Šta je novo?

Xiaomi Mi Band 6

Već sam napisao par postova iznad, meni tako gura 5-6 dana, plus skoro svakodnevno uključim i neku aktivnost (uglavnom šetnju)

Evo ovako.Pratio sam potrosnju,i u proseku na 2h ode 1% baterije.Potpuno nebitno,sta je ukljuceno ili iskljuceno.Kolega na poslu ima Mi Band 5,i mnogo bolje drzi baterija.Jeste da nisu isti model,ali nije ni neka drasticna razlika.Napunicu bateriju jos nekoliko puta,pa cu videti sta se desava.

Band 5 drži bar 30% duže ako ne i više... Imao sam ga, sad je kod dece. Pa 6 ima veći ekran i dodatna merenja a baterija istog kapaciteta kao na 5...
Mislim da se ne treba mnogo opterećivati sem ako ti ne izgura bar 4-5 dana minimum. Isprati to u 2-3 ciklusa i javi

Uzeh 6-cu na nekoj akciji, žena već ima 4-ku. Kako najlakše da ga stavim u funkciju, ostaje ZEPP na telefonu, isti nalog, samo ga dodam? Ima li nešto drugačije kod šestice u odnosu na četvorku po prvom paljenju? Kako odmah postaviti setovanje za što dužu bateriju kako se ne bi razočarala u tom smislu :)

Nisam koristio ZEEP ali mislim da može da se doda, ista je procedura uparivanja kod svih aplikacija (koristim Mi Fit). A za bateriju samo da pogasiš praćenje srca, stresa, PAI, spavanja i disanja, auto prepoznavanje aktivnosti, smanji svetlo ekrana......
Ali opet kažem onda mi ovakav sat nema svrhu i za sve ostalo može da posluži bilo koji kinez sa Alija za par evrića....

Samo koraci i notifikacije rade stalno, ostala merenja po potrebi.

У Теномедији је на попусту 2999 дин. Ја сам поручио, тренутно га нема на стању али треба да стигне.

Koja aplikacija je najbolja za Mi Band 6? Xiaomi Wear ili Mi Fit?

Koristim Mi Fit već dugo, možda je malo vizuelno prostiji od Wear koji je šareniji ali mislim da Fit nudi više opcija

Moze li pomoc, prelistao sam forum ne mogu da nadjem odgovor. A vidim da svima radi znaci da mora sa je do mene.

Narucio sam Mi Band 6, da bi ga uopste koristio uputstvo kaze da instaliram Mi Fit.
Mi Fit trazi nalog, Srbije nema. Tu su Bosna, Hrvatska, Crna Gora ali Srbije ne? Kod vas ima?

Da li ima neki opšta stavka u izboru, kao Evropa ili ostatak sveta? Ne sećam se tačno šta je bilo ponuđeno... U krajnjem slučaju odaberi neku blisku zemlju pošto taj izbor lokacije ne znači ništa u praksi.

Znam da ne znaci nista u praksi ali necu u pitanju je princip. Ima "Others", ali ima i Tolau, Kukova ostrva, svaka zemlja sa kojom se granicimo - ali Srbija ne. Dok uredno imaju Mi-Storove po shopping centrima i dedicated webstranu. Necu, mozda je nekome smesno i detinjasto, ali odrasla sam osoba, necu da dam pare kompaniji koja ne moze da napravi minimalan napor. ****** nervira me koliko nemamo samopostovanja. Necu da stavim nesto drugo.

Ako neko zna kako i da li moze narukvuca da se aktivira nekom drugom aplikacijom, bio bih zahvalan. Ako ne, sutra ide nazad radnji, oa nek je prodaju nekom drugom

Proverio vec, isto nema Srbija. Prvi komentari su zalbe na to, ali ih ocigledno ne interesuje.

Problem je sto bih ga rado koristio sa nekom drugom aplikacijom (Google Fit) ali nece da se startuje (upari) bez MI aplikacije.

Ne znam za Wear ali Mi Fit nema Srbije... Ja sam stavio "Other" i da, isto mi smeta to nepoštovanje navodnih prijatelja kineza...

Ja pored Mi Fit koristim odličnu aplikaciju Notify for Mi Band.Pro verziju sam odavno kupio,još dok sam imao Mi Band 2

Evo posle 15 dana,baterija bila na 18%.Napunio bateriju od 18-100% za 1h i 13m.Sa punjacem od 700mAh.Mislim da je to ok drzanje baterije.Videcu,sta ce biti u buduce.

Pa jel ti stajao u fioci kad toliko drži 😁

@daki_81
I meni drži otprilike toliko....
Posle tvog pisanja skontao sam da mi je 90% stvari pogašeno 😁
Uključio sam notifikacije, PAI i rad srca...spavam bez sata

Ne znam za Wear ali Mi Fit nema Srbije... Ja sam stavio "Other" i da, isto mi smeta to nepoštovanje navodnih prijatelja kineza...
Xiaomi zvanično i nije prisutan u Srbiji, sve što se prodaje ide preko neke domaće firme koja to uvozi i distribuira. Slična priča kao i za Playstation, koji isto nema zvaničan srpski store.

Како се намешта 24часовно време?
Да ли то зависи од тема?

На телефону је 24часовно време, не могу да га наместим и на наруквици.

На телефону је 24часовно време, не могу да га наместим и на наруквици.
Trebalo bi da band sam ažurira vreme po telefonu, koristi app Mi Fit.

Dobio sam na poklon narukvicu, ali bih je koristio samo za trening. Da li uopste ima svrhe da se koristi samo za vreme aktivnosti( da li onda sva ta merenja imaju funkciju)?

Može i tako, imaćeš statistiku i merenja samo za taj period.

Naručio na "akciji" band 6 (band i slušalice), trebalo bi da stigne sutra. Nadam se da je unapređen u odnosu na četvorku, koju sam koristio 10 dana i prodao. 😅

Da ne otvaram novu temu, jer vidim da ju nemaju ni Huawei ni Honor bandovi.
Gledam zadnjih par dana intenzivno ponudu pametnih narukvica i satova.

Meni je jedan od prioriteta da mi sat što manje smeta na ruci, a nosio bih ga i dok spavam. Tako da pazim i na dimenzije. Inače, puno godina već, ne nosim sat uopće.
Imam tanku ruku, i meni bi tih 47mm dužine došlo skoro do ruba, a tada bi smetalo. Osim toga ovi Mi Band 4-5-6 su malo deblji oko 12.5mm ili više, a to mi ne izgleda baš dobro, a i više smeta nego tanji.......i tako pretražujem ja...našao sam Galaxy Fit 2, tanji je malo, ali opet ima podjednaku dužinu, ostalo sve ok.

Mislim se da bi mi bolje izgledao i manje smetao, na mojoj ruci, neki tanji i kraći, pa nek radije bude širi od klasičnih bendova. I tako prvo naletim naravno na Honor Band 6 i Huawei Band 6, koji su praktički jednaki. Gledam im recenzije i rekoh, ne sviđa mi se baš što ima fizičku bočnu tipku, i još pokoji detalj, ali kao može mi proći.....a tada sam našao Xiaomi Redmi Smart Band PRO

Taj Redmi je prilično novo izdanje, sa kraja 2021-e godine. Sve dimenzije su mu manje nego Huawei ili Honor Band 6, a ima praktično sve isto pa čak i više stvari unutra. Mislim da će ovo za moju ruku biti kao naručeno.
Ako sam dobro vidio u recenzijama ima i senzor ambijentalnog osvijetljenja, za čime su mnogi patili, i automatsku detekciju vježbi. Nema tu bočnu hardware tipku, što mi se sviđa.
Remen se nekako elegantnije mijenja nego na Huawei bandovima.

Asi, uzmeš ovaj band i zaboraviš na sve.
Odlična stvarčica, zavoraviš i da ga nosiš, malo malo pa zavrnem rukav da vidim da li je na ruci. 🙂
Ne skidam ga, a meri sve što treba prosečnom čoveku.

Vrh Dno