Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Znamenit
Urednik
Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,265
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
DAC deluje kao dobro rešenje, 15ak €.
Ukoliko skupim više para, izgleda je bolje da se ide na soundbar, nego na ovaj 2.1 koji imam.

Hvala svima.
Dobar 2.1 soundbar izgleda 300€+, dosta je to novca...

Ja pre mislim da je dobar soundbar 1000+ evra. To šta je kome dobro je širok pojam tj. subjektivno je.

Da li neko ima ovakav problem?
Od pre par dana ostaje traka sa informacijama o programu i jedostavno nece da nestane. Kad se otvori Home ili neka aplikacija onda je nema, ali kad se gleda neki kanal, ili se prebaci na neki drugi ulaz (HDMI) ostane i stoje informacije o poslednjem kanalu koji je gledan. Pritiskom na info dugme gde biras velicinu info trake vidis da se menja velicina u pozadini (jer je traka polutransparentna) ali naravno kompletna traka i dalje je tu, a samo se preko nje dodaje manja, veca ili ista. Probao sam da izbrisem kes za LiveTV, tj za sve aplikacije i nije pomoglo. Ne bih da resetujem skroz tv jer dok poredjam posle programe i vratim sve kako je bilo (takodje i aplikacije) ima da izgubim 2-3 dana.
Takodje klasicno paljenje i gasenje (stand by) ne menja stvar, a ako ga skroz ugasim bude ok neko vreme i onda opet isto. Trazio po podesavanjima (kod sony android tv-a imam mogucstvo da biram trajanje infobara itd), ali nista nasao nisam.
E da takodje mozda neko ima resenje - preko Google Home (takodje i Google assistant) mogu da ukljucis tv, menjam jacinu, premotavam ako je yt itd, ali jedostavno ne mogu da iskljucim tv. To je tako od kako sam ga kupio.

U pitanju je Hisense Android TV H43B6700.

Inace sto se tice nekih stvari i ako duplo jeftiniji nego Sony , mnoge aplikacije mi rade fluidnije i brze na Hisensu sto je veliki plus (e sad Sony je 4K HiSense 1080p, ali ne bi trebalo to da utice ipak je Sony premium brend). Najvise primecujem kod HBO Go. Doduse ako ostane na YT i ode u stand by, ukljucivanje bude malo problematicno (msm ako tako ostane preko noci), dok sony takvih problema nema. Sve u svemu, za spavacu sobu sasvim Ok TV.

Poslednja izmena:
Pozdrav! Imam jedno bezvezno pitanje, možda neko može da mi pomogne. Imam HISENSE 50U7QF. U glavnom, kada upalim televizor a da pri tome nije radio neko vreme, pokaze se kratkotrajno sivkasta fleka na ekranu, i to samo kratkotrajno pri paljenju (možda je samo zbog uglova gledanja). Pooušao sam da dokumentujem slikom, snimkom, ali nikako nisam uspeo da izolujem taj momenat. U toku redovne reprodukcije se to apsolutno ne vidi ni na kakav način, ni u kakvom modu. Takođe se ne pokazuje na sivoj pozadini. Znam da ekrani ovog tipa imaju problem sa neuniformnisti boje ekrana, što se najlakše vide kada je siva pozadina. Inače, TV je skroz nov, sa proverenim vremenom rada. Hvala unapred na odgovorima.

Ljudi kako se proverava vreme rada ako moze neko da napise da vidimo svi, hvala unapred!
Inace onih 7 godina garancije koje isteklo sa 30. novembrom je sada smanjeno na 5 godina, sto takodje nije lose. Ako neko nije procitao, pise na zvanicnom sajtu..
Ja cekam dostavu 55U7QF i nadam se da ce stici sledece nedelje pocetkom..

Poslednja izmena:
Ljudi kako se proverava vreme rada ako moze neko da napise da vidimo svi, hvala unapred!
Inace onih 7 godina garancije koje isteklo sa 30. novembrom je sada smanjeno na 5 godina, sto takodje nije lose. Ako neko nije procitao, pise na zvanicnom sajtu..
Ja cekam dostavu 55U7QF i nadam se da ce stici sledece nedelje pocetkom..

Pisalo se par strana unazad, evo posta na linku

Posto nameravam da kupim "Hisense" H43A7500F da li neko moze da mi kaze svoje utiske o tom modelu tv-a, ili razmisljati o nekom drugom tv-u (npr LG, Samsung...) u tom cenovnom rangu.
Unapred hvala.

Ja ga imam kod majke, već sam par puta na temi pisao istu stvar. Korektan TV, koristi se za MTS IPTV sa Iris Boxom, i za YT kad dođu deca kod babe, sve radi lepo, slika je za klasu bolja od npr. H40B5600 koji imam u dečjoj sobi, ali i nisu ista klasa.. Ne znam šta ima u tom cenovnom rangu od Samsung/LG varijanti.

Ja cekam sutra da stigne Hisense 43A7100F,da li neko ima ovaj model da prenese utiske?

Sa Nepo nikad nije stvar jasna... Recimo, vrate ti posle 7 dana i kažu da je sve u redu (jer tako stalno rade), 2 dana je tv u putu i eto, prođe reklamacioni period... Nadam se da nećeš tako proći, ali znali su da zavlače ljude i po mesec dana, a kamoli za samo 10...

Sa Nepo nikad nije stvar jasna... Recimo, vrate ti posle 7 dana i kažu da je sve u redu (jer tako stalno rade), 2 dana je tv u putu i eto, prođe reklamacioni period... Nadam se da nećeš tako proći, ali znali su da zavlače ljude i po mesec dana, a kamoli za samo 10...
Oni imaju zakonski rok od 8 dana na odgovor na reklamaciju,i imaju 30 dana da rese problem ako ga ima,tako da mogu samo sebi da naprave problem ako korisnik zna koja su mu prava. Ja sam tako laptop par dana pred istek od dve godine poslao u servis i posto su probili rok za popravku dobio sam nov, i to isto preko njih.Samo im treba pripretiti i obratiti se Trzisnoj inspekciji,pa da vidis kako onda ne zavlace.

Zna li neko zasto kada ukljucim BT na TV-u, osvezava u nedogled i ne moze da vidi nijedan BT uredjaj, i ako su ukjuceni.
Konkretno ukljucen je BT zvucnik,ali TV ga ne vidi.

Jedno pitanje za vlasnike Hisense 50U7QF i Playstation 4 PRO uredjaja. Kako se te podesili setapovali kanal za playstation. Nikako ne mogu da se naviknem. Kada ukljucim adaptivni kontrast, to bude otprilike to, ali opet, onda je slika pretamna (po meni). Kada se iskljuci, onda opet slika bude bleda. Verovatno imam problem navike na IPS ekran. Hvala unapred na odgovoru.

Nemam takav TV, ali ako ti je slika generalno bleda, onda probaj da promeniš "RGB Range".
Na soniju: (Settings) > [Sound and Screen] > [Video Output Settings]
Obično stoji na "automatic" i bude OK, ali probaj da promeniš na "limited" ili "full", jer možda PS4 ne komunicira ispravno sa televizorom da bi uključio RGB opseg koji TV zaista koristi. Postoje samo ova dva opsega (full ili limited), ali možda ti na automatic uključuje pogrešan. Zato probaj ručno. Važi i za podešavanja RGB opsega na samom TV. Potraži pravu kombinaciju podešavanja na konzoli i televizoru.
Meni je tako nekada na starom LG bila bleda slika sa PS4, dok nisam pročačkao ova podešavanja i namestio da bude odlična.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno