluge premotavanje tv, onda bolje da nema te usluge". Ne razumem, kako može usluga premotavanja dautiče na kvalitet bilo čega?!
Drugo, meni treba app kada sam na putu. Kako je moguće da jedna kompanija nema iste usluge? Move i korišćenje suoernova aplikacije. Zašto onda računi stižu pod nazivom Supernova. Besmisleno totalno.

A cena HBO kanala je bezobrazno skupa.

Kad mi istekne ugovor lepo ostavim samo optički net i gledam eon van mreze sto i sada gledam kao i iptv na firesticku i milina 😃

Ovo je totalno besmisleno "ako će da utiče na kvalitet neta, omogućavanje usluge premotavanje tv, onda bolje da nema te usluge". Ne razumem, kako može usluga premotavanja dautiče na kvalitet bilo čega?!
Drugo, meni treba app kada sam na putu. Kako je moguće da jedna kompanija nema iste usluge? Move i korišćenje suoernova aplikacije. Zašto onda računi stižu pod nazivom Supernova. Besmisleno totalno.

A cena HBO kanala je bezobrazno skupa.

Ne vadi reci iz konteksta i ne menjaj teze. Niko ne kaze da utice na kvalitet, vec da ni jedan provader nije savrsen, kod jednog je odlicna aplikacija ali kvalitet neta, brzine, natovanje, paketi, nacin na koji su zamislili da funkcionise bas kako treba itd nije dobar i meni ne odgovara, kod nekog sve funkcionise super sem eto aplikacije za premotavanje itd. i ako moram da biram da li zelim provajdera koji ima to sto meni treba i kvalitet ili provajdera koji ima dobru aplikaciju a jedostavno mi se ne svidja ostatak ponude i kvalitet biracu ovo prvo.

Jedostavno je druga mreza, nisu izjednacene usluge, drugi serveri se koriste, drugi opseg, tehnicki drugacije, drugaciji kanali itd. Ako izjednace usluge, uradice to na stetu exe korisnika, degradirati sve (od broja kanala, uvesti ogranicenja, srozati brzinu, staviti iza nat itd) i time ce sigurno izgubiti dosta korisnika. Skoro svi moji prijatelji, poznanici, rodjaci koji koriste istog momenta ce napustiti ako se to desi, a verujem da nisu jedini jer su ljudi na exe netu prvenstveno zbog toga sto nemas ogranicenja, imas stabilan kvalitetan internet sa javnom adresom i koliko toliko normalan odnos up i down.

Telekom jeste kupio sn, ali tu se svaka prica zavrsava, i dalje sn je posebni deo telekoma i ko sto rekoh gore ne koristi se ista infrastruktura i tesko da ce u neko skorije vreme to da se promeni (Iris ne moze na sn, isti razlog je sto sn ne moze kod exe), a to je ista prica i sa sn i Exe netom. Zasto je sve to tako, msm nasilna kupovina manjih provadera, ista, a razlicita firma telekom i sn itd, to valjda treba sami da znate i da ste ukapirali, ne bih da pisem jer ulazimo u politiku...
Meni savrseno odgovara trenutna usluga ko sto sam rekao vise puta (opet napominjem bilo bi idelano da imaju krstenu aplikaciju za vracanje, ali za neke osnovne stvari a ne koristim cesto zavrsava i ova, ima bagova ko sto je neko rekao - vrati na live iz cista mira, nema iste kanale kao kod dvbc-a, posle 12 uvece ne mozes da pregledas prethodni dan dok ne prodje jedno 2h itd ali opet radi...) , a ti lepo uzmi samo net i EON i eto dobices aplikaciju za poneti. Jeste glupo i kosta dodatno ali nazalost tako funkcionise sve danas. A osim toga imaces i kanale koje nema telekom :)

Edit: A da, sto se tice HBO jedostavno HBO toliko kosta suvda kad se za se posebno uzima. Doduse premium HBO podrazumeva i nalog za HBO Go, dok su samo HBO kanali nesto jeftiniji. Tako da jedostavno to je cena kom odgovara - ok, kom ne opet - ok. Ja placam HBO Go negde oko 739 dinara (tako nesto mi izadje sa transakcijama mozda i vise automatski mi skida i ne obracam paznju). Voleo bih da mogu da dodatno platim HBO paket i da dobijem i HBO Go nalog sto nazalost kod exe iz nekog razloga jos uvek ne moze. A da se je pitam uz super exe 4 bih davao HBO (kao najaci paket - za 5 TV-a) ali nazalost ne pitaju se korisnici...

Poslednja izmena:
I da... svi otkljucavaju kompletnu ponudu mesec dana oko nove godine, jedino exe ova nekoliko zakljucana (HBO paket , onu glupost zadrugu ne racunam zabranio bih je) ne :D eto mogli bi makar to da urade i puste ljudima HBO ako vec ne mogu da obezbede HBO Go uz placanje HBO paketa.
Možeš da aktiviras HBO preko SN korisnickog servisa ali moras i da ga odjavis pre isteka ove ponude(otkljucavanja kanala).

KCN je propala mreza aki zayo kod njih moze premotavanje i Apolon a ovde ne moze?!

Da, zvao sam supernovu, uz pitanje da li mogu da doplatim uz postojeci ugovor i da dobijem na koriscenje njihov novi box i move, kazu da trenutno ne moze, samo mozda uz promenu ugovora, a i to nisu sigurni.
Inace sam exe uzeo zbog optike i interneta Koji ni jednom nije stucnuo za godinu dana, bitno mi je zbog rigova.
Sa sbb-om je bilo konstantno problema sa konekcijom.
Ocekujem da me obaveste da li je moguca promena ugovora.

Dobices sigurno odgovor da moze movie, ali da predjes na njihov koksijalni paket (to su mojim prijateljima prvo nudili kad su obnavalji ugovor :D), posto optiku retko gde imaju u Nisu, a Exe je pokrio skoro ceo grad (mislim iskljucivno na sn, a ne na ostale slobodne provajdere u Nisu).
Operateri u CC totalno neobavesteni, i naucili jednu liniju teksta koji vrte svakom. Ko sto rekoh, telekom je samo vlasnik i tu se svaka dalja prica zavrsava. Supernova i dalje funkcionise kao posebna firma u okviru telekoma i pitanje je kad i da li ce se to promeniti, a otp tako je i relacija Exe - sn, nemaju 2 blage veze o Exe paketima, o tome sta se nudi uz itd.
A osim toga ne ide im u prilog da daju movie box SuperExe korisnicima (zato se i ne cimaju da rese to tehnicko pitanje, jer da hoce mogu da rese) jer bi SuperExe korisnici tada imali sve i ko bi uzimao njihov koksijalni net i televiziju, gde te ogranicavaju ko u 19 veku (ili osakacenu optiku jer njihov paket ima ocajan odnso up/down plus dobijas natovanu adresu, naravno ogranicenje po prikljucku - skremblovanje svih kanala sto je van svake pameti itd). Ovako im to sluzi kao opravdanje da ljude nateraju da predju na klasican sn paket.
Zalosno.

Da, zvao sam supernovu, uz pitanje da li mogu da doplatim uz postojeci ugovor i da dobijem na koriscenje njihov novi box i move, kazu da trenutno ne moze, samo mozda uz promenu ugovora, a i to nisu sigurni.
Inace sam exe uzeo zbog optike i interneta Koji ni jednom nije stucnuo za godinu dana, bitno mi je zbog rigova.
Sa sbb-om je bilo konstantno problema sa konekcijom.
Ocekujem da me obaveste da li je moguca promena ugovora.
Jel ti javili nesto?

Jel ima jos neko problem sa otvaranjem mobilne aplikacije, do skoro je radila normalno a zadnjih nekoliko dana samo otvara ovako kao na slici

Prilozi

• Screenshot_20211211-213603_ExeTV Mobile.jpg
    Screenshot_20211211-213603_ExeTV Mobile.jpg
    18.9 KB · Pregleda: 58
Zadnjih nedelju dana aplikacija više ne radi nego što radi...rekoh da probam pa da napišem post i proradila iz trećeg pokušaja.

I umesto da omoguce koriscenje supernovine app oni se prave ludi. Neverovatno.

Kako ste generalno zadovoljni super exe optickim internetom? Da li daju 5ghz ruter?
Imam ponudu za super exe par 2 paket, 12 meseci po 1 din.
Ja bih uzeo super exe net 1 ili 2, jer mi tv ne treba, svakako koristim iptv preko android boxa, ali tu daju 3 meseci po 1 din, pa opet matematika kaze da je super exe par povoljniji u naredne 2 godine.
Ujedno kako ste zadovoljni korisnickim servisom, tj njihovom intervencijom kada je neki kvar u pitanju?

Internet je savršen, da ga ne ureknemo. Skoro za 2 godine maltene i da nije bilo nikakvih kvarova(kod mene)

• Like
Reagovanja: s5p
Što kaže čovek da ne ureknem, radi savršeno stabilno i uvek max brzina kao po ugovoru 250/80 u celom stanu evo 15 meseci od kako sam uveo Exe Net. Ruter je odličan Mercusys AC12G a optički mrežni terminal Huawei EchoLife HG8240H sa gigabitnim portovima. Ne znam sada šta daje Supernova od rutera i modema.
Slika: upravo izmereno na mobilnom telefonu 🙂

Prilozi

• Screenshot_20211215-102250-01.jpeg
    Screenshot_20211215-102250-01.jpeg
    77.2 KB · Pregleda: 20
  • Like
Reagovanja: s5p
Vrh Dno